X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande - ja mieszkam pod Monachium :) w niedużym mieście i mam za oknem pola i lasy ale i blisko do dużego miasta więc idealnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana sypialnia bedzie przepiekna :) strasznie podobaja mi sie takie biale meble :)

Dzieki dziewczyny za mile slowa :) wierze, ze kazda z nas da sobie rade i nie przejmujmy sie czyims gadaniem :)

Kasienka nie fajnie jesli sie przeziebilas :/ moze jakis sok malinowy czy duzo cytrynki ci pomoze??? No i koniecznie lozko i gruby koc :) zdrowka :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 20:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodalam relacje na FB napisze tylko tutaj ze wszystko jest dobrze :) bąbel rośnie i pięknie się rusza :)

kehlana_miyu, monilia84, Mysia 15 lubią tę wiadomość

• KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu jeszcze raz gratulacje :)

Czekam na imbir, aż mąż przywiezie i zastosuję herbatkę z cytrynką i miodem +kocyk. Tzn mnie ogólnie ogarnęło okrutne zmęczenie, boję się stać, bo nie mam siły, aż ciężko mi się patrzy. Chętnie bym poszła spać, ale nie chce mi się spać. Jakby ktoś mnie kijem stłukł po całości i kazał w polu robić... Oby przeszło...

anka418 lubi tę wiadomość

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka kuruj się kuruj! :) szybkiego powrotu do zdrowia życzę :*
    Ja od jakiś dwóch godzin mam silne skurcze braxtona hicksa. Tak mi sie napina brzuch ze sie przekrecic nie moge. Kasienka jak często u Ciebie się one pojawiają? W dodatku Kornelka jest strasznie aktywna. Dziś nie było problemu by nagrać jej tańce w brzuchu. Ruchy są bardzo widoczne na skórze, zastanawiam się czy tak urosła czy to za sprawą mniejszej ilości wód plodowych.

Aniołek [*] 16.10.2014 - 10 tc
    wff2ej284uclkyvx.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, gratuluję udanej wizyty! Super, że z maluszkiem wszystko dobrze! :) A jak idzie budowa?

Kasienka, współczuję przeziębienia :(

Dzięki za miłe słowa o sypialni :) U mnie będą inne dekoracje na ścianach, ale kolory i meble podobne. Jak skończymy, wrzucę zdjęcie :)

Tulisia, a w jakim stylu sypialnie lubisz? Ja tą musiałam trochę wynegocjować z mężem, bo on nie przepada za białymi meblami, ale on głównie wymyślił koncepcje dla dwóch innych pokoi, więc sypialnia moja do decydowania :)

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucy1983 wrote:
    Mysiu, trzymam mocno kciuki za Twoje Maleństwo :) Dokładnie jak piszą dziewczyny, będzie dobrze :) Musisz w to mocno wierzyć :)
    Ja dziś znowu się za Was dziewczynki (wliczając Ankę, Domi, Monilię, Pełną Nadziei i Ciebie) mocno modliłam, żeby Wasze Fasolki były mocne i zdrowo rosły...

Lucy dziękuje bardzo na pewno Nam się przyda troszkę modlitwy.

Dziewczyny wczoraj poszłam do rodziców pogadać a moja mama do mnie masz jakiś taki nos i twarz jakbyś w ciąży była .... no i zonk nie udało się poczekać do wizyty i mówię bo to prawda :)
    Moja mama zareagowała hmmm nie tak jakbym chciała ale tego się spodziewałam. Ucieszyła się na swój sposób, ale dziś rano mi powiedziała czemu nie poczekałaś jeszcze niedawno byłaś czyszczona, moja bratowa 2 lata czekała a ja tak szybko. Tylko moja bratowa poroniła, a ja nie poroniłam tylko moje maleństwo umarło. Oczywiście doliczyła się do terminu porodu nie wiem jakim cudem bo nie mówiłam w którym tyg ani miesiącu jestem i mówi ciekawe co będzie pierwsze poród czy komunia heheheh
    Wiem, że boi się o Nas ale teraz przynajmniej wiem że pomodli się za Nas a to na pewno pomoże żeby przetrwać do tego MAJA :)

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia 15 wrote:
    Kochane jest serduszko!!!!!! :D Na usg wyszedl 8t1d. Jestem taka szczesliwa!!!!!

Mysiu kochana tak bardzo się cieszę <3 <3 <3
    Wierzę że Bóg nas teraz wynagrodzi i urodziny zdrowe maleństwa <3

Truskaweczko super że się odezwałaś, trzymam za Ciebie i Kehlanę bardzo mocno kciuki i wierzę że Wam też się kochane uda :)

Mysia 15, kehlana_miyu, Truskaweczka83 lubią tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    iv09cwa1ldduj806.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu bardzo się cieszę że na wizycie wszystko OK i że maluszek rośnie, powiem Wam że bardzo emocjonalnie podchodzę do wszystkich Waszych wypowiedzi, czekam na każdego Waszego maluszka a naszego forumowego :)

Za wszystkie ciąże i wizyty trzymam kciuki i je przeżywam jakby dotyczyły mnie samej.
    Za Was kochane staraczki też bardzo mocno trzymam kciuki bo ja wiem jak to jest patrzeć na test ciążowy i widzieć tylko jedną kreskę.
    Wiem, że moje dziecko to cud bo sama nie wierzyłam się że uda i wierzę że ten piękny cud będzie trwał do końca, a za 9 dni podglądne sobie mojego robaczka i wierzę że <3 nadal będzie biło :)

kehlana_miyu lubi tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    iv09cwa1ldduj806.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana, ja w sypialni preferuję zdecydowanie cieplejsze kolory, bardziej zdecydowane - żółć, pomarańcz, czerwień, mnóstwo poduch, przytłumione światło. Ma być ciepło i przytulnie :) Kiedyś taką sobie zrobię :)

kehlana_miyu lubi tę wiadomość

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Aniu, gratuluję udanej wizyty! Super, że z maluszkiem wszystko dobrze! :) A jak idzie budowa?

Jesteśmy na etapie fundamentów bo głupi bank nas blokuje :/ ale mam nadzieje ze za 2,3 dni się ogarną :)

Dziękujemy za kciuki! :*

• KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczoła Kochana na pewno wód jest dużo :) Oj skurcze męczą mnie całymi dniami, czasem pojawiają się niby porodowe- bolące z krzyża, ale mijają, więc się nie przejmuję. Kochana już coraz bliżej do spotkania z Kornelką :D :D :D

Monilia i skąd te matki to wszystko wiedzą :D Moja też mnie podejrzewała już wcześniej :D Nie przejmuj się tym co mówią, tylko ciesz się swoim Maluszkiem! :D

Ja mam bezsenną noc za sobą, ale całe szczęście te obezwładniające zmęczenie minęło. :)

monilia84 lubi tę wiadomość

9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy mają 6 zmysł :D wyczuwają :P

monilia84, KkasienkaA lubią tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu gratuluję wizyty! Tak się cieszę Kochana, że Twój Maluszek rośnie.
    Później przeczytam relację na fb- bo ja oczywiście do tyłu z wiadomościami! ;)

Kasieńka Słońce życzę Ci zdróweczka i niech to paskudne przeziębienie jak najszybciej minie!

Maja nasz kochany Groszek 20 tc 23.12.2014 [*] Tak ciężko dalej żyć.
    zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monilla na pewno serduszko Twojego Robaczka nadal pięknie bije!! A cuda się zdarzają- co widać po naszym przykładzie- i na pewno będą trwać pełne 9 miesięcy!! :D

monilia84 lubi tę wiadomość

Maja nasz kochany Groszek 20 tc 23.12.2014 [*] Tak ciężko dalej żyć.
    zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• monilia84 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Mysiu <3

Mysia 15 lubi tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    iv09cwa1ldduj806.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia wrote:
    kehlana, ja w sypialni preferuję zdecydowanie cieplejsze kolory, bardziej zdecydowane - żółć, pomarańcz, czerwień, mnóstwo poduch, przytłumione światło. Ma być ciepło i przytulnie :) Kiedyś taką sobie zrobię :)

O, takie też lubię! W czerwieni i żółci zrobiliśmy drugi pokój :) Moje mieszkanie jest dość ciemne, jak to często bywa w kamienicy i tylko sypialnia jest pełna światła i z najładniejszym widokiem - na park, a nie na podwórko jak reszta. Od zawsze mam problemy z rannym wstawianiem i już się cieszę na myśl budzenia się w sypialni wypełnionej światłem :)

Tulisia lubi tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monilia84 wrote:
    Lucy dziękuje bardzo na pewno Nam się przyda troszkę modlitwy.

Dziewczyny wczoraj poszłam do rodziców pogadać a moja mama do mnie masz jakiś taki nos i twarz jakbyś w ciąży była .... no i zonk nie udało się poczekać do wizyty i mówię bo to prawda :)
    Moja mama zareagowała hmmm nie tak jakbym chciała ale tego się spodziewałam. Ucieszyła się na swój sposób, ale dziś rano mi powiedziała czemu nie poczekałaś jeszcze niedawno byłaś czyszczona, moja bratowa 2 lata czekała a ja tak szybko. Tylko moja bratowa poroniła, a ja nie poroniłam tylko moje maleństwo umarło. Oczywiście doliczyła się do terminu porodu nie wiem jakim cudem bo nie mówiłam w którym tyg ani miesiącu jestem i mówi ciekawe co będzie pierwsze poród czy komunia heheheh
    Wiem, że boi się o Nas ale teraz przynajmniej wiem że pomodli się za Nas a to na pewno pomoże żeby przetrwać do tego MAJA :)

Monilia, przed mamami nic się nie da ukryć :D

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey
    Monilia - nie przejmuj się rodzicami, Twoja Mama na pewno bardzo się martwi o Ciebie i dlatego tak przeżywa, będzie wszystko dobrze, wspaniale będzie jak już powiesz córci, będzie się strasznie cieszyć, moja bardzo się cieszy. :)

Mamo_Mai - nie miłe to Twoje siostry żeby tak gadać kobiecie w ciąży, tym bardziej po Waszych przejściach, po tym jak walczyliście o zdrowie i życie Mai, bardzo nie ładnie z ich strony.

Ja ma dzisiaj drugi dzień lenia, córcia chora więc większość czasu zajmuję się tylko nią i razem sobie leżymy oglądamy bajeczki albo się bawimy. Ja mam jakieś osłabienie, nic mi się nie chce, ograniczam się do niezbędnego minimum. :)

Zamówiłyśmy dzisiaj z córcią smoczki dla Michałka, zawieszkę do smoczka, podusie i kołderkę do łóżeczka i fridę do noska. Kolejne rzeczy z listy odhaczone. :) Kosmetyki zamierzam zamówić w aptece internetowej ale to aż na początku Grudnia, część kupię też w Rossmanie. I tak to chyba już wszystko mam. :) A jeszcze butelki muszę zamówić jakieś ze dwie, jedną 150 ml a drugą większą.

• KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande jeżeli chodzi o kosmetyki to nie wiem, czy już Wam wysyłałam ale polecam bloga: http://www.srokao.pl/p/blog-page.html
    Dziewczyna analizuje składy kosmetyków dla mam i dzieciaczków :D Szczerze to przy wielu się zdziwiłam i w sumie wiele rzeczy dzięki temu mamy marki rossman. Okazują się najmniej inwazyjne dla tej delikatnej skórki malucha, a na dodatek nie są drogie :)

Tulisia, lucy1983 lubią tę wiadomość

9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
‹‹ 485 486 487 488 489 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ