X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kierzynko będzie wszystko dobrze! Już mamy tyle forumowych Maleństw, że to po prostu nie do uwierzenia! :D :D :D

kierzynka lubi tę wiadomość

Maja nasz kochany Groszek 20 tc 23.12.2014 [*] Tak ciężko dalej żyć.
    zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• kierzynka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia 15 wrote:
    Tulisia ma zdjęcie z usg przezierności. Teraz była na połówkowym. Na kolejnych usg nie potwierdzali Ci już płci?

Na pewno to nie była pomyłka! Gratuluję Synusia!
    No właśnie usg miałam w czwartek ale płci nie potwierdzali w ogóle. Wiem tylko że maleństwo ma 2600 i tyle... Ale wiadomo to NFZ :)

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli koło 20.11 będą wywoaływać? tak wyliczyłam, to już TYLKO 14 dni :) wow :)

Tulisia - czyli akurat w grudniu możesz zacząć szaleństwo zakupowe :)

kierzynka lubi tę wiadomość

• kierzynka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia 15 wrote:
    Kierzynko będzie wszystko dobrze! Już mamy tyle forumowych Maleństw, że to po prostu nie do uwierzenia! :D :D :D
    Nooo na prawdę dużo już :) cudownie :)

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeżeli chodzi o wątek Ciąża po poronieniu to kiedyś był to faktycznie fajny wątek. Sama go czytałam gdy byłam świeżo po stracie Mai. Miałam wtedy ogromne parcie na bycie w ciąży. Szukałam pocieszenia, potwierdzenia, że innym po stracie się udało. I wątek dał mi tę nadzieję. Dlatego taka szkoda i żal, że teraz jest jaki jest. To już nie tamta atmosfera.

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście za zaproszeniem Mamy_Mai od razu trafiłam tu do Was. :) Za 40 dni już będę siedziała jak na szpilkach i czekała aż się zacznie poród mojego kochanego synka, nie wiem kiedy to zleciało. :)

kierzynka, Mysia 15, Tulisia lubią tę wiadomość

• kierzynka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też żałuję że wątek się zepsuł ale niestety na wszystko wpływu nie mamy :) na szczęście jak wchodzi się tu to od razu jest cieplej :)

Mi do terminu zostało 30 dni! :)

Mysia 15, lucy1983 lubią tę wiadomość

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana piękna sypialnia! Pozazdrościć :)

Tulisia ale niespodzianka :) dobrze, niech się wyrównuje ilość dziewczynek i chłopców :) ciekawa jestem jakie wybierzecie imię dla malutkiej :)

Mama_Mai oj jak to już niedługo :) nie mogę się doczekać kolejnego maleństwa :) wszystko będzie dobrze, pamiętaj o tym :)

Kierzynka, Azande u Was też już to lada moment. Zleca te dni niewiadomo kiedy i powitamy Wasze dzieciaczki :) jeju jakie to cudowne :) niedawno cieszylysmy się z pozytywnych testów i bety a tu już mamy pięcioro maluchów na świecie, zaraz będą pojawiać się kolejne :) cudownie!

Tulisia, Mysia 15, kierzynka, kehlana_miyu, lucy1983 lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 16.10.2014 - 10 tc
    wff2ej284uclkyvx.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia - ale niespodzianka :) ale najważniejsze, że wszystko jest dobrze i dzidzia jest zdrowa :)

Tulisia lubi tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey :)
    Ale dzisiaj sobie poleniuchowałam :) Codziennie wstaję przed 7 tak jak moja córcia ale dzisiaj jest u dziadków na weekend więc pospałam sobie uwaga do 10. Tzn spałam do 8 ale potem sobie leniuchowałam w łóżku, oj dawno już tak nie było u nas. :) Teraz jestem po śniadanku i biorę się za porządki jak to przy sobocie. :)

Mysia 15 lubi tę wiadomość

• Tulisia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za miłe słowa :)

Mamo Mai, to już naprawdę niedługo i Wojtuś będzie na świecie :)

Kierzynko widzę że jesteś w lekkim stresie przed porodem :) nie będę się wymądrzać bo jeszcze nie rodziłam, ale życzę aby wszystko przebiegło pomyślnie i bez problemów. Na pewno będzie dobrze! :)

Jeżeli na następnej wizycie płeć się potwierdzi to ruszamy z mężem na zakupy dla malucha :)

Jangwa masz rację - najważniejsze że maluszek jest zdrowy i rośnie chyba jak na drożdżach skoro wymiarami jest starszy o tydzień? :) cieszę się przeogromnie :D

Pszczoła, wczoraj myśleliśmy z mężem o imieniu dla dziewczynki, bo wcześniej nawet się nie zastanawialiśmy :) i wybraliśmy imię Zofia :) nie ma u nas w rodzinie Zosi, w okolicy również i nam się podoba :) zawsze chciałam mieć Karolinę, ale w sierpniu u sąsiadów urodziła się dziewczynka i dali jej na imię właśnie Karolinka, a nie chcę żeby obok siebie w jednym wieku mieszkały dwie Karolcie :)

Mysia 15, kierzynka, lucy1983 lubią tę wiadomość

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!

Proszę napiszcie mi czy w II trymestrze czułyście się jak "zwłoki"? Ja od 3 dni jestem nie do życia. Nie mam kompletnie na nic siły. Miałam przez kilka dni taki mega przypływ energii i już się cieszyłam, że dolegliwości I trymestru mi minęły, a tutaj nagle zrobiła się jakaś masakra. Jestem cały czas potwornie zmęczona. Przerastają mnie rzeczy, które muszę zrobić w domu. I zaczęłam się martwić czy z Maluszkiem jest wszystko w porządku jeżeli ja czuję się tak źle. Na dodatek Jula znowu przeziębiona, więc ja od niej oczywiście złapałam choróbsko i tym razem mam ogromny ból gardła.

Żałuję, że do tej pory nie kupiłam sobie detektora, bo teraz tylko mam głupie myśli w głowie.

I na dodatek kompletnie nie mogę sobie przypomnieć jak w tym okresie czułam się gdy byłam w ciąży z Julą i Maja.

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Tulisia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande wrote:
    hey :)
    Ale dzisiaj sobie poleniuchowałam :) Codziennie wstaję przed 7 tak jak moja córcia ale dzisiaj jest u dziadków na weekend więc pospałam sobie uwaga do 10. Tzn spałam do 8 ale potem sobie leniuchowałam w łóżku, oj dawno już tak nie było u nas. :) Teraz jestem po śniadanku i biorę się za porządki jak to przy sobocie. :)
    Kochana to ja jestem lepsza bo wstałam o 11 :) ale to dlatego że chyba z wrażenia że jednak będzie dziewczyna obudziłam się o 2.30, dalej nie mogłam zasnąć :/ przetłukłam się do 5.00, wstałam przekąsiłam lekkie śniadanko i z powrotem do łóżka. Zasnęłam kamiennym snem i tak oto obudziłam się o 11 :)

relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisiu Zosia to bardzo ładne imię!! :D

Mnie też bardzo podoba się Zuzia.

Ale muszę się Wam przyznać do mojego małego bzika- zawsze wybieram imię pasujące do znaku zodiaku. I Zuzia w ogóle nie pasowała do znaku byka- a Jula jest z tego znaku i Maja miała być też z tego znaku. Małe uparciuchy!

Tulisia lubi tę wiadomość

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne imię Tulisiu :)

Mysiu - ja też miałam takie dni że czułam się jak zwłoki. Czasem tygodniami czułam się super i robiłam wszystko, prałam i sprzątałam. A miałam takie tygodnie że przeleżałam w łóżku. U mnie jeśli chodzi o samopoczucie dużo od pogody też zależało i od ciśnienia.

Tulisia, Mysia 15 lubią tę wiadomość

• Tulisia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiu myślę że nie masz się czym martwić. Początek drugiego trymestru jest tylko datą, a dolegliwości z pierwszego mogą się przeciągnąć. Na przeziębienie polecam witaminkę c w naturalnych postaciach :)
    Ja w drugim trym czuję się znakomicie fizycznie choć wiadomo że przydarzają się różne dni :) ale za to mam wrażenie że jestem nierozgarnięta jak kupka siana. Zauważyłam że wolniej myślę, wolniej kojarzę fakty, zapominam o wielu rzeczach. W czwartek wieczorem mówię do męża: nie kupuj jutro pieczywa, ja będę w mieście jutro to kupię. I oczywiście co? Zapomniałam. Są to drobne rzeczy, ale wkurzające :)
    Mysiu - maluszek jest na pewno zdrowy, a moim zdaniem detektor by cię tylko stresował gdybyś nie mogła znaleźć serduszka. Ja wczoraj po raz pierwszy zostałam zbadana detektorem dwukrotnie przez dwie różne położne i każda z nich nastękała się nade mną z 5 minut bo nie mogły znaleźć serduszka. A co dopiero ja? Ja bym tylko wpadła w popłoch bo mojemu dziecku serce nie bije. Kochana nie martw się :)

relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie na pewno rację. Niepotrzebnie się denerwuję.

Po prostu mam pewnie gorsze dni teraz. Pogoda u nas nieszczególna, jeszcze to przeziębienie. I to też jest fakt, że nie mam kiedy wypocząć, wyspać się. Pewnie organizm ma dość i się buntuję. I nie mogę oczekiwać, że jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki objawy I trymestru minął w II.

Azande pocieszyłaś mnie, że też miałaś dni gdy czułaś się jak zwłoki.

Tulisiu ja właśnie cały czas myślę nad tym detektorem. I nie wiem kupić go czy nie? Tego się boję, że nie będę umiała znaleźć serduszka.
    Dziękuję za słowa otuchy. Już wybijam sobie głupie myślenie z głowy!

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiu - na pewno z Maluszkiem wszystko dobrze ;) ja też miałam gorsze dni w II trymestrze, a jak Ty jesteś na dodatek przeziębiona to masz prawo tak się czuć.

Co do detektora, ja nie mam - myślałam o zakupie, ale w końcu się nie zdecydowałam. Pewno bym się stresowała jakbym nie mogła znaleźć serduszka. Wierzę mocno, że z moją Córcią wszystko jest dobrze. Jak nie daje znaku dłuższy czas to staram się jakoś muzyką ją "obudzić" żeby się do mnie odezwała i na ogół pomaga :) albo położenie się i wtedy też się zazwyczaj odzywa. Ty też już niedługo zaczniesz czuć ruchy i będziesz spokojniejsza ;)

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w 2 trym czułam się dobrze :)
    Dziś siedzę i mnie mdli bo się miodu najadlam... Bleeee no ale muszę się czymś ratować jak mnie zaziebienie bierze

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę, że detektor jest super rozwiązaniem w późniejszym etapie ciąży. Mówiłyście że zdarzało się wam, że maluch miał ,,ciche" dni i wtedy pojawia się strach czy wszystko jest w porządku. Wtedy taki detektor może uspokoić, a nawet uratować życie maluszka, gdyby tfu tfu okazało się coś nie tak. Może to jest trochę brutalne, ale uważam że zakup detektora przed czasem, w który dzidziuś ma szansę przeżyć poza brzuchem mamy, jest bez sensu. ale rozumiem, ze każda kobietka postępuje wg własnych przekonań i nie mnie kogokolwiek krytykować :)

relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
‹‹ 528 529 530 531 532 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ