Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja dawno tutaj nie pisałam! Na FB jestem na bieżąco :D
    Chciałam tez swoją położną. Pytałam w poniedziałek mojego ginekologa który pracuje w szpitalu gdzie zamierzam rodzic czy może polecić mi jakąś położna bo chciałabym mieć swoją do porodu. Powiedział mi od razu ze położę w tym szpitalu to anioły i każda pracuje tak samo, one nie chcą być wynajmowane twierdzą że to szkoda pieniążków a każda kobieta opiekują się tak samo z sercem i lepiej coś kupić za te pieniążki dziecku. Myślę że lekarz wie co robi a szpital ma bardzo dobre opinie także wynajęcie położnej nas ominęło :)
    Tylko pytanie skąd się bierze ta położna która odwiedza nas po porodzie?

Mysia 15, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monilia jeszcze raz gratuluję synusia :) szybko masz połówkowe, ale to dobrze, będziesz to mieć z głowy i się uspokoisz :)

Mamo Mai - fajnie że się odzywasz :) to już tydzień Wojtusia! Pięknie :)

A u mnie dziś wszystko szło krzywo... Tak kroiłam dynię na zupę że nóż mi się omsknął aż opuszek palca sobie głęboko zacięłam i krew się lała że hej... I tyle to trwało zanim przestało krwawić :( cały dzień popsuty :( dopiero teraz doszłam do siebie :) mąż opatrzył mi ranę bo ja to źle znoszę widok krwi i często mdleję...

A jutro wizyta... Trochę się stresuję ale mam nadzieję że wszystko jest ok ;)

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę!!

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Maja nasz kochany Groszek 20 tc 23.12.2014 [*] Tak ciężko dalej żyć.
    zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu ja zgłaszałam urodzenie dziecka u mnie w przychodni i stąd miałam położną w domu. Ale nie wiem czy zawsze tak to się odbywa.

Bardzo fajnie, że są u Ciebie takie położne z sercem. :) Niestety słyszałam, że nie zawsze tak jest i wtedy chyba lepiej mieć przy sobie kogoś kompetentnego. Ja gdy rodziłam Julę trafiłam na taką położną z sercem, lecz na lekarkę wredną i paskudną.

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monilia jeszcze raz gratuluję syneczka! Wspaniale :)

Lucy trzymam kciuki za wizytę :* na pewno wszystko jest ok :)

Ania jeśli chodzi o polozna to tak jak Mysia pisała, po urodzeniu dziecka,zapisujesz je do przychodni i stamtąd przychodzi polozna albo tak jak było w moim przypadku, chodziłam do szkoły rodzenia i szkoła ta była bezpłatna jeśli zadeklarowalam wybór położnej ze szkoły. Wtedy w przychodni jak chcieli umowic patronaz, mówiłam ze juz mam swoją polozna. Dla mnie to była super opcja bo to była kobietka która prowadziła z nami zajęcia w szkole rodzenia także znałam ja, byłyśmy na ty i śmiało ja o wszystko pytałam. Dodatkowo w domu zdjęła mi szwy po cieciu.

Aniołek [*] 16.10.2014 - 10 tc
    wff2ej284uclkyvx.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia 15 wrote:

Powiedzieliście Klaudii?

Szybciutko masz połówkowe, a ja jeszcze muszę tyle czekać.

Mysiu Klaudia wczoraj spędzała popołudnie u koleżanki a na nockę szła do babci, także widziałam się z nią 10 minut. Chce jej powiedzieć może dzisiaj, może jutro, szczerze to boję się jej reakcji czy ucieszy się z braciszka bo ona tak bardzo siostrę chciała, nio zobaczymy najważniejsze że rodzeństwo będzie miała nie będzie sama :)

Lekarz stwierdził że było zwiększone ryzyko w badaniach prenatalnych i zaleca się wtedy badanie w 18tc,nie wiem czemu zdziwiłam się bo wydaje mi się że zawsze lepiej później bo więcej widać. Mały wczoraj był 17+1 a z OM było 16+5 czyli wyprzeda parę dni i stwierdził, że w przyszłym tygodniu już będę miała na badaniu 18+2. Szybko nie wiem czy czeka na to że będę jeszcze jakąś decyzję podejmowała - badania inwazyjne, niech na to nie liczy.
    Kolejną wizytę mam 22.12 i wtedy biorę L4, kończe z siedzeniem w pracy. Przekaże co mam przekazać i będę się cieszyła z dni spędzonych z moją rodzinką :)

kehlana_miyu lubi tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monilia tez miałam badanie przed połowkowe w 18 tc wstępnie wszystko pomierzyl i następne badanie mam w 21tc :*

• monilia84 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha to ja mam też 18tc a druga wyjdzie 21tc czyli tak jak Twoja tyle że nie wiem czy będzie wtedy też coś sprawdzał :)

f2wlj44jk32wmpis.png
    iv09cwa1ldduj806.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monilia - super że idziesz na l4 akurat na świta będziesz w domu :) jeszcze raz gratuluję Ci udanej wizyty i syneczka :) córcia na pewno się ucieszy, moja strasznie się cieszy z braciszka, ja miałam te połówkowe równo w 20 tc, ale słyszałam że właśnie wcześniej lepiej bo lepiej wszystko widać.

Anka - położna właśnie przychodzi z tej przychodni do której się zapisze dziecko, powinna być chyba 3 razy, u nas była tylko raz

Lucy - powodzenia na wizycie, ciekawe ile Beni już waży pewnie koło 3kg już tak myślę :)

Ja dzisiaj jadę do szpitala na pobranie krwi na te badanie wr i hbs, to chyba już ostatnie badania przed porodem,przy okazji odbiorę ten gbs ale aż się boję :( Mam nadzieję że nie spowoduję wypadku bo straszną mam słabą koncentrację ostatnio i boję się sama jeździć autem, no ale co poradzi, mąż w pracy, muszę sama jechać. Wykorzystam okazję i odwiedzę kilka sklepów też.

Dzisiaj wyciągnęłam detektor i słuchałam Michałka, ostatnio zmieniła mu się aktywność, nie kręci się już jak szalony tylko przeciąga spokojnie i wpycha się mi w krocze.

monilia84 lubi tę wiadomość

• monilia84 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande uważaj na siebie kochana :) wynik na pewno będzie dobry :)

Lucy kciukam za wizytkę <3

f2wlj44jk32wmpis.png
    iv09cwa1ldduj806.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monilia84 wrote:
    Aha to ja mam też 18tc a druga wyjdzie 21tc czyli tak jak Twoja tyle że nie wiem czy będzie wtedy też coś sprawdzał :)

Na pewno będą mierzyć bo u mnie w 17tc 0d nie było jeszcze wszystkiego widać idealnie tylko zalążki :) ja 21tc mam badanie w poradni genetycznej a nie u swojego lekarza u niego mam tydzień później czyli w 22tc i tez mówił ze jeszcze pomierzy wszystko :)

Co do położnej to ona przychodzi z przychodni matki czy dziecka? U nas będzie tak ze dziecko i ja będziemy chodzić do innej przychodni a mieszkać będziemy w innej miejscowości i dojeżdżać będziemy do miasta :) to ma jakieś znaczenie?

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem jeszcze w dwupaku :D

monilia84, Mysia 15, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania z przychodni dziecka przychodzi polozna. Ja tez jestem w innej zapisana niż Kornelcia. A Małek wybrałam przychodnie najbliżej miejsca w którym mieszkam, żeby daleko nie jeździć. W szpitalu po porodzie wypelnialam dokument w którym trzeba było napisać jaka przychodnie wybieram dla dziecka, adres przychodni i telefon i to juz szpital kontaktuje się z przychodnia. Dzień po wyjściu ze szpitala miałam tel z przychodni żeby przyjść wypełnić deklaracje to wyślą polozna do mnie. Tylko tak jak wspominałam, ja już miałam swoją.

Aniołek [*] 16.10.2014 - 10 tc
    wff2ej284uclkyvx.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa a jak się czujesz ??? jakieś dolegliwości masz coś zapowiada że spotkanie z Majusią nadchodzi???

f2wlj44jk32wmpis.png
    iv09cwa1ldduj806.png
  • Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa Kochana odhaczona obecność!!

Podbijam pytanie Monilli! Jak się czujesz??

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monilko na pewno Klaudia ucieszy się z braciszka!

I najwyższy czas z tym L4. Odpoczniesz troszkę!

Już trzymam kciuki za badania! Wierzę mocno, że wyjdą dobrze!!
    Pytałaś lekarza o echo?

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuje się cała obolała :P Mała skopała mnie z każdej strony w nocy :P a żadnych skurczy.. nic... :) czekam dalej ... :) już się śmieje, żeby posiedziała do tego grudnia, bo dużo nie zostało :P

Lucy- trzymam kciuki za wizytę ;)

monilia84, Mysia 15 lubią tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia 15 wrote:
    Monilko na pewno Klaudia ucieszy się z braciszka!

I najwyższy czas z tym L4. Odpoczniesz troszkę!

Już trzymam kciuki za badania! Wierzę mocno, że wyjdą dobrze!!
    Pytałaś lekarza o echo?

Nie pytałam go o echo, bo myślałam na początku że to badanie w 18tc to będzie właśnie echo, później doczytałam że to USG połówkowe. Tego 22.12 pewnie też go będzie badał. Ale jestem pewna że rośnie jak dzwoń i będzie zdrowiutki i nawet przez myśl nie przejdzie mu pytanie o terminację.

Mysia 15 lubi tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    iv09cwa1ldduj806.png
  • Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno tak będzie!!! Mnie też to nawet na myśl nie przyszło.
    Napisałam tylko, ponieważ tak mi to lekarz wytłumaczył.

Twój Synuś jest zdrowiuteńki i pięknie rośnie!! <3

monilia84, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka - tak jak pisała Pszczoła, w szpitalu podajesz do jakiej przychodni zapisujesz dziecko, szpital przesyła wtedy do tej przychodni kartę szczepień, trzeba tam potem iść zapisać dziecko, wypełnić papiery i z przychodni przyjedzie od Was do domu położna, nie ma znaczenia że to inna miejscowość, do mnie też musiały dojechać około 15km i pewnie dlatego była tylko raz :)

Ja dzisiaj posmęcę, gbs dodatni :(((((((( a taką miałam nadzieję że mnie ominie to w tej ciąży, jestem pewna że będzie jak z córcią, nie zdążą podać antybiotyku i Michałek zarazi się paciorkowcem, będą go kuć i faszerować antybiotykami i będziemy siedzieć tydzień w szpitalu :((((( i jeszcze teściowa mnie wkurzyła bo wyskoczyła do mnie z tekstem ,,oby się tylko szczęśliwie urodził" wredne babsko, jak można coś takiego gadać kobiecie w 9 miesiącu ciąży, chyba sobie popłaczę za raz

‹‹ 554 555 556 557 558 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ