Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMichałek jest już z nami, urodził się dzisiaj o 10.30 sn, waży 4100 gramów i 57 cm długości poród był szybki ale bolało jak ch*****. Mały był okrecony pep winą na szyi i nodze, jestem trochę na cięta ale podobno tylko po skórze, Michałek ma grupe krwi po Adasiu i ma jasniejsze włosy. Jesteśmy przeszczesliwi
kehlana_miyu, Tulisia, Mysia 15, Mama_Mai, kasia88e, KkasienkaA, kierzynka, monilia84, pszczoła10, majeczka8 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAzande ale ekspresowo poszło Gratuluję kochana Mam nadzieję że Ty i Michałek dobrze się czujecie Duży chłopiec z Michałka czekamy na fotkę
Ja dziś w nocy miałam skurcze dość długo ale potem się uspokoiły więc nadal czekamy... Dziś miałam ktg i wszystko było ok więc się nie martwię... Jutro usg żeby sprawdzić ilość wód i czekamy na urodzinki w Nowym Roku chyba...Mysia 15 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
O Boże Azande, to cudowne wiadomości!!! Ja tu wchodzę na forum na luzaka, a tu taka niespodzianka! Kawał chłopa z Michasia. Odpoczywaj kochana teraz i rozkoszujcie się sobą O rety, ale się cieszę
Swoją drogą masz taka samą sytuację jak moja siostra (tak wiem, że przytaczam ciągle jej historie ) jej drugi poród trwał godzinę, ale powiedziała że bolało tak jakby ktoś jej przykładał rozżarzone żelazo do krocza. Ona to ma porównania
Najważniejsze że wszystko z wami ok i że już po wszystkim10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
-
Azande mega gratulacje, bardzo się cieszę!!!
Uśpiłąś naszą czujność, a tu NIESPODZIANKA!!!
bardzo gratuluje, super, i jaki On duży!
Ja wolałabym szybko i boleśnie, niż długo a w sumie boleśnie, wiec najważniejsze, że masz to za sobą i masz Michałka!!
Ja dziś wizytowałam i chyba jest ok
Tzn usg na nfz nie przysługuje jeszcze, dopiero w 13 tyg chyba, ale badała "ręcznie" i powiedziała, że "rozwija się", wiec wierzę jej, nic mi innego nie pozostało.
Cieszę, się bo bardzo się boję po ostatnich wydarzeniach styczniowych
Teraz bedzie dobrze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 18:34
Mysia 15, jangwa_maua, lucy1983, Tulisia lubią tę wiadomość
-
Azande Kochana no nie spodziewałam się takich wspaniałych wiadomości!!!!
Gratuluję i tak bardzo, bardzo się cieszę!!! Dużo zdrówka Wam życzę i szybkiego powrotu do domku!
Michałku witaj na świecie!!! -
Truskaweczko musi być dobrze!
Szkoda, że nie zrobiła usg. Ja też chodzę na nfz i usg mam prawie na każdej wizycie, a na początku miałam robione co dwa tygodnie. Mój lekarz bardzo jest przejęty historią moich poprzednich ciąż i teraz woli zrobić więcej niż potrzeba niż coś zaniedbać.
Ale to zależy od lekarza.
Kochana kiedy masz kolejną wizytę? -
Mysia 15 wrote:Truskaweczko musi być dobrze!
Szkoda, że nie zrobiła usg. Ja też chodzę na nfz i usg mam prawie na każdej wizycie, a na początku miałam robione co dwa tygodnie. Mój lekarz bardzo jest przejęty historią moich poprzednich ciąż i teraz woli zrobić więcej niż potrzeba niż coś zaniedbać.
Ale to zależy od lekarza.
Kochana kiedy masz kolejną wizytę?
Mysiu mam 13.01.2016 i już mam stresa, bo przypomniałąm sobie, że w poprzednim przypadku miałam 12.01.2015 i moja głowa zaraz to porównuje, na wynikach byłąm też w urodziny i teraz też, eh... nie mogę tak robić - odsuwam te wredne natrętne myśli!!!
Kurde muszę myśleć pozytywnie bo zamartwianie, nie pomoże nic a nic!
Kurcze fajnego masz lekarza
moje marzenie usg chociaż na co drugiej wizycie...
Ale z córką mi nie przysługiwało żadne
Jedynie na prywat raz poszłam i podejrzałam, ale nie zobaczył czy to córcia i do końca nie wiedziałąm, a wszyscy mówili, o widać, że chłopiec bedzie jak nic!
Mi dała skierowanie na prenatalne do krakowa do Semedica - centrum, cieszę się wiec bo to za ok 20dni bedzie.
Miałąm do gina prywatnie iść umówiłąm się na 11.01, ale chyba zrezygnuje bo na 13.01 mam na nfz a ok 20.01 mam na prenatalne.
chodzę na nfz ze wzledu na badania darmowe, a jest ich masa.
A mam pytanie bo w domu zauważyłąm, że wpisała mi l4 na stary adres, czy to coś strasznego?
Martwie się, że nie przyjmą mi.
Kurde!
-
Truskaweczko nie możesz porównywać- to inna Dzidzia i inna ciąża!
Zleci szybciutko do następnej wizyty. A faktycznie nie ma sensu iść 11 jeżeli masz wizytę 13, a potem prenatalne. Słyszałam, że dobrzy lekarze robią usg w semedice- trzymam już kciuki za wizytę!
Masz rację- badania są bardzo drogie. Z Julką i Mają chodziłam prywatnie i pochłonęło to mnóstwo pieniędzy. Testy pappa z Mają robiłam prywatnie i kosztowały ok 400 zł, a teraz miałam je robione na nfz.
A lekarza naprawdę mam fajnego. Sama nie spodziewałam się, że taki będzie. -
nick nieaktualny
-
Mysiu wspaniale, że z serduszkiem wszystko dobrze! Kochana bardzo się cieszę, garatuluję Wam i teraz to tylko cieszyć się z ciąży i czekać na poród Niech złe wieści nie przyćmiewają radości, choć bardzo mi miło że przejęłaś się nami! Jesteś kochana!!!
Truskawczko super, że wizyta udana, z Maleństwem na pewno jest wszystko dobrze No 20 dni to zleci Co do L4 to myślę, że będzie ok, bo mi wpisywał nowy mimo, że nie byłam jeszcze przemeldowana i w pracy i ZUSie nie miałam jeszcze zmienionego Ale lepiej zadzwonić do pracy i zapytać, żebyś nie szła na darmo
Bardzo dziękujemy Kochane za wsparcie!!!! Jesteście super!
Już mi nerwy trochę opadły. 29.01 idziemy do Centrum Zdrowia Dziecka z badaniami, mają nam coś powiedzieć. Całe szczęście na razie mamy się tam nie kłaść. Teraz audiologa mamy zrobić jeszcze.Mysia 15 lubi tę wiadomość
-
Mysia 15 wrote:Truskaweczko nie możesz porównywać- to inna Dzidzia i inna ciąża!
Zleci szybciutko do następnej wizyty. A faktycznie nie ma sensu iść 11 jeżeli masz wizytę 13, a potem prenatalne. Słyszałam, że dobrzy lekarze robią usg w semedice- trzymam już kciuki za wizytę!
Masz rację- badania są bardzo drogie. Z Julką i Mają chodziłam prywatnie i pochłonęło to mnóstwo pieniędzy. Testy pappa z Mają robiłam prywatnie i kosztowały ok 400 zł, a teraz miałam je robione na nfz.
A lekarza naprawdę mam fajnego. Sama nie spodziewałam się, że taki będzie.
kurcze, szkoda, że mieszkamy daleko bo bym też do niego chodziła
ja małopolska nieopodal krakowa.
właśnie to są strzszne takie ceny, ja za pierwsze badania w zeszłej ciąży dałam 250zł a mogłam na nfz iść na pierwsze, ale chciałam, żeby ktoś się nami dobrze zaopiekował, i doopa, teraz podchodzę spokojniej jakoś, bo nerwy nie pomogą w niczym. -
Azande gratuluję!!! :* ale kawał chłopaka z Michalka Ucaluj go i czekamy na zdjęcie miałam szczerze mówiąc pisać, że dziś pewnie urodzisz, jak powiedziałas ze odchodzi Ci czop. Ja tak miałam i tez zaraz urodziłam
Kasienka jesteście z Antosiem w moich modlitwach wiec kochana będzie dobrze, nie może być inaczejKkasienkaA lubi tę wiadomość
-
Azande gratuluję bardzo i życzę Wam dużo zdrowia!