Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
-
WIADOMOŚĆ
-
Wow super Kehla! Ale fajowsko! Cieszę się bardzo! Wszystko będzie dobrze:) spokojnie;)
My wiśnie wczoraj słyszeliśmy i widzieliśmy serduszko pierwszy raz;) dzidziuś ma się dobrze. Rośnie ładnie.
Mam tylko infekcję i dostałam globulki.kehlana_miyu, Mysia 15, lucy1983, pszczoła10, jangwa_maua, majeczka8, Tulisia, KkasienkaA, Mama_Mai lubią tę wiadomość
Tęsknimy 29.05.2015
10 tc.
-
Boże Kehlana tak bardzo czekałam na tę wiadomość!!!!!! Gratuluję Kochana i tak bardzo się cieszę!! Kropeczku trzymaj się mamusi bardzo mocno i rośnij silny i zdrowy!!!
Teraz do lekarza idziesz jak najszybciej? Taki był plan? Napisz po wizycie koniecznie.
Po prostu nie mogę tak bardzo się ciesze, jakby to był mój własny test!!!kehlana_miyu, jangwa_maua lubią tę wiadomość
-
Miniaturko gratuluję! To wspaniale, że dzidzia ładnie rośnie. To niesamowite uczucie usłyszeć bijące serduszko swojego Maleństwa!!!! Tak bardzo się cieszę!
Same dobre wiadomości dzisiaj!!! -
Udało mi się zarezerwować wizytę u sensownej ginki w Luxmedzie na przyszły czwartek, muszę jeszcze zadzwonić do mojej ginki i umówić wizytę prywatną. Jeżeli wszystko będzie dobrze, zamierzam prowadzić ciążę dwutorowo, bo w Luxmedzie będę miała wiele badań w pakiecie.
Zgodnie z zaleceniami kilku lekarzy biorę luteinę, acard, wzmocniony kwas foliowy i witaminę D. Muszę pogadać jeszcze o Clexane, tu jeszcze nie była podjęta decyzja.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 10:14
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Trzymam kciuki bardzo mocno i czekam na wiadomości z wizyty! Musi teraz być dobrze!
Zestaw leków masz taki sam jak ja. Do tej pory biorę luteinę, acard i wit d. Wzmocniony kwas foliowy od ostatniej wizyty przestałam brać.
Tak bardzo będę się modlić, żeby Twój Maluszek ładnie rósł!kehlana_miyu lubi tę wiadomość
-
Ale się cieszę strasznie od rana o Tobie myślałam tylko sama miałam wizytę u ginekologa więc dopiero zagladam. Już wczoraj czułam że będzie kropeczek . Gratulacje !! Będzie dobrze, kropeczek urośnie silny i zdrowy
Miniaturko- gratuluje serduszka.
A ja po wizycie. Mam nadżerke i mięśniaka. Za 3 miechy znów kontrola. Lekarka się śmiała z pielęgniarką czy następnego już nie chcę. -
Miniaturko gratuluje serduszka niech maluszek zdrowo rosnie!
Mamo Mai przykro mi ze musicie jechac az do torunia..takie wyjazdy sa stresujace zwlaszcza jesli chodzi o zdrowie maluszkow ale bedzie dobrze trzymam kciuki
Jangwa Mala to nic nie beda robic z miesniakiem? Slyszalam ze teraz zmienilo sie leczenie i np nadzerke mozna zostawic. Twoja lekarka moze wyczula ze myslisz o drugimWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 11:20
-
jangwa_maua wrote:Tulisiu - patrzę na Twój suwaczek i przyjście Zosi już lada chwila
kehlana_miyu, pszczoła10, jangwa_maua, Mama_Mai, lucy1983 lubią tę wiadomość
10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
-
Kehlana, przysięgam, mam łzy w oczach!!! Rety, tak bardzo się cieszę!!! Co za cudowne wiadomości Kochana wierzę gorąco, że będzie dobrze, innej opcji nie ma
Miniaturko, gratuluję serduszka Sama doskonale wiem jakie to cudowne uczucie. Życzę kolejnych tak udanych wizyt.
Jangwa, ojej, i jakie teraz będzie postępowanie z tą nadżerką i mięśniakiem? Będziecie czekać czy jakoś to leczyć?kehlana_miyu lubi tę wiadomość
10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
-
Być może ten mięśniak po ciąży się zmniejszy. Z nadżerką na razie też nic nie robi. Przy następnej wizycie będzie leczyć nadżerke jak nic się nie zmieni, a z miesniakoem nie wiem w sumie jak się postępuje. Muszę poczytać, albo ewentualnie pójdę prywatnie do innego lekarza. Boje się, że jak go "rusze" to potem będę miała problemy np. żeby zajść w ciążę.
-
Ech... czytam o tych mięśniakach i już brzmi to dla mnie strasznie...
"U kobiet, które jeszcze nie rodziły, i u tych, które chcą mieć dzieci, wykonuje się operacje oszczędzające, czyli usuwa się mięśniaki, zachowując całą macice(...) Po trzech miesiącach wkładkę się wyjmuje i kobieta może próbować zajść w ciążę. Trzeba jednak pamiętać, że ciąża po operacji mięśniaków należy do tych wysokiego ryzyka i wymaga częstszych niż zwykle wizyt u ginekologa, a gdy doszło do otwarcia macicy - rozwiązanie następuje za pomocą cesarskiego cięcia. Poród siłami natury grozi bowiem pęknięciem macicy."
Mięśniak też może powodować poronieniaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 17:46
-
Miniaturko gratuluję Kochana serduszka Wiesz już kiedy prenatalne?
Kehalana ja też tak robiłam W enel-medzie miałam jedną kartę ciąży i lekarza i badania, a prywatnie chodziłam do drugiego i też miała kartę
Tulisu no to sen na wpół proroczy Bo, że Zosia będzie cudowna to na pewno, ale jeszcze nie teraz poród a za jakiś miesiąc i będzie super
Jangwa ojej no... To ja bym chyba na Twoim miejscu działała jak tylko ginka pozowli (bo rozumiem, że chcecie drugie jak najszybciej). Moja mama walczy z mięśniakiem wiele lat. Może będzie malał teraz po porodzie, oczywiście tego Ci życzę!
Ja ostatnio śniłam, że pomagałam koleżance przed porodem napisałam jej to wieczorem, a ona mi o 6 rano, że jestem czarownicą, bo ona jedzie rodzić Wyśniłam jej to Z resztą ona mi mój poród też
Dostaliśmy pismo z Centrum Zdrowia Dziecka, ale napiszę Wam później na fb.