X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja apteka po dzisiejszej wizycie (plus kot, bo się wepchnął do zdjęcia):

70cfa6cad235c14fmed.jpg

Mama_Mai, jangwa_maua, monilia84, Mysia 15, Tulisia lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale zapasy :) to na caly miesiac???
    A kot widocznie chcial sie nam pokazac ;) bo jeszcze go nie znalysmy :D ahhh i piekna biblioteczka <3 zazdroszcze i sama juz zbieram ksiazki, zeby kiedys sie takiej dorobic :)

kehlana_miyu lubi tę wiadomość

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z takim arsenałem leków na pewno wszystko się uda i dzidzia będzie zdrowa. A tak z OM jaki termin wychodzi?

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, zapasy na miesiąc :) Z OM termin wychodzi na 23 października :)

Mysia 15, monilia84, jangwa_maua, Tulisia, Mama_Mai, lucy1983 lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się śmieję, że na moich półkach można zobaczyć, gdzie przepadało przez lata moje kieszonkowe :D A że mój mąż to też mól książkowy, nazbierało się nam sporo :)

Mysia 15, Mama_Mai lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana zapas wygląda prawie tak jak mój :acard, kwas foliowy i luteina. I kota masz podobnego :D
    A książek również mam ogromną ilość. Uwielbiam czytać i regały z książkami mam w sypialni, salonie i część książek niestety w pudłach jest schowana, ponieważ się nie mieszczą.

Ale nie o tym chciałam pisać. Dzisiaj miałaś mieć wizytę prawda? Jesteś już po? Czy to w kolejny czwartek? Bo ja czekam i trzymam kciuki za wiadomości!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 15:11

Maja nasz kochany Groszek 20 tc 23.12.2014 [*] Tak ciężko dalej żyć.
    zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Tak, zapasy na miesiąc :) Z OM termin wychodzi na 23 października :)

To będzie skorpionik uparciuszek i nerwusek, ale zarazem niesamowicie inteligentne dziecko! Mam dwa skorpiony w domu- tatę i siostrę.

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam dzisiaj wizytę u ginki w Luxmedzie i jestem bardzo zadowolona. Bardzo ciepło i konkretnie podeszła do mojej ciąży :) Potwierdziła wszystkie leki zalecone przez hematolog i dorzuciła luteinę i duphaston. Kazała pojawić mi się za 2-3 tygodnie, tylko w taki dzień, kiedy ma gabinet z USG, bo sama chce maleństwo podejrzeć. Udało mi się zapisać na 14.03.

Czyli teraz mam najbliższą wizytę prywatną z USG 2.03. i potem w Luxmedzie 14.03. Bardzo mi to odpowiada, bo to będą dla mnie nerwowe tygodnie... No nic, staram się myśleć pozytywnie :)

Ginka w Luxmedzie proponowała mi już dzisiaj zwolnienie jeśli chcę, ale ja na razie wolałabym nie. Nie chcę jeszcze mówić nikomu w pracy, a moja obecna praca jest znacznie lżejsza niż poprzednia i daje mi więcej swobody, więc o ile wszystko będzie w porządku z ciążą, wolałabym popracować parę miesięcy. Zwłaszcza, że bardzo mi się w tej pracy podoba i chciałabym móc wrócić po macierzyńskim, a wiadomo, trochę pewnie krzywo będą patrzeć na to, że zaszłam w ciążę tak szybko :/ Ale wiadomo, jeżeli tylko nie daj Boże coś się będzie działo to lecę na zwolnienie, bo jednak pracę inną zawsze znajdę, a dziecko jest teraz priorytetem.

Gorzej, że ginka odradziła kontynuowanie ćwiczeń na razie, przynajmniej póki nie zobaczymy jak się ciąża rozwija. Wiedziałam, że jak kupię karnet na siłownię na 3 miesiące to od razu zajdę w ciążę. Pewnie nie uda mi się go zawiesić, cholera. No nic, dobrze, że nie kupiłam karnetu na rok! :D

Mysia 15, jangwa_maua lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo się cieszę z udanej wizyty i już odliczam dni do Waszego usg. Chuchaj teraz i dmuchaj na siebie. Trzeba uważać. A na siłownię zapiszesz się jak Maluszek podrośnie :D Jeżeli praca Cię nie męczy to nie dziwię się, że nie idziesz na L4 w pracy szybciej mija dzień. Pisałam już, że ja z Julą pracowałam do połowy ósmego miesiąca- no ale to to już była głupota.

I naprawdę świetnie się złożyło, że będziesz miała usg w odstępie dwóch tygodni. Te pierwsze miesiące ciąży są niesamowicie stresujące.

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet gdyby to nie była nowa praca, chyba bym nie wzięła teraz tego zwolnienia. Ostatnie czego teraz potrzebuję to siedzenie w domu i myślenie. Moja obecna praca nie jest bardzo męcząca, a za to skutecznie zajmuje moje myśli i uwagę.

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co siłowni to żal mi tylko pieniędzy wydanych na karnet :D

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana fajnie, że miałaś udaną wizytę :) a usg w odstępie 2 tyg to fajna sprawa :)

A ja wam powiem, że miałam sen, że zaczęłam rodzić, skurcze były nie do wytrzymania a co najśmieszniejsze było, że gdy męczyłam się w szpitalu ze skurczami uświadomiłam sobie, że nie spakowałam torby do szpitala i nic nie zdążyłam poprać dla dziecka...z tego stresu od raz się obudziłam he

Tulisia, Mysia 15, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

• Tulisia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę Kehlana że pełna gotowość u was z lekami :) Fajnie że wizyta przebiegła pomyślnie. Myślę że to jest duża ulga gdy otaczają cię lekarze którzy znają się na rzeczy i którym ufasz :)

Pełna nadziei, co do snów to mi średnio 2 razy w tygodniu śni się że rodzę :) Ale u mnie to są takie mega pozytywne odczucia, zawsze przez sen zalewa mnie fala miłości do tej małej istotki, która właśnie pojawiła się na świecie :)

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisiu mi pierwszy raz snil sie porod a mianowicie meczenie sie ze skurczami :) chyba mamy sny takie dlatego, ze nie mozemy doczekac sie swoich malenstw :)

Tulisia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana 23 pazdziernika urodzila sie moja Maja :)
    Super, ze trafilas na naprawde fajnych lekarzy :) ta pani ginekolog wydaje sie konkretna a to dobrze. Czekam teraz na pierwsze usg i zdjecie babelka :*:*:

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Miałam już nie pisać nic na ovu/belly po tej aferze bo sama poczułam się oszukana bo udzielałam się na tym wątku styczniówek i ta laska nawet wkradła się do zamkniętej grupy na fb gdzie sporo z nas się przeniosło dla prywatności... Ehh, ale tak lubię nasz wątek że trudno nie zaglądać...

Kehlana cieszę się bardzo że masz takie pozytywne podejście i też myślę że warto trochę popracować jeśli możesz i masz ochotę, tak też można pokazać pracodawcy że ci zależy... Co do siłowni to mnie bez problemu udało się zawiesić abo na czas ciąży i połogu... Pogadaj, powinni coś zrobić albo przesunąć abo jak już będziesz mogła ćwiczyć...

kehlana_miyu, Mysia 15, majeczka8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z wami kochane już w 7 miesiącu ! Ajj ale ten czas leci :)

Mama_Mai, kehlana_miyu, lucy1983, jangwa_maua, Mysia 15, Tulisia, majeczka8 lubią tę wiadomość

• Tulisia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pełna_nadziei wrote:
    Witam się z wami kochane już w 7 miesiącu ! Ajj ale ten czas leci :)
    Czas szybko leci :)

pełna_nadziei lubi tę wiadomość

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • jednataka Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny,

wchodzę na forum ciąża po poronieniu, a tu Was tyle z suwaczkami- to bardzo dobry znak :)

może się przedstawię...
    mam 27lat i jedną 2-letnią córeczkę, gdzie ciąża i zajscie przebiegało zupełnie bezproblemowo...

chcieliśmy się postarać z nowym rokiem o rodzeństwo i niestety...puste jajo... wybrałam opcję poronienia samoistnego, więc czekam.... :(

chyba nie muszę Wam mówić ile we mnie niepokoju, lęku, a także pragnienia małej kruszyny...

Córeczka 06.05.2014
    Synek 03.07.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia wrote:
    Czas szybko leci :)
    Dokładnie :) Nie mogę się doczekać kiedy zobaczę moje maleństwo ale już czuje, że będzie brakować mi mojego brzuszka i tych kopniaczków :) Ahh kobiecie nigdy nic nie dogodzi hihi

Tulisia lubi tę wiadomość

‹‹ 614 615 616 617 618 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ