X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Nareszcie weekend :)

Nadrabiam Was teraz, bo w pracy nie bardzo mogę, a po pracy jestem wykończona. Niby nie mam ciężko w obecnej pracy, o niebo mniejsze obciążenie niż w mojej poprzedniej, ale ostatnio ciężko mi te 8h wysiedzieć, przysypiam nad laptopem... Nie chcę jeszcze w pracy mówić o ciąży, więc nie mogę też liczyć na żadną taryfę ulgową.

Ale dzisiaj dzień leniwca z mężem <3

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana odpoczywaj i leniuchuj na zapas ;-) potem malutki szkrab już nie pozwoli mamie leniuchować ;-)

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pełna_nadziei wrote:
    Dziewczyny, ktore mialy problem z szyjka... czy u was tez tak bylo a mianowicie. Gdy zaczynam cos robic np sprzatam czy stoje i zmywam naczynia brzuch robi mi sie twardy i strasznie zaczyna ciagnac.. boje sie isc na spacer z psem bo chwila i twardy brzuch a jeszcze w nocy ze 2 razy odczulam takie ukucie, bol w macicy... martwie sie troszke

Pełna nadziei, miałam to samo. Koniecznie powiedz o tym swojemu lekarzowi. Absolutnie nie chcę cię straszyć, ale u mnie z powodu tego ciągłego napięcia brzucha wylądowałam w szpitalu, bo moja córa zeszła głową bardzo nisko aż do kanału rodnego, co groziło przedwczesnym porodem. W szpitalu dostałam sterydy na płucka dla małej, profilaktycznie nospę i luteinę pod język, no i oszczędny tryb życia do 36 tc. Nie jestem pewna ale w moim przypadku mogło to być spowodowane też niedoborami magnezu, bo mój lekarz nie jest zwolennikiem szprycowania się witaminami w ciąży, ale gdy sama ten magnez sobie włączyłam to po jakimś czasie brzuch w ogóle mi nie twardniał i zaczął dosłownie z 1,5 tygodnia temu, no ale na tym etapie to już normalne.

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, przepraszam ze wczoraj nie dałam znaku ale byłam jakaś taaaaaka zmęczona i śpiąca, że padłam do łóżka i zasnęłam nie wiem kiedy :)
    Na wizycie wszystko w porządku, ilość wód ok, łożysko ok, przepływy ok. Podczas badania lekarz zrobił wielkie oczy bo stwierdził że córa jest już tak nisko, że on nie wie jakim cudem jeszcze nie rodzę :) Z mniej przyjemnych rzeczy to to, że jeżeli do poniedziałku nie urodzę to we wtorek rano mam się stawić do szpitala. Powiedział, ze jestem po poronieniu i on nie chce ryzykować że coś w ostatnich dniach mogłoby się złego wydarzyć. Nie jestem zachwycona ta perspektywą, bo wiadomo jak to z obsadą lekarską na Święta itd.. ale w głębi duszy wiem że ma rację, więc jakoś to zniosę, pocieszam się myślą że nie będę w tym szpitalu nie wiadomo do kiedy.

relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja myślę Tulisiu ze juz może do poniedziałku urodzisz skoro Zosia juz tak niziutko :) ale suuuuper! Ja miałam w niedziele zgłosić się do szpitala a urodziłam w piątek :) wiec może jutro Zosia się zdecyduje :) nie mogę się doczekać!!! Maz Ci będzie towarzyszył czy nie?

Tulisia lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 16.10.2014 - 10 tc
    wff2ej284uclkyvx.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Tulisiu oby Zosia zdecydowała się na dniach wyjść na świat :-)

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pszczoła10 wrote:
    A ja myślę Tulisiu ze juz może do poniedziałku urodzisz skoro Zosia juz tak niziutko :) ale suuuuper! Ja miałam w niedziele zgłosić się do szpitala a urodziłam w piątek :) wiec może jutro Zosia się zdecyduje :) nie mogę się doczekać!!! Maz Ci będzie towarzyszył czy nie?
    Mąż właśnie mówi, że on jest pewny że Zosia się urodzi jutro :) oby miał rację :) a co do jego obecności przy porodzie to zobaczymy. Jeśli zacznę rodzić w domu i on mnie zawiezie do szpitala, to na pewno na początku będzie obecny, w drugiej fazie porodu raczej go nie będzie, choć zobaczymy jak to wyjdzie. Jeśli zaś zacznę rodzić w szpitalu to w ogóle nie wiem jak to się ułoży :) nie mamy ścisłego planu na tę chwilę :)

jangwa_maua lubi tę wiadomość

relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:
    Oj Tulisiu oby Zosia zdecydowała się na dniach wyjść na świat :-)
    No pocieszam się tym, że skoro już jest tak mega nisko to raczej nie urodzi się za tydzień tylko wcześniej. Ale w sumie to tylko jedna Bozia wie, ja to mogę sobie zaplanować jedynie co na obiad zrobię :)

DomiBW, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia wrote:
    Pełna nadziei, miałam to samo. Koniecznie powiedz o tym swojemu lekarzowi. Absolutnie nie chcę cię straszyć, ale u mnie z powodu tego ciągłego napięcia brzucha wylądowałam w szpitalu, bo moja córa zeszła głową bardzo nisko aż do kanału rodnego, co groziło przedwczesnym porodem. W szpitalu dostałam sterydy na płucka dla małej, profilaktycznie nospę i luteinę pod język, no i oszczędny tryb życia do 36 tc. Nie jestem pewna ale w moim przypadku mogło to być spowodowane też niedoborami magnezu, bo mój lekarz nie jest zwolennikiem szprycowania się witaminami w ciąży, ale gdy sama ten magnez sobie włączyłam to po jakimś czasie brzuch w ogóle mi nie twardniał i zaczął dosłownie z 1,5 tygodnia temu, no ale na tym etapie to już normalne.

Gin wie o skurczach i twardnieniu brzucha. We wtorek przepisał mi magnez no i kazał się oszczędzać. Jak będzie się coś działo to mam jechać do szpitala(on jest ordynatorem tam gdzie będę rodzić ). Mam nadzieję, że Julek posiedzi grzecznie w brzuchu do swojego terminu i obędzie się bez żadnych niespodzianek :)

Tulisiu no to czekamy teraz na twoją córunie :) bliżej niż dalej :)

pszczoła10, Tulisia lubią tę wiadomość

• Tulisia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pełna_nadziei wrote:
    Gin wie o skurczach i twardnieniu brzucha. We wtorek przepisał mi magnez no i kazał się oszczędzać. Jak będzie się coś działo to mam jechać do szpitala(on jest ordynatorem tam gdzie będę rodzić ). Mam nadzieję, że Julek posiedzi grzecznie w brzuchu do swojego terminu i obędzie się bez żadnych niespodzianek :)

Tulisiu no to czekamy teraz na twoją córunie :) bliżej niż dalej :)
    No to dobrze że twój dr wie o wszystkim i masz załączone odpowiednie leki :) ja mimo naprawdę ciągle twardniejącego brzucha dotrwałam aż do teraz, więc jeśli będziesz uważać to jestem pewna że u ciebie też wszystko będzie ok :)

relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku Tulisiu tobie jutro wybija 40tc!!! A ja myslalam, ze to 38 dopiero :D
    Zosienko bierz sie do pracy i wychodz bo cioteczki na ciebie tu czekaja w napieciu ;)
    Pozostaje nam tylko zacisnac za was kochane kciuki i czekac na wiadomosci z porodowki :)

• Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam się w 21 tc = 20+0 :) 141 dzień :)
    Bardzo się cieszę -to już połowa ciąży za mną!!!

Tulisiu Tobie dziś 40 wybiła!! Ja mam połowę - świętujemy!!!

Mała znów się wczoraj/dziś mało ruszała, ale jakoś nie mam apetytu, nic mi nie smakuje, wiec nie najadam się, pewnie nie ma biedna energii pokopać matkę ;)
    Dziś po kościele mąż pojedzie mi nakupić pyszności i zobaczymy :)

Tulisia, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka83 wrote:
    Hej witam się w 21 tc = 20+0 :) 141 dzień :)
    Bardzo się cieszę -to już połowa ciąży za mną!!!

Tulisiu Tobie dziś 40 wybiła!! Ja mam połowę - świętujemy!!!

Mała znów się wczoraj/dziś mało ruszała, ale jakoś nie mam apetytu, nic mi nie smakuje, wiec nie najadam się, pewnie nie ma biedna energii pokopać matkę ;)
    Dziś po kościele mąż pojedzie mi nakupić pyszności i zobaczymy :)
    Kochana, impreza by się przydała, to może Zośka zdecydowałaby się wyjść :) gratuluję połowy ciąży, rety, jak to leci :)

Truskaweczka83 lubi tę wiadomość

relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai wrote:
    Jejku Tulisiu tobie jutro wybija 40tc!!! A ja myslalam, ze to 38 dopiero :D
    Zosienko bierz sie do pracy i wychodz bo cioteczki na ciebie tu czekaja w napieciu ;)
    Pozostaje nam tylko zacisnac za was kochane kciuki i czekac na wiadomosci z porodowki :)
    Bardzo chciałabym już pisać posty z porodówki :D :D :D

relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • miniaturka31 Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo dziękuję za gratki i trzymane kciuki! Cieszymy się jak szaleni;) Synek zostanie chyba Leonem;) aczkolwiek nie wszystkim w rodzinie się podoba:(

Wczoraj był u mnie brat z żoną, u nich też wskazali najpierw na chłopca. W 20 tyg ciąży okazało się jednak, że dziewczynka. Także może jeszcze wszystko się zmienić;)

Tulisiu trzymamy kciuki za poród!
    Truskaweczko gratuluję połówki!
    Pełna nadziei odpoczywaj! Będzie wszystko dobrze!

Truskaweczka83, Tulisia, pełna_nadziei, pszczoła10, majeczka8 lubią tę wiadomość

Tęsknimy 29.05.2015
    10 tc.
    oar83e3k2d9rg7wq.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miniaturko, u mnie w 12 tc dr powiedział ze chłopiec, a w 20 tc że jednak dziewczynka i tak już zostało :)

relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miniaturka31 wrote:
    Dziewczyny bardzo dziękuję za gratki i trzymane kciuki! Cieszymy się jak szaleni;) Synek zostanie chyba Leonem;) aczkolwiek nie wszystkim w rodzinie się podoba:(

Wczoraj był u mnie brat z żoną, u nich też wskazali najpierw na chłopca. W 20 tyg ciąży okazało się jednak, że dziewczynka. Także może jeszcze wszystko się zmienić;)

Tulisiu trzymamy kciuki za poród!
    Truskaweczko gratuluję połówki!
    Pełna nadziei odpoczywaj! Będzie wszystko dobrze!
    Kochana nie przejmuj sie tym, ze komus sie imie nie podoba co wybraliscie ! To jest wasz wybor i wazne zeby wam sie podobalo :)
    u mnie w 23 tyg gin mowil ze dziewczynka, w 27 tyg ze chlopiec a teraz na wizycie bylam taka padnieta i bez sily, ze nawet nie wiem czy na pewno synek hihi wszystkie ubranka kupione dla chlopca(mega pake kupilam od noworodka do 2,5latka) mam nadzieje, ze nic sie nie zmieni :) wizyte teraz bede miec w 35tyg ale nie wiem czy bedzie dalo sie cos zobaczyc :)
    Ale najwazniejsze zeby zdrowo roslo :)

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miniaturko - to wam imię musi się podobać a nie rodzinie więc jak takie wybraliście to zdaniem rodziny się nie przejmujcie ;-)

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pełna_nadziei ja miałam twardnienia brzucha od 20 tygodnia do samego końca... Ostatni miesiąc męczyło mnie to strasznie. Lekarz kazał brać no-spę, ale nie chciałam tyle łykać, więc nie brałam. :) A szyjka miałam takie bóle, że musiałam przystanąć... ale to tak ok 30 tygodnia były, a pod koniec już nie :) Będzie wszystko dobrze, gin na pewno Cię dobrze poprowadzi :)

Miniaturko śliczne imię! U nas miał być Leon, ale jest w końcu Antoni Leon :) To Wam ma się podobać!!! :)

Jejku Tulisiu takiego mam stresa... Pisz proszę pisz :D :D :D

miniaturka31 lubi tę wiadomość

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KkasienkaA wrote:
    pełna_nadziei ja miałam twardnienia brzucha od 20 tygodnia do samego końca... Ostatni miesiąc męczyło mnie to strasznie. Lekarz kazał brać no-spę, ale nie chciałam tyle łykać, więc nie brałam. :) A szyjka miałam takie bóle, że musiałam przystanąć... ale to tak ok 30 tygodnia były, a pod koniec już nie :) Będzie wszystko dobrze, gin na pewno Cię dobrze poprowadzi :)

Miniaturko śliczne imię! U nas miał być Leon, ale jest w końcu Antoni Leon :) To Wam ma się podobać!!! :)

Jejku Tulisiu takiego mam stresa... Pisz proszę pisz :D :D :D
    Zaczrlam beac magnez i twardnienie mam sporadyczne, jak za dlugo chodze to wtedy lekko mnie lapie. Klucie i bol w szyjce tez czasem sie zdarzaja, ale da sie przezyc :) wczoraj tyle energii mialam, ze cale mieszkanie sprzatnelam, chociaz na chwile czysto bylo, bo u nas remont calej kuchni..ja juz chce moja kuchnie !
    Tulisiu czekamy, czekamy ! :*

‹‹ 630 631 632 633 634 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ