Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
-
WIADOMOŚĆ
-
Monilia, ja mam w zaleceniach że do gina mam się zgłosić po 6 tygodniach (swoją droga już minęło), ale na razie czekam bo jeszcze trochę krwawię! Jestem z tego powodu zła, bo już było prawie czyściutko, a znowu coś tam leci co do szwów to ja miałam niby rozpuszczalne, które po około 2 tygodniach powinny zniknąć. ale u mnie znowu było inaczej, bo po miesiącu nadal mi te nitki dyndały. Skontaktowałam się ze swoją położną i kazała mi przyjechać do szpitala to mi je wyciągnie. Okazało się, że szwy w ciele już się rozpuściły, a tylko właśnie dyndały końcówki i ona mi je usunęła. Nic nie bolało, a jaka ulga! Ogólnie uważam, że nacięcie pomogło mi urodzić Zośkę, ale cos czuję że będzie dokuczało jeszcze przez długi czas do tej pory jak więcej pochodzę, albo postoję (np. w kuchni przy zlewie) to strasznie mnie ciągnie to nacięcie, a już przecież zagojone jest. Mam wrażenie wtedy jakby mi ktoś obił to miejsce. Najgorzej właśnie jak stoję w bezruchu10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
-
pszczoła10 wrote:Ja tez miałam w zleceniach że po 6 tygodniach. U mnie krwawienie długo trwało. 7-8 tygodni i tak jak u Tulisi, już było czysto i zaraz znowu plamienie.10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
-
Tak, już myślałam że się nie skończy i coś ze mną nie tak. Tym bardziej po cc ponoć krócej trwa krwawienie. U mnie pod koniec to już było bardziej plamienie. No ale w końcu się skończyło i wszystko jest dobrze. Teraz czekam na miesiączkę. Tzn nie czekam bo jak na razie może jej nie być ale czuje ze się zbliża. Brzuch mnie pobolewa tak jak na okres i co raz chodzę i sprawdzam czy juz się zaczęło.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2016, 12:08
-
Dziewczyny moze glupie pytanie ale czy uzywacie myjek czy gabek do podmywania sie?
Bo ja juz chyba 5 grzybka mam w tej ciazy a uzywam i oczywiscie plynow typu lactacyt ale czasem do podmycia popoludniowego uzylam gabki. Mam swoja specjalna ale byc moze to przez nia mi wraca. Gabke tez wymieniam czesto i susze zeby mokra nie lezala ale sama nie wiem juz. -
Ja nigdy nie używałam i w życiu nie miałam problemów z grzybica. Raz w ciąży tylko jakiś lekki stan mi się zrobił, mialam leki i potem już nie nawracalo. Ja bym jednak zrezygnowała z myjek i gabek jeśli masz problemy z nawracaniem grzybicy. Wystarczy ze raz się wtedy podmyjesz a już wszystkie grzyby i bakterie zostają na gąbce. Ja uzywalam zawsze płynu do higieny z AA. Ale myślę że każdy przeznaczony do higieny intymnej jest dobry. Trzymam kciuki bo domyślam się ze jest to uciążliwe dla Ciebie
Truskaweczka83 lubi tę wiadomość
-
Słyszałam że jak zbyt często się podmywa to też są infekcje. Rano i wieczorem wystarczy. Miałam koleżankę która często się podmywała i miała częste infekcje to gin jej powiedział że za często właśnie. Ale z gąbki też bym zrezygnowała.
-
Truskaweczko ja też nigdy gąbki ani myjki nie używam. Myje się zwyczajnie ręką a mimo to zarówno przed ciążą, jak i w ciąży szczególnie po 25 tygodniu borykałam się z grzybicą. Jednak na twoim miejscu zrezygnowałabym z tych akcesoriów.
10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
-
Dzieki dziewczyny
Odstawie gąbkę na dobre i raczej tylko 2x dziennie bede podmywać bo może przesadzam z tym "czysto i sucho"
miniaturka31
co u Ciebie?
widze, że już 22 tydzień leci.
Ruchy już pewnie czujesz?
Ja dopiero w sumie od 25 takie ruchy dość regularne mam, wcześniej to tylko jakieś bulgotania miałam.