X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez chcialam wyrzucic pepuszek bo niby po co to trzymac, ale rodzina meza tak dopytywla ze zostawilam w koncu.
    A w kwestii lozyska zgadzam sie z toba w 100% Tulisiu, okropność!!! Niektore kobiety nawet zjadaja takie cuda fuuuuuj

• Tulisia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo Mamo Mai że każdy robi jak uważa, pod warunkiem że innych ludzi się nie krzywdzi, ale to w ogóle nie moje klimaty :) a o zjadaniu też kiedyś mi się obiło o uszy :D :D :D

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam się w naszą 100 dniówkę :)
    Jeszcze 100 dni do końca ciąży :)
    64% ciąży za mną :)

A za to mąż tak mnie zdenerwował, że szkoda mówić!
    Żebra bolą - a raczej mięśnie pod nimi.
    W nocy spać nie mogę jakoś.
    Zgaga pali niesamowicie pomimo leków.
    Zaparcia straszne, wspomagam się lactulosa po której zgaga nie do przeżycia...
    Jem kiwi, śliwki, wszystko co trzeba i nic...taka moja ciążowa uroda z Wiki też zaparcia były okropne.
    Nie mam siły, szybko się męczę, nie mogę wstać z łóżka bo mi ciężko.

I ciąża to nie choroba??
    Ale oczywiście wiedziałam na co się piszę i pomimo to jestem najszczęśliwsza, że jestem w ciąży :)

Pozdrawiam dziewczyny i czekam na kolejne dzidziusie na forum :)

kehlana_miyu, monilia84 lubią tę wiadomość

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się trochę stresuje, bo ostatnio zdarzyło nam się "pójść na całość" i teraz czekam na @ ... Jak bym zaszła w ciążę to kurcze byłby to złoty strzał... Już sobie wyobrażam gadanie wszystkich w rodzinie ....

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczko pamiętam że też w ostatnim trymestrze narzekałam na trawienie i raczej nic nie pomagało, choć domyślałam się że inne dziewczyny mają gorzej. Już niedługo i wszelkie dolegliwości ustąpią :) a powiedz mi, kiedy masz tą prywatną wizytę?

relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa, byłaby niespodzianka nie z tej ziemi :D ale ty byś się cieszyła czy tak średnio?

relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszyła bym się a zarazem martwiła, bo różnie nam się układa i jak bym została z 2 dzieci sama to by było słabo :-( na dodatek wiem jak moja rodzina by gadała...

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa - czasem tak bywa, starania i nic i nic i nic, a tu jedna akcja na "luzie" i zaskoczy :)
    Ale nie ma co się martwić na przód.
    Los/Bóg sam decyduje jak ma być, ja też mogę zostać z 2 dzieci sama, liczę się z tym, mamy wiele "problemów" i w sumie podpijanie - piwka, setki - najgorsze a zaraz za tym internetowa gra pochłaniająca cały wolny czas i pieniądze :/
    Ale chęć posiadania 2 dziecka byłą mocniejsza i mój wiek też tu odgrywał pewną rolę...

Tulisiu - jutro o 13.00 mam mieć wiec o 14.00 pewnie już bede po, ale zanim wrócę to ok 18.00 dopiero dam znać.
    Mam wielką nadzieję, że z malutką dobrze, że podrosła i nie bedzie tylko w 10 centylu :/
    Chociaż średnią chciałabym utrzymywać, zwłaszcza, że pierwsza córka duuuża, ja, brat wszyscy dobrze ponad 4 kg, wiec skąd takie maleństwo? Wiem, że dzieci w różnym tempie rosną, ale jednak z tyłu głowy coś zostaje, eh...
    Miałam nadzieje, że po 25 tyg się uspokoje, ale zawsze coś.

iv09roeqjdjavel4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa ojjjj to poszaleliscie ;) trzymam kciuki za @ i za to, zeby ominelo cie gadanie w rodzinie ;)
    Ja mojemu P nie pozwalalam na takie cuda, bo ja po cc. Gdybym byla tak jak ty po sn to zupelnie inaczej bym to widziala :D poza tym u mnie w domu juz mowia, ze chyba nie bedziemy sie tak spieszyc z nastepnym a ja juz planuje swoja Zosienke od dnia urodzenia Wojtusia :D

Truskaweczko trzymam kciuki za wizyte i czekam na relacje :* napewno u malenstwa wszystko jest w porzadku :)

kehlana_miyu lubi tę wiadomość

• pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa a Ty miałaś juz @ po porodzie? Nieźle nieźle ;) trzymam kciuki żeby było po Twojej myśli :)

Aniołek [*] 16.10.2014 - 10 tc
    wff2ej284uclkyvx.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz miałam dwie. Jak w zegarku. Cykle mi się skróciły i są teraz czarną magią dla mnie. Nawet nie wiem czy mam owulację czy może nie, a jak tak to kiedy...

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa ale by było :) trzymam kciuki ale za dwie kreseczki :p

U mnie nadal nie się nie zapowiada na @ Ehhh, ale że Benek nie daje mamie pospać w nocy i ciągnie regularnie cycka to nic dziwnego...

My walczymy z infekcją... Najpierw Benek dostał kataru i dwa dni były kiepskie... Teraz mu się polepszyło i mi sprzedał wirusa :( no ale mama chorobowego nie ma :( dobrze że jest grzeczny i w sumie dużo śpi w dzień choć dziś po karmieniu o 5 nie chciał spać :/ no ale potem odsypiał 2 godzinki i teraz znowu drzemie... A ja piję herbatki i płuczę gardło... Ehhh, dawno już nie byłam przeziębiona :(

Dziewczynki kiedy maluchy wam się zaczęły przekręcać z pleców na brzuszek i odwrotnie? Benek kombinuje ale jeszcze musi trochę poćwiczyć i powalczyć ze swoją pupą ;)

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z brzuszka na plecki szybko, a z pleców na brzuszek trochę później. Teraz to dla Mai nic trudnego,ale ma już prawie 5 miesięcy :-)

Ojjj... Ale byum miała ciężko z dwójką :-P

Ja też regularnie karmie i okres się zjawił, a myślałam że jeszcze z pół roku po porodzie będę miała spokój...

Mi Maja dziś o 1 się obudziła cała uśmiechnięta i zasnąć nie chciała :-P

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy zdróweczka dla was! Moja Zosia też właśnie nad ranem najgorzej śpi, często się budzi, rzuca się i bawi się cycem :/ akurat wtedy gdy mi się najbardziej chce spać :)

relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z brzuszka na plecy jak miała 4 miesiące a z pleców na brzuszek z miesiąc temu. Ciężko nakładać pieluche bo co ja położę na plecy to już wędruje na brzuszek. Zaczyna tez pelzac wiec powoli się zaczyna ;)

A ja okresu jeszcze nie miałam.

lucy1983, Tulisia lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 16.10.2014 - 10 tc
    wff2ej284uclkyvx.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja też już powoli pełza :-P no i kółeczka kręci wokół własnej osi :-P

Tulisia lubi tę wiadomość

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj Wojtek na brzuszek odwraca sie sam od ok miesiaca, za to z brzuszka na plecy pierwszy raz w ten poniedzialek :) od tamtej pory juz sie nie obraca ;) za to kolka na pleckach robi od dawna, kilka razy na brzuszku mu sie udalo tez zrobic :)
    Teraz namietnie cwiczy brzuszek unoszac glowe do klatki piersiowej. Meczy sie, steka ale nie odpuszcza. Boje sie go w gondoli zostawiac zeby nie wylecial...

Lucy zdrowka dla Benka i Ciebie :*

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja kręci kółka jak na brzuszku jest :-P

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa ale z Majki silaczka :) moj to leniuch, dobrze ze na rehabilitacje jezdzimy to chociaz troche pracuje ;)

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wczorajszej wizycie:
    Same dobre wieści :)
    Malutka waży ponad 800gram - dokładnie nie podał bo jest tolerancja błędu.
    Szyjka ma 3,7cm - czyli ok, zamknięta.
    Ogólnie wszystko jest dobrze - tak jak powinno, mam się nie doszukiwać niczego niepotrzebnie, nie stresować dziecka :)
    Jedynie sopień dojrzałości łożyska ma 2-ke
    Lekarz mówił, że nic się nie dzieje, ale zaraz myślę, czy nie za szybko się starzeje?
    Przez 5 tyg - z połówkowych- z "0" przeszło na 2
    No i znów grzybica... eh to już 5 lub 6 raz w tej ciąży.
    Powiedział, że taka moja uroda i mam się niczym nie przejmować absolutnie!

W ogóle to wg siatki centylowej na BBF moje dziecko jest w 10 centylu...
    A wg danych z innych stron internetowych jest w okolicach 50 centyla - czyli prawidłowo!

25 tc 726 gram (50 centyl)
    26 tc 841 gram (50 centyl)

A tu tyle stresu przez te dane z BBF miałam!!
    Dziwną mają to siatkę centylową...

Dziewczyny ale fajne już Wasze dzieciaczki!
    Kurcze obracają się, gaworzą, pełzają - super!!
    Ale czas leci :)

kehlana_miyu, pszczoła10, DomiBW lubią tę wiadomość

iv09roeqjdjavel4.png
‹‹ 646 647 648 649 650 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ