Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Hej witam się w naszą 100 dniówkę
Jeszcze 100 dni do końca ciąży
64% ciąży za mną
A za to mąż tak mnie zdenerwował, że szkoda mówić!
Żebra bolą - a raczej mięśnie pod nimi.
W nocy spać nie mogę jakoś.
Zgaga pali niesamowicie pomimo leków.
Zaparcia straszne, wspomagam się lactulosa po której zgaga nie do przeżycia...
Jem kiwi, śliwki, wszystko co trzeba i nic...taka moja ciążowa uroda z Wiki też zaparcia były okropne.
Nie mam siły, szybko się męczę, nie mogę wstać z łóżka bo mi ciężko.
I ciąża to nie choroba??
Ale oczywiście wiedziałam na co się piszę i pomimo to jestem najszczęśliwsza, że jestem w ciąży
Pozdrawiam dziewczyny i czekam na kolejne dzidziusie na forumkehlana_miyu, monilia84 lubią tę wiadomość
-
Truskaweczko pamiętam że też w ostatnim trymestrze narzekałam na trawienie i raczej nic nie pomagało, choć domyślałam się że inne dziewczyny mają gorzej. Już niedługo i wszelkie dolegliwości ustąpią a powiedz mi, kiedy masz tą prywatną wizytę?10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
-
Jangwa - czasem tak bywa, starania i nic i nic i nic, a tu jedna akcja na "luzie" i zaskoczy
Ale nie ma co się martwić na przód.
Los/Bóg sam decyduje jak ma być, ja też mogę zostać z 2 dzieci sama, liczę się z tym, mamy wiele "problemów" i w sumie podpijanie - piwka, setki - najgorsze a zaraz za tym internetowa gra pochłaniająca cały wolny czas i pieniądze
Ale chęć posiadania 2 dziecka byłą mocniejsza i mój wiek też tu odgrywał pewną rolę...
Tulisiu - jutro o 13.00 mam mieć wiec o 14.00 pewnie już bede po, ale zanim wrócę to ok 18.00 dopiero dam znać.
Mam wielką nadzieję, że z malutką dobrze, że podrosła i nie bedzie tylko w 10 centylu
Chociaż średnią chciałabym utrzymywać, zwłaszcza, że pierwsza córka duuuża, ja, brat wszyscy dobrze ponad 4 kg, wiec skąd takie maleństwo? Wiem, że dzieci w różnym tempie rosną, ale jednak z tyłu głowy coś zostaje, eh...
Miałam nadzieje, że po 25 tyg się uspokoje, ale zawsze coś.
-
nick nieaktualnyJangwa ojjjj to poszaleliscie trzymam kciuki za @ i za to, zeby ominelo cie gadanie w rodzinie
Ja mojemu P nie pozwalalam na takie cuda, bo ja po cc. Gdybym byla tak jak ty po sn to zupelnie inaczej bym to widziala poza tym u mnie w domu juz mowia, ze chyba nie bedziemy sie tak spieszyc z nastepnym a ja juz planuje swoja Zosienke od dnia urodzenia Wojtusia
Truskaweczko trzymam kciuki za wizyte i czekam na relacje :* napewno u malenstwa wszystko jest w porzadkukehlana_miyu lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJangwa ale by było trzymam kciuki ale za dwie kreseczki :p
U mnie nadal nie się nie zapowiada na @ Ehhh, ale że Benek nie daje mamie pospać w nocy i ciągnie regularnie cycka to nic dziwnego...
My walczymy z infekcją... Najpierw Benek dostał kataru i dwa dni były kiepskie... Teraz mu się polepszyło i mi sprzedał wirusa no ale mama chorobowego nie ma dobrze że jest grzeczny i w sumie dużo śpi w dzień choć dziś po karmieniu o 5 nie chciał spać no ale potem odsypiał 2 godzinki i teraz znowu drzemie... A ja piję herbatki i płuczę gardło... Ehhh, dawno już nie byłam przeziębiona
Dziewczynki kiedy maluchy wam się zaczęły przekręcać z pleców na brzuszek i odwrotnie? Benek kombinuje ale jeszcze musi trochę poćwiczyć i powalczyć ze swoją pupą -
Z brzuszka na plecki szybko, a z pleców na brzuszek trochę później. Teraz to dla Mai nic trudnego,ale ma już prawie 5 miesięcy
Ojjj... Ale byum miała ciężko z dwójką
Ja też regularnie karmie i okres się zjawił, a myślałam że jeszcze z pół roku po porodzie będę miała spokój...
Mi Maja dziś o 1 się obudziła cała uśmiechnięta i zasnąć nie chciała -
Z brzuszka na plecy jak miała 4 miesiące a z pleców na brzuszek z miesiąc temu. Ciężko nakładać pieluche bo co ja położę na plecy to już wędruje na brzuszek. Zaczyna tez pelzac wiec powoli się zaczyna
A ja okresu jeszcze nie miałam.lucy1983, Tulisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoj Wojtek na brzuszek odwraca sie sam od ok miesiaca, za to z brzuszka na plecy pierwszy raz w ten poniedzialek od tamtej pory juz sie nie obraca za to kolka na pleckach robi od dawna, kilka razy na brzuszku mu sie udalo tez zrobic
Teraz namietnie cwiczy brzuszek unoszac glowe do klatki piersiowej. Meczy sie, steka ale nie odpuszcza. Boje sie go w gondoli zostawiac zeby nie wylecial...
Lucy zdrowka dla Benka i Ciebie :* -
nick nieaktualny
-
Po wczorajszej wizycie:
Same dobre wieści
Malutka waży ponad 800gram - dokładnie nie podał bo jest tolerancja błędu.
Szyjka ma 3,7cm - czyli ok, zamknięta.
Ogólnie wszystko jest dobrze - tak jak powinno, mam się nie doszukiwać niczego niepotrzebnie, nie stresować dziecka
Jedynie sopień dojrzałości łożyska ma 2-ke
Lekarz mówił, że nic się nie dzieje, ale zaraz myślę, czy nie za szybko się starzeje?
Przez 5 tyg - z połówkowych- z "0" przeszło na 2
No i znów grzybica... eh to już 5 lub 6 raz w tej ciąży.
Powiedział, że taka moja uroda i mam się niczym nie przejmować absolutnie!
W ogóle to wg siatki centylowej na BBF moje dziecko jest w 10 centylu...
A wg danych z innych stron internetowych jest w okolicach 50 centyla - czyli prawidłowo!
25 tc 726 gram (50 centyl)
26 tc 841 gram (50 centyl)
A tu tyle stresu przez te dane z BBF miałam!!
Dziwną mają to siatkę centylową...
Dziewczyny ale fajne już Wasze dzieciaczki!
Kurcze obracają się, gaworzą, pełzają - super!!
Ale czas lecikehlana_miyu, pszczoła10, DomiBW lubią tę wiadomość