Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa odczuciom jajnikowym juz nie wierzę bo w tym miesiącu bardziej bolal mnie ten który nie działa. A że pierwszy i jedyny raz mam potwierdzenie z usg wiem ze pęcherzyk rósł na prawym. Pozostaje mieć nadzieję że prawy się nie zbiesi i będzie produkował jajca
-
Sy_la, piekny sen, na pewno bedzie niedlugo rzeczywistoscia
A kiedy masz nastepna wizyte? jak pisalas to wybacz, przegapilam, nie pamietam.
Ja jeszcze nie powiedzialam szefowi w pracy o ciazy, bede musiala tez moj team poinformowac. Odwlekam i odwlekam ten moment. Na szczescie nic nie moga jeszcze zauwazyc. Nie wiem o co chodzi...boje sie ze zapesze jak powiem, ze lepiej miec jeszcze taka mala Wielka tajemnice...hmmm, bede musiala powiedziec przed 4.11 bo wtedy jade do Oslo, a chce prosic o urlop okolicznosciowy.
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Niebieskaa - sen śliczny. Sama kilka dni temu miałam sen o... badaniach prenatalnych. Śniło mi się, że sama sobie robiłam USG, lekarz siedział obok, sama wszystko pomierzyłam - było wszystko w normie. Potem ja po zdjęciu USG stwierdziłam, że to dziewczynka a lekarz powiedział, że chłopak. Hehe więc nie nastawiam się na konkretną płeć, jedyne co mnie interesuje to żeby było zdrowe!
Ja mam badania prenatalne 4.10 o 16:30, a wizytę u gin 17.10. Oczywiście nie mogę się już doczekać tego przyszłego wtorku!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2016, 13:33
Niebieskaa, Evita lubią tę wiadomość
Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
Do kiedy mam zamiar pracowac? no jak do kiedy?
do konca. Ale widze, ze w Norwegii chyba tez sporo kobiet jest na zwolnieniu, bo i lekarz (bylam wczoraj u innego lekarza, bo mojego nie bylo, sprawdzic jakies bakterie, polozna kazala) u ktorego wczoraj bylam i polozna byli nieco zaskoczeni ze od poczatku ciazy jestem na pelnym etacie w pracy. Chwilowo bedzie lepiej, jak dalam rade z wymiotami w pracy, to 2. trymestr bedzie chyba lagodniejszy:). Polozna mi polecala dalej prace, ale powiadomienie szefa i mozliwe jak najlepsze dopasowanie pracy do mojego stanu. Ale tu nie ma co dopasowywac, ja sama mam duzy wplyw na prace. I fakt, jestem duzo mniej efektywna. Jak wymiotowalam to moglam tylko siedziec na naszym forum. ale bede musiala powiedziec szefowi, bo ostatnio to znikalam kilka razy z pracy: a to polozna, a to badanie, a to ginekolog.
Najlepsze ze okolo 2 tygodnie przed terminem mam zjazd ze specjalizacji w Oslo i nie biore pod uwagi nieuczestniczenia. Mysle, ze zabiore po prostu meza i torbe do szpitala:D Zobaczymy jak bedzie z moja forma.
Chyba nie chcialabym siedziec jeszcze w domu, bo oszalalabym od natloku mysli: czy dziecko zdrowe, czy serduszko bije, czy nie bedzie krwawien, czy pepowina nie usmierci dziecka, czy lozysko sie nie odklei, czy uda sie rodzic naturalnie itd. itp.
-
No ja też chciałam pracować w ciąży cały czas, jednak mój lekarz stwierdził, że lepiej będzie jak pójdę na zwolnienie. Ehh... no cóż miałam do gadania, poszłam i oto jestem
myślałam też, aby w II trymestrze wrócić, ale w firmie mi powiedzieli, że jak już idę na L4 to żebym była już cały czas bo tak to wezmą na zastępstwo kogoś, a tak to by raz mieli pracownika a raz nie, a w moim zespole duuuużo się dzieje więc potrzebna jest osoba za mnie codziennie. No więc wyjścia nie miałam... w piątek byłam zanieść L4 do firmy to godzinę tam spędziłam z moim zespołem, nie mogliśmy się nagadać, na wspólny obiad poszliśmy... ahh tak było fajnie powspominać te czasy, pogadać o problemach firmowych.... a w domu to nuda jak nie wiem. Nie będę nigdy perfekcyjną panią domu, to nie dla mnie, ja potrzebuję ludzi, pracy.... wszystkiego oprócz sprzątania i gotowania!
Edit: Niebieska a tak w ogóle to oprócz tego, że pracujesz w służbie zdrowia to czym dokładniej się zajmujesz?? Może pisałaś, ale mi umknęłochyba, że nie chcesz pisać nic więcej o szczegółach, to zrozumie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2016, 14:17
Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
Witam dziewczyny vertigo i abby powiem wam że właśnie u mnie też poprzednie ciaze byly z lewego jajnika a tu nagle ta jest z prawego więc nie nastawiajcie się źle ☺
A ja dziś miałam wwizytę pisałam też ostatnio ale może umknęło ... w każdym razie wszystko dobrze serudszko puka 180 /min więc ok dzidzia jest trochę mniejsza niż ostatnio różnica ok 4 dni ale lekarz powiedział że spokojnie bo te pomiary jeszcze mogą być nie do końca dokładne na 25.10 mam prenatalne więc wtedy dokładnie pomierzy i zobaczymy jednak u mnie tylko wg. Usg jest termin .
Czekamy na wieści od elari
A ja teraz czekam w kolejce u endo....Alisa, Jacqueline, Niebieskaa, Magdzia88, kiti, vertigo, Evita, M@linka, sy__la, sylvuś lubią tę wiadomość
Aniołek (8t) marzec 2016
-
Elmo,
Bardzo się cieszę, że wieści takie dobre!
Niech to będzie szczęśliwy wstęp do wizyty u endokrynologa i szczęśliwe otwarcie dla wszystkich wizyt, które mamy w tym tygodniu.
180/min to niezła moc pikawki!
Czekamy na wiadomości od endo. -
nick nieaktualny
-
Sy_la, ten maly szczegolik zostawie dla siebie, zadna tajemnica...ale jak mnie ktos zidentyfikuje to bedzie mi nieprzyjemnie, lubie ta moja mala anonimowosc:)).
Elmo, gratuluje kolejnej udanej wizyty, a suwaczek kiedy?
SKRZACIE! jak weekend u zachodnich sasiadow???? Odpoczelas? nabralas nowej energii? halo halo, meldowac sie!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2016, 16:23
-
Annak wiadomo ze po takich przejsciach strach jest i to ogromny. Sa dziewczycy ci sie nartwia jaka bedzie plec a my sie martwimy tym co najwazniejsze czy serduszko bije. Dla nas sie liczy tylko zycie i zdrowie dziecka. Kochana bedzie dobrze. Miej ta mysl ze soba a zobaczysz ze bedzie wszystko dobrze. Twoja dzidzi na usg pomacha do Ciebie z brzuszka.Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
Danielek 03.05.2015r.
Sebastianek 27.08.2017r. -
Elmo13 wrote:Witam dziewczyny vertigo i abby powiem wam że właśnie u mnie też poprzednie ciaze byly z lewego jajnika a tu nagle ta jest z prawego więc nie nastawiajcie się źle ☺
A ja dziś miałam wwizytę pisałam też ostatnio ale może umknęło ... w każdym razie wszystko dobrze serudszko puka 180 /min więc ok dzidzia jest trochę mniejsza niż ostatnio różnica ok 4 dni ale lekarz powiedział że spokojnie bo te pomiary jeszcze mogą być nie do końca dokładne na 25.10 mam prenatalne więc wtedy dokładnie pomierzy i zobaczymy jednak u mnie tylko wg. Usg jest termin .
Czekamy na wieści od elari
A ja teraz czekam w kolejce u endo....swietna wiadomość
FabianCyprian
Tymuś
-
promyczek 39, Evita, M@linka, Magdzia88 lubią tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Evitko - ja też kociara, od małego
To moja wspominana kiedyś kicia :
Zamiast wywalonego brzuchola są już od dwóch dni 4 puchate kuleczki
Dwie dziewuszki i dwóch chłopcówKtoś chętny na osobniki rodzaju żeńskiego i ewentualnie 1 męskiego?
Evita, promyczek 39, Magdzia88 lubią tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nick nieaktualny