Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
laila_25 wrote:kiedy masz wizyte z USG?
Elaria lubi tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
Elaria,
Według mnie, na podstawie tego wyniku możemy powiedzieć tylko jedno: że nie zachodzi sytuacja, w której można by jednoznacznie stwierdzić, że jest pozamiatane. A to tak naprawdę DOBRA WIADOMOŚĆ!
Prawda jest taka, że pewność dałaby Ci tylko jedna informacja - spadek bety. Ona dałaby jednoznaczne potwierdzenie, że to koniec. Byłoby to strasznie smutne, ale zlikwidowałoy stan niewiedzy. Tak się nie stało. Ten wynik nie usuwa dotychczasowego znaku zapytania.
Moim zdaniem, powinnaś napisać jak najszybciej do lekarza (tak jak było umówione), poradzić się go co do dalszych kroków i bez względu na wszystko, umówić jak najszybciej kolejne USG.
Zapytałabym go też o ten progesteron. Czy bierzesz jakieś progesteronowe leki? Bo to chyba może tu mieć znaczenie.
[to moje zdanie, ale - co zawsze podkreślam - jestem domorosłym ekspertem]
PS. Moim zdaniem, na tym poziomie beta HCG rośnie już wolniej. Nie wiem, czy przypadkiem od poziomu 6000 nie spowalnia, ale głowy nie dam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2016, 17:01
Elaria lubi tę wiadomość
-
Jagna 75 wrote:To jest normalny przyrost przy tak wysokich wartosciach,ja jestem dobrej mysli i wierze ze historia sie powtórzy na OF jak u kolezanki na wątku z clo.Trzymam kciuki Elaria za wizyte i usg które potwierdzi te zdrową ciąze,zresztà mdlosci doszly to juz chyba tematu nie ma
Elaria który u ciebie dzisiaj tydzien+dzien?
aniołek 01.02.2016r -
laila_25 wrote:Jagienko mdlosci sa w pustych jajach tez. Sa wszystkie objawy ciazy z tym ze nie ma dziecka. Trzeba czekac do usg w ktorym sie cos pokaze. Ja nie uważam żeby ta beta wróżyła jakos źle..ani też jakos dobrze. Jest sobie i juz.
Elaria który u ciebie dzisiaj tydzien+dzien?Elaria lubi tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
Zgadzam się z piczką Jagienki
to jest bardzo przyzwoity przyrost na tym etapie. Jakby tak w kosmos rosła do 10-11 tygodnia jak na początku, to osiągnęłaby 300.000 a to już murowany zaśniad. Rośnie jak w zdrowej ciąży. Musimy zakładać, że może być dobrze, beta w każdym razie nie pokazuje, że jest źle.Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań... -
Ja nie ufam temu USG przez brzuch, tam są po drodze jelita, pęcherz moczowy, tłuszcz, skóra - tam wszystko mogło być widać i nic. Jak w donoszonej ciąży był zarodek na przedniej ścianie macicy i przedniej ścianie pęcherzyka to go było widać, a jak się odsunął na tylną ścianę pęcherzyka i zagnieździł na tylnej ścianie macicy albo wysoko w dnie, to dla głowicy przezbrzusznej te kilka centymetrów może być nie do ogarnięcia.
Musimy czekać, Elaria, ale generalnie te wszystkie Twoje badania jak dotąd to o kant dupy obić, bo nie dają żadnej odpowiedzi. Nawet żadnego podejrzenia. Fall start. Jedno co wiemy, to że jesteś w ciąży.Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań... -
nick nieaktualny
-
Elaria jak dla mnie to przyrost bety typowo ciążowy i to pachnący ciążą prawidłową. Kiedy masz to USG?? Póki beta wzrasta (i to nie o mało!) to znaczy, że jesteś w ciąży i tego się trzymaj. Ja po przeliczeniu moich bet, miałam podobny przyrost - pisałam już, że w ciągu 9 dni z 16 500 beta skoczyła do 79 500, czyli w ogóle poniżej normy z belly kalkulatora ~41%.
Ktoś kiedyś tu na forum wstawiał taką tabelkę z przyrostami bety, że własnie powyżej 10 000 czy 6000 beta podwaja się do 96h.
Napisałaś do lekarza maila? Co odpisał? Wszystko się wyjaśni już na dniach, ale mocno wierzę, że wszystko jest OK.
W 100 % zgadzam się z Vertigo co do przeszkód stojących po drodze dla głowicy przezbrzusznej
Bomblica super, że się odezwałaś i że z Gabrysią wszystko OK. No trochę daje Ci popalić - ale jeszcze trochę i minie. Trzymajcie się cieplutko i w miarę możliwości zajrzyj czasem do nas z nowymi informacjami co tam u Was nowegobuziaki i pozdrawiam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2016, 18:07
Bomblica lubi tę wiadomość
Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]