Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    To chyba negatyw a to z rana robilas? I ile dni po ? Bo dzisiaj mi gin mówiła ze do 12 dni po zeby nawet nie robic bo moze nie wyhsc
    nie, teraz robilam

10dpo moze nie wyjsc, moze wyjsc, nie ma reguly

z zasady robi sie po dniu spodziewanej @ ale ja robie swiadomie wczesniej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 20:34

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    co 2dzien najlepiej przez caly cykl chyba ze dokaldnie znasz plodne
    I nie oslabi to plemnikow ?

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    nie, teraz robilam

10dpo moze nie wyjsc, moze wyjsc, nie ma reguly

z zasady robi sie po dniu spodziewanej @ ale ja robie swiadomie wczesniej
    Wiem kochana hehe tez bym nie mogla czekać ❤ prosze siknij z rana moze za duzo pijesz i mniejsze stezenie jest w moczu i dlatrgo ci te testy tak szaleją?

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wieczorem i moze jeszcze za szybko ja wierze ze ty juz jestes w ciazy czuję to ❤

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:

Tak zalecaja ginekolodzy.
    Czesciej moze byc mniej plemnikow czy tez mlodsze formy ale to nie znaczy, ze nie zajdziesz wtedy.

Mozna zajsc wspolzyjac 1 raz w odpowiednim momencie. Mozna zajsc kochajac sie po 3 razy dziennie. Wszystko jest w naturze mozliwe.
    W sumie chodzi o to żeby nie robic dlugich przerw, tylko zeby plemniki caly czas hulały sobie w drogach rodnych kobiety.

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    Tak zalecaja ginekolodzy.
    Czesciej moze byc mniej plemnikow czy tez mlodsze formy ale to nie znaczy, ze nie zajdziesz wtedy.

Mozna zajsc wspolzyjac 1 raz w odpowiednim momencie. Mozna zajsc kochajac sie po 3 razy dziennie. Wszystko jest w naturze mozliwe.
    W sumie chodzi o to żeby nie robic dlugich przerw, tylko zeby plemniki caly czas hulały sobie w drogach rodnych kobiety.
    No tak ❤
    To co zatestujesz jutro???

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    Chyba mówiąc ze wyniki męża są super? To nie oslabi :)

• KammaMarra Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:
    Chyba mówiąc ze wyniki męża są super? To nie oslabi :)
    Sa bardzo dobre ❤
    Ale dzisiaj mu daje jeden dizen pauzy mam 12mm pecherzyki wiec moge spac spokojnie co nie?

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    Sa bardzo dobre ❤
    Ale dzisiaj mu daje jeden dizen pauzy mam 12mm pecherzyki wiec moge spac spokojnie co nie?
    12mm ci nie peknie..

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    12mm ci nie peknie..

No i okej. Wole spytac. Mnie jiz nic nie zdziwi.

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • Elmo13 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama myślę że możesz nawet 2 dac mu spokoju skoro mniej więcej wiesz kiedy owu będzie bo zalecają nawet ok 5 dni abstynencji seksuaalnej właśnie przed planowanym poczeciem wtedy będą silniejsze ale ja bym za długo nie czekała ale te 2 dni to ok ;) a potem najlepiej co drugi dzień a jak będziesz wiedzieć kiedy największe prawdopodobieństwo pęknięcia to tak ucelowac musisz sobie to policzyć ;)

Asia ja też pomyślałem właśnie w kontekście annak ze może ma to związek z badaniami które miała robić ... Aniu mam nadzieję że przyniesiesz nam dobre wieaci i będzie ok czekamy na Ciebie :)
    Laila mi test dopiero jakieś 14 dni po wyszedł pozytyw wcześniej ni huhu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 21:19

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • ruda9215 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje kochane proszę trzymać jutro kciuki odważyłam się wkońcu i idę na badanie tarczycy na Hashi.. :| boję się tego diabelstwa jak nic. no ale muszę zacząć wykluczać kolejne choróbska chociaż te podstawowe bo bezsensu czekac na kolejną biochemiczną albo poronienie.

i muszę iść do gina na ten wymaz .. bratanica mojego męża od tygodnia siusiała w nocy w łóżko !! 8 letnia. nie mogli dojść dlaczego.. że może psychika a może zapalenie.. okazało się że bakterie coli. co za diabelstwo. :|

A i u mnie w szkole są "goście"... dziś myślałam, że zejdę jak zobaczyłam te stada robaczków w pięknych warkoczach ... :O :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 21:27

Fasolka [*] 6t (06.05.2016)
    Biochemiczna (09.2016)
    Lileczka - 24.10.2017 nasz cud <3
    'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥

• Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi także każdy ginekolog radził wspolzyc co 2 dni.
    Laila testy na ten moment neg ale o co chodzi z tym owulacyjnym?

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczuszka86 wrote:
    Mi także każdy ginekolog radził wspolzyc co 2 dni.
    Laila testy na ten moment neg ale o co chodzi z tym owulacyjnym?
    zrobilam tez z ciekawosci, czesto wychodza pozytywne przed ciazowym ze wzgledu na podobienstwo LH do HCG no i jest jak na mnie dosc wyrazny..

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmo13 wrote:
    Kama myślę że możesz nawet 2 dac mu spokoju skoro mniej więcej wiesz kiedy owu będzie bo zalecają nawet ok 5 dni abstynencji seksuaalnej właśnie przed planowanym poczeciem wtedy będą silniejsze ale ja bym za długo nie czekała ale te 2 dni to ok ;) a potem najlepiej co drugi dzień a jak będziesz wiedzieć kiedy największe prawdopodobieństwo pęknięcia to tak ucelowac musisz sobie to policzyć ;)

Asia ja też pomyślałem właśnie w kontekście annak ze może ma to związek z badaniami które miała robić ... Aniu mam nadzieję że przyniesiesz nam dobre wieaci i będzie ok czekamy na Ciebie :)
    Laila mi test dopiero jakieś 14 dni po wyszedł pozytyw wcześniej ni huhu
    Mysle ze do drugi bedzie git ❤
    Tez mysle o Ani... Kurcze

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda9215 wrote:
    Moje kochane proszę trzymać jutro kciuki odważyłam się wkońcu i idę na badanie tarczycy na Hashi.. :| boję się tego diabelstwa jak nic. no ale muszę zacząć wykluczać kolejne choróbska chociaż te podstawowe bo bezsensu czekac na kolejną biochemiczną albo poronienie.

i muszę iść do gina na ten wymaz .. bratanica mojego męża od tygodnia siusiała w nocy w łóżko !! 8 letnia. nie mogli dojść dlaczego.. że może psychika a może zapalenie.. okazało się że bakterie coli. co za diabelstwo. :|

A i u mnie w szkole są "goście"... dziś myślałam, że zejdę jak zobaczyłam te stada robaczków w pięknych warkoczach ... :O :(

Powodzenia w diagnozowaniu. Czemu się boisz zbadać tarczycę? Będziesz wiedziała, co jest grane, a wtedy można działać.

U nas w szkole i przedszkolu też wszawica, sprawdzam głowę córce, ma bardzo długie włosy, jak złapie to się pochlastam!
    No i z moczeniem też długo u nas trwało, badaliśmy, posiewy, rtg z kontrastem by wykluczyć wady budowy i wszystko dobrze. W jej przypadku to było odreagowywanie na przeżycia. A dom mamy spokojny, nie zawstydzaliśmy, w szkole też dobrze. Ale nasilało się np. przed wyjazdami na wycieczki (emocje) i przy zmianie nauczyciela. Właściwie też ponad 7 lat miała, jak można powiedzieć, że się skończyło. Ale do dziś, jak widzę, że się opije na noc, to jak idę spać, budzę ją, by poszła siku. Na wszelki wypadek.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    zrobilam tez z ciekawosci, czesto wychodza pozytywne przed ciazowym ze wzgledu na podobienstwo LH do HCG no i jest jak na mnie dosc wyrazny..

Laila, faktycznie testy owu potrafią wykryć ciążę. W ulotce od moich testów LH z Domowego Laboratorium napisano: Test owulacyjny LH Test wykrywa hormon luteinizujący (LH) o stężeniu 40 mIU/ml i powyżej. Przebadano,jak obecność innych hormonów w moczuwpływa na wynik testu owulacyjnego. Okazało się, że na wynik LH Testu nie ma wpływu FSH (do ilości 1 000 mIU/ml), hCG (do ilości 10 000 mIU/ml) oraz
    TSH (do ilości 1 000 µIU/ml)

Czyli tego hcg musiałoby być sporo, by test LH go wykrył, jak dobrze rozumiem? Ja powtórzę, mi test ciążowy wyszedł bladzioch w 14 dpo, a robiłam z porannego moczu.

• vertigo Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytałam wszystko :)

Kamma gratuluję. Laila jutro wyjdzie pozytywny, zobaczysz :)

Olewam już mój śluz, nie bede sie miziac z tego powodu, no way ;)

Dobranoc :)

Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań...
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a60e155c4d85.png
    Podrasowalam troche kontrast...wydaje sie jakby cos mialo byc... to z teraz juz swiruje dzis zrobilam z 4testy :P chyba i mnie przeciwniczke bety jutro skusi kujka...

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten już lepiej widać i coś się tam chyba kluje :)
    Ja robiłam dziś rano 10 dpo po domniemantm czasie ovu ( na podstawie wcześniejszych monitow i wykresów) i niestety biel. Mam 30 dc czyli norma ale okresu mię widać :/

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
‹‹ 1127 1128 1129 1130 1131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ