X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    To chyba negatyw a to z rana robilas? I ile dni po ? Bo dzisiaj mi gin mówiła ze do 12 dni po zeby nawet nie robic bo moze nie wyhsc
    nie, teraz robilam

10dpo moze nie wyjsc, moze wyjsc, nie ma reguly

z zasady robi sie po dniu spodziewanej @ ale ja robie swiadomie wczesniej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 20:34

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    co 2dzien najlepiej przez caly cykl chyba ze dokaldnie znasz plodne
    I nie oslabi to plemnikow ?

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    nie, teraz robilam

10dpo moze nie wyjsc, moze wyjsc, nie ma reguly

z zasady robi sie po dniu spodziewanej @ ale ja robie swiadomie wczesniej
    Wiem kochana hehe tez bym nie mogla czekać ❤ prosze siknij z rana moze za duzo pijesz i mniejsze stezenie jest w moczu i dlatrgo ci te testy tak szaleją?

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wieczorem i moze jeszcze za szybko ja wierze ze ty juz jestes w ciazy czuję to ❤

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:

Tak zalecaja ginekolodzy.
    Czesciej moze byc mniej plemnikow czy tez mlodsze formy ale to nie znaczy, ze nie zajdziesz wtedy.

Mozna zajsc wspolzyjac 1 raz w odpowiednim momencie. Mozna zajsc kochajac sie po 3 razy dziennie. Wszystko jest w naturze mozliwe.
    W sumie chodzi o to żeby nie robic dlugich przerw, tylko zeby plemniki caly czas hulały sobie w drogach rodnych kobiety.

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    Tak zalecaja ginekolodzy.
    Czesciej moze byc mniej plemnikow czy tez mlodsze formy ale to nie znaczy, ze nie zajdziesz wtedy.

Mozna zajsc wspolzyjac 1 raz w odpowiednim momencie. Mozna zajsc kochajac sie po 3 razy dziennie. Wszystko jest w naturze mozliwe.
    W sumie chodzi o to żeby nie robic dlugich przerw, tylko zeby plemniki caly czas hulały sobie w drogach rodnych kobiety.
    No tak ❤
    To co zatestujesz jutro???

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    Chyba mówiąc ze wyniki męża są super? To nie oslabi :)

• KammaMarra Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:
    Chyba mówiąc ze wyniki męża są super? To nie oslabi :)
    Sa bardzo dobre ❤
    Ale dzisiaj mu daje jeden dizen pauzy mam 12mm pecherzyki wiec moge spac spokojnie co nie?

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    Sa bardzo dobre ❤
    Ale dzisiaj mu daje jeden dizen pauzy mam 12mm pecherzyki wiec moge spac spokojnie co nie?
    12mm ci nie peknie..

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    12mm ci nie peknie..

No i okej. Wole spytac. Mnie jiz nic nie zdziwi.

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • Elmo13 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama myślę że możesz nawet 2 dac mu spokoju skoro mniej więcej wiesz kiedy owu będzie bo zalecają nawet ok 5 dni abstynencji seksuaalnej właśnie przed planowanym poczeciem wtedy będą silniejsze ale ja bym za długo nie czekała ale te 2 dni to ok ;) a potem najlepiej co drugi dzień a jak będziesz wiedzieć kiedy największe prawdopodobieństwo pęknięcia to tak ucelowac musisz sobie to policzyć ;)

Asia ja też pomyślałem właśnie w kontekście annak ze może ma to związek z badaniami które miała robić ... Aniu mam nadzieję że przyniesiesz nam dobre wieaci i będzie ok czekamy na Ciebie :)
    Laila mi test dopiero jakieś 14 dni po wyszedł pozytyw wcześniej ni huhu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 21:19

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • ruda9215 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje kochane proszę trzymać jutro kciuki odważyłam się wkońcu i idę na badanie tarczycy na Hashi.. :| boję się tego diabelstwa jak nic. no ale muszę zacząć wykluczać kolejne choróbska chociaż te podstawowe bo bezsensu czekac na kolejną biochemiczną albo poronienie.

i muszę iść do gina na ten wymaz .. bratanica mojego męża od tygodnia siusiała w nocy w łóżko !! 8 letnia. nie mogli dojść dlaczego.. że może psychika a może zapalenie.. okazało się że bakterie coli. co za diabelstwo. :|

A i u mnie w szkole są "goście"... dziś myślałam, że zejdę jak zobaczyłam te stada robaczków w pięknych warkoczach ... :O :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 21:27

Fasolka [*] 6t (06.05.2016)
    Biochemiczna (09.2016)
    Lileczka - 24.10.2017 nasz cud <3
    'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥

• Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi także każdy ginekolog radził wspolzyc co 2 dni.
    Laila testy na ten moment neg ale o co chodzi z tym owulacyjnym?

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczuszka86 wrote:
    Mi także każdy ginekolog radził wspolzyc co 2 dni.
    Laila testy na ten moment neg ale o co chodzi z tym owulacyjnym?
    zrobilam tez z ciekawosci, czesto wychodza pozytywne przed ciazowym ze wzgledu na podobienstwo LH do HCG no i jest jak na mnie dosc wyrazny..

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmo13 wrote:
    Kama myślę że możesz nawet 2 dac mu spokoju skoro mniej więcej wiesz kiedy owu będzie bo zalecają nawet ok 5 dni abstynencji seksuaalnej właśnie przed planowanym poczeciem wtedy będą silniejsze ale ja bym za długo nie czekała ale te 2 dni to ok ;) a potem najlepiej co drugi dzień a jak będziesz wiedzieć kiedy największe prawdopodobieństwo pęknięcia to tak ucelowac musisz sobie to policzyć ;)

Asia ja też pomyślałem właśnie w kontekście annak ze może ma to związek z badaniami które miała robić ... Aniu mam nadzieję że przyniesiesz nam dobre wieaci i będzie ok czekamy na Ciebie :)
    Laila mi test dopiero jakieś 14 dni po wyszedł pozytyw wcześniej ni huhu
    Mysle ze do drugi bedzie git ❤
    Tez mysle o Ani... Kurcze

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda9215 wrote:
    Moje kochane proszę trzymać jutro kciuki odważyłam się wkońcu i idę na badanie tarczycy na Hashi.. :| boję się tego diabelstwa jak nic. no ale muszę zacząć wykluczać kolejne choróbska chociaż te podstawowe bo bezsensu czekac na kolejną biochemiczną albo poronienie.

i muszę iść do gina na ten wymaz .. bratanica mojego męża od tygodnia siusiała w nocy w łóżko !! 8 letnia. nie mogli dojść dlaczego.. że może psychika a może zapalenie.. okazało się że bakterie coli. co za diabelstwo. :|

A i u mnie w szkole są "goście"... dziś myślałam, że zejdę jak zobaczyłam te stada robaczków w pięknych warkoczach ... :O :(

Powodzenia w diagnozowaniu. Czemu się boisz zbadać tarczycę? Będziesz wiedziała, co jest grane, a wtedy można działać.

U nas w szkole i przedszkolu też wszawica, sprawdzam głowę córce, ma bardzo długie włosy, jak złapie to się pochlastam!
    No i z moczeniem też długo u nas trwało, badaliśmy, posiewy, rtg z kontrastem by wykluczyć wady budowy i wszystko dobrze. W jej przypadku to było odreagowywanie na przeżycia. A dom mamy spokojny, nie zawstydzaliśmy, w szkole też dobrze. Ale nasilało się np. przed wyjazdami na wycieczki (emocje) i przy zmianie nauczyciela. Właściwie też ponad 7 lat miała, jak można powiedzieć, że się skończyło. Ale do dziś, jak widzę, że się opije na noc, to jak idę spać, budzę ją, by poszła siku. Na wszelki wypadek.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    zrobilam tez z ciekawosci, czesto wychodza pozytywne przed ciazowym ze wzgledu na podobienstwo LH do HCG no i jest jak na mnie dosc wyrazny..

Laila, faktycznie testy owu potrafią wykryć ciążę. W ulotce od moich testów LH z Domowego Laboratorium napisano: Test owulacyjny LH Test wykrywa hormon luteinizujący (LH) o stężeniu 40 mIU/ml i powyżej. Przebadano,jak obecność innych hormonów w moczuwpływa na wynik testu owulacyjnego. Okazało się, że na wynik LH Testu nie ma wpływu FSH (do ilości 1 000 mIU/ml), hCG (do ilości 10 000 mIU/ml) oraz
    TSH (do ilości 1 000 µIU/ml)

Czyli tego hcg musiałoby być sporo, by test LH go wykrył, jak dobrze rozumiem? Ja powtórzę, mi test ciążowy wyszedł bladzioch w 14 dpo, a robiłam z porannego moczu.

• vertigo Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytałam wszystko :)

Kamma gratuluję. Laila jutro wyjdzie pozytywny, zobaczysz :)

Olewam już mój śluz, nie bede sie miziac z tego powodu, no way ;)

Dobranoc :)

Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań...
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a60e155c4d85.png
    Podrasowalam troche kontrast...wydaje sie jakby cos mialo byc... to z teraz juz swiruje dzis zrobilam z 4testy :P chyba i mnie przeciwniczke bety jutro skusi kujka...

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten już lepiej widać i coś się tam chyba kluje :)
    Ja robiłam dziś rano 10 dpo po domniemantm czasie ovu ( na podstawie wcześniejszych monitow i wykresów) i niestety biel. Mam 30 dc czyli norma ale okresu mię widać :/

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
‹‹ 1127 1128 1129 1130 1131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ