X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia87 wrote:
    Kurde, mam to samo... Od czerwca nie miałam owulacji aż do ostatniego cyklu, w tym znów chyba dupa... Wiem co czujesz, też się szarpie sama ze soba czy potrzebuję tego psychologa czy nie! Nie potrzeba nam psychologa, tylko ciaży i to jest najgorsze w tym wszystkim. Też sie wkurzałam, że oczywiście nie może mi się udać zajść w pierwszym cyklu po poronieniu, a teraz to już chyba czwarty jest.
    o Boże.. to mnie nie pocieszyłaś :( :(

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zamęcze Was moimi testami ale ;) codziennie robię..
    wydaje mi się że ten z 19dc był pozytywny... bo takie one mi wychodzą pozytywne...
    ale 20dc bladziochy a dziś znowu ciemniejsze... ja już nie wiem co o tym myśleć...

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/59862a7de4c3.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e61db9692471.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9d0907dca0b3.jpg

• Pysia87 Ekspertka

Wysłany: 11 października 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzuć te testy w pizdu, po prostu się bzykaj. ;) Nic Ci to nie da, a jedynie krwi napsuje :) i tak to jest wróżenie z kart :/ ja się zaczynam zastanawiać nad monitoringiem jednak... Po okresie zapiszę się do gina gdzieś, chociaż naprawdę mam uraz do rozkładania nóg po szpitalu i po tych ciażach, ja pierdziele :/

skrzat1988 lubi tę wiadomość

Mama :)
    12.2015 - pjp 9 tc
    06.2016 - </3 12 tc
  • Haana Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, zaraz zacznę Was podczytywać.
    Niedawno wróciłam z Poznania i dam relację z wizyty. :)
    Lekarz całkiem spoko, bardzo miły i konkretny. Ze względu na mthfr i pai-1 dostałam już receptę na clexane 0,4. Pozytywny test ciążowy=pierwszy zastrzyk. Na razie pełno płatna, ale od ciąży będzie na ryczałt, bo jest podstawa. Choć nie jestem pewna czy wspomniał o clexane tylko w pierwszym trymestrze ciąży... ale ja sobie nie dam chyba wtedy już odstawić. Dał też receptę na kwas foliowy 5 mg, zwiększył euthyrox z 37,5 na 50. Kazał się już starać. ;) Stwierdził, że dobrze się zdiagnozowałam. Mam też zacząć już brać acard.

Niebieskaa, Elaria lubią tę wiadomość

2 aniołki <3 <3 never give up
    Lipiec 2017 Szczęśliwa Żona
    Kwiecień 2018 Szczęśliwa Mama
    17u9wn15caesulxa.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia87 wrote:
    Rzuć te testy w pizdu, po prostu się bzykaj. ;) Nic Ci to nie da, a jedynie krwi napsuje :) i tak to jest wróżenie z kart :/ ja się zaczynam zastanawiać nad monitoringiem jednak... Po okresie zapiszę się do gina gdzieś, chociaż naprawdę mam uraz do rozkładania nóg po szpitalu i po tych ciażach, ja pierdziele :/
    hhahaha
    jooo ja bym poszła na monitoring ale nie mam jak ... buuuuuuuu :(

• Pysia87 Ekspertka

Wysłany: 11 października 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    hhahaha
    jooo ja bym poszła na monitoring ale nie mam jak ... buuuuuuuu :(

A mi się nie chce :p Naprawdę jakaś ginofobia mi się wdała... A zamist zamówić np. testy na mutacje, kupiłam sobie kurtkę i buty ;) Będę płakać z głupoty jak się trzeci raz nie uda, oj będę...

Edit. Właśnie zamówiłam test na mthfr i v leiden ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 17:47

12.2015 - pjp 9 tc
    06.2016 - </3 12 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laila, co u Ciebie??

Haana, "dobrze się zdiagnozowałaś", kurde, cieszyć się, czy płakać? Bo z tego, co tu na forum widzę, to znakomita większość dziewczyn z mutacjami czy innymi Vleidenami musiała zdiagnozować się SAMA! To po ch...oinkę ci lekarze, skoro kobieta musi diagnozować się sama? Podać na tacy problem, diagnozę, a ci łaskawie leki wypiszą.

M@linka lubi tę wiadomość

• M@linka Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria i to jeszcze wypiszą to co im podyktujesz łącznie z dawkowaniem leków.

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Haana Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie badanie na trombofilię zaleciła mi patolożka ze szpitala, ale jak wiadomo musiałam za to wszystko zapłacić. Gdybym zlała temat to pewnie bym nie wiedziała o tym wszystkim. Sęk też w tym wszystkim, że trzeba natrafić na dobrego lekarza, który skieruje na badanie i będzie chciał poznać wroga i z nim walczyć-jeśli w ogóle się go znajdzie.

17u9wn15caesulxa.png
  • Pysia87 Ekspertka

Wysłany: 11 października 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ten problem, że niestety mój gin nigdzie mnie nie pokierował, bo chyba wogóle nic nie wie na temat poronień... Dlatego jestem taka zniechęcona.. Wszystko robiłam sama, prócz kariotypów na nfz, tam pani też nawet nie myślała dać mi skierowania na mthfr i v leiden, dlatego dziś zamówiłam je sama pod wpływem wyrzutów sumienia, co widać w moim poprzednim poście. :) Byliśmy z mężem u profesora, to zlecił jedynie chromatyne plemnikowa i mi białko c,s, kwas foliowy. Wszystko robiłam w diagnostyce i wyszło w normach. Chromatyny nie dałam mężowi robić, bo morfologia wyszła 11% więc uznał, że raczej powinno być nieźle. Może źle zrobiłam? Zrobić ta chromatyne???

12.2015 - pjp 9 tc
    06.2016 - </3 12 tc
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Laila, co u Ciebie??

Haana, "dobrze się zdiagnozowałaś", kurde, cieszyć się, czy płakać? Bo z tego, co tu na forum widzę, to znakomita większość dziewczyn z mutacjami czy innymi Vleidenami musiała zdiagnozować się SAMA! To po ch...oinkę ci lekarze, skoro kobieta musi diagnozować się sama? Podać na tacy problem, diagnozę, a ci łaskawie leki wypiszą.

wlasnie to samo w sumie teraz... wlasnie nasiunialam na 3 testy oto fota:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6d66abc4983e.jpg

teraz na plytkowym mam ten barwnik puszczony co mialam wczoraj na 2 testach z allegro...i to nie jest ten rozowy kolor co na poczatku testu sie pojawia to juz wyschlo ;/ poki co wiadomo biore za negatywy

Miala ktoras takie cos na negatywach?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 19:13

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • Madera2000 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wyszlo bialko c 70% a bialko s 60% 2 tygodnie po poronieniu. Czy mam trombofilie? Lekarz mowi ze to wynik ok a ja znalazlam w necie ze norma niby 70-140%
    https://portal.abczdrowie.pl/bialko-s
    Jest tu jakas dziewczyna z niedoborem i moze cos doradzic?

2013 córeczka 💜
    2 aniołki
    Ja: NT i przeciwciała Atg i Atpo; MTHFR 1298
    dqprx1hp00wr3pez.png
  • Haana Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia, a ty miałaś już wdrożone jakieś leczenie w ciąży?

17u9wn15caesulxa.png
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    wlasnie to samo w sumie teraz... wlasnie nasiunialam na 3 testy oto fota:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6d66abc4983e.jpg

teraz na plytkowym mam ten barwnik puszczony co mialam wczoraj na 2 testach z allegro...i to nie jest ten rozowy kolor co na poczatku testu sie pojawia to juz wyschlo ;/ poki co wiadomo biore za negatywy

Miala ktoras takie cos na negatywach?
    Jak dla mnie Laila za duzo siurow dlatego sie rozmywa . ja tak miapam jak pipetka za duzo kropel wpuscilam

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I widac w okienku moczu ze go nardzo duzo bo nie wsiąkł

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    Jak dla mnie Laila za duzo siurow dlatego sie rozmywa . ja tak miapam jak pipetka za duzo kropel wpuscilam

jest dokladnie tyle ile trzeba wg instrukcji 2 male krople

Test jest wykonany dobrze, dokladnie zgodnie z instrukcja o tym nawet nie musimy dyskutowac i dumac :P

Wynik mnie zastanawia...

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • Pysia87 Ekspertka

Wysłany: 11 października 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haana, jeżeli uznać przepisane w 6 tygodniu 20 zastrzyków clexane i duphaston do łykania, to tak. Natomiast to było bez żadnych wskazań, tylko i wyłacznie by wspomóc druga ciażę, no ale skończyło się źle. Progesteron miałam ok 24 bodajże wtedy, żadnych plamień prócz jednego po epizodzie mocno stresowym, gdy maż odebrał beznadziejne wyniki nasienia, ale to raptem 1 dzień trwało i brazowe. Po poronieniu zbadaliśmy nasienie już w invikcie i wyszło zupełnie inne, nie Z kosmosu jak te pierwsze no i dobre. Duphaston brałam, ale tylko 1 tabletke wieczorem, bo uznałam, że skoro nie plamię, to po co się faszerować progesteronem???? Może naiwna jakaś jestem? Dwa poronienia zatrzymane za mna więc po co mi ten duphaston? Może któraś z Was wie? Ogólnie jestem antylekowa... Jestem zdrowa, nic mi nie dolega, dlaczego mam faszerować swoje dziecko w brzuchu?! Kto mi da gwarancję, że luteina, duphaston, encorton, clexane, metformina czy inne nie odbija się potem na dziecku? :/ boję się tego. tu mi jest właśnie potrzebny madry lekarz i dowody, że takich leków naprawdę potrzebuję, żebym nie czuła się źle z tym, że biorę je na wyrost.. Łykałam acard, ale po tym jak trysnęła ze mnie krew po pobraniu krwi na badania przestałam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 20:25

12.2015 - pjp 9 tc
    06.2016 - </3 12 tc
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    jest dokladnie tyle ile trzeba wg instrukcji 2 male krople

Test jest wykonany dobrze, dokladnie zgodnie z instrukcja o tym nawet nie musimy dyskutowac i dumac :P

Wynik mnie zastanawia...
    To chyba negatyw a to z rana robilas? I ile dni po ? Bo dzisiaj mi gin mówiła ze do 12 dni po zeby nawet nie robic bo moze nie wyhsc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 20:33

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak uwazacie co sadzicie jak czesto seksik przy staraniach co ile dni i w ogole ?

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    A jak uwazacie co sadzicie jak czesto seksik przy staraniach co ile dni i w ogole ?
    co 2dzien najlepiej przez caly cykl chyba ze dokaldnie znasz plodne

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
‹‹ 1126 1127 1128 1129 1130 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ