X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Asia87 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna, tak czekają Cie trudne wybory. Ale całe nasze życie niestety składa się z takich wyborów. mam nadzieję, że trafiliście na dobre gina i pomaże Wam troche w tych wyborach. Również Ci życzę aby udało się przy pierwszej próbie :) po tej ciężkiej drodze naprawde należy Ci się taka nagroda.

Annak czekamy

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaK co do tego badania to wiem ze jest trudne i nie wszedzie da sie go wykonac,wiem czym grozi to badanie,jednak zeby zrobic to badanie popros lekarza o dobry kierunek gdzie to zrobic,wazne by naprawde mieli złote ręce i doswiadczenie.
    Aniu,jak dla mnie to twoje wpisy mogą zajmowac nawet trzy strony,tak dobrze wszystko sie czyta i wiele rzeczy opisujesz tak ze to naprawde taki plaster na dusze.Oczywiscie ostatni post zupełnie nas przybił,ale my silne i tylko walka i siła w kupie da nam nadzieje.Jestesmy z tobą na dobre i złe,wiec to równiez tyczy sie innych dziewczyn,po to tu jestesmy.Nie ma co sie zamykac w swoim bólu,musimy czasem go dzielic wspólnie.Ulzyło mi kiedy powiedziałas ze wtedy ten lekarz nie mógł nic zauwazyc,ze powodem jego zmiany było cos innego,fakt twoje prenatalne idealne przeciez...dlatego juz swita mi promyk nadzieji,ze jednak te testy Nifty są o dupe rozbic ze to tylko naciąganie ludzi na kase a rzeczywistosc jest zupełnie inna niz wykazują wyniki.Daj Aniu znac jak po wizycie,czekamy niecierliwie.Piszesz ze za dwa tygodnie masz wizyte u swojego lekarza i dopiero wtedy bedzie znał wyniki,ja to jakos pewnie przyspieszyłabym wizyte,zadzwoniła do niego w czym rzecz i z pewnoscią przesunąłby wizyte wczesniej.Dwa tygodnie to szmat czasu,zeswirujemy tu a ty z nami

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

ja wyjątkowo też na spokojnie podchodzę w tym miesiącu, może dlatego, że mam ten monitoring i lek podany? nie wiem, codziennie staram się uczyć cierpliwości....

ale jakoś rozbiłam się po wpisach dziewczyn... głowa mnie rozbolała, oczy czerwone...
    Jagna 75 wrote:
    tak szczerze to podchodze do tego tak jak M@linka do swojej ciązy,nie wybiegam z myslami do transferu,do bety i nawet nie biore pod uwage ze sie uda,poprostu jest dzis,wiem ze jaja rosną i czekam na jutrzejszą wizyte,nawet nie wypytuje lekarza kiedy przypuszczalnie punkcja,kiedy transfer,jakie leki itp.Poprostu jest to co teraz,ten etap który musze przejsc.Bo cała procedura na tym własnie polega ze trzeba przejsc po kolei wszystkie etapy które trzeba pozytywnie przejsc inaczej w kazdym momencie moze sie to zatrzymac,odroczyc na miesiąc dwa..
    Teraz mam etap hodowli moich przyszłych dzieci,na tym sie skupiam i pytania wyłącznie do mojego gina tylko w tej kwestii,to jest łatwiejsze,niz nakrecanie sie całą procedurą i czekanie na finał,bo jesli pójdzie cos nie tak w któryms momencie nie poczuje tak wielkiego rozczarowania.Cała procedura to stres,nawet nie wyobrazałam sobie ze to tak duze psychiczne obciązenie,niby wizyty u lekarzy przebiegają spokojnie i nie zauwazam spięcia to jednak kiedy wracam do domu to jestem tak zmęczona jakby mnie przez magiel przepuscili.Poza tym to tyle kosztuje ze naprawde musimy byc czujni by wszystkie warianty byly dobrane pod nas,nie pod statystyki.
    Dobrze ze decydując sie na IVF nie miałam zbyt wielkiej wiedzy o tym,wiedziałam w skrócie jak to wygląda i ile kosztuje,ale znajac to wszystko krok po kroku pewnie ostudziłoby mój zapał.Niestety staram sie byc w tym wszystkim silna,by nie zwątpic tak jak przy ostatniej wizycie,emocje pusciły i poleciało troche łez,ale jest dobrze,wiem ze to dobry krok.Najwazniejsze to miec plan B i C w razie niepowodzen,a ja go mam dlatego czuje sie pewniej

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skrzat1988 wrote:
    Jagna baaaardzo mocno trzymam kciuki, żebyś już za 2 tygodnie dołączyła do naszych mamusiek;) Jejkuu normalnie mega przeżywam ten Twój transfer, tak bardzo Ci życzę żeby się udało:)
    ..a ja czuje ze u ciebie niebawem przyjdą wielkie zmiany odnosnie pracy i dziecka,czuje ze przed koncem roku bedziesz na prostej.

KammaMarra, Niebieskaa, skrzat1988, Ikarzyca lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Asia87 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaguś za 2 godziny :p :) Także Annak powinna być już po wizycie.

Córcie ur. 28.02.18r.

• KammaMarra Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też tak Skrzaciku czuję...

za to u siebie nic nie czuję,
    umowa prawie na wygaśnięciu...
    jestem rozbita...
    może wreszcie ten miesiąc będzie mój...
    mój mąż mówi, że końcówki roku zawsze mamy dobre...
    ale jakoś w nic nie wierzę......

Jagna 75 wrote:
    ..a ja czuje ze u ciebie niebawem przyjdą wielkie zmiany odnosnie pracy i dziecka,czuje ze przed koncem roku bedziesz na prostej.

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • annak Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki,

Najpierw krótko o mnie (czy ja umiem krótko?!), a potem już przechodzę wreszcie do Waszych spraw.

Asiu,
    Tak, cały ten pisany optymizm jest też w sercu ;-)
    Wszystkie moje uczucia, które Wam tutaj przelewam, są zgodne z tym co dzieje się we mnie. Dlatego nie było mnie tu w piątek i sobotę. Zapłakałabym cały wątek.
    Ja muszę teraz chwytać się optymizmu i nadziei, bo... co mi innego zostało?
    Trzeba przetrwać, przeczekać, "przemodlić".

Alisa,
    Tak, będę robić amniopunkcję, choćbym miała pojechać na drugi koniec Polski.
    Ja również jestem z tych, którzy chcą zawsze wiedzieć jak najwięcej. Dlatego (mimo wszystko) nie żałuję, że zrobiłam ten test. Oczywiście, jeśli mnie oszukał, będę mieć trochę pretensji do losu. Ale jeśli jednak powiedział mi prawdę... to będę mu dziękować.

Ruda,
    Tak, test zrobiliśmy w oparciu o własną decyzję.
    Ale - tak jak pisałam wcześniej - mimo wszystko nie żałuję. Być może ten test uchroni nas przed szokiem, o jakim pisała Alisa. A może tylko nastraszy i doda siwych włosów. Oby to drugie.

Ja również jestem za wyborem kobiety (a właściwie kobiety i mężczyzny) w sytuacji ciężkiej choroby dziecka.
    Myślę tak od zawsze, ale nigdy nie pisało mi się tego tak trudno, jak teraz...

* * *
    Ja już po wizycie.
    Wszystko dobrze. W wynikach, w badaniach i w obrazie USG.
    Dziecinka rośnie tak jak trzeba, a nawet szybciej. Nic nie wskazuje na problemy.

Smutno mi trochę... bo pamiętam tę euforię po wcześniejszych wizytach. Te nabuzowane posty, kiedy przeżywałam profil dziecięcia, jego ruchy i żywotność.
    A dziś - prawie obojętność.
    To strasznie smutne uczucie. O to mam również ogromny żal. Że ktoś po raz kolejny zabrał mi radość z przeżywania tego, co powinno być źródłem szczęścia. Ale mam nadzieję, że te ciepłe i radosne uczucia powrócą.

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• laila_25 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pobralam bete...trzymajcie kciuki..

Raz mi wychodza jakies rozowe plamy na tych testach, raz calkiem ujemne....

Bede miec czarno na bialym jak jest..dam znac jak bedzie wynik.

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    ja też tak Skrzaciku czuję...

za to u siebie nic nie czuję,
    umowa prawie na wygaśnięciu...
    jestem rozbita...
    może wreszcie ten miesiąc będzie mój...
    mój mąż mówi, że końcówki roku zawsze mamy dobre...
    ale jakoś w nic nie wierzę......

a ty daj na luz,masz piekne jajka a to juz połowa sukcesu,masz podwójną szanse i większe szanse na to by byc w ciązy.Tym musisz sie cieszyc,zadko zdarza sie ze są dwa jaja w naturalnym cyklu przewaznie to efekt stymulacji.Przestan wyc do ksęzyca i nabierz pozytywnego nastawienia,nie mozesz tego spieprzyc jakimis dołkami.Masz naprawde wymarzony cykl,skup sie na nim a praca...czy fajnie jest pracowac gdzies gdzie cie nie chcą,gdzie jestes piątym kołem u wozu?Znajdziesz inną,moze to potrwa ale wszystko w zyciu dzieje sie po coś..Jestem dobrej mysli,nie blokuj sie,nie spinaj,otwórz sie na to jedno pragnienie

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania i kiedy ta amniopunkcja? kiedy wynik? Sil kochana, zebys wytrwala! to cudowne wiesci, ze usg nie pokazuje nic zlego...

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś

annak...
    jestem z Tobą,
    jestem tak przybita Twoim dzisiejszym postem, że aż nie wiem co napisać? Bo cóż da to, że napiszę, że bardzo mi przykro...
    jesteś wyjątkowo silną kobietą, szczerze zaimponowałaś mi swoim spokojem, opanowaniem....

Ja wierzę, że to była zwykła pomyłka...

I proszę nie zostawaj z tym sama, jak możemy chociaż przez słowa to pomożemy...

Modlę się za Was...

annak wrote:
    Dziewczynki,

Najpierw krótko o mnie (czy ja umiem krótko?!), a potem już przechodzę wreszcie do Waszych spraw.

Asiu,
    Tak, cały ten pisany optymizm jest też w sercu ;-)
    Wszystkie moje uczucia, które Wam tutaj przelewam, są zgodne z tym co dzieje się we mnie. Dlatego nie było mnie tu w piątek i sobotę. Zapłakałabym cały wątek.
    Ja muszę teraz chwytać się optymizmu i nadziei, bo... co mi innego zostało?
    Trzeba przetrwać, przeczekać, "przemodlić".

Alisa,
    Tak, będę robić amniopunkcję, choćbym miała pojechać na drugi koniec Polski.
    Ja również jestem z tych, którzy chcą zawsze wiedzieć jak najwięcej. Dlatego (mimo wszystko) nie żałuję, że zrobiłam ten test. Oczywiście, jeśli mnie oszukał, będę mieć trochę pretensji do losu. Ale jeśli jednak powiedział mi prawdę... to będę mu dziękować.

Ruda,
    Tak, test zrobiliśmy w oparciu o własną decyzję.
    Ale - tak jak pisałam wcześniej - mimo wszystko nie żałuję. Być może ten test uchroni nas przed szokiem, o jakim pisała Alisa. A może tylko nastraszy i doda siwych włosów. Oby to drugie.

Ja również jestem za wyborem kobiety (a właściwie kobiety i mężczyzny) w sytuacji ciężkiej choroby dziecka.
    Myślę tak od zawsze, ale nigdy nie pisało mi się tego tak trudno, jak teraz...

* * *
    Ja już po wizycie.
    Wszystko dobrze. W wynikach, w badaniach i w obrazie USG.
    Dziecinka rośnie tak jak trzeba, a nawet szybciej. Nic nie wskazuje na problemy.

Smutno mi trochę... bo pamiętam tę euforię po wcześniejszych wizytach. Te nabuzowane posty, kiedy przeżywałam profil dziecięcia, jego ruchy i żywotność.
    A dziś - prawie obojętność.
    To strasznie smutne uczucie. O to mam również ogromny żal. Że ktoś po raz kolejny zabrał mi radość z przeżywania tego, co powinno być źródłem szczęścia. Ale mam nadzieję, że te ciepłe i radosne uczucia powrócą.

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak A czy Twój gin odniósł się do tych wyników z krwi?
    Powiedział coś, zasugerował?
    Kiedy amnio?

Ja tylko jeśli mogę od siebie dodam: bardzo dobrym specjalistą jeśli chodzi o amniopunkcję jest dr Wojciech Cnota w Genomie w Rudzie Śląskiej.
    Kobiety jeżdżą do niego z całej Polski.

• Asia87 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu mogłaś popatrzeć na swoją córcie, mam nadzieję,że dodała Ci jeszcze więcej sił i nadziei po tym obrazie usg. Tak bardzo Ci współczuje tych przeżyć, bądź nadal silna.

Córcie ur. 28.02.18r.

• KammaMarra Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

staram się, mam nadzieje, że teraz się uda.
    Wiesz, dołuje się tym, że ten gnój dyr.. zrobił mi na złość, bo zataiłam tamtą ciążę wg niego... I co by to zmieniło?
    Ogólnie ta pogoda, przeżycia wasze jakoś wpływa na mnie tak, że wiem, że tu zawsze ktoś mnie wysłucha, doradzi, pomoże...
    ale dzisiaj tak się zmartwiłam Anią, że zaraz sobie człowiek wkręca...

Reasumując, mam nadzieje, że ten miesiąc jest mój - Jagusiu - nasz :)

że razem zatestujemy, że się uda. dziękuje za te słowa, za słowa, których potrzebowałam <3
    Jagna 75 wrote:
    a ty daj na luz,masz piekne jajka a to juz połowa sukcesu,masz podwójną szanse i większe szanse na to by byc w ciązy.Tym musisz sie cieszyc,zadko zdarza sie ze są dwa jaja w naturalnym cyklu przewaznie to efekt stymulacji.Przestan wyc do ksęzyca i nabierz pozytywnego nastawienia,nie mozesz tego spieprzyc jakimis dołkami.Masz naprawde wymarzony cykl,skup sie na nim a praca...czy fajnie jest pracowac gdzies gdzie cie nie chcą,gdzie jestes piątym kołem u wozu?Znajdziesz inną,moze to potrwa ale wszystko w zyciu dzieje sie po coś..Jestem dobrej mysli,nie blokuj sie,nie spinaj,otwórz sie na to jedno pragnienie

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • Asia87 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laila, oczywiście trzymamy mocno kciuki :) oby przeczucie Cie nie zawiodło.

Córcie ur. 28.02.18r.

• annak Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz wreszcie mogę się zająć Wami :-)

Laila,
    Co z Twomi testami?!
    Potrzebujemy dobrych wiadomości!

Jagienko,
    Chcę Ci towarzyszyć przez całą tę ciężką drogę procedur, które przed Tobą.
    Jestem wdzięczna postępowi i medycynie, że dały nam do ręki takie wspaniałe możliwości powoływania życia do życia. Będę śledzić uważnie wszystkie Twoje kroki. Trzymam kciuki za jajka najlepszej jakości!

Vertigo,
    Czy Ty nie miałaś mieć dzisiaj podglądu wnętrzności?
    (o, właśnie zobaczyłam, że Abby też dopytuje, więc chyba coś jest na rzeczy)

Jacq,
    Ja jestem bardzo ciekawa wieści z wizyty wczorajszej. No i oczywiście odliczam dni do 7 listopada. Czuję jednak, że z kariotypami będzie dobrze, a przyczyna będzie gdzieś indziej...

Alisa,
    Czekam na wieści z wizyty!!

Kamma,
    Luzik i do przodu! Nie wiem, jak dla Ciebie, ale dla mnie monitoring był jak zbawienie. Zdejmował ze mnie ciężar kombinatoryki kalendarzowej. Będzie dobrzeeee! Twoje jajka nam tak mówią ;-)

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:

olałas testy to czas na bete,czekam na pozytyw,trzymam mocno &&

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jeszcze, kiedy amnio.
    Na NFZ zapisali mnie na najbliższy poniedziałek, ale to jest o kant d*** potłuc, bo za wcześnie. Niby 15 tc będzie skończony, ale właśnie w tym dniu. A amnio najlepiej robić po skończonym 16 tygodniu, bo wtedy łatwiej się je robi i - przede wszystkim - ryzyko jest mniejsze niż tydzień wcześniej. Oczywiście jak nie polezę w ten poniedziałek, to pewnie stracę termin. Ale mam to gdzieś. I tak nie mam zaufania do tego miejsca.

O Rudzie Śląskiej też słyszałam (dziękuję, Alisko!), ale być może uda mi się zrobić zabieg tu w Warszawie w innym dobrym miejscu.

Myślę, że najwcześniej wszystko odbędzie się 24.10. No i potem wyniki po 2-3 tygodniach, ale są szanse na FISH (szybkie wyniki wstępne) po 3 dniach.

Znowu tyyyle załatwiania! :-|

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• annak Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:

Laila,
    Trzymam kciuki aż mi spuchną!
    Potrzebujemy tu kolejnej ciąży jak kania dżdżu.
    I chcę nieskończonego szczęścia dla Ciebie.

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• laila_25 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Nie wiem jeszcze, kiedy amnio.
    Na NFZ zapisali mnie na najbliższy poniedziałek, ale to jest o kant d*** potłuc, bo za wcześnie. Niby 15 tc będzie skończony, ale właśnie w tym dniu. A amnio najlepiej robić po skończonym 16 tygodniu, bo wtedy łatwiej się je robi i - przede wszystkim - ryzyko jest mniejsze niż tydzień wcześniej. Oczywiście jak nie polezę w ten poniedziałek, to pewnie stracę termin. Ale mam to gdzieś. I tak nie mam zaufania do tego miejsca.

O Rudzie Śląskiej też słyszałam (dziękuję, Alisko!), ale być może uda mi się zrobić zabieg tu w Warszawie w innym dobrym miejscu.

Myślę, że najwcześniej wszystko odbędzie się 24.10. No i potem wyniki po 2-3 tygodniach, ale są szanse na FISH (szybkie wyniki wstępne) po 3 dniach.

Znowu tyyyle załatwiania! :-|
    Mam nadzieje ze skonczy sie wszystko dobrze i dokladniejsze badania wyklucza wszelkie nieprawidlowosci. Bardzo mocno za ciebie trzymam kciuki. :*

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
‹‹ 1132 1133 1134 1135 1136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ