Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
AnnaK ze spokojem przyjełam potwierdzenie ze wszystko jest według badan i usg dobrze.Jest to troche sprzeczne z tym co pisałas wczoraj,nie pojmuje jak to wszystko mozliwe by na tym etapie były takie wątpliwosci.
Te amniopunkcje kiedy robi sie,miedzy którymi tygodniami?Antoś IVF,Julisia natural
-
annak wrote:A teraz wreszcie mogę się zająć Wami
Laila,
Co z Twomi testami?!
Potrzebujemy dobrych wiadomości!
Jagienko,
Chcę Ci towarzyszyć przez całą tę ciężką drogę procedur, które przed Tobą.
Jestem wdzięczna postępowi i medycynie, że dały nam do ręki takie wspaniałe możliwości powoływania życia do życia. Będę śledzić uważnie wszystkie Twoje kroki. Trzymam kciuki za jajka najlepszej jakości!
Vertigo,
Czy Ty nie miałaś mieć dzisiaj podglądu wnętrzności?
(o, właśnie zobaczyłam, że Abby też dopytuje, więc chyba coś jest na rzeczy)
Jacq,
Ja jestem bardzo ciekawa wieści z wizyty wczorajszej. No i oczywiście odliczam dni do 7 listopada. Czuję jednak, że z kariotypami będzie dobrze, a przyczyna będzie gdzieś indziej...
Alisa,
Czekam na wieści z wizyty!!
Kamma,
Luzik i do przodu! Nie wiem, jak dla Ciebie, ale dla mnie monitoring był jak zbawienie. Zdejmował ze mnie ciężar kombinatoryki kalendarzowej. Będzie dobrzeeee! Twoje jajka nam tak mówią
wielbię Cię,
skąd bierzesz tyle siły... jesteś niesamowita...
a ja kurwa narzekam... wstyd mi dosłownie...
Dzisiaj jadę do kościoła, pomodlę się za Ciebie, Lailę, Jagusię, Alisę...
jeżeli kogoś pominęłam to przepraszam...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 12:43
05.12.2017 Kubuś
Aktualnie 6/7 tyg?
Chwilo trwaj.... -
Nie no ja też chciałabym wiedzieć. Tylko byłam świecie przekonana że większość tych wad widać na usg. I na te testy zdecydowałabym się tylko kiedy okazało by się że na usg coś jest nie tak.
Ciągle ucze się czegoś nowegoFasolka [*] 6t (06.05.2016)
Biochemiczna (09.2016)
Lileczka - 24.10.2017 nasz cud
'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥
-
KammaMarra wrote:annak...
jestem z Tobą,
jestem tak przybita Twoim dzisiejszym postem, że aż nie wiem co napisać? Bo cóż da to, że napiszę, że bardzo mi przykro...
jesteś wyjątkowo silną kobietą, szczerze zaimponowałaś mi swoim spokojem, opanowaniem....
Ja wierzę, że to była zwykła pomyłka...
I proszę nie zostawaj z tym sama, jak możemy chociaż przez słowa to pomożemy...
Modlę się za Was...
Najgorsze w tym wszystkim jest to, że w takich sprawach nie można mówić o "zwykłej pomyłce..." - co taka pomyłka robi z psychiką kobiety (mężczyzny pewnie też) to nikt nie jest sobie w stanie tego wyobrazić dopóki sam nie znajdzie się w takiej sytuacjiMarysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
sy__la wrote:Najgorsze w tym wszystkim jest to, że w takich sprawach nie można mówić o "zwykłej pomyłce..." - co taka pomyłka robi z psychiką kobiety (mężczyzny pewnie też) to nikt nie jest sobie w stanie tego wyobrazić dopóki sam nie znajdzie się w takiej sytuacji
A własnie co tam EL?Jak tam nasza dzidzia?Wiem ze na kopniaki za wczesnie,ale rzyganko daje w kosc czy tylko mdli czasem?Antoś IVF,Julisia natural
-
Jagna 75 wrote:Aniu a łódz CENTRUM zdrowia matki ??Tam tylu specjalistów,z tyloma problemami sie zetkneli..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 12:56
Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
Jagna 75 wrote:ASia87 jak tam u ciebie,cos jest na rzeczy?
dostane tez pregnyl także jestem pełna nadziei, moje zadanie to tylko wychodować jajeczko. Teraz juz musi się udać.
Synuś, największe szczęście :*
Córcie ur. 28.02.18r.
04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb
-
Dziewczyny, nie chcę wcinać się Wam w wątek, trochę Was czytam bo niestety też przeżyłam stratę jednej ciąży ale jeszcze nie umiem o tym pisać dlatego się nie ujawniam, ale przeczytałam wpis Annak o amniopunkcji i ze względu na to że też jestem z Warszawy to chciałabym delikatnie zasugerować że może warto udać się do profesora Dębskiego ze Szpitala Bielańskiego. On i jego żona przyjmują prywatnie w Dębski Clinic (można wygooglać) i specjalizują się diagnostyce prenatalnej......
Elaria lubi tę wiadomość
izu2016 -
Jagna 75 wrote:pomyłki...przypomniało mi sie puste jajo Elarii które ma swoje serduszko.Poprostu błąd lekarza bo co innego,nie mógł poczekac kilka dni z diagnozą tylko od razu z grubej rury ze puste?
A własnie co tam EL?Jak tam nasza dzidzia?Wiem ze na kopniaki za wczesnie,ale rzyganko daje w kosc czy tylko mdli czasem?Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
Dziękuję Wam za pamięć. Tak, mam dzisiaj podgląd podrobów. Dziś 14dc, zobaczymy.
Aniu, Twoje dziecko jest zdrowe, nie wiem skąd to wiem, ale wiem. Czuję to tak samo jak przy Elarii. Mówiłam, że nie trafię w płeć?Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań... -
izu2016 wrote:Dziewczyny, nie chcę wcinać się Wam w wątek, trochę Was czytam bo niestety też przeżyłam stratę jednej ciąży ale jeszcze nie umiem o tym pisać dlatego się nie ujawniam, ale przeczytałam wpis Annak o amniopunkcji i ze względu na to że też jestem z Warszawy to chciałabym delikatnie zasugerować że może warto udać się do profesora Dębskiego ze Szpitala Bielańskiego. On i jego żona przyjmują prywatnie w Dębski Clinic (można wygooglać) i specjalizują się diagnostyce prenatalnej......
Izu,
Bardzo, bardzo Ci dziękuję za ten wpis. I że pomyślałaś o mnie, chociaż się nie znamy. To piękno tego forum.
Rozmawiałam z nimi właśnie kilka minut temu i najbardziej prawdopodobne jest, że będę miała amnio właśnie u Dębskich, co dałoby mi duże poczucie bezpieczeństwa.
Strasznie mi przykro, że również jesteś po stracie... Nie chcę o nic więcej pytać, jeśli nie jesteś gotowa, aby pisać, ale wiedz, że to jest przecudowny wątek i jest tu nieskończona ilość wsparcia. Jeśli tylko będziesz nas potrzebować, daj znać, odzywaj się. Albo wyślij jedno zdanie, że potrzebujesz ojojania. Potrafimy być razem w trudnych chwilach.
Jeszcze raz dziękuję! -
Wrocilam od mojego lekarza !!!!!!!
Wczoraj caly dzien przeplakalam ze szyjka 2.5 cm .. .
Zbadal mnie i mowi ze szyjka ok ze ladna i ma 3.5 cm.... !!!! I ze jest ok ! Juz jak badal mnie recznie to zdziwil sie ze niby szyjka krotka...zrobil usg i potwierdzil ze jest ok..juz zaczelam brac luteine i mam ja juz dokonczyc bo nie wolno jej tak ooo odstawiac...
Maly ma odpowiednie wymiary i wage...serduszko 150/min pierwszy raz slyszalam... I na 100% chlopak !
Jedynie co mam lozysko nisko.... Ale narazie mam sie tym nie martwic bo pewnie sie podniesie...jak nie podniesie sie do 25 tyg to wtedy bedziemy myslec...
Polowkowe mam na przelomie 22/23 tyg mowil ze tak najlepiej czyli 9 listopad kolejna wizyta.
Naprawde kamien spadl mi z serca! I mam nadzieje ze ten juz zmierzyl ja dobrze!!!!
Czekam teraz na ruchy !! I odliczam do wizyty ! Czas start!
url=https://naforum.zapodaj.net/47e441fff029.jpg.html]47e441fff029.jpg[/url]
fd873e9ef15b.jpg
A usg 3D lub 4 D zrobi mi w ramach wizyty ale dopiero jakos w 28tyg bo wtedy najlepiej widac i dzidzia jest juz piekna do ogladaniai maly ma prawie 14 cm i albo 214 albo 240 g bo nie pamieta. Co uslyszalam
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/47e441fff029.jpg
I aniu !!!!! Jeszcze raz bardzo mocno zycze ci zeby sie to nie potwierdzilo....i tez czuje ze mala jest zdrowa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 13:08
Asia87, Niebieskaa, Jacqueline, Evita, Elmo13 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny,
A pamiętacie, na kiedy miała termin Nadzieja?
Nie mam jej w naszej tabelce, więc nie mogę sprawdzić. A, może w pierwszym poście będzie.
Bo tak sobie myślę, że może udałoby się ją znaleźć na jakimś forum ciążowym. Pogrzebię.
EDIT: już się dokopałam do listy jej wątków, ale nie jest aktywna na żadnym ciążowym.
Według suwaczka 27. tydzień. No nic... Może się odezwie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 13:07
-
vertigo wrote:Dziękuję Wam za pamięć. Tak, mam dzisiaj podgląd podrobów. Dziś 14dc, zobaczymy.
Aniu, Twoje dziecko jest zdrowe, nie wiem skąd to wiem, ale wiem. Czuję to tak samo jak przy Elarii. Mówiłam, że nie trafię w płeć?Fasolka [*] 6t (06.05.2016)
Biochemiczna (09.2016)
Lileczka - 24.10.2017 nasz cud
'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥
-
Aniu gdzieś zupełnie zagubiły mi się Twoje wczorajsze posty i nie zauważyłam ich. Wybacz mi Kochana:*
Przede wszystkim:
1) Masz nam pisać tutaj o wszystkich swoich stanach emocjonalnych, płaczach, lękach, euforiach - na cały zakres jesteśmy absolutnie otwarte:)
2) Twoje posty mogą być najdłuższe na świecie, ja i tak z zaangażowaniem czytam każde jedno Twoje słowo!
3) Córka. Czy właśnie nie przekonujemy się na własnej skórze, że to dziewczyny są najdzielniejsze i najsilniejsze na świecie, że potrafią znieść tyle, czego niejeden facet by nie udźwignął?! Ja jestem pewna, że Twoja córeczka łatwo się nie podda i jeszcze nam pokaże jaka z niej fighterka - tak jak jej mama!
4) Tygodnie...to brzmi mega traficznie, tyle czasu oczekiwania i niepokoju - oczywiście będziemy się starały jak najbardziej koić Twoje zszargane nerwy i trwać z Tobą w tym ciężkim czasie. Jeżeli to tylko możliwe to rób wszystko co w Twojej mocy, żeby to przyspieszyć dla własnego zdrowia psychicznego.
5) Co do amniopunkcji na NFZ. Powiem tak - jeśli macie środki to ja bym chyba postawiła na prywatny zabieg. Tyle się nasłuchałam o państwowym podejściu do np. inseminacji, że to ręce opadają...
6) Jeżeli będziesz potrzebowała przytulenia i wypłakania to jestem zawsze zwarta i gotowa;)!
Ściskam Cię najmocniej na świecie:* -
Hehe byłam w WC jednak plamie, także czekam aż się rozkręci. Nowy cykl nowe nadzieje.
Oj tak można tu ootrzymać bardzo dużo wsparciaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 13:19
Synuś, największe szczęście :*
Córcie ur. 28.02.18r.
04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb