X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia87 wrote:
    Hehe byłam w WC jednak plamie, także czekam aż się rozkręci. Nowy cykl nowe nadzieje.
    Oj tak można tu ootrzymać bardzo dużo wsparcia
    Szkoda,trzeba jednak myslec ze ta @ teraz przychodzi ostatni raz :-)
    Powodzenia z clo,mam sentyment do tego leku,dał nadzieje bo dzieki niemu bylam w ciàzy.Oby ci sie udalo

Asia87 lubi tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    Laila - chociaż dzisiaj oddałam krew około 8 i wyników jeszcze nie mam... ale miałam więcej badań niż tylko beta HCG... i ja mam punkt w szpitalu, w którym od razu robią analizy bo mają swoje laboratorium :)
    no ja poki co mam tylko TSH ale spodziewam sie ze beda tez inne wyniki dzis w takim razie...

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    no ja poki co mam tylko TSH ale spodziewam sie ze beda tez inne wyniki dzis w takim razie...
    Super by było :)

U mnie coraz ładniejsze testy ovu. Od jutra mąż ma urlop :) pod koniec października powinnam juz wiedzieć że dziedziczka w natarciu ;)

sy__la lubi tę wiadomość

• sy__la Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laila trzymam kciuki za pozytywną betkę - oby wyniki były dziś, bo nie mogę się doczekać rezultatu :)
    _Abby_ ooo... to będzie ostro jechane w urlop :-P trzymam kciuki również za II kreseczki pod koniec października :)
    Kamma i inne dziewczynki Wam też tego życzę :)
    Nie wspomnę już o Jagnie, bo przecież Ty jesteś już taką Fighterką, że nie ma innej opcji jak ciąża po transferze, czy to pojedyncza czy mnoga - byle by była silna i zdrowa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 15:04

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    udało mi się ! w końcu piękny pozytyw !

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/81b86717e41c.jpg

laila_25, skrzat1988, _Abby_, Niebieskaa, Jacqueline, Asia87, M@linka, kiti, sylvuś lubią tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    pomyłki...przypomniało mi sie puste jajo Elarii które ma swoje serduszko.Poprostu błąd lekarza bo co innego,nie mógł poczekac kilka dni z diagnozą tylko od razu z grubej rury ze puste?
    A własnie co tam EL?Jak tam nasza dzidzia?Wiem ze na kopniaki za wczesnie,ale rzyganko daje w kosc czy tylko mdli czasem?
    Tu muszę stanąć w obronie doktorka. On powiedział, że byłoby nadużyciem stwierdzić wówczas na 100%, że puste. Wyglądało na puste. Takie było podejrzenie.
    W tej właśnie chwili leżę i wsłuchuję się w siebie, bo brzuch mnie trochę boli. Bolał trochę, a raczej czułam takie ni wzdęcie ni napięcie wczoraj późnym wieczorem. Długo siedziałam zgięta na kanapie nad klasówkami, może od tego. I dziś na ostatniej lekcji zaczął mnie trochę boleć. I mokro mi, w kiblu paniczne szukanie krwi. Ale czysto, tylko luteina rozpuszczona. Mimo pukusy nie umówiłam się na kontrolę u innego gina. Moja wizyta za 2 tyg we wtorek wieczorem.

Jakoś mi się wszystko błahe i nieważne wydaje przy problemie Anik.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    pytalam jak byłam,

na necie beda jutro tak mi powiedziano

to Alab bede dzis sprawdzac jeszcze..
    moze wy mi podpowiecie ile sie u was czeka w ALAB?
    W diagnostyce w powiatowym miescie mam po 2h.

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    Mi mowil ze lepiej jakos po 20 tyg bo wymiary sa wiarygodne wtedy. Mi kazal przysc 22/23 tc

Dzieki Magdziu, przesuwam wizyte na 11.11, bo dluzej juz nie wytrzymam czekac:)) juz trzymam kciukiza Twoja wizyte

Edit: i dzieki sy_la i annak, zapisalam sie pozniej, bedzie to 20 tydzien i 2 dni. wiecej nie wytrzymam czekac. Moje pierwsze usg i jedyne jakie mam panstwowo jest 1.11, bedzie to poczatek 19 tygodnia dopiero...ale tak mnie zapisali, to ide. I to juz jest to polowkowe, sama nie wybieram tej daty. Powtorze zatem w oslo 10 dni pozniej. a potem i tak pojde w Pl w grudniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 15:36

Magdzia88 lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • annak Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Jakoś mi się wszystko błahe i nieważne wydaje przy problemie Anik.

Nie, nie, nie. Nie wyrażam zgody!
    Wszystkie nasze problemy są ważne.
    Noo... chyba że to jest tak, że dzięki mojej sprawie na przykład mniej się martwisz ;-) Jeśli tak, to jestem za. Wtedy mogę się zgodzić na porównania, bo będą w dobrym celu.

A propos bólu brzucha - ja mam prawie przez całą ciążę. Dzisiaj mówiłam o tym ginowi i powiedział, że to normalne. Wszystko się tam zmienia i kotłuje. Ostatnio nawet czasem nie mogę spać przez ten ból. Każda pozycja niewygodna.
    A, w ramach ciekawostki - dzisiaj gin mi powiedział, żebym już starała się nie leżeć płasko na plecach, bo dla dziecinki to może być nie najwygodniejsze. Nie wiedziałam. Człowiek uczy się całe życie. Ale w sumie to nic złego, bo i tak mi niewygodnie w tej pozycji.

No, w każdym razie - te bóle to chyba trzeba zaakceptować, oczywiście jeśli nie są jakieś super mocne lub skurczowe. U mnie też nasilały się i nasilają po dłuższym siedzeniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 15:21

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• sy__la Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa no teraz to śliczny pozytyw. Widzę, że i Tobie zapowiadają się pracowite dni :)

Gaduaaa lubi tę wiadomość

Aniołek 7t5d [*]
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    Gaduaaa no teraz to śliczny pozytyw. Widzę, że i Tobie zapowiadają się pracowite dni :)
    tylko żeby stary spać nie poszedł ! :D

no teraz nie ma co się zastanawiać czy pozytywny.. w życiu tak ciemnego nie miałam

• annak Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    tylko żeby stary spać nie poszedł ! :D

no teraz nie ma co się zastanawiać czy pozytywny.. w życiu tak ciemnego nie miałam

Winko już przygotowane? ;-)

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Asia87 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozkręciło się, brzuch boli niemiłosiernie :/, także witam się w 1dc, jakoś nawet nie jest mi źle przynajmniej na razie :P chyba uczę się cierpliwości i wychodzi mi to coraz lepiej.
    Także w sb pierwsza tabletka clo.

laila oby wynik już dziś, oczywiście kciuki.

Abby no to co trzeba ogolić co nieco :p

Gadua no piękny pozytyw także i Ty sie szykuj do szpagatów. Wyczekałaś :)

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Winko już przygotowane? ;-)
    właśnie nie... kurcze..

• sy__la Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak na marginesie, to i my z mężem mamy dzisiaj pamiętny dzień - otóż 3 rocznica ślubu. Dopiero jutro ją będziemy obchodzić, ale fakt jest faktem - że to dziś :) <3

Niebieskaa, Evita lubią tę wiadomość

Aniołek 7t5d [*]
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    A tak na marginesie, to i my z mężem mamy dzisiaj pamiętny dzień - otóż 3 rocznica ślubu. Dopiero jutro ją będziemy obchodzić, ale fakt jest faktem - że to dziś :) <3
    no to gratulacje ! wszystkiego dobrego dla Was :)

sy__la lubi tę wiadomość

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:
    Super by było :)

U mnie coraz ładniejsze testy ovu. Od jutra mąż ma urlop :) pod koniec października powinnam juz wiedzieć że dziedziczka w natarciu ;)
    To widze ze koniec pazdziernika to bedzie bardzo goracy,bedzie sie dzialo :-)

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • ruda9215 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś kino. Potem seks. Kurde uzależniona jestem już od pukania. ;D

Chyba że będę miała źle wyniki tarczycy. To wtedy depresja i tabletki

Niebieskaa, Elaria lubią tę wiadomość

Fasolka [*] 6t (06.05.2016)
    Biochemiczna (09.2016)
    Lileczka - 24.10.2017 nasz cud <3
    'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥

• vertigo Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to widać będzie gorąco w nocy co najmniej w 3 polskich domach, gdyż albowiem mój pęcherzyk ma już 20mm ;)

_Abby_, skrzat1988, Gaduaaa, Jacqueline, Elaria, Evita, Asia87, M@linka, Pysia87, kiti lubią tę wiadomość

Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań...
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:

gratulacje, my w tym roku tez obchodzilismy 3. i Skrzacik tez:). Duzo milosci i szczescia dla Was, kolejna rocznica juz w powiekszonym skladzie <3

skrzat1988 lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
‹‹ 1135 1136 1137 1138 1139 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ