X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Elmo13 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria już kiedyxs pytalam ale może przeoczyłem posta na kiedy wypada ci termin?

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmo, aż się boję sięgać tak daleko myślami. Staram się żyć od wizyty do wizyty, ciągle boję się uwierzyć w powodzenie tej ciąży. Sprawdziłam dopiero teraz (jakby skorygować długość cyklu do standardowego 28 dniowego), że termin byłby na 20 maja.

• Asia87 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyczku szkoda ze nie wiedzialam wcześniej no trudno strasznie dużo nie przeplacilam a invicta dobra jest.

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• KammaMarra Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Elmo, aż się boję sięgać tak daleko myślami. Staram się żyć od wizyty do wizyty, ciągle boję się uwierzyć w powodzenie tej ciąży. Sprawdziłam dopiero teraz (jakby skorygować długość cyklu do standardowego 28 dniowego), że termin byłby na 20 maja.

Kiedy kolejna wizyta kochana?

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Mamy wyniki, ja i mój mąż mamy:
    Mutację A1298C i C677T genu MTHFR czyli heterozygota.
    Czynnik V Leiden - negatywny
    Gen Protrombiny - negatywny.

Jako, że oboje mamy heterozygotę to i ryzyko większe poronienia czy wad rozwojowych. Tu nacisk na badania prenatalne (wiadomo!).
    Zalecenia: Clexane oraz acard i formy metylowe.

mąz tez niech bierze formy metylowe kwasu,to wazne.
    Z jednej strony przykro mi ze cos jest a z drugiej ciesze sie bo wiesz jak sie zabezpieczyc na przyszłosc.Ja sie cieszyłam ze cos znalazłam,ze ta mutacja,ze choc troche moge sobie pomóc moze i nawet bardzo.Powodzenia

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita wrote:
    Dziewczyny wybaczcie nagłą zmianę klimatu ale dziś mąż mnie rozbawił tym o to obrazkiem, nowe lepsze opakowanie mleka :) Z pozdrowieniami dla staraczek :)

https://naforum.zapodaj.net/f34ec087482a.png.html
    o Boziu,kto projektował to opakowanie i kto zaakceptował by weszło na rynek ha ha

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laila napisałaś, że wynik jest (że o 21 dostałaś), więc pochwal się nim???!!!

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie ja pisalam...

Moj wlasnie przyszedl beta ujemna....wyje jak krasnal w poduszke ;(

Prl 1,1 troche za malo.

Mam juz dosc. Dosc calych tych staran do porzygu tego latania na usg,seksu w okreslone dni,wszystkiego. Czemu nie moze sie udac ;( ku***

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buuuu :( tak mi przykro Kochana. Ale kurcze, wczoraj na tym jednym teście widziałam ten cień na paskowym... Może jeszcze za wcześnie po prostu?!

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laila - buuuuu :(

Jak w ciąży w lutym robiłam badania, cały pakiet ciążowy, to była tam też prolaktyna i pamiętam, że wyszła ciut poniżej normy dla I trymestru, a to był już 9 tydzień... miałam 10 z kawałkiem a norma od 11 z czymś, no i 2 dni później okazało się co okazało :/

Ale może kolejny cykl będzie szczęśliwy? :) Trzymam mocno kciukasy :)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze odnośnie tego lekarza co u niego byłam.

Pyta się mnie czy jeśli wiem, że owulacja wystąpiła powiedzmy o 8 rano to czy współżycie później, czyt. powiedzmy wieczorem ma jeszcze sens? (jeśli chodzi o planowanie rodziny) Wg niego nie bo komórka jajowa jest zdolna do zapłodnienia jakieś 6 godzin po jajeczkowaniu i wszelkie informacje o dłuższym czasie to bzdury.

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • vertigo Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laila, przykro mi bardzo :(

U nas wczoraj tak jakoś nie do końca wyszło, niby wyszło, ale nie tak jakbym chciała. Obawiam się, że straciliśmy po prostu część materiału ;( Wkurwia mnie też to już, bo ja się zaczynam stresować seksem, a to jest chyba nie za dobrze. Stresuje mnie to czy w ogóle, kiedy i jak nam to wyjdzie jakościowo. I też już bym chciała zajść w tą ciążę, donosić i zakończyć ten pojebany temat.

Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań...
  • ruda9215 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vertigo ja nie szaleje w tym miesiącu jeśli chodzi o samokontrole, ale nie ukrywam że pukamy się baaardzo często i jak się trafi będę się cieszyła. .. Ale znowu podejrzewam męża że udaje... ;D mówi i zapiera się że napewno nie ale praktycznie nic ze mnie nie wypada.. ;D

Fasolka [*] 6t (06.05.2016)
    Biochemiczna (09.2016)
    Lileczka - 24.10.2017 nasz cud <3
    'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥

• KammaMarra Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

Vertigo ,czemu nie do końca? :)

vertigo wrote:
    Laila, przykro mi bardzo :(

U nas wczoraj tak jakoś nie do końca wyszło, niby wyszło, ale nie tak jakbym chciała. Obawiam się, że straciliśmy po prostu część materiału ;( Wkurwia mnie też to już, bo ja się zaczynam stresować seksem, a to jest chyba nie za dobrze. Stresuje mnie to czy w ogóle, kiedy i jak nam to wyjdzie jakościowo. I też już bym chciała zajść w tą ciążę, donosić i zakończyć ten pojebany temat.

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś

Kurdę....
    nie tak miało być :(

tulę mocno kochana <3

laila_25 wrote:
    To nie ja pisalam...

Moj wlasnie przyszedl beta ujemna....wyje jak krasnal w poduszke ;(

Prl 1,1 troche za malo.

Mam juz dosc. Dosc calych tych staran do porzygu tego latania na usg,seksu w okreslone dni,wszystkiego. Czemu nie moze sie udac ;( ku***

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2016, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm... jedną z pierwszych mysli po pozytywnym tescie ciążowym była ta, że wreszcie koniec z planowanym seksem! To był najgorszy aspekt starań o ciążę. Tyle razy nie wyszło, albo mąż odmówił współpracy, ile razy uroniłam łzę z tego powodu. Tak, że rozumiem was.

Laila, przykro mi. Wiem, jak to jest... wszystkie objawy płodności się zgadzały, seks był i ... dupa. Można się podłamać. Ale potem wracamy do działania. Mój optymizm z każdym cyklem był ostrożniejszy. To mi dawało siłę przełknąć porażki. No i jeszcze od endo w lipcu usłyszałam, że jego zdaniem owu to ja nie mam, więc o kant d... te wykresy. No, ale smarowałam je dalej, z ciekawości. Owu przyszła ponad miesiąc później.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Jeszcze odnośnie tego lekarza co u niego byłam.

Pyta się mnie czy jeśli wiem, że owulacja wystąpiła powiedzmy o 8 rano to czy współżycie później, czyt. powiedzmy wieczorem ma jeszcze sens? (jeśli chodzi o planowanie rodziny) Wg niego nie bo komórka jajowa jest zdolna do zapłodnienia jakieś 6 godzin po jajeczkowaniu i wszelkie informacje o dłuższym czasie to bzdury.
    Ostatnio jak czytałam różne wątki w oko mi wpadło info ze w większości ciążę i ovu są nie z ovu która zaznacza program tylko z seksow przed spadkiem temp. I to by się zgadzało. Bo plemniki czekają min 3 dni max podobno tydzień. I wtedy te 6 godzin kiedy jajo jest zdolne do zaplodnienia ma sens. Tzn wtedy faktycznie można w nie trafić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 07:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mam pytanie odnośnie tych pakietów z Invicta. Przejrzałam je sobie i wychodzi na to, ze bardziej sie opłaca zrobic pakiet Antykoncepcja niż Poronienie, bo ma te same badania co poronienie + jedno dodatkowe, a cena ta sama... Co myślicie? Chyba dzis zamówię zeby juz wiedzieć...

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laila lipa straszna :(

• KammaMarra Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:
    Ostatnio jak czytałam różne wątki w oko mi wpadło info ze w większości ciążę i ovu są nie z ovu która zaznacza program tylko z seksow przed spadkiem temp. I to by się zgadzało. Bo plemniki czekają min 3 dni max podobno tydzień. I wtedy te 6 godzin kiedy jajo jest zdolne do zaplodnienia ma sens. Tzn wtedy faktycznie można w nie trafić.

Czyli jak wg ciebir wczesnie przed owu sie starac i jak czesto ?

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
‹‹ 1140 1141 1142 1143 1144 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ