Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyElmo, aż się boję sięgać tak daleko myślami. Staram się żyć od wizyty do wizyty, ciągle boję się uwierzyć w powodzenie tej ciąży. Sprawdziłam dopiero teraz (jakby skorygować długość cyklu do standardowego 28 dniowego), że termin byłby na 20 maja.
-
Elaria wrote:Elmo, aż się boję sięgać tak daleko myślami. Staram się żyć od wizyty do wizyty, ciągle boję się uwierzyć w powodzenie tej ciąży. Sprawdziłam dopiero teraz (jakby skorygować długość cyklu do standardowego 28 dniowego), że termin byłby na 20 maja.
Kiedy kolejna wizyta kochana?05.12.2017 Kubuś
Aktualnie 6/7 tyg?
Chwilo trwaj.... -
Alisa wrote:Mamy wyniki, ja i mój mąż mamy:
Mutację A1298C i C677T genu MTHFR czyli heterozygota.
Czynnik V Leiden - negatywny
Gen Protrombiny - negatywny.
Jako, że oboje mamy heterozygotę to i ryzyko większe poronienia czy wad rozwojowych. Tu nacisk na badania prenatalne (wiadomo!).
Zalecenia: Clexane oraz acard i formy metylowe.
mąz tez niech bierze formy metylowe kwasu,to wazne.
Z jednej strony przykro mi ze cos jest a z drugiej ciesze sie bo wiesz jak sie zabezpieczyc na przyszłosc.Ja sie cieszyłam ze cos znalazłam,ze ta mutacja,ze choc troche moge sobie pomóc moze i nawet bardzo.PowodzeniaAntoś IVF,Julisia natural
-
Evita wrote:Dziewczyny wybaczcie nagłą zmianę klimatu ale dziś mąż mnie rozbawił tym o to obrazkiem, nowe lepsze opakowanie mleka
Z pozdrowieniami dla staraczek
https://naforum.zapodaj.net/f34ec087482a.png.htmlAntoś IVF,Julisia natural
-
To nie ja pisalam...
Moj wlasnie przyszedl beta ujemna....wyje jak krasnal w poduszke ;(
Prl 1,1 troche za malo.
Mam juz dosc. Dosc calych tych staran do porzygu tego latania na usg,seksu w okreslone dni,wszystkiego. Czemu nie moze sie udac ;( ku***
aniołek 01.02.2016r -
Laila - buuuuu
Jak w ciąży w lutym robiłam badania, cały pakiet ciążowy, to była tam też prolaktyna i pamiętam, że wyszła ciut poniżej normy dla I trymestru, a to był już 9 tydzień... miałam 10 z kawałkiem a norma od 11 z czymś, no i 2 dni później okazało się co okazało
Ale może kolejny cykl będzie szczęśliwy?Trzymam mocno kciukasy
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Jeszcze odnośnie tego lekarza co u niego byłam.
Pyta się mnie czy jeśli wiem, że owulacja wystąpiła powiedzmy o 8 rano to czy współżycie później, czyt. powiedzmy wieczorem ma jeszcze sens? (jeśli chodzi o planowanie rodziny) Wg niego nie bo komórka jajowa jest zdolna do zapłodnienia jakieś 6 godzin po jajeczkowaniu i wszelkie informacje o dłuższym czasie to bzdury.12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Laila, przykro mi bardzo
U nas wczoraj tak jakoś nie do końca wyszło, niby wyszło, ale nie tak jakbym chciała. Obawiam się, że straciliśmy po prostu część materiału ;( Wkurwia mnie też to już, bo ja się zaczynam stresować seksem, a to jest chyba nie za dobrze. Stresuje mnie to czy w ogóle, kiedy i jak nam to wyjdzie jakościowo. I też już bym chciała zajść w tą ciążę, donosić i zakończyć ten pojebany temat.Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań... -
Vertigo ja nie szaleje w tym miesiącu jeśli chodzi o samokontrole, ale nie ukrywam że pukamy się baaardzo często i jak się trafi będę się cieszyła. .. Ale znowu podejrzewam męża że udaje...
mówi i zapiera się że napewno nie ale praktycznie nic ze mnie nie wypada..
Fasolka [*] 6t (06.05.2016)
Biochemiczna (09.2016)
Lileczka - 24.10.2017 nasz cud
'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥
-
Vertigo ,czemu nie do końca?
vertigo wrote:Laila, przykro mi bardzo
U nas wczoraj tak jakoś nie do końca wyszło, niby wyszło, ale nie tak jakbym chciała. Obawiam się, że straciliśmy po prostu część materiału ;( Wkurwia mnie też to już, bo ja się zaczynam stresować seksem, a to jest chyba nie za dobrze. Stresuje mnie to czy w ogóle, kiedy i jak nam to wyjdzie jakościowo. I też już bym chciała zajść w tą ciążę, donosić i zakończyć ten pojebany temat.05.12.2017 Kubuś
Aktualnie 6/7 tyg?
Chwilo trwaj.... -
Kurdę....
nie tak miało być
tulę mocno kochana
laila_25 wrote:To nie ja pisalam...
Moj wlasnie przyszedl beta ujemna....wyje jak krasnal w poduszke ;(
Prl 1,1 troche za malo.
Mam juz dosc. Dosc calych tych staran do porzygu tego latania na usg,seksu w okreslone dni,wszystkiego. Czemu nie moze sie udac ;( ku***05.12.2017 Kubuś
Aktualnie 6/7 tyg?
Chwilo trwaj.... -
nick nieaktualnyHmmm... jedną z pierwszych mysli po pozytywnym tescie ciążowym była ta, że wreszcie koniec z planowanym seksem! To był najgorszy aspekt starań o ciążę. Tyle razy nie wyszło, albo mąż odmówił współpracy, ile razy uroniłam łzę z tego powodu. Tak, że rozumiem was.
Laila, przykro mi. Wiem, jak to jest... wszystkie objawy płodności się zgadzały, seks był i ... dupa. Można się podłamać. Ale potem wracamy do działania. Mój optymizm z każdym cyklem był ostrożniejszy. To mi dawało siłę przełknąć porażki. No i jeszcze od endo w lipcu usłyszałam, że jego zdaniem owu to ja nie mam, więc o kant d... te wykresy. No, ale smarowałam je dalej, z ciekawości. Owu przyszła ponad miesiąc później. -
nick nieaktualnyJacqueline wrote:Jeszcze odnośnie tego lekarza co u niego byłam.
Pyta się mnie czy jeśli wiem, że owulacja wystąpiła powiedzmy o 8 rano to czy współżycie później, czyt. powiedzmy wieczorem ma jeszcze sens? (jeśli chodzi o planowanie rodziny) Wg niego nie bo komórka jajowa jest zdolna do zapłodnienia jakieś 6 godzin po jajeczkowaniu i wszelkie informacje o dłuższym czasie to bzdury.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 07:47
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny, mam pytanie odnośnie tych pakietów z Invicta. Przejrzałam je sobie i wychodzi na to, ze bardziej sie opłaca zrobic pakiet Antykoncepcja niż Poronienie, bo ma te same badania co poronienie + jedno dodatkowe, a cena ta sama... Co myślicie? Chyba dzis zamówię zeby juz wiedzieć...
-
nick nieaktualny
-
_Abby_ wrote:Ostatnio jak czytałam różne wątki w oko mi wpadło info ze w większości ciążę i ovu są nie z ovu która zaznacza program tylko z seksow przed spadkiem temp. I to by się zgadzało. Bo plemniki czekają min 3 dni max podobno tydzień. I wtedy te 6 godzin kiedy jajo jest zdolne do zaplodnienia ma sens. Tzn wtedy faktycznie można w nie trafić.
Czyli jak wg ciebir wczesnie przed owu sie starac i jak czesto ?05.12.2017 Kubuś
Aktualnie 6/7 tyg?
Chwilo trwaj....