Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Elmo13 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria już kiedyxs pytalam ale może przeoczyłem posta na kiedy wypada ci termin?

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmo, aż się boję sięgać tak daleko myślami. Staram się żyć od wizyty do wizyty, ciągle boję się uwierzyć w powodzenie tej ciąży. Sprawdziłam dopiero teraz (jakby skorygować długość cyklu do standardowego 28 dniowego), że termin byłby na 20 maja.

• Asia87 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyczku szkoda ze nie wiedzialam wcześniej no trudno strasznie dużo nie przeplacilam a invicta dobra jest.

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• KammaMarra Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Elmo, aż się boję sięgać tak daleko myślami. Staram się żyć od wizyty do wizyty, ciągle boję się uwierzyć w powodzenie tej ciąży. Sprawdziłam dopiero teraz (jakby skorygować długość cyklu do standardowego 28 dniowego), że termin byłby na 20 maja.

Kiedy kolejna wizyta kochana?

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Mamy wyniki, ja i mój mąż mamy:
    Mutację A1298C i C677T genu MTHFR czyli heterozygota.
    Czynnik V Leiden - negatywny
    Gen Protrombiny - negatywny.

Jako, że oboje mamy heterozygotę to i ryzyko większe poronienia czy wad rozwojowych. Tu nacisk na badania prenatalne (wiadomo!).
    Zalecenia: Clexane oraz acard i formy metylowe.

mąz tez niech bierze formy metylowe kwasu,to wazne.
    Z jednej strony przykro mi ze cos jest a z drugiej ciesze sie bo wiesz jak sie zabezpieczyc na przyszłosc.Ja sie cieszyłam ze cos znalazłam,ze ta mutacja,ze choc troche moge sobie pomóc moze i nawet bardzo.Powodzenia

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita wrote:
    Dziewczyny wybaczcie nagłą zmianę klimatu ale dziś mąż mnie rozbawił tym o to obrazkiem, nowe lepsze opakowanie mleka :) Z pozdrowieniami dla staraczek :)

https://naforum.zapodaj.net/f34ec087482a.png.html
    o Boziu,kto projektował to opakowanie i kto zaakceptował by weszło na rynek ha ha

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laila napisałaś, że wynik jest (że o 21 dostałaś), więc pochwal się nim???!!!

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie ja pisalam...

Moj wlasnie przyszedl beta ujemna....wyje jak krasnal w poduszke ;(

Prl 1,1 troche za malo.

Mam juz dosc. Dosc calych tych staran do porzygu tego latania na usg,seksu w okreslone dni,wszystkiego. Czemu nie moze sie udac ;( ku***

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buuuu :( tak mi przykro Kochana. Ale kurcze, wczoraj na tym jednym teście widziałam ten cień na paskowym... Może jeszcze za wcześnie po prostu?!

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laila - buuuuu :(

Jak w ciąży w lutym robiłam badania, cały pakiet ciążowy, to była tam też prolaktyna i pamiętam, że wyszła ciut poniżej normy dla I trymestru, a to był już 9 tydzień... miałam 10 z kawałkiem a norma od 11 z czymś, no i 2 dni później okazało się co okazało :/

Ale może kolejny cykl będzie szczęśliwy? :) Trzymam mocno kciukasy :)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze odnośnie tego lekarza co u niego byłam.

Pyta się mnie czy jeśli wiem, że owulacja wystąpiła powiedzmy o 8 rano to czy współżycie później, czyt. powiedzmy wieczorem ma jeszcze sens? (jeśli chodzi o planowanie rodziny) Wg niego nie bo komórka jajowa jest zdolna do zapłodnienia jakieś 6 godzin po jajeczkowaniu i wszelkie informacje o dłuższym czasie to bzdury.

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • vertigo Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laila, przykro mi bardzo :(

U nas wczoraj tak jakoś nie do końca wyszło, niby wyszło, ale nie tak jakbym chciała. Obawiam się, że straciliśmy po prostu część materiału ;( Wkurwia mnie też to już, bo ja się zaczynam stresować seksem, a to jest chyba nie za dobrze. Stresuje mnie to czy w ogóle, kiedy i jak nam to wyjdzie jakościowo. I też już bym chciała zajść w tą ciążę, donosić i zakończyć ten pojebany temat.

Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań...
  • ruda9215 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vertigo ja nie szaleje w tym miesiącu jeśli chodzi o samokontrole, ale nie ukrywam że pukamy się baaardzo często i jak się trafi będę się cieszyła. .. Ale znowu podejrzewam męża że udaje... ;D mówi i zapiera się że napewno nie ale praktycznie nic ze mnie nie wypada.. ;D

Fasolka [*] 6t (06.05.2016)
    Biochemiczna (09.2016)
    Lileczka - 24.10.2017 nasz cud <3
    'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥

• KammaMarra Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

Vertigo ,czemu nie do końca? :)

vertigo wrote:
    Laila, przykro mi bardzo :(

U nas wczoraj tak jakoś nie do końca wyszło, niby wyszło, ale nie tak jakbym chciała. Obawiam się, że straciliśmy po prostu część materiału ;( Wkurwia mnie też to już, bo ja się zaczynam stresować seksem, a to jest chyba nie za dobrze. Stresuje mnie to czy w ogóle, kiedy i jak nam to wyjdzie jakościowo. I też już bym chciała zajść w tą ciążę, donosić i zakończyć ten pojebany temat.

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś

Kurdę....
    nie tak miało być :(

tulę mocno kochana <3

laila_25 wrote:
    To nie ja pisalam...

Moj wlasnie przyszedl beta ujemna....wyje jak krasnal w poduszke ;(

Prl 1,1 troche za malo.

Mam juz dosc. Dosc calych tych staran do porzygu tego latania na usg,seksu w okreslone dni,wszystkiego. Czemu nie moze sie udac ;( ku***

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2016, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm... jedną z pierwszych mysli po pozytywnym tescie ciążowym była ta, że wreszcie koniec z planowanym seksem! To był najgorszy aspekt starań o ciążę. Tyle razy nie wyszło, albo mąż odmówił współpracy, ile razy uroniłam łzę z tego powodu. Tak, że rozumiem was.

Laila, przykro mi. Wiem, jak to jest... wszystkie objawy płodności się zgadzały, seks był i ... dupa. Można się podłamać. Ale potem wracamy do działania. Mój optymizm z każdym cyklem był ostrożniejszy. To mi dawało siłę przełknąć porażki. No i jeszcze od endo w lipcu usłyszałam, że jego zdaniem owu to ja nie mam, więc o kant d... te wykresy. No, ale smarowałam je dalej, z ciekawości. Owu przyszła ponad miesiąc później.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Jeszcze odnośnie tego lekarza co u niego byłam.

Pyta się mnie czy jeśli wiem, że owulacja wystąpiła powiedzmy o 8 rano to czy współżycie później, czyt. powiedzmy wieczorem ma jeszcze sens? (jeśli chodzi o planowanie rodziny) Wg niego nie bo komórka jajowa jest zdolna do zapłodnienia jakieś 6 godzin po jajeczkowaniu i wszelkie informacje o dłuższym czasie to bzdury.
    Ostatnio jak czytałam różne wątki w oko mi wpadło info ze w większości ciążę i ovu są nie z ovu która zaznacza program tylko z seksow przed spadkiem temp. I to by się zgadzało. Bo plemniki czekają min 3 dni max podobno tydzień. I wtedy te 6 godzin kiedy jajo jest zdolne do zaplodnienia ma sens. Tzn wtedy faktycznie można w nie trafić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 07:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mam pytanie odnośnie tych pakietów z Invicta. Przejrzałam je sobie i wychodzi na to, ze bardziej sie opłaca zrobic pakiet Antykoncepcja niż Poronienie, bo ma te same badania co poronienie + jedno dodatkowe, a cena ta sama... Co myślicie? Chyba dzis zamówię zeby juz wiedzieć...

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laila lipa straszna :(

• KammaMarra Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:
    Ostatnio jak czytałam różne wątki w oko mi wpadło info ze w większości ciążę i ovu są nie z ovu która zaznacza program tylko z seksow przed spadkiem temp. I to by się zgadzało. Bo plemniki czekają min 3 dni max podobno tydzień. I wtedy te 6 godzin kiedy jajo jest zdolne do zaplodnienia ma sens. Tzn wtedy faktycznie można w nie trafić.

Czyli jak wg ciebir wczesnie przed owu sie starac i jak czesto ?

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
‹‹ 1140 1141 1142 1143 1144 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ