X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Asia87 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde w tym samym czasie testowały nas 3 i żadnej się nie udało? Buuuu i jeszcze raz buuu

Laila nie łam się, wiesz że owu była w końcu więc była szansa, od razu się nie udało ale może teraz owu już będą i przy kolejnej się uda.

Zgadzam się z Elarią mnie tez czas i porażki ucza pokory, sama jestem w szoku że i ja nie wyje w poduszke, serio kiedyś nie do pomyślenia i tydzień z życia wyjęty :p

Abby i z Tobą się zgadzam jak zaszłam z synem to byliśmy na wycieczce za granicą pod namiotami co dziennie bzykanko nawet po 2 razy, picie luz i te sprawy. W drugą ciąże też miałam monitoring i bzykanko przez 5 dni codziennie ostatni w dniu owu. W biochemiczną było tak mało seksów a i tak się udało, z tego co obliczyłam to seks był albo 2 albo 3 dni przed owu. A teraz chyba jednak za późno wróciłam z wyjazdu bez męża i po prostu one nie zdążyły. Także teraz zaczniemy działania co najmniej 5 dni przed owu :)

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• Asia87 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda a Ty nie czujesz? Bo ja to czuje jak mój kończy, te ruchy wyrzutu.

Vertigo co ma dolecieć to doleci, postarajcie się dziś o powtórkę, załóż jakąś kiece mini pończochy czy co :p

Ania Ruda no właśnie dlatego ja kupiłam pakiet Antykoncepcja, różniący się jednym badaniem jest też niepłodność żeńska, ale ja w sumie nie mam problemu z zajściem jeśli chodzi o śluz (bo z tego co czytałam to to badanie z pakietu niepłodności ma jakiś związek z wykryciem złego śluzu i dlatego może się nie udawać)

Córcie ur. 28.02.18r.

• KammaMarra Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie zastanawiam czy zawsze to dolatuje hehe... I jakie pozycje itd...
    Asia podpowiedz cos...

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    Ja tez sie zastanawiam czy zawsze to dolatuje hehe... I jakie pozycje itd...
    Asia podpowiedz cos...
    podobno jak masz tyłozgięcie macicy to najlepiej na typowego "pieska" heh i leżeć na brzuchu po <3
    w ciążę w którą ostatnio zaszłam właśnie leżałam na brzuchu ;)

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    podobno jak masz tyłozgięcie macicy to najlepiej na typowego "pieska" heh i leżeć na brzuchu po <3
    w ciążę w którą ostatnio zaszłam właśnie leżałam na brzuchu ;)
    Ja nie mam tylozgiecia.
    Wlasnie sie zastanawiam jak skutecznie doprowadzic zolnierze do celu. Za 1 razem jak zaszlam to chyba sie po prostu wbilismy i tyle...
    Dzis moj 12dc a lewy jajnik mnie boli ciagnie... Nie za szybko? Jutro mam kolejny monitoring...

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ma dolecieć to doleci. Bzykac jak są siły i checi. 2 dni przed ovu zacząć i do skoku codziennie. Po seksie iść spać bez sikania i mycia. To mój sposób :)

Asia87 lubi tę wiadomość

• KammaMarra Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak sądzisz bo prawie wszyscy piszą, mówią... że codzienny seks osłabia plemniki?

możesz luknąć na mój wykres?

zastanawiam się czemu ciągnie mnie jajnik
    skoro 10dc miałam 12 mm dwa dominujące w obydwu jajnikach
    to co może wypaść owulacja jakoś w weekend?
    kurde...
    _Abby_ wrote:
    Jak ma dolecieć to doleci. Bzykac jak są siły i checi. 2 dni przed ovu zacząć i do skoku codziennie. Po seksie iść spać bez sikania i mycia. To mój sposób :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 09:05

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • Asia87 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamma aż takiego doświadczenia nie mam :p
    Ja też mam tyłozgięcie, bardziej kombinowaliśmy przy pierwszym dziecku i cudowaliśmy z pozycjami, ale z "doświadczenia" jakie mam i przynajmniej w moim przypadku uważam,że to nie ma aż takiego znaczenia. W konsekwencji na wakacjach jak byliśmy nawaleni i bzykaliśmy sie ile popadnie nie mysleliśmy o żadnej pozycji dogodnej zapłodnieniu, nie leżałam też z nogami do góry czy coś, od razu się wycieralam (myłam się dopiero rano) i sie udało. Przy kolejnych "sukcesach" też nie czekałam bo teraz to wiadomo większość z nas robi to bo trzeba, więc po seksiku grzecznie do łazienki i jak najszybciej spać :P a jednak coś tam sie udawało. Także moja rada to po prostu im więcej nasienia (czyli im więcej bzykanka) tym większe prawdopodobieństwo zaczynając już co najmniej na 4-3 dni przed owu. Mówie tu o moim przypadku. Najlepiej po prostu o tym nie myśleć w sensie dziecku czy właśnie z tego seksu ono wyjdzie, ale to już ustaliłyśmy,że się NIE DA :p

Córcie ur. 28.02.18r.

• Asia87 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:

o to to to tylko ja tak krótko i zwięźle nie umiałam :p

Córcie ur. 28.02.18r.

• Asia87 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamma jasne,że może wypaść w weekend. wg mnie w sb powinno lub powinny mieć ok 20mm także jak najbardziej na pękanie. temp z 8dc oznaczyłabym jako nieważną, zakłóconą bo to chyba ewidentnie jakieś zakłócenie.
    A robiliście kiedyś badanie nasienia? jest powód aby uważać,że plemniki będą gorszej jakości? no to bzyknij sie na 3 dni przed potem 1 dzień przerwy i potem już do owu, ważne żeby nie zacząć za późno

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 09:14

Córcie ur. 28.02.18r.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    a jak sądzisz bo prawie wszyscy piszą, mówią... że codzienny seks osłabia plemniki?

możesz luknąć na mój wykres?

zastanawiam się czemu ciągnie mnie jajnik
    skoro 10dc miałam 12 mm dwa dominujące w obydwu jajnikach
    to co może wypaść owulacja jakoś w weekend?
    kurde...
    Jak macie świetne wyniki nasienia to nic się nie oslabi. Twój wykres nie pokazuje kiedy będzie ovu. Pokazuje że jeszcze jej nie było. Spadek a potem wzrost, a u niektórych tylko wzrost pokazuje że ovu była.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żołnierzy do celu ciągnie właściwy sluz. Po to się zmienia na rozciągliwy żeby stworzyć plemnikom dobre warunki. Kobiecy orgazm pomaga. Podczas skurczy szyjka się zamacza w nasieniu i go zaciąga. Reszta to magia.

• annak Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laila,
    Bardzo mi przykro, że wynik negatywny.
    CZy na pewno nie ma już żadnego światełka w tunelu? Opcji, że może coś za wcześnie, za szybko?
    Nie lubię niepotrzebnie rozbudzać nadziei, ale znamy historię Szczęśliwej Mamusi i kilka innych podobnie dziwnych. Czy wynik był kompletnie zerowy, czy może jednak coś tam drgnęło?

Kamma,
    Myślę, że jak plemniki mają dotrzeć do celu (i jeśli wszystko z nimi ok), to dotrą bez względu na to, jaką pozycję przyjmiesz i czy będziesz stawać na głowie, czy na rzęsach. Tak mi się wydaje.
    One mają swoją moc.
    Na pewno zgadzam się z tym, że trzeba seks uprawiać także przed owulacją. I nie powinno się ryzykować doczekania do ostatniej chwili do peaku owulkowego. Lepiej mieć zawsze w środku towar w zapasie.
    Myślę, że nikt nie da idealnej recepty, co ile i dokładnie ile wcześniej. A szkoda, bo gdyby takowa istniała, to pewnie byłoby nam o wiele łatwiej.

Elaria,
    Jak to często bywa, mogłabym skopiować Twój post i wkleić pod moim awatarem. Ja kiedy zaszłam w ciążę, też najbardziej (poza samym faktem oczywiście) cieszyłam się z tego, że kończy się wreszcie prokreacyjne uprawianie seksu. Zawsze mnie to straszliwe wkurzało i odbierało mi całą przyjemność. Mam nadzieję, że już nigdy w życiu nie będę musiała robić tego w takim celu.
    Jak Ty się w ogóle czujesz, Elarko, na Twojej drodze do 20 maja (fizycznie i nie tylko)?

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• KammaMarra Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

nie wyniki są okej :)

ale im człowiek więcej czyta tym się bardziej zastanawia :)

Asia87 wrote:
    Kamma jasne,że może wypaść w weekend. wg mnie w sb powinno lub powinny mieć ok 20mm także jak najbardziej na pękanie. temp z 8dc oznaczyłabym jako nieważną, zakłóconą bo to chyba ewidentnie jakieś zakłócenie.
    A robiliście kiedyś badanie nasienia? jest powód aby uważać,że plemniki będą gorszej jakości? no to bzyknij sie na 3 dni przed potem 1 dzień przerwy i potem już do owu, ważne żeby nie zacząć za późno

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dzięki kochana <3

a jak ty się czujesz?

annak wrote:
    Laila,
    Bardzo mi przykro, że wynik negatywny.
    CZy na pewno nie ma już żadnego światełka w tunelu? Opcji, że może coś za wcześnie, za szybko?
    Nie lubię niepotrzebnie rozbudzać nadziei, ale znamy historię Szczęśliwej Mamusi i kilka innych podobnie dziwnych. Czy wynik był kompletnie zerowy, czy może jednak coś tam drgnęło?

Kamma,
    Myślę, że jak plemniki mają dotrzeć do celu (i jeśli wszystko z nimi ok), to dotrą bez względu na to, jaką pozycję przyjmiesz i czy będziesz stawać na głowie, czy na rzęsach. Tak mi się wydaje.
    One mają swoją moc.
    Na pewno zgadzam się z tym, że trzeba seks uprawiać także przed owulacją. I nie powinno się ryzykować doczekania do ostatniej chwili do peaku owulkowego. Lepiej mieć zawsze w środku towar w zapasie.
    Myślę, że nikt nie da idealnej recepty, co ile i dokładnie ile wcześniej. A szkoda, bo gdyby takowa istniała, to pewnie byłoby nam o wiele łatwiej.

Elaria,
    Jak to często bywa, mogłabym skopiować Twój post i wkleić pod moim awatarem. Ja kiedy zaszłam w ciążę, też najbardziej (poza samym faktem oczywiście) cieszyłam się z tego, że kończy się wreszcie prokreacyjne uprawianie seksu. Zawsze mnie to straszliwe wkurzało i odbierało mi całą przyjemność. Mam nadzieję, że już nigdy w życiu nie będę musiała robić tego w takim celu.
    Jak Ty się w ogóle czujesz, Elarko, na Twojej drodze do 20 maja (fizycznie i nie tylko)?

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

orgazm wiem, że pomaga
    a co w momencie jeżeli kobiecie nie zawsze uda się go osiągnąć i o którym orgazmie mówisz? :) bo z tego co wiem są dwa :)
    _Abby_ wrote:
    Żołnierzy do celu ciągnie właściwy sluz. Po to się zmienia na rozciągliwy żeby stworzyć plemnikom dobre warunki. Kobiecy orgazm pomaga. Podczas skurczy szyjka się zamacza w nasieniu i go zaciąga. Reszta to magia.

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej hej kochane ciocie, mam już 3 miesiące :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bd11e5bd21f3.jpg

Co u Was słychać?

U nas różnie, ostatnio dostałyśmy mieszankę zageszczającą do mleczka i niestety ulewałem jeszcze więcej :( a w nocy gdyby mama mnie nie podniosła to było by źle bo leżałem na plackach :( czyli preparat nie na mój brzusio :(

Przesyłam z mamą buziaki i trzymamy kciuki za każdą z Was

Niebieskaa, Asia87, annak, Kadabra, Jacqueline, reni86, Magdzia88, sy__la, Elmo13, Evita, M@linka, nick nieaktualny, sylvuś lubią tę wiadomość

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    orgazm wiem, że pomaga
    a co w momencie jeżeli kobiecie nie zawsze uda się go osiągnąć i o którym orgazmie mówisz? :) bo z tego co wiem są dwa :)
    Wszystko jedno. Efekt każdego jest ten sam czyli skurcze. To warunek pomocny ale nie konieczny do zajścia.

KammaMarra lubi tę wiadomość

• annak Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj mogę dołączyć z nastrojem do Laili.
    U mnie kiepsko od rana. Nie mam już siły. Chwilowo mnie opuściła.
    Dzisiaj mam wizytę u genetyka (pod kątem amniopunkcji) i jeszcze jedną rozmowę (w innym miejscu) też w sprawie amniopunkcji. Może wreszcie przynajmniej będę mieć termin badania.
    A potem nadejdzie ta seria najgorszych dni, kiedy już nic nie można zrobić, nic się nie załatwia, tylko trzeba czekać. Tak chyba będzie najtrudniej.

Szczególnie, że nie jestem kompletnie w stanie skupić się na niczym innym, nic nie mogę robić. Dzisiaj mam zadzwonić do elektryka, żeby go umówić na wizytę i na samą myśl o tym telefonie chce mi się płakać. Bo nie mam ochoty z nikim obcym gadać, nikogo nie chcę tu w domu widzieć i jeszcze na dodatek mam wrażenie, że nie będę umiała załatwić takiej prostej sprawy.

Niestety psychika jest już trochę zryta.

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia87 a wiesz moze ile sie czeka na wyniki?

‹‹ 1141 1142 1143 1144 1145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ