X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia87 wrote:
    Będzie będzie, ale faktycznie Twój późno Cie umówił. Rozumiem,że nic na pęknięcie nie będziesz miała? :P
    Nie, nie będę - chyba.. bo gin nic nie mówił.
    Asia a Tobie same nie pękają tak?

• M@linka Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:

M@linko,
    Pisałaś wczoraj o różnych tematach uniwersalnych, ale nic nie wspominałaś o swoich aktualnościach - jak się czujesz, jak Twoje gabaryty? A w ogóle to czy po ostatniej środowej wizycie nie masz jakiegoś nowego foto Dominika? Szukam narzeczonego dla mojej córki ;-) A baaardzo lubię Wrocław :-)

Dziękuję ze pytasz. Ja bardzo lubię Warszawę ;) Gratuluję córeczki :) moje gabaryty ulala hehe ja przy wzroście 173 waze juz prawie 75kg-tyle co na wylocie w ciąży pierwszej tej donoszonej. Niestety należę do tych co tyja od patrzenia na jedzenie. Strasznie niefajny metabolizm.
    Nie mam nowego foto. Wczoraj byliśmy na połówkowym. Niestety nic nie widziałam bo ekran byl popsuty, ale wiem ze na ten czas dobrze jest i to mi wystarczy.
    Dziś bylam na kontrolnym wymazie. Wyniki w następnym tygodniu...Po polowkowym odważyłam sie poszykować rzeczy dla Dominika i wyszlo na to ze juz mamy wszystko w sumie oprócz wózka. Zaczęliśmy w tym tyg chodzić do szkoły rodzenia. To tyle co u mnie :) ciągle walczę ze strachem o szyjkę, wycieki wód i wszystko co wiąże się z przedwczesnym porodem i ogolnie stanem zdrowia nienarodzonego ale też staram się być dobrych myśli.

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:

Działające z mężami,
    Jakieś relacje dla nas? ;-)
    Bo o foto to nie pytam :-P

hi hi no foto nie mam :)
    ale <3 wczoraj było i przedwczoraj też :)
    mam wrażenie że moja owu była wczoraj bo do popołudnia mega mnie jajcory bolały a po południu kompletnie nic.. więc myślę że już po wypuszczeniu jajcorów ;)
    tempk się utrzymuje ale to jeszcze nie to co być powinno.. więc czekam na skok :)

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • ruda9215 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też z profesji nauczyciela ;) idzie kuje za życzenia ;* ja trafiłam na cudowna szkole z cudownym ludźmi. i dzis z okazji Dnia Edukacji narodowej pojechała ciotka do Marcelka. Niech ciotke poczaruje to może uda się zajść i utrzymać ;D wygląda na to że chyba dziś mam owulacje. Chociaż w sumie nie jestem pewna czy nie była w nocy bo dziś rano już 37. Ale oprócz tempki i lekkiego kłucia brak objawów. Wcinam acard. To będzie znowu długi cykl bo dziś jest 21 dzień.. Kiedyś robiłam już testy w tych dniach.. A teraz dopiero owulkaa. Matko Bosko.. ;(

Fasolka [*] 6t (06.05.2016)
    Biochemiczna (09.2016)
    Lileczka - 24.10.2017 nasz cud <3
    'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo wrote:
    Mój pęcherzyk nadal czeka, teraz ma 22/22mm, chyba był trochę źle zmierzony ostatnio jak patrzę na skan (wyjechał znacznik i wyszło, że ma 20mm, a myślę, że miał max 17-18mm)
    czyli musicie dziś poprawić?
    dziłajcie, działajcie :)
    ja juz chyba po... zazdro że mozesz podglądać :)

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda9215 wrote:
    Ja też z profesji nauczyciela ;) idzie kuje za życzenia ;* ja trafiłam na cudowna szkole z cudownym ludźmi. i dzis z okazji Dnia Edukacji narodowej pojechała ciotka do Marcelka. Niech ciotke poczaruje to może uda się zajść i utrzymać ;D wygląda na to że chyba dziś mam owulacje. Chociaż w sumie nie jestem pewna czy nie była w nocy bo dziś rano już 37. Ale oprócz tempki i lekkiego kłucia brak objawów. Wcinam acard. To będzie znowu długi cykl bo dziś jest 21 dzień.. Kiedyś robiłam już testy w tych dniach.. A teraz dopiero owulkaa. Matko Bosko.. ;(
    witaj w klubie... u mnie 24dc i jeszcze bez skoku...
    ale chyba już też po owu.. zobaczymy jutro czy temp się podniesie :)

• Asia87 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisko, jak wczesniej się stymulowałam (3 lata temu) to same nie pękały, w ogóle nie miałam owu, ale chyba byłam wtedy w ogóle źle zdiagnozowana.
    Teraz mam nieregularne cykle i raz owu jest raz jej nie ma, dlatego ginek dobry człowiek dla pewności,żeby nie marnować cyklu obiecał pregnyl tak dla pewności :)

Oj to Was testujących za 2 tyg też będzie sporo :) Oby w waszej kumulacji były zwyciężczynie, najlepiej wszystkie! :)

Gaduaaa lubi tę wiadomość

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia87 wrote:
    Alisko, jak wczesniej się stymulowałam (3 lata temu) to same nie pękały, w ogóle nie miałam owu, ale chyba byłam wtedy w ogóle źle zdiagnozowana.
    Teraz mam nieregularne cykle i raz owu jest raz jej nie ma, dlatego ginek dobry człowiek dla pewności,żeby nie marnować cyklu obiecał pregnyl tak dla pewności :)

Oj to Was testujących za 2 tyg też będzie sporo :) Oby w waszej kumulacji były zwyciężczynie, najlepiej wszystkie! :)
    oj będzie, będzie :)
    będzie tu się działo *.*

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abby Nasza usunęła konto.... ale mam nadzieję że zrobiła to pod wpływem emocji i za chwilę do Nas wróci pod nową odsłoną z nową rezerwą energii !

• vertigo Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj jak mnie już wkruwia to zachodzenie w ciążę... ;) liczyłam na to, że dzisiaj wetknę sondę i zobaczę piękną lożę po pęcherzyku i będzie można zakończyć ten cyrk, a tu dupa

Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań...
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo wrote:
    oj jak mnie już wkruwia to zachodzenie w ciążę... ;) liczyłam na to, że dzisiaj wetknę sondę i zobaczę piękną lożę po pęcherzyku i będzie można zakończyć ten cyrk, a tu dupa
    mnie też... i się dopiero wkurwię jak w tym miesiacu nie pyknie ! oj się wkurwię...

• Pysia87 Ekspertka

Wysłany: 14 października 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa idziemy łeb w łeb, ja też dziś 24 dc, tylko że chyba cykl krótszy :) się zobaczy, w końcu nic nie jest pewne ;)

Gaduaaa lubi tę wiadomość

Mama :)
    12.2015 - pjp 9 tc
    06.2016 - </3 12 tc
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abby ? gdzie Ty

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Abby Nasza usunęła konto.... ale mam nadzieję że zrobiła to pod wpływem emocji i za chwilę do Nas wróci pod nową odsłoną z nową rezerwą energii !

O nie...
    Co się stało?

Abby,
    ....?
    :-|

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, Abby wyszła po angielsku? :(

Dziękuję za życzenia z okazji Dnia Nauczyciela.
    Moja szkoła nie była taka zła do czasu wywalenia starego dyrektora, dało się żyć i bywało fajnie. A od powołania nowej to tylko równia pochyła. Ta nowa do spółki z wójtem zaorała szkołę i wprowadziła bardzo złą atmosferę. Nie będę paznokci strzępić na to babsko. Przeżyliśmy Hitlera, Stalina, przeżyjemy i to. Nikt wiecznie wójtem i dyrektorem nie jest.

Dziś po pracy poszłam sama do lasu na spacer, włączyłam audiobooka i szłam, szłam... Piękne słońce, grzyby po ostatnich deszczach wylazły, ale zostawiłam w spokoju bo nie mam na nie apetytu. Niech rosną :-) A najładniejsze są muchomory!

• vertigo Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Abby, Abby - w zeszłym miesiącu było to samo, ale bez usuwania konta...szkoda :( emocjonalnie pewnie dziewczyna na podłodze, byśmy ją podniosły, co nie?

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo wrote:
    Oj Abby, Abby - w zeszłym miesiącu było to samo, ale bez usuwania konta...szkoda :( emocjonalnie pewnie dziewczyna na podłodze, byśmy ją podniosły, co nie?
    no podniosłybyśmy...
    mam nadzieję że wróci.. i że to usunięcie konta było pod wpływem emocji.. kurczę..

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Vertigo możecie ocenić?
    Euthyrox 25 (pół tabletki włączone od 03.08 br.)

TSH 1,350 µIU/ml 0,270 4,200 N
    FT3 3,16 pg/ml 2,00 4,40 N
    FT4 1,34 ng/dl 0,93 1,70 N
    anty-TPO 8,04 IU/ml 0,00 34,00 N

było w lipcu br:
    TSH: 2,5
    FT3: 3,40
    FT4: 1,22

Gin kazał sam regulować w zależności od wyniku.
    TSH wydaje mi się ładnie spadło, szkoda tylko, że mimo wszystko FT4 nie rośnie.
    Uważacie, że powinnam zostać przy mojej dawce?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2016, 17:08

• vertigo Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Dziewczyny, Vertigo możecie ocenić?
    Euthyrox 25 (pół tabletki włączone od 03.08 br.)

TSH 1,350 µIU/ml 0,270 4,200 N
    FT3 3,16 pg/ml 2,00 4,40 N
    FT4 1,34 ng/dl 0,93 1,70 N
    anty-TPO 8,04 IU/ml 0,00 34,00 N

było w lipcu br:
    TSH: 2,5
    FT3: 3,40
    FT4: 1,22

Gin kazał sam regulować w zależności od wyniku.
    TSH wydaje mi się ładnie spadło, szkoda tylko, że mimo wszystko FT4 nie rośnie.
    Uważacie, że powinnam zostać przy mojej dawce?

Wgląda dobrze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo wrote:
    Wgląda dobrze :)

Vertiś:-) Ty tak delikatnie ten osąd - ale rozumiem rozumiem:-)

‹‹ 1149 1150 1151 1152 1153 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ