X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:

Jagna,
    Jak samopoczucie dzisiaj?
    Wiara w doskonałe 3 jajca jest?

Oj tak Aniu :-) dzis tryskam pozytywnym mysleniem.Poczytalam troche na bocianie i jest sporo dziewczyn którym z 3-4 jajami sie udalo.Tak wiec przekonana jestem ze jesli ma sie udac to nie ma znaczenia ilosc,poprostu sie uda i juz.Mam jednakowe szanse z dziewczynami które mają 20-30 jaj,wiec juz nie moge sie doczekac az mi je zaplodnią :-) Mam nadzieje ze bedà sie cuda dzialy,ze sie wszystkie zaplodnià a przynajmniej dwa i cos z tego bedzie.
    Poza tym ja przeciez nie z tych co łatwo odpuszczają,nie wiem skąd ta chwilowa slabosc,jesli sie nie uda trzeba wslczyc dalej.Moze znów to potrwa ale warto czekac.

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja siedze na lozku i podziwiam taneczne wyglupy Zuzi ;)

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli mam sie nie martwic i moje jako jak na 13dc jest okej? Te 16mm?

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • vertigo Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    Czyli mam sie nie martwic i moje jako jak na 13dc jest okej? Te 16mm?

O matko i córko, ale Ty sobie lubisz dokładać myślenia ;) co powiedziała ginekolog? Martwić się czy nie? Normalne jajko. Trochę małe dla cyklu 28 dni, ale dla cyklu 32 dni całkiem ok. Jest pecherzyk dominujący, ma wielkość w granicach normy, pęknie albo nie, przecież od myślenia nad tym dziecka nie będzie. Idź się bzykac ;)

Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań...
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo wrote:
    Dziękuję Aniu, generalnie ja to nawet niby wiem. Tylko moja psychika lepiej znioslaby fakt, że jednak jest dużo i szanse większe ;) łatwiej czekaloby się te dwa tygodnie.
    Tak pewnie ci sie wydaje ze bylo go mało,nic nie wyplynèlo bo cala artyleria poszla jak burza z natarciem na jajo :-)
    Przeciez komus musi sie udac,czemu nie tobie

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo wrote:
    O matko i córko, ale Ty sobie lubisz dokładać myślenia ;) co powiedziała ginekolog? Martwić się czy nie? Normalne jajko. Trochę małe dla cyklu 28 dni, ale dla cyklu 32 dni całkiem ok. Jest pecherzyk dominujący, ma wielkość w granicach normy, pęknie albo nie, przecież od myślenia nad tym dziecka nie będzie. Idź się bzykac ;)

A co Ty tu robisz?!
    Miało być ruchanko.

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Abby Nasza usunęła konto.... ale mam nadzieję że zrobiła to pod wpływem emocji i za chwilę do Nas wróci pod nową odsłoną z nową rezerwą energii !
    Ostatnio konta same sie usuwajà,dziewczyny mają problem z zalogowaniem sie,piszą do admina by przywrócil konta,czasem to trwa z kilkanascie dni

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Dziewczyny, Vertigo możecie ocenić?
    Euthyrox 25 (pół tabletki włączone od 03.08 br.)

TSH 1,350 µIU/ml 0,270 4,200 N
    FT3 3,16 pg/ml 2,00 4,40 N
    FT4 1,34 ng/dl 0,93 1,70 N
    anty-TPO 8,04 IU/ml 0,00 34,00 N

było w lipcu br:
    TSH: 2,5
    FT3: 3,40
    FT4: 1,22

Gin kazał sam regulować w zależności od wyniku.
    TSH wydaje mi się ładnie spadło, szkoda tylko, że mimo wszystko FT4 nie rośnie.
    Uważacie, że powinnam zostać przy mojej dawce?
    Mnie sie podoba :-) zostaw dawke ale trzeba za jakies 6 tyg.znów skontrolowac,zresztą w ciązy musowo :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2016, 22:56

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo wrote:

Eh.i kupa dupa dalej nie wiem. Hyhy

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    o a ja podpinam się pod pytanie:-)

doszedł mi wynik:

Kwas foliowy 34,76 ng/ml 4,60 18,70 H

aż mi to na czerwono zaznaczyli. Czyli co przy tej mojej mutacji hetero świadczy to o nieprzyswajalności kwasu tak?
    włączyłam metylowaną formę w sierpniu i tyle przekroczone teraz...
    Przy mutacjach bedzie przekroczony,nie tylko suplementujesz kwas ale i w zywnosci tez jest wiec on sie kumuluje.Pij duzo,wysikasz wszystko co zbedne

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamma powiem tak,im wiecej leków kieruje naszym cyklem tym slabsza jest potem ciąza.Jesli masz swoje ovu to warto czekac az pęcherzyk dojrzeje sam i sam pęknie.I staraj sie rozluznic i nie stresowac bo podnosisz przez to prolaktyne

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naszym dziewczynom-nauczycielom zycze stalowych nerwów i zero siwych wlosów :-)
    Jak ten swiat sie zmienił..

http://static.pokazywarka.pl/i/6995125/800431/fb-img-1476441086201.jpg

M@linka lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam spicie??

Plamilam dzis... krotko.. ze tak powiem "napadowo" myslalam ze @ ale zatrzymalo sie...
    rozowy sluz z niteczka krwi, szyjka zamknieta na amen poki co... polecialam na ta bete jak z motyka na slonce zdecydowanie za szybko ;P
    Trzymajcie kciuki zeby to nie byla @!

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Kamma powiem tak,im wiecej leków kieruje naszym cyklem tym slabsza jest potem ciąza.Jesli masz swoje ovu to warto czekac az pęcherzyk dojrzeje sam i sam pęknie.I staraj sie rozluznic i nie stresowac bo podnosisz przez to prolaktyne
    popieram cie Jagienko, u Kamy w ogole zadziwil mnie pomysl Pregnylu :/

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika1357 wrote:
    Dziewczyny, ktore sa po zabiegu czy mialyscie podobnie jak ja? 7 wrzesnia zabieg, tydzień pozniej znow krwawienie, miesiac pozniej znow krwawienie, tydzien po ostatnim znow krwawienie. I w koncu sama nie wiem czy ja mam miesiaczke czy nie. Pomozcie
    po zabiegu mialam krwawienie/plamienie z 10dni. Pozniej nic czysto. Miesiaczka z trzy dni pozniej niz normalnie.
    Pozniej kontrola usg wszystko bylo ok. Uwazam ze powinnas odwiedzic gin. Skoro tak cie rozkrwawia co chwile. Mozna zgadywac co sie dzieje ale jaki to ma sens? Trzeba cie zbadac.

Monika1357 lubi tę wiadomość

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    popieram cie Jagienko, u Kamy w ogole zadziwil mnie pomysl Pregnylu :/

Ps. To nie byl moj pomysł tylko ginki ale stwierdizla ze od srody urosl ksiazkowo wiec nie ma sensu. Tak wiec weekend jest moj.
    We wtorek jade zobaczyć czy jest juz po owu. Ale zestresowalsm sie prawym jajnikiem jak nie mogla go dobrze ogladnac taki schowany dziad byl

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    Jak tam spicie??

Plamilam dzis... krotko.. ze tak powiem "napadowo" myslalam ze @ ale zatrzymalo sie...
    rozowy sluz z niteczka krwi, szyjka zamknieta na amen poki co... polecialam na ta bete jak z motyka na slonce zdecydowanie za szybko ;P
    Trzymajcie kciuki zeby to nie byla @!

A robilas test kochana dzis?
    Wiesz koedu mi kazała zrobic ginka.. 7 dni po miesiaczce bo mam dlugie cykle zeby potem nie bylp stresu

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    A robilas test kochana dzis?
    Wiesz koedu mi kazała zrobic ginka.. 7 dni po miesiaczce bo mam dlugie cykle zeby potem nie bylp stresu
    Niby robilam dla zasady. Dopiero co bete oznaczalam wiec wiadomo ze nie mialo prawa nic wyjsc. Z testami tak jest ze wiarygodne sa po terminie @ albo kiedy sa pozytywne. Ale kto tam wie..zawsze masz szanse pozytywu nawet 10dpo

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    Ps. To nie byl moj pomysł tylko ginki ale stwierdizla ze od srody urosl ksiazkowo wiec nie ma sensu. Tak wiec weekend jest moj.
    We wtorek jade zobaczyć czy jest juz po owu. Ale zestresowalsm sie prawym jajnikiem jak nie mogla go dobrze ogladnac taki schowany dziad byl
    Normalnie ci rosnie. We wtorek pewnie bedzie juz po. Kciuki. Niech tam peka co ma pekac.

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    jejka jaka siara.. sobota a ja obudziłam się o 5:17 i już nie śpię.. ale wyczekałam do 6 żeby zmierzyć temp i jest ! 36,90 i jest wyznaczona owulacja przez OF więc kamień z serca :) a teraz zaparzona pachnąca kawka i dzień będzie można zacząć :)

miłego dnia dla wszystkich babeczek *.*

Ikarzyca, promyczek 39, Jacqueline lubią tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
‹‹ 1152 1153 1154 1155 1156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ