X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggda wrote:
    A ja siedze na lozku i podziwiam taneczne wyglupy Zuzi ;)
    Jak sobie radzisz po tych ciezkich chwilach,dajesz rade?

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    Czyli mam sie nie martwic i moje jako jak na 13dc jest okej? Te 16mm?
    Jest ok :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    zmieniłam bo teraz jest ten czas kiedy potrzebuję troszeczkę magii *.* hihi

tumblr_nq2kinf2vA1t3n44to1_500.jpg
    Zauwazylam :-) :-) pozostal slad pod moim wykresem <3

Gaduaaa lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Ja sie dzis wyspalam, jak nigdy, a teraz ogarniam dom, jak pisalam jestem sama.
    Policzylam dzis ile mi zostalo luteiny i wyszlo mi, ze do piatku 21.10, a wizyte mam dopiero 25.10. Czytalam, ze nie powinno sie nagle odstawiac. Tylko skad wezme recepte, doktorek za malo mi zapisal.
    Rodzinny moze wypisze

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria jakby co mam zapas w domu luteiny. Jak będzie trzeba dawaj znać to ci wyślę :)

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • maggda Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna dziekuje za zainteresowanie ;)
    Powoli staje na nogach staram sie nie myslec nie wspominac na razie. Mam tez dolki ale wtedy albo maz jest obok jal poduszka do wyplakania albo siostra i razem ryczymy.

Szczerze wkurwia mnie jak slysze o postepach dziadka meza. Po prostu zrzera mnie zazdrosc ze on zyje a moj tata juz nie.

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • maggda Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W srode idziemy na usg i zobaczymy ta mala akrobatke :) <3

Chyba musze zaczac torbe szykowac bo wydaje mi sie ze do terminu nie dojdziemy. Mala tak juz sie stawia napina i czuje mega ucisk na spojenie lonowe ze az boli jak chodze.
    Modle sie aby poczekala chociaz do listopada

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggda zaciskaj nigi <3
    Co do ostatnich wydarzen...zawsze jest tak ze ci lepsi ludzie szybciej opuszczają nasze zycie

maggda lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa przekaż proszę Abby i moje podziękowanie - bo czytając jej posty nieraz szczerze śmiałam się w monitor - niech jej się ten dołek w końcu zwróci w podwójnej wartości w stabilnym i szczęśliwym życiu na jakie zasługuje.

Elaria też mam lutke jakby co więc też mogę wysłać :)

M@linka Też myślę że po niedzieli będzie lepiej bo cuda się dzieją w sklepach, zwłaszcza jak masz słabsza formę dzisiaj.

Jagna tak jest jak piszesz, niestety.
    A tak przy okazji cieszę się że po chwilowym spadku wróciłaś znowu na drogę niegasnacego optymizmu. Podziwiam Twoja wolę walki i poświęcenie i ten spokój który z Ciebie bije :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2016, 14:13

M@linka, Gaduaaa lubią tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiam reszte dziewczyn,M@linko buty nie uciekną a ty musisz odpocząc,nic na sile.
    Mamuska jestes usprawiedliwiona,szkoda ze usg nie było,zawsze to milo popatrzec na bąbelka.
    Ruda,czasem dobre te zmiany ale rudy to taki osobliwy kolor,pasuje do upartej dązącej do celu kobiety

M@linka lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abby zycze by twoje zycie sie ulozylo,nie ma nic gorszego jak byc razem ns sile.Nie wiem co takiego sie wydarzylo ze podjelas takà decyzje ale zycze bys zaznala szczescia z kims kto bedzie mial cie za caly swiat.

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis nasze aniolki swiętujà,smutne to troche ale ten maluszek którego przez chwile mialam pod sercem dał wiele sily by walczyc o stanowisko "matki"
    aniol-i-aniolek-ruchomy-obrazek-0340.gif

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie racje z zakupami. Coś tąpnęło i dzis czuje sie pierwszy raz od ponad półtora miesiąca jak przez caly trymestr pierwszy. Mam nadzieję ze to jednodniowy spadek formy. Miałam dziś iść na cmentarz i zapalić światełko dla Aniołków. Może jak mąż wróci to mnie tam zabierze.

Od wczoraj Dominik tak szaleje od czasu do czasu, ze juz widać gołym okiem. Jego kuksańce potrafią juz zaboleć ;)

Jagienko śledzę Twoja drogę do maleństwa i bardzo Ci kibicuję.

Zresztą wszystkim naszym kochanym staraczkom również <3

Maggda, Elmo - ale mi Wasze ciaze lecą :) Elmo przyznam sie bez bicia ze bylam pewna ze niedawno robiłaś test a tu juz drugi trymestr :)

Mamusia fajnie ze wrocilas po chyba dluzszej nieobecności do nas :)

Brakuje mi tu Arlety i Nadzieji cos dawno ich nie czytałam.

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Arleta Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madera2000 wrote:
    Hej, czy gin zapisal dla Ciebie clexane tylko ze wzgledu na mutacje mthfr czy na Pai takze? Tez mam ta mthfr 1298 heterozygote i zastanawiam sie czy to moglo byc przyczyna moich 2 poronien.

Masz tą mutację co ja,jest najlżejsza ze wszystkich,ona raczej nie jest przyczyną..
    bierz kwas foliowy najlepiej metylowany albo w Femibionie,Inofolicu jest trochę.

M@linka jak sobie przypomnę jaka Ty byłaś wytrwała i odważna w tym zachodzeniu w ciąże..to naprawdę podziwiam Cię..naprawdę
    Ja może tak za 1,5 tyg będę mieć owulkę i boję się strasznie
    chyba rzeczywiście lepiej było być w tym ciągu
    Odpoczywaj :)

Jagna hoduj hoduj,trzymam kciuki żeby się udało :)
    Laila teraz Twój czas,musi Ci się udać :)

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• Arleta Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka nawet nie wiedziałam że coś o mnie napisałaś a właśnie chciałam też Tobie coś napisać..:)

Chyba mamy jakąś więz ze sobą :)

Ale fajnie że już tak czujesz małego,super,mi Twoja ciąża tak leci że aż nie mogę uwierzyć że już półmetek.
    teraz dostrzegam że dla mnie czas czekania na dobre wyniki był jak na jawie,masakra

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2016, 14:41

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• M@linka Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arletka mamy mamy- w tym samym czasie tracilysmy nasze promyczki nadzieji... Cieszę się ze u Ciebie też sytuacja powoli się klaruje. Kiedy rozpoczynacie starania? To ja podziwiam Cię ze te wytrwałość i konkrety w działaniu! Zrobilo to na mnie duże wrażenie :)

Arleta lubi tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• maggda Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka a mi jak leci ta ciaza szybko to szok. Wczoraj siostra byla na kawie i sie pyta czy jestem przygotowana juz w razie czego a ja tak na nia spojrzalam i mysle mysle i no .... W czarnej ciemnej dupie jestem bo jedynie mam lozeczko rozstawione ;)

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggda, tyle ostatnio miałaś na głowie, więc przygotowania do porodu zeszly na dalszy plan.
    W ciąży z córką nic mi się nie chciało szykować. Bałam sie, jak to bedzie i chciałam, by sobie siedziała w brzuchu jak najdlużej.
    Teraz czuję, że chciałabym wszystko miec już gotowe, ale oczywiście dłuuugo nie pozwolę sobie na żadne zakupy. Cały czas się boję.

• Madera2000 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta wrote:
    Masz tą mutację co ja,jest najlżejsza ze wszystkich,ona raczej nie jest przyczyną..
    bierz kwas foliowy najlepiej metylowany albo w Femibionie,Inofolicu jest trochę.

M@linka jak sobie przypomnę jaka Ty byłaś wytrwała i odważna w tym zachodzeniu w ciąże..to naprawdę podziwiam Cię..naprawdę

Biore ju femibion natal 1 (formy metylowane) od kilu dni. Boje sie tylko ze to nie wystarczy zeby utrzymac kolejna ciaze. Patrzylam tu na ovu i widze ze duzo dziewczyn z ta mutacja ma jednak wlaczone clexane i acard. W sumie wiekszosc badan na krzepliwosc wyszla pozyywna czekam tylko na pc przeciw fosfatyloinozytowi i pc przeciw protrombinie. Moze tam cos bedzie.

2013 córeczka 💜
    2 aniołki
    Ja: NT i przeciwciała Atg i Atpo; MTHFR 1298
    dqprx1hp00wr3pez.png
  • Madera2000 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta wrote:

Biore ju femibion natal 1 (formy metylowane) od kilu dni. Boje sie tylko ze to nie wystarczy zeby utrzymac kolejna ciaze. Patrzylam tu na ovu i widze ze duzo dziewczyn z ta mutacja ma jednak wlaczone clexane i acard. W sumie wiekszosc badan na krzepliwosc wyszla pozyywna czekam tylko na pc przeciw fosfatyloinozytowi i pc przeciw protrombinie. Moze tam cos bedzie.

2013 córeczka 💜
    2 aniołki
    Ja: NT i przeciwciała Atg i Atpo; MTHFR 1298
    dqprx1hp00wr3pez.png
‹‹ 1154 1155 1156 1157 1158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ