Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do dawki Clexane, to ja przy dwóch mutacjach homozygotycznych mam cały czas dawkę 0,4, ale robię co jakieś 3 tygodnie badanie d-dimerów i wyniki mam perfekcyjne, więc nie zmieniamy na razie dawki. Trzeba pamiętać, że ona jest też dobierana odpowiednio do wagi.
-
A ja wlasnie dostalam jakiegos powera.. Hot dogi w ciescie francuskim zrobione nachosy zrobione sernik na parze zrobiony o masakra. A wieczorem bzykanko czekam na meza i do dziela
Haana lubi tę wiadomość
05.12.2017 Kubuś
Aktualnie 6/7 tyg?
Chwilo trwaj.... -
Pindzia,
Witaj.
Bardzo mi przykro z powodu Twojej straty i tego, że musiałaś do nas dołączyć w takich okolicznościach.
Jeśli chodzi o badania, to bardzo trudno tutaj coś doradzić. Owszem, jest cała krążąca tu na forum lista badań do zrobienia po poronieniach, ale zwykle sugerowana po kilku. Oczywiście, można je zrobić też po pierwszym takim zdarzeniu, tylko pytanie, czy od razu chcesz sprawdzać wszystkie te zaawansowane badania. Tę decyzję trzeba podjąć samodzielnie lub z lekarzem (jeśli ma się dobrego). Na pewno ja nie zdołam Ci doradzić, od czego powinnaś zacząć, bo to zależy od Twojej historii, dotychczasowych wyników, stanu zdrowia, a także - co tu wiele mówić - portfela.
W tym wątku:
https://ovufriend.pl/forum/poronienie/trzy-nieudane-ciaze-nie-pomogl-nawet-clexane,7208,1.html
na pierwszej stronie, w poście Lili30, jest taka bardzo szeroka lista badań.
Zawsze pojawia się to pytanie, czy badać wszystko (a nawet wybrane rzeczy) po pierwszej stracie, czy jednak potraktować ją jako nieszczęśliwego pecha i próbować dalej bez badań. To już Twoja decyzja. Wiem, jak trudna...
Postaramy się doradzić w tym, w czym będziemy umiały.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2016, 18:55
-
KammaMarra wrote:A ja wlasnie dostalam jakiegos powera.. Hot dogi w ciescie francuskim zrobione nachosy zrobione sernik na parze zrobiony o masakra. A wieczorem bzykanko czekam na meza i do dziela
Może można Cię odwiedzić, albo miałabyś ochotę wpaść do mnie ze swoim powerem i przepisami?
W takim cieście francuskim to nie ma drożdży? -
Alisko,
A gdzie Ty Swansona zamawiasz?
EDIT: ooo, już widzę, że mają swój sklep.
EDIT2: ale jednak w tym sklepie nie ma tych Twoich produktów. To jednak ponawiam pytanie.
Cieszę się z tej Twojej homocysteiny. Mnie spadła nieco poniżej 8 pani profesor już powiedziała, że jest dobrze.
Trzymam kciuki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2016, 19:02
-
nick nieaktualnyArleta wrote:Aliska no może poczekaj jeszcze z tym Ludwinem ,tak jak piszesz.
Ale z tym Clexane nie szalej znowóż takLepiej załatw sobie 0,2 i będzie idealnie
Czyli teraz to Twój 4 dzień ciąży tak?
e no, zażartowałam z tym Clexane. W domu mam 0,4.
ta, 4dcPukanko niedługo, jeśli będzie ino po co..
bo jak zaś jajec nie będzie to pier...e!!!Arleta lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyannak wrote:Alisko,
A gdzie Ty Swansona zamawiasz?
Cieszę się z tej Twojej homocysteiny. Mnie spadła nieco poniżej 8 pani profesor już powiedziała, że jest dobrze.
Trzymam kciuki!
tutaj Aniu:
http://sklepswanson.pl/
czyli Ania, przy braniu Clexane należy robić D-dimery tak?
I wynik ich pokaże czy odpowiednia jest dawka tak?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2016, 19:04
-
ojej, Abby, to straszne
coś się musiało wydarzyć naprawdę bardzo złego, bo jeszcze dwa dni temu planowała mieć dziecko ze swoim mężem - taki obrót spraw w małżeństwie na ogół oznacza jakiś mega kryzys... ale jak ma być nieszczęśliwa, to może byłoby sensowniej szukać szczęścia z kimś innym niż całe życie łudzić się, że będzie może lepiej, a potem na końcu uznać, że się przegrało to życieale współczuję dziewczynie, koszmar
Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań... -
KammaMarra wrote:A ja wlasnie dostalam jakiegos powera.. Hot dogi w ciescie francuskim zrobione nachosy zrobione sernik na parze zrobiony o masakra. A wieczorem bzykanko czekam na meza i do dziela
byliśmy dziś z moim młodszym synkiem na placu zabaw i kot do mnie przylazł... usiadł na ławce za moimi plecami i zaczął się łasić! rany nie pamiętam kiedy ostatni raz kot do mnie przyszedł bo ja nie przepadam za kotami !FabianCyprian
Tymuś
-
Alisa wrote:tutaj Aniu:
http://sklepswanson.pl/
Hmm, to ja gapa zamroczona, bo jakoś tego B-Balance tam nie namierzyłam. Ale zaraz poszukam dobrze*.
A to są te witaminy B metylowane?
* już znalazłam. Dziękuję!Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2016, 19:05
-
nick nieaktualnyannak wrote:Hmm, to ja gapa zamroczona, bo jakoś tego B-Balance tam nie namierzyłam. Ale zaraz poszukam dobrze.
A to są te witaminy B metylowane?
Ty wiesz, że ja teraz też zerknęłam i go nie widzę.
A kurde muszę zamówić...
tak tak to formy metylowane.
-
Gaduaaa wrote:no to ja miałam takiego powera kilka dni przy owulacji.. a dziś opadłam z sił.. aż zaliczyłam popołudniową drzemkę !!! katarstrofa.. czuje się wyssana z sił
byliśmy dziś z moim młodszym synkiem na placu zabaw i kot do mnie przylazł... usiadł na ławce za moimi plecami i zaczął się łasić! rany nie pamiętam kiedy ostatni raz kot do mnie przyszedł bo ja nie przepadam za kotami !
Hehe no wlacha ja jestem tuz przed owulka albo moze i w trakcie ❤
Rano seksik zaliczony wieczorkiem tez bedzie . tylko zastanawiam sie czemu boli mnie lewy jajnik jak z prawego ma byc owulacja05.12.2017 Kubuś
Aktualnie 6/7 tyg?
Chwilo trwaj.... -
KammaMarra wrote:Hehe no wlacha ja jestem tuz przed owulka albo moze i w trakcie ❤
Rano seksik zaliczony wieczorkiem tez bedzie . tylko zastanawiam sie czemu boli mnie lewy jajnik jak z prawego ma byc owulacjaFabianCyprian
Tymuś
-
nick nieaktualnyPindzia, witamy. Ja również jestem po pierwszym poronieniu, ale nie mam jeszcze dzieci. Również nie zostały mi zlecone żadne badania, na własną rękę będę robić w poniedziałek(2 miesiące od poronienia) mthfr, leiden V, a poza tym morfologia, toxo, cyto, żelazo, tsh. Wiem ze niby nie trzeba, ale bardzo się boje... W wole wiedzieć czy coś mogę zrobić w tej kwestii, czy nie. Ps. U mnie też dziś power- tarta z jabłkami i beza check, sałatka z kozim serem i burakiem check, koktajl szpinak kiwi check, bieganie 6km na pizdzacym mrozie check
w ogóle to jakoś pozytywnie, jutro przyjdzie 2 okres po poronieniu a potem działamy ☺☺☺☺☺
-
Alisa wrote:Ty wiesz, że ja teraz też zerknęłam i go nie widzę.
A kurde muszę zamówić...
tak tak to formy metylowane.
Ja znalazłam jak wrzuciłam u nich hasło "kwas foliowy". Tutaj:
http://sklep.swanson.com.pl/pl/searchquery/foliowy/1/full/5?url=foliowy
(któraś pozycja z rzędu).
Ale piszą, że brak towaru
Ja zamówię standardowo Folate z Solgaru 800.