X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madera ja mam jeszcze lekką trombofilię z powodu białka c i s.robiłaś to?
    Clexane mam już przepisane,niekiedy lekarze nawet profilaktycznie dają a Acard możesz sobie łykać..
    Jeśli Ci wyjdą jakieś przeciwciała to dobrze by było jakbyś miała jeszcze encorton,bo pozostałych badań immunologicznych typu testy IMK,CBA nie robiłaś nie?

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak mam wynik homocysteiny: 8,50.
    W lipcu była 9,60. Także nieznacznie spadła.

Arletko witaj Kochana :-)
    ja i mój mąż również jesteśmy heterozygotkami:-) parę dni temu odebraliśmy wyniki. Zalecenia: formy metylowane, Clexane, Acard - czyli standard.
    Co u Ciebie? staracie się już? kiedy ten SIS?

• Haana Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Annak mam wynik homocysteiny: 8,50.
    W lipcu była 9,60. Także nieznacznie spadła.
    A jak się od lipca suplementowałaś?
    Arleta, a jaką dawkę claxane masz przyjmować teraz w ciąży?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2016, 17:06

2 aniołki <3 <3 never give up
    Lipiec 2017 Szczęśliwa Żona
    Kwiecień 2018 Szczęśliwa Mama
    17u9wn15caesulxa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haana wrote:
    A jak się od lipca suplementowałaś?
    Folian - Swansona.
    B-Balance - Swansona.

Ale wynik oscyluje wokół 8 więc źle nie jest. Za jakiś czas ponownie powtórzę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2016, 17:07

• Pysia87 Ekspertka

Wysłany: 15 października 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, 25 dc, zrobiłam właśnie test, bo wieczorem impreza i chcę się napić, ale oczywiście ja widzę niewidoczna kreskę, bo wiem gdzie jej szukać wrrrr i tak wiem, że to test negatywny, ale już mnie wkurza samo to, że coś domniemam. Czekam na okres we wtorek.

Mama :)
    12.2015 - pjp 9 tc
    06.2016 - </3 12 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia87 wrote:
    Kurde, 25 dc, zrobiłam właśnie test, bo wieczorem impreza i chcę się napić, ale oczywiście ja widzę niewidoczna kreskę, bo wiem gdzie jej szukać wrrrr i tak wiem, że to test negatywny, ale już mnie wkurza samo to, że coś domniemam. Czekam na okres we wtorek.

Pysiu, wiesz, że ja mam tak samo jak Ty. Widzę niewidoczne:-) choć może u Ciebie i co kluje się :-)
    Życzę Ci tego <3

Ja co cykl niby co widzę i dupa...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2016, 17:11

• Arleta Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliska w środę mam tego Sisa,mam nadzieję że wszystko będzie ok bo tylko na to jeszcze czekam..
    A Ty?też chyba ponownie zdecydowałaś się do niego ponownie iść,nie?

Clexane będę mieć narazie 0,6 ale w ciąży mam od razu powtórzyć niektóre badania i jakby coś się pogorszyło będzie więcej
    Encorton 10mg

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• Pysia87 Ekspertka

Wysłany: 15 października 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Alisko, w to watpię, bo nie mam objawów żadnych :/ myślę, że każda z nas widzi niewidoczne na testach ;) w pierwszej mi wyszedł w 27 dc dość wyraźny, ale nie bordowy przy becie 390. Jak badałam po poronieniu to homocysteinę też miałam coś powyżej 8, ale kwas foliowy w okolicach 15, dlatego zwlekałam z badaniem mutacji, aż do teraz kiedy znów nakręcam się na badanka ;)

12.2015 - pjp 9 tc
    06.2016 - </3 12 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta wrote:
    Aliska w środę mam tego Sisa,mam nadzieję że wszystko będzie ok bo tylko na to jeszcze czekam..
    A Ty?też chyba ponownie zdecydowałaś się do niego ponownie iść,nie?

Clexane będę mieć narazie 0,6 ale w ciąży mam od razu powtórzyć niektóre badania i jakby coś się pogorszyło będzie więcej
    Encorton 10mg

wiesz co, ja tak szczerze to nie wiem co teraz zrobić.
    Bo tak: na ten piątek jestem umówiona do Ludwina na SIS-a (10dc). Ot tak, mój kaprys. I chciałam porozmawiać z nim, że od momentu usunięcia przegrody zaczęło się wszystko pieprzyć tzn. brak owulacji.
    Ale mam świadomość, że usunięcie przegrody nie ma nic wspólnego z owulacją
    bo ona np. była w kwietniu potwierdzona monitoringiem.

Z drugiej strony mam wątpliwości czy nie zaczekać, wyhodować sobie jajeczka (dopiero II cykl stymulowany) i wtedy pojechać i na SIS-a i na drożność.
    Doradzisz coś???

Wiesz, to będzie 10dc w piątek. Przed SIS-em nie mogę starać się. A że cykle mam krótkie to bym musiała zacząć 8, 10dc. Szkoda mi cyklu marnować...

p.s. czemu taka duża dawka Clexane?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2016, 17:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia87 wrote:
    Dziękuję Alisko, w to watpię, bo nie mam objawów żadnych :/ myślę, że każda z nas widzi niewidoczne na testach ;) w pierwszej mi wyszedł w 27 dc dość wyraźny, ale nie bordowy przy becie 390. Jak badałam po poronieniu to homocysteinę też miałam coś powyżej 8, ale kwas foliowy w okolicach 15, dlatego zwlekałam z badaniem mutacji, aż do teraz kiedy znów nakręcam się na badanka ;)

Pysia, ale ładną masz tą homocysteinę i kwas foliowy - i to bez suplementacji rozumiem? Nie wynika z tego byś miała mutację.
    Widzisz, ja wczoraj dostałam wynik kwasu i norma do 18, a ja 34!!! sporo ponad.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2016, 17:21

• Pysia87 Ekspertka

Wysłany: 15 października 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama nie wiem, już chyba się wszystkiego chwytam. Każda z nas wolałaby znać winowajcę strat :(
    Suplementowałam wtedy folik jedynie, ale gdzieś wyczytałam, że można mieć wyniki super i mutacje więc badam. Ciekawe czy jakoś da się zbić ten kwas u Ciebie? Czy to w niczym nie przeszkadza? Teraz też biorę femibion, bo ma metylowany kwas, ot tak :)

12.2015 - pjp 9 tc
    06.2016 - </3 12 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia87 wrote:
    Sama nie wiem, już chyba się wszystkiego chwytam. Każda z nas wolałaby znać winowajcę strat :(
    Suplementowałam wtedy folik jedynie, ale gdzieś wyczytałam, że można mieć wyniki super i mutacje więc badam. Ciekawe czy jakoś da się zbić ten kwas u Ciebie? Czy to w niczym nie przeszkadza? Teraz też biorę femibion, bo ma metylowany kwas, ot tak :)

Wiesz, u osób z mutacją standardowo przekroczony jest kwas foliowy.
    Czy da się zbić - tego nie wiem. Ale formy metylowane biorę łącznie z kwasem foliowym 15mg. Teraz go odstawiam i przejdę na 5mg.
    Genetyk też wspominała mi o tym Femibionie.

• Arleta Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Aliska ciężko coś doradzić..
    ale tak,Sisa miałaś kontrolnego po zabiegu,także nie jestem pewna czy tu właśnie coś nie gra,raczej chyba gdzie indziej trzeba szukać
    ewentualnie mogłabyś zapytać się go,co by Ci zaproponował w takim przypadku on sam..
    tylko kurcze sama wiem jak wygląda ta rozmowa z nim..ale może by zaproponował jeszcze coś mądrego..,niewiem czy ten sis ma u Ciebie sens,przecież w tak szybkim czasie raczej nic Ci się tam aż tak nie pozmieniało..
    albo zaczekaj jeszcze 1 cykl na tej stymulacji,może w końcu zaskoczy!przecież musi w końcu!
    cholera,to jest wogóle najgorsze co może być,tu robisz porządek z przegrodą a tu zonk z czym innym.przyznam się szczerze że też się tego boję.

Clexane 0,4 ja już miałam-nie pomógł nic,a prof tłumaczył że 0,4 jest dawką profilaktyczna a nie leczniczą,tym bardziej że popieprzone mam te wyniki wszystkie..

Synek 2008
    [ * * * * ]
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    jestem tu po raz pierwszy. Straciłam ciążę w 9tc (pierwsze poronienie, poprzednia ciąża zakończona cc z powodu zagrożenia zamartwicą, córa 17 miesięcy - wszystko ok). Czuję się średnio, zarówno fizycznie jak i psychicznie. Powiedźcie mi czy po poronieniu (wywołanie farmakologiczne i łyżeczkowanie) miałyście długo bóle miesiączkowe? Jestem 4 dni po. Na razie mnie dość boli, a miesiączek bolesnych wcześniej nie miałam.
    Chcemy za 3 miesiące znowu się starać. I mam tu dwa pytania:
    Jak badania mogę zrobić przed staraniami?
    Jak mogę wspomóc zajście w ciążę? Znajoma mi kiedyś mówiła o jakimś suplemencie który wspomaga owulację, ale nie mam z nią kontaktu a wtedy nie było mi to potrzebne.

Trochę żałuję, że nie zdecydowałam się na badania genetyczne po poronieniu, łatwiej byłby mi chyba się pożegnać, a tak nawet płci nie znam...przynajmniej mam jedno zdjęcie USG.

Bardzo bym była wdzięczna za jakąś listę badań, które by mi się przydały. Chce podejść do następnych starań wiedząc, że jestem zdrowa pod tym względem.

Dzięki:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta wrote:
    Kurcze Aliska ciężko coś doradzić..
    ale tak,Sisa miałaś kontrolnego po zabiegu,także nie jestem pewna czy tu właśnie coś nie gra,raczej chyba gdzie indziej trzeba szukać
    ewentualnie mogłabyś zapytać się go,co by Ci zaproponował w takim przypadku on sam..
    Clexane 0,4 ja już miałam-nie pomógł nic,a prof tłumaczył że 0,4 jest dawką profilaktyczna a nie leczniczą,tym bardziej że popieprzone mam te wyniki wszystkie..

Ja miałam SIS-a i to nie raz u niego. Wszystko było dobrze. I właśnie sądzę że na tej płaszczyźnie wszystko jest dobrze.
    Ale żeby nie było za dobrze to zaś gdzie indziej musiało się spierdol..ć!!
    Tak chyba zrobię, zaczekam jeszcze ze 2-3 cykle i wtedy pojadę.
    Kasę zdążę zawsze wydać u Ludwina:-)

Co do Clexane: warto jednak brać to 0,6 jak piszesz. Muszę o tym wspomnieć mojemu ginowi i rodzinnej. Bo przecież oni nic nie wiedzą :-) To człowiek ich uświadamia.
    Ja mam teraz w domu kilka opakowań 0,4. To jakby co byda wstrzykiwać 2x0,4:-) a co - jak iść to na całość :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2016, 17:55

Arleta lubi tę wiadomość

• Pysia87 Ekspertka

Wysłany: 15 października 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisko, działaj, masz rację, szkoda cyklu ;)

12.2015 - pjp 9 tc
    06.2016 - </3 12 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia87 wrote:
    Alisko, działaj, masz rację, szkoda cyklu ;)
    też tak uważasz?

• Arleta Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliska no może poczekaj jeszcze z tym Ludwinem ,tak jak piszesz.
    Ale z tym Clexane nie szalej znowóż tak :) Lepiej załatw sobie 0,2 i będzie idealnie :)
    Czyli teraz to Twój 4 dzień ciąży tak? ;) :) :)

Synek 2008
    [ * * * * ]
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• Pysia87 Ekspertka

Wysłany: 15 października 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście, że tak. :) popodgladać zawsze zdażysz, na pewno masz ładna piczkę od wewnatrz :p

Arleta lubi tę wiadomość

12.2015 - pjp 9 tc
    06.2016 - </3 12 tc
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pindzia wrote:
    Hej dziewczyny,
    jestem tu po raz pierwszy. Straciłam ciążę w 9tc (pierwsze poronienie, poprzednia ciąża zakończona cc z powodu zagrożenia zamartwicą, córa 17 miesięcy - wszystko ok). Czuję się średnio, zarówno fizycznie jak i psychicznie. Powiedźcie mi czy po poronieniu (wywołanie farmakologiczne i łyżeczkowanie) miałyście długo bóle miesiączkowe? Jestem 4 dni po. Na razie mnie dość boli, a miesiączek bolesnych wcześniej nie miałam.
    Chcemy za 3 miesiące znowu się starać. I mam tu dwa pytania:
    Jak badania mogę zrobić przed staraniami?
    Jak mogę wspomóc zajście w ciążę? Znajoma mi kiedyś mówiła o jakimś suplemencie który wspomaga owulację, ale nie mam z nią kontaktu a wtedy nie było mi to potrzebne.

Trochę żałuję, że nie zdecydowałam się na badania genetyczne po poronieniu, łatwiej byłby mi chyba się pożegnać, a tak nawet płci nie znam...przynajmniej mam jedno zdjęcie USG.

Bardzo bym była wdzięczna za jakąś listę badań, które by mi się przydały. Chce podejść do następnych starań wiedząc, że jestem zdrowa pod tym względem.

Dzięki:)
    Witaj w Naszym zacnym gronie... bardzo przykro tutaj kogokolwiek witać i się z tego cieszyć ale z Nami będzie Ci na pewno raźniej.. w kupie siła :)

ja Ci badań nie polecę bo też nic nie robiłam po pierwszym poronieniu... niby nie zalecają , nie trzeba.. także w tej dzidzinie nie pomogę

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
‹‹ 1155 1156 1157 1158 1159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ