Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Madera ja mam jeszcze lekką trombofilię z powodu białka c i s.robiłaś to?
Clexane mam już przepisane,niekiedy lekarze nawet profilaktycznie dają a Acard możesz sobie łykać..
Jeśli Ci wyjdą jakieś przeciwciała to dobrze by było jakbyś miała jeszcze encorton,bo pozostałych badań immunologicznych typu testy IMK,CBA nie robiłaś nie? -
nick nieaktualnyAnnak mam wynik homocysteiny: 8,50.
W lipcu była 9,60. Także nieznacznie spadła.
Arletko witaj Kochana
ja i mój mąż również jesteśmy heterozygotkami:-) parę dni temu odebraliśmy wyniki. Zalecenia: formy metylowane, Clexane, Acard - czyli standard.
Co u Ciebie? staracie się już? kiedy ten SIS? -
Alisa wrote:Annak mam wynik homocysteiny: 8,50.
W lipcu była 9,60. Także nieznacznie spadła.
Arleta, a jaką dawkę claxane masz przyjmować teraz w ciąży?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2016, 17:06
-
nick nieaktualny
-
Kurde, 25 dc, zrobiłam właśnie test, bo wieczorem impreza i chcę się napić, ale oczywiście ja widzę niewidoczna kreskę, bo wiem gdzie jej szukać wrrrr i tak wiem, że to test negatywny, ale już mnie wkurza samo to, że coś domniemam. Czekam na okres we wtorek.Mama
12.2015 - pjp 9 tc
06.2016 - </3 12 tc -
nick nieaktualnyPysia87 wrote:Kurde, 25 dc, zrobiłam właśnie test, bo wieczorem impreza i chcę się napić, ale oczywiście ja widzę niewidoczna kreskę, bo wiem gdzie jej szukać wrrrr i tak wiem, że to test negatywny, ale już mnie wkurza samo to, że coś domniemam. Czekam na okres we wtorek.
Pysiu, wiesz, że ja mam tak samo jak Ty. Widzę niewidoczne:-) choć może u Ciebie i co kluje się
Życzę Ci tego
Ja co cykl niby co widzę i dupa...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2016, 17:11
-
Aliska w środę mam tego Sisa,mam nadzieję że wszystko będzie ok bo tylko na to jeszcze czekam..
A Ty?też chyba ponownie zdecydowałaś się do niego ponownie iść,nie?
Clexane będę mieć narazie 0,6 ale w ciąży mam od razu powtórzyć niektóre badania i jakby coś się pogorszyło będzie więcej
Encorton 10mg -
Dziękuję Alisko, w to watpię, bo nie mam objawów żadnych
myślę, że każda z nas widzi niewidoczne na testach
w pierwszej mi wyszedł w 27 dc dość wyraźny, ale nie bordowy przy becie 390. Jak badałam po poronieniu to homocysteinę też miałam coś powyżej 8, ale kwas foliowy w okolicach 15, dlatego zwlekałam z badaniem mutacji, aż do teraz kiedy znów nakręcam się na badanka
Mama
12.2015 - pjp 9 tc
06.2016 - </3 12 tc -
nick nieaktualnyArleta wrote:Aliska w środę mam tego Sisa,mam nadzieję że wszystko będzie ok bo tylko na to jeszcze czekam..
A Ty?też chyba ponownie zdecydowałaś się do niego ponownie iść,nie?
Clexane będę mieć narazie 0,6 ale w ciąży mam od razu powtórzyć niektóre badania i jakby coś się pogorszyło będzie więcej
Encorton 10mg
wiesz co, ja tak szczerze to nie wiem co teraz zrobić.
Bo tak: na ten piątek jestem umówiona do Ludwina na SIS-a (10dc). Ot tak, mój kaprys. I chciałam porozmawiać z nim, że od momentu usunięcia przegrody zaczęło się wszystko pieprzyć tzn. brak owulacji.
Ale mam świadomość, że usunięcie przegrody nie ma nic wspólnego z owulacją
bo ona np. była w kwietniu potwierdzona monitoringiem.
Z drugiej strony mam wątpliwości czy nie zaczekać, wyhodować sobie jajeczka (dopiero II cykl stymulowany) i wtedy pojechać i na SIS-a i na drożność.
Doradzisz coś???
Wiesz, to będzie 10dc w piątek. Przed SIS-em nie mogę starać się. A że cykle mam krótkie to bym musiała zacząć 8, 10dc. Szkoda mi cyklu marnować...
p.s. czemu taka duża dawka Clexane?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2016, 17:20
-
nick nieaktualnyPysia87 wrote:Dziękuję Alisko, w to watpię, bo nie mam objawów żadnych
myślę, że każda z nas widzi niewidoczne na testach
w pierwszej mi wyszedł w 27 dc dość wyraźny, ale nie bordowy przy becie 390. Jak badałam po poronieniu to homocysteinę też miałam coś powyżej 8, ale kwas foliowy w okolicach 15, dlatego zwlekałam z badaniem mutacji, aż do teraz kiedy znów nakręcam się na badanka
Pysia, ale ładną masz tą homocysteinę i kwas foliowy - i to bez suplementacji rozumiem? Nie wynika z tego byś miała mutację.
Widzisz, ja wczoraj dostałam wynik kwasu i norma do 18, a ja 34!!! sporo ponad.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2016, 17:21
-
Sama nie wiem, już chyba się wszystkiego chwytam. Każda z nas wolałaby znać winowajcę strat
Suplementowałam wtedy folik jedynie, ale gdzieś wyczytałam, że można mieć wyniki super i mutacje więc badam. Ciekawe czy jakoś da się zbić ten kwas u Ciebie? Czy to w niczym nie przeszkadza? Teraz też biorę femibion, bo ma metylowany kwas, ot takMama
12.2015 - pjp 9 tc
06.2016 - </3 12 tc -
nick nieaktualnyPysia87 wrote:Sama nie wiem, już chyba się wszystkiego chwytam. Każda z nas wolałaby znać winowajcę strat
Suplementowałam wtedy folik jedynie, ale gdzieś wyczytałam, że można mieć wyniki super i mutacje więc badam. Ciekawe czy jakoś da się zbić ten kwas u Ciebie? Czy to w niczym nie przeszkadza? Teraz też biorę femibion, bo ma metylowany kwas, ot tak
Wiesz, u osób z mutacją standardowo przekroczony jest kwas foliowy.
Czy da się zbić - tego nie wiem. Ale formy metylowane biorę łącznie z kwasem foliowym 15mg. Teraz go odstawiam i przejdę na 5mg.
Genetyk też wspominała mi o tym Femibionie.
-
Kurcze Aliska ciężko coś doradzić..
ale tak,Sisa miałaś kontrolnego po zabiegu,także nie jestem pewna czy tu właśnie coś nie gra,raczej chyba gdzie indziej trzeba szukać
ewentualnie mogłabyś zapytać się go,co by Ci zaproponował w takim przypadku on sam..
tylko kurcze sama wiem jak wygląda ta rozmowa z nim..ale może by zaproponował jeszcze coś mądrego..,niewiem czy ten sis ma u Ciebie sens,przecież w tak szybkim czasie raczej nic Ci się tam aż tak nie pozmieniało..
albo zaczekaj jeszcze 1 cykl na tej stymulacji,może w końcu zaskoczy!przecież musi w końcu!
cholera,to jest wogóle najgorsze co może być,tu robisz porządek z przegrodą a tu zonk z czym innym.przyznam się szczerze że też się tego boję.
Clexane 0,4 ja już miałam-nie pomógł nic,a prof tłumaczył że 0,4 jest dawką profilaktyczna a nie leczniczą,tym bardziej że popieprzone mam te wyniki wszystkie.. -
nick nieaktualnyHej dziewczyny,
jestem tu po raz pierwszy. Straciłam ciążę w 9tc (pierwsze poronienie, poprzednia ciąża zakończona cc z powodu zagrożenia zamartwicą, córa 17 miesięcy - wszystko ok). Czuję się średnio, zarówno fizycznie jak i psychicznie. Powiedźcie mi czy po poronieniu (wywołanie farmakologiczne i łyżeczkowanie) miałyście długo bóle miesiączkowe? Jestem 4 dni po. Na razie mnie dość boli, a miesiączek bolesnych wcześniej nie miałam.
Chcemy za 3 miesiące znowu się starać. I mam tu dwa pytania:
Jak badania mogę zrobić przed staraniami?
Jak mogę wspomóc zajście w ciążę? Znajoma mi kiedyś mówiła o jakimś suplemencie który wspomaga owulację, ale nie mam z nią kontaktu a wtedy nie było mi to potrzebne.
Trochę żałuję, że nie zdecydowałam się na badania genetyczne po poronieniu, łatwiej byłby mi chyba się pożegnać, a tak nawet płci nie znam...przynajmniej mam jedno zdjęcie USG.
Bardzo bym była wdzięczna za jakąś listę badań, które by mi się przydały. Chce podejść do następnych starań wiedząc, że jestem zdrowa pod tym względem.
Dzięki:)
-
nick nieaktualnyArleta wrote:Kurcze Aliska ciężko coś doradzić..
ale tak,Sisa miałaś kontrolnego po zabiegu,także nie jestem pewna czy tu właśnie coś nie gra,raczej chyba gdzie indziej trzeba szukać
ewentualnie mogłabyś zapytać się go,co by Ci zaproponował w takim przypadku on sam..
Clexane 0,4 ja już miałam-nie pomógł nic,a prof tłumaczył że 0,4 jest dawką profilaktyczna a nie leczniczą,tym bardziej że popieprzone mam te wyniki wszystkie..
Ja miałam SIS-a i to nie raz u niego. Wszystko było dobrze. I właśnie sądzę że na tej płaszczyźnie wszystko jest dobrze.
Ale żeby nie było za dobrze to zaś gdzie indziej musiało się spierdol..ć!!
Tak chyba zrobię, zaczekam jeszcze ze 2-3 cykle i wtedy pojadę.
Kasę zdążę zawsze wydać u Ludwina:-)
Co do Clexane: warto jednak brać to 0,6 jak piszesz. Muszę o tym wspomnieć mojemu ginowi i rodzinnej. Bo przecież oni nic nie wiedząTo człowiek ich uświadamia.
Ja mam teraz w domu kilka opakowań 0,4. To jakby co byda wstrzykiwać 2x0,4:-) a co - jak iść to na całość
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2016, 17:55
Arleta lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Aliska no może poczekaj jeszcze z tym Ludwinem ,tak jak piszesz.
Ale z tym Clexane nie szalej znowóż takLepiej załatw sobie 0,2 i będzie idealnie
Czyli teraz to Twój 4 dzień ciąży tak? -
pindzia wrote:Hej dziewczyny,
jestem tu po raz pierwszy. Straciłam ciążę w 9tc (pierwsze poronienie, poprzednia ciąża zakończona cc z powodu zagrożenia zamartwicą, córa 17 miesięcy - wszystko ok). Czuję się średnio, zarówno fizycznie jak i psychicznie. Powiedźcie mi czy po poronieniu (wywołanie farmakologiczne i łyżeczkowanie) miałyście długo bóle miesiączkowe? Jestem 4 dni po. Na razie mnie dość boli, a miesiączek bolesnych wcześniej nie miałam.
Chcemy za 3 miesiące znowu się starać. I mam tu dwa pytania:
Jak badania mogę zrobić przed staraniami?
Jak mogę wspomóc zajście w ciążę? Znajoma mi kiedyś mówiła o jakimś suplemencie który wspomaga owulację, ale nie mam z nią kontaktu a wtedy nie było mi to potrzebne.
Trochę żałuję, że nie zdecydowałam się na badania genetyczne po poronieniu, łatwiej byłby mi chyba się pożegnać, a tak nawet płci nie znam...przynajmniej mam jedno zdjęcie USG.
Bardzo bym była wdzięczna za jakąś listę badań, które by mi się przydały. Chce podejść do następnych starań wiedząc, że jestem zdrowa pod tym względem.
Dzięki:)
ja Ci badań nie polecę bo też nic nie robiłam po pierwszym poronieniu... niby nie zalecają , nie trzeba.. także w tej dzidzinie nie pomogęFabianCyprian
Tymuś