Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Aurora to księżniczka z bajki disneya - ktoś rzucił na nią zły czar i miała umrzeć, ale dobra wróżka odczarowała przepowiednię i Aurora tylko zasnęła. I Twoja Aurora też nie umrze, wiesz? Będzie żyła. I będzie czekała na swojego księcia z bajki za 20 lat, będzie piękna i dobra. Mówię Ci
Aniu, nie lubię prorokowania w gabinetach lekarskich, nie lubię przygotowywania pacjenta na najgorsze w ten sposób, że mówi mu się co może być, nie praktykuję tego, bo to pogarsza stan i rokowanie. Ty wiesz jak może być, dużo bardziej potrzebujesz historii zakończonych pozytywnie niż suchych statystyk. Dlatego, że na ten moment to nie jest 90 czy 99%. Na ten moment to jest 50%. Twoja córka ma tę aberrację albo nie ma. Fifty/fifty. Jak człowiek staje przed wyrokiem, to jest zawsze 50/50%, nie 1%, nie 15% i nie 90%. Na jednej szali masz nieprawidłowy wynik, który może być zafałszowany, a na drugiej masz prawidłowy obraz USG swojego dziecka. Widziałam to setki razy. Te dzieci naprawdę rzadko (chciałabym powiedzieć nigdy, ale wszystkiego nie wiem) wyglądały na zdrowe. To nie jest zespół Downa (nadal nie wiem co to jest, ale wszystko jest gorsze od zespołu Downa). To by było jakieś kuriozum, gdyby dziecko żyło do dzisiaj, miało zdrowe serce, nerki, żołądek, mózg, a na końcu okazałoby się, że jest ciężko uszkodzone przez jakąś trisomię czy czort wie co. Przestałabym wierzyć chyba w medycynę. Pewnie, że może też wyjść dużo rzeczy później, ale fakt, że nie wyszło to do tej pory przechyla szalę na Waszą korzyść.annak, Coconue, daktylek lubią tę wiadomość
Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań... -
Witajcie dziewczyny
Chciałam się tylko z Wami przywitać, pamiętam o Was cały czas, niestety nie jestem na bieżąco nie bardzo jestem w temacie, nie wiem co u Was słychać ale trzymam kciuki za każdą z Was
U nas wszystko dobrze, Nadusia pięknie w nocy śpi budzi się raz góra dwa razy na karmienie, nie mogę na nią narzekać, w dzień mniej śpi no ale lepiej ze sypia w nocy i nam daje pospaćw nocy mało je ale nadrabia w dzień, je co 2 godziny
Tu macie kilka zdjęć
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/85c7e1099b55.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c5ac61810383.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3b3323806a7a.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9d58649fb56e.jpg
Oraz moje
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/62e28fba37e3.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ab9c64d5e1ea.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c86f9f58fd79.jpgElmo13, annak, maggda, M@linka, Coconue, Niebieskaa, madziara0080 lubią tę wiadomość
-
roma wrote:Badałam Syna żeby sprawdzić czy jest również "nosicielem". "Mamy już wyniki, nic nie znaleźliśmy. Karioryp prawidłowy" - to najpiękniejsze słowa jakie w życiu usłyszałam
Och, wyobrażam sobie...
Wyobrażam sobie, że to najpiękniejsze słowa w życiu. -
vertigo wrote:Aurora to księżniczka z bajki disneya - ktoś rzucił na nią zły czar i miała umrzeć, ale dobra wróżka odczarowała przepowiednię i Aurora tylko zasnęła. I Twoja Aurora też nie umrze, wiesz? Będzie żyła. I będzie czekała na swojego księcia z bajki za 20 lat, będzie piękna i dobra. Mówię Ci
O boże...
Zamarłam.
Zatkało mnie.
Zmroziło.
Potem uderzyło gorącem.
Nie wiedziałam o tym... -
annak wrote:O boże...
Zamarłam.
Zatkało mnie.
Zmroziło.
Potem uderzyło gorącem.
Nie wiedziałam o tym...
Jak urodzisz swoją Aurorę to się dowiesz zaraz kim jest Aurora, Cindirella, Czkawka, Astrid, Merida, Bolt, Jane, Elsa, Anna, Olaf, Julian i cała masa popieprzonych ludków z bajekI będziesz musiała być zawsze złą siostrą kopciuszka albo wilkiem z czerwonego kapturka. Najlepiej 50 razy w ciągu godziny
I really hate
zwłaszcza złej siostry kopciuszka
annak lubi tę wiadomość
annak wrote:Buahaha....
Vertigo,
Kocham Cię, daję słowo
Gdyby nie nasi mężowie, to chyba musiałabym Ci się oświadczyć.
nie no spoko, mi mój w tym nie przeszkadzaśmiało
Ps. a umiesz robić dzieci?Gaduaaa nie umie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 22:06
Elmo13, Gaduaaa lubią tę wiadomość
vertigo wrote:A tak serio, to próbuję Cię trochę nieudolnie rozśmieszyć... wiem, że nie do śmiechu Ci całkiem... martwię się bardzo i trzymam kciuki Aniu, niech się spełni Twoje marzenie, najpiękniejsze.
To było BARDZO udolne!
Oboje z małżem odpadliśmy.
A on już coś przebąkuje, że Aurora dostanie w realu na drugie imię AuroraWiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 22:07
-
annak wrote:To było BARDZO udolne!
Oboje z małżem odpadliśmy.
A on już coś przebąkuje, że Aurora dostanie w realu na drugie imię Aurora
o boziu....
Chociaż ja dla mojej też miałam wymyślone trochę nietypowe imię, dziwne może nawet, mój mąż się jednak nie zgodził i zostało całkiem zwyczajnedo dzisiaj tego żałuję
miało dużą symbolikę, napiszę Ci na priv
A tak serio to normalnie dzięki Wam to mi jakoś to staraniowe życie dobrze plynie. Zajmuję się Waszymi schizami na równi z moimi, więc nie leżę i nie płaczę na okrągło, tylko najwyższej pół dnia
i czekam na mój własny cud z dużo wiekszym spokojem niż gdybym to miała samotnie przechodzić. To bardzo miłe
Ej ja znam te wszystkie księżniczki bez posiadania dzieci.. Mam tylko państwowe.!
A ostatnio oglądam my Little Pony bo moja autystka ma chwilowa fiksacje na ich temat i mi opowiada a ja zielona w tej bajce...
A że Was kocham parę razy już pisałam
A co do imion.. W mojej szkole jest dużo romskich dzieci.. Tam są dopiero imiona.. Miszel, Dżenifer, Dżesika, Itan, Milejdi!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 22:41
Fasolka [*] 6t (06.05.2016)
Biochemiczna (09.2016)
Lileczka - 24.10.2017 nasz cud
'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥
-
A ja wam powiem ze pomimo ze jestem trochę na majoeksch to jakoś tylko czytam co tam się dzieje i tylko kilka razy coś napisałam jakoś tak z wami jest mi bardziej w temacie
i strasznie się cieszę że w moim trudnym momencie trafiłam właśnie na to forum bo przecież jest więcej wątków o poronienie ale mimo ciężkich chwil udało mi się trafić do Was kochane Dziewulski i zawsze zaczynam dzień i kończę z wami
Aniołek (8t) marzec 2016
-
ruda9215 wrote:Ej ja znam te wszystkie księżniczki bez posiadania dzieci.. Mam tylko państwowe.!
A ostatnio oglądam my Little Pony bo moja autystka ma chwilowa fiksacje na ich temat i mi opowiada a ja zielona w tej bajce...
A że Was kocham parę razy już pisałam
Państwowe też się licząmoże nawet bardziej, bo każda zna inne księżniczki i tylko elsa i anna się u wszystkich pokrywają
nick nieaktualnyW ciągu 8 lat życia przerabiałam z córką zainteresowanie:
-teletubisiami
-dinozaurami i wszystkim o nich
-końmi, z "My little pony" na czele
-elfami (efekt oglądania Władcy Pierścieni i czytania/oglądania Hobbita)
- a ostatnio figurki zwierząt z wodogłowiem, czyli "Littlest Petshop", co po Tolkienie jest w moim odczuciu regresem