X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo wrote:
    Wzajemnie :)
    Jeszcze ktoś, coś? Jakieś wyznanie? :)
    Ja też Was kocham!

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • annak Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless,
    Czy jesteś z nami dłużej, tylko jeszcze się nie znamy...?

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• sy__la Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też baaardzo Was kocham i nie wyobrażam sobie, że ten wątek nagle znika!!

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • annak Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmo13 wrote:
    Blondyna widzę że pięknie wracasz do formy ławeczka już z Ciebie ;) a córcia kochana .... Ale wydaje mi się ze podobną do Ciebie takie ma oczka po mamusi... :)

Ale urocze literówko-przekręcenie słowne Ci się wkradło, Elmo :-)
    Jak Ty się masz, kochana?

Blondyna,
    Nadia rządzi! Już dawno to mówiłam.
    Uwielbiam jej spojrzenie.
    A Ty jesteś niezła laseczka! Do twarzy Ci w tej czarnej sukience. I w ogóle wyglądasz na szczęśliwą i zadowoloną. Tak się cieszę, że po tych ciężkich chwilach teraz widać właśnie TAKIE emocje na Twojej twarzy.
    Buziaki dla naszej wątkowej mamy i jej córy! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 22:54

blondyna5555 lubi tę wiadomość

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• ruda9215 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to moja księżniczka macica mnie coś boli i księżniczki cycki już zaczęły.. Nienawidzę tych cyckow za to że zawsze bolą.. Nie dość że ani biegać.. Ani że schodów porządnie zejść.. A gdzie tu pieszczotki to jeszcze jak się już zajdzie to tak filmuja..

No i książę mąż chory... To sobie wyobrazcie co ja tu przeżywam w domu za kaktusze.. Tzn on.. Biedny katar ma i kaszel.. Nie wiem czy na SOR nie jechać z nim.. :D

sy__la lubi tę wiadomość

Fasolka [*] 6t (06.05.2016)
    Biochemiczna (09.2016)
    Lileczka - 24.10.2017 nasz cud <3
    'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥

• annak Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda,
    U Ciebie jak u Disneya! :-)

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Elmo13 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu pisze z telefonu i już staram się wyłapywać jak mi słowa zmienia ale czsem coś przeocze. .. :) Ale Wy inteligentne jesteście wiec sobie dobrze przeczytacie :)

A co do mojego samopoczucia to ogólnie kiepsko mdłości i wieczorne obejmowanie kibelka ze zwrotami .... Ale wszystko zniose dla tego małego człowieka Conte mnie rośnie ;) ogólnie to mam wielkiego stresa przed wizytą 25 bo mam prenatalne .

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też Was kocham :-D

Madera, w takim przypadku niestety nic nie można zrobić, trzeba zdać się na los. Generalnie patrzę na tą sprawę tak: jeśli znów pójdzie nie tak, to najpewniej poronię. Moja translokacja jest na tyle poważna, że jak się sprawa rypnie to już konkretnie, rozwój dziecka chorego jest mało prawdopodobny. Opcja druga: dziecko zdrowe z translokacją zrównoważoną, taką jak moja. No i oczywiście wersja pożądana: dziecko zdrowe z prawidłowym kariotypem. Podjęłam decyzję o kolejnej próbie, ale tak szczerze mówiąc to umieram ze strachu i mam całe mnóstwo wątpliwości.

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie już z pracy nr 2. Potem czeka mnie nr 1 i nr 3. Rozrzut wiekowy 4-19.
    Mam nadzieję, że to będzie dla nas, dziewuch, dobry dzień. Przyznam, że czekam na piątek.

• ruda9215 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria ja właśnie walczę ze sobą żeby wstać... Ale mi się dziś nie chce..

Fasolka [*] 6t (06.05.2016)
    Biochemiczna (09.2016)
    Lileczka - 24.10.2017 nasz cud <3
    'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥

• Coconue Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja z rana.

Kochane, jak czytam nasz wątek, który ostatnio jest troszkę smutny to aż boję się pisac co u mnie, żeby Wam przykrości nie sprawiać. Tak mnie jakos wychowano, ze skoro inni maja trudniejszy okres to ja nie powinnnam chwalic sie tym co u mnie.

Ale chcialabym Wam przeslac troche pozytywow i slonca.
    Moje dziecie w brzuchu wazy juz 1 kg i ma sie calkiem dobrze. Wg BBF do porodu zostalo nam 99 dni. Wow jak ten czas leci. Dziecie dalej nie objawilo jajek wiec poki co jest Amelka.

Wykanczanie domu dalej w toku... za 6 tygodni zaczynamy przeprowadzke.... a dol dalej w stanie deweloperskim...slabo to widze, ale chlopaki mowia ze zdarzymy. No to zobaczymy.. buziaki dla Was na caly dzien..

M@linka, Alisa, vertigo, reni86, sy__la, Ainade lubią tę wiadomość

Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć :)))

Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t].
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coco kochana, właśnie takich wieści tutaj trzeba! Dzięki za dobre wiadomości i podrap w pietke swoją kilogramowa juz córkę od Cioci Ikarzycy :)

Ruda - gdzieś czytałam że dopiero jak kobieta rodzi jest w stanie chociaż trochę zrozumieć co przeżywa facet kiedy ma katar :p więc wszystko przed nami :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2016, 07:32

Coconue lubi tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Pysia87 Ekspertka

Wysłany: 19 października 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja w pierwszym dniu nerwowego sprawdzania czy w majtkach nie ma krwi, plamienia :p Idę zaraz na badania i do rodzinnego zapytać czy nie wypisze mi recepty na clexane :) W nocy oczywiście trochę nie spałam, bo kołowrotek w głowie. No i objawów jako takich brak, cycki mnie znów nie bolą, w żadnej z ciąż niestety nie bolały, a ja marzę o wszystkich dolegliwościach ciążowych, byleby być choć trochę spokojniejszą.

Ikarzyca, KammaMarra, promyczek 39 lubią tę wiadomość

Mama :)
    12.2015 - pjp 9 tc
    06.2016 - </3 12 tc
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko chce napisać ze mocno Cię Jagna tulę i trzymam kciuki za procedurę. Straszny czas przed Tobą :/ ale może paradoksalnie to zamieszanie z punkcja i transferem i młodym człowiekiem który z tego wyjdzie Ci pomogą <3

I Tobie Annak życzę wszystkiego co najlepsze! Czekam z Tobą na wyniki! Niech ten koszmar się skończy! Aurora nie może być chora!

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja rowniez bardzo BARDZO sie cieszę, ze jest ten wątek <3 nie wiem, jakbym sobie poradziła z tym sama.... Annak, zdałam sobie sprawę ze wczoraj z nircierpliwoscia odświeżałam telefon zeby sprawdzić, jak Twoje badanie. Czuje, ze zaczynam sie z Wami zzywac :) Pysia, trzymam kciuki zeby wszystko było ok! Przepiękna druga kreseczka ;) jesli chodzi o mnie, jestem po badaniach krwi, zrobiłam ich bardzo duzo i nie wyszło nic niepokojącego póki co, wszystkie wyniki w zakresach referencyjnych. Czekam jeszcze na wyniki mthfr i leiden, jeszcze w środę wizyta u gin zeby spojrzała na wyniki i zajrzała do środka czy wszystko gra i bedziemy próbować. Bardzo sie boje, ale Wy to juz znacie :-) nie ukrywam ze sile czerpie z Was i wierze ze prędzej czy pozniej nam wszystkim sie uda :-))) ps. Ja pędzę do pracy pociągiem, na szczęście jeszcze tydzień i idę na 3 tyg urlopu naukowego. Troche odpocznę psychicznie, mam nadzieje ze to bedzie ten czas kiedy bedzie mozna juz działać :-). Buziaki dla was silne kobiety!!!!!

promyczek 39 lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Jagna trzymaj się ... tylko tyle mogę powiedzieć.. żadne słowa nie ukoją Twojego bólu...

Vertigo w medycynie się zdarzają niewyjaśnione cuda... i chyba nawet najlepsi lekarze tego świata łączą drętwą medycyne z maleńką magią gdzieś tam z góry... jest masa niewyjaśnionych przypadków :) ale i dobrze ! dzięki temu wierzymy i mamy zawsze nadzieję... :)
    i proszę się nie śmiać że dzieci nie umiem robić hahaha skołuj z jakiejś kliniki fiolkę z dobrej jakości plemnikami i se zadziałamy hahahaha

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:-)

Jagienko jestem z Tobą...
    Annak i również Ty poczuj moje wsparcie na swym ramieniu <3

Wszystko to takie ciężkie... to życie...

• annak Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagienko,
    Właśnie spojrzałam na zegarek. Za 2 minuty chyba Twoja godzina.
    Jestem z Tobą, wspieram, trzymam kciuki.
    Niech wszystko dobrze się ułoży, niech Ci wynagrodzi.

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• annak Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless,
    Bardzo dziękuję Ci za te ciepłe słowa.
    Po Twoim wpisie wnioskuję, że jesteś tu z nami, tylko milcząca do tej pory. Ja oczywiście na nic nie naciskam, bo może jest Ci tak lepiej, ale szczerze zachęcam do większego kontaktu. Jak pewnie wiesz, będąc tutaj z nami i czytając nasze wpisy, jesteśmy jak jedna wielka rodzina. Bardzo się wspieramy i pomagamy sobie. Ze swojej perspektywy mogę powiedzieć, że możliwość wygadania się tutaj jest oczyszczająca. Bez tego byłoby mi o wiele trudniej.

Jeśli więc poczujesz, że chciałabyś napisać coś więcej od siebie, albo o sobie, to nie wahaj się.
    Jeżeli nasz czytasz, to jesteś już jedną z nas.
    Może uda nam się wspólnie sprawić, że Twój niż zamieni się z "Hopeless" na "Hopeful".

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Elmo13 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia wielkie gratulacje :) oby wszystko było dobrze
    Jagna powodzenia ;)

Coco dobre wieści zawsze a potrzebne dodają nadzieji ze mimo trudnych poczadtkow może być szczęśliwy finał wiec śmiało pisz co u Ciebie :)

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
‹‹ 1178 1179 1180 1181 1182 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ