X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Madera2000 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem, przepraszam jesli Cie urazilam. Masz racje pewnie by sie wywiazala z tego dyskusja i kazdy by wyrazil swoja opinie.

2013 córeczka 💜
    2 aniołki
    Ja: NT i przeciwciała Atg i Atpo; MTHFR 1298
    dqprx1hp00wr3pez.png
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniuuu tak sie ciesze. Pozostaja wyniki za 2 tyg potwierdzajacr ze Aurorka jest zdrowiusienka.
    Sciskam!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 18:49

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • annak Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madera2000 wrote:
    Rozumiem, przepraszam jesli Cie urazilam. Masz racje pewnie by sie wywiazala z tego dyskusja i kazdy by wyrazil swoja opinie.

Kochana, absolutnie i ani trochę mnie nie uraziłaś!
    To jest naturalne pytanie w takich okolicznościach.
    Ja po prostu mam świadomość, że sytuacja, w której jestem, może mnie postawić (niestety wciąż jeszcze może...) przed wieloma trudnymi wyborami. Do ich podjęcia muszę mieć wyłącznie czysty i osobisty obraz tej sytuacji. Nie mogę widzieć tej sytuacji przez pryzmat ocen innych osób. A dyskusja o chorobie na pewno by takie oceny uruchomiła.

Dziękuję za zrozumienie.

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• gama Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale emocje....... AniuK ufffff!!!!

masz zdrowe podejscie i zupelną racje, nie wyprzedzaj niestwierdzonych informacji, i póki co, ciesz sie względnym spokojem:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 18:52

08.01.2016 [*] 6 tc "Pan dał, Pan zabrał "(Hb)
    jox6h3714iyy07ei.png
  • vertigo Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten dzieciak jest zdrowy, jestem tego w 100% pewna. Aniu, myślę że teraz to będzie formalnośc. Być może są jakieś zmiany w tym kariotypie ale nie sądzę żeby były jakiekolwiek duże aberracje.

To jest cud, serio :) taki najprawdziwszy i najpotężniejszy.

Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań...
  • gama Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie tak:)

08.01.2016 [*] 6 tc "Pan dał, Pan zabrał "(Hb)
    jox6h3714iyy07ei.png
  • ruda9215 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyn byłam na urodzinach u teściowej... Wypiłam butelkę wina... Za Aurorke za Anię i za Nas wszystkie. Jutro będzie kac ;D

Ikarzyca, Madera2000, Justa87, Gaduaaa lubią tę wiadomość

Fasolka [*] 6t (06.05.2016)
    Biochemiczna (09.2016)
    Lileczka - 24.10.2017 nasz cud <3
    'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥

• ruda9215 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej Ani a ta Aurorka to zostanie już chyba co? ;D

Fasolka [*] 6t (06.05.2016)
    Biochemiczna (09.2016)
    Lileczka - 24.10.2017 nasz cud <3
    'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥

• Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Alisa,
    Jo też czytom Twoja wpisy :-)

Taaak Aniu :D gwara wyszła Ci po.... Warszawsku :)

Alisa lubi tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och misiaczki, ale dzisiaj było wrażeń!
    Właśnie włożyłam do piekarnika zapiekanke z ricotty i jabłuszek, idę pod prysznic oporzadzic się co nieco i udaje się do mojej sypialni na całkiem miły wieczór :)

Elaria, Alisa, Arleta, Evita, Natikka123 lubią tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się wieczornie. Aniu, czytałam po południu o Twoich wynikach FISHa i widzę wyraźne światełko w tunelu. :) Jesteś absolutnie wyjątkową osobą, ale faktycznie, AŻ takim wyjątkiem medycznym być to straszny stres.

Ja jakoś wróciłam do żywych pod wieczór. Miałam nadzieję, że już za stara jestem na takie hafty, a tu od rana niespodzianka. W sumie dziś zaliczyłam pawia 12 razy. W domu, w pracy, na podwórku, u lekarza, w samochodzie... Całe szczęście, że poprosiłam mamę, by mnie zawiozła do lekarza, i że miałam ze sobą woreczek.

Lekarz rodzinny zapisał mi Metoclopramidum 3 x dziennie, a jak mi przejdą wymioty to 2x dziennie. Vertigo czytałam, że lekarz może to przepisać w ciąży, mam nadzieję, że nie zaszkodzę. Jak to widzisz?
    W ciąży z córą brałam Diphergan.

• vertigo Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Witam się wieczornie. Aniu, czytałam po południu o Twoich wynikach FISHa i widzę wyraźne światełko w tunelu. :) Jesteś absolutnie wyjątkową osobą, ale faktycznie, AŻ takim wyjątkiem medycznym być to straszny stres.

Ja jakoś wróciłam do żywych pod wieczór. Miałam nadzieję, że już za stara jestem na takie hafty, a tu od rana niespodzianka. W sumie dziś zaliczyłam pawia 12 razy. W domu, w pracy, na podwórku, u lekarza, w samochodzie... Całe szczęście, że poprosiłam mamę, by mnie zawiozła do lekarza, i że miałam ze sobą woreczek.

Lekarz rodzinny zapisał mi Metoclopramidum 3 x dziennie, a jak mi przejdą wymioty to 2x dziennie. Vertigo czytałam, że lekarz może to przepisać w ciąży, mam nadzieję, że nie zaszkodzę. Jak to widzisz?
    W ciąży z córą brałam Diphergan.

Ja wolę diphergan albo torecan. Metoklopramid ma działanie prokinetyczne i niestety są po nim sraczki dlatego to jest bez sensu, bo nadal odwadnia tylko druga stroną. Nie pisałam nigdy tego w ciąży. Nie znam badań z tym lekiem niestety :(

Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań...
  • Pysia87 Ekspertka

Wysłany: 21 października 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, bardzo się cieszę, w zasadzie to nawet się popłakałam ze szczęścia :) ah te ciażowe nastroje :)

Zaraz po tym jak nadrabiałam forum, sprawdziłam pocztę, a tam moje wyniki na mutacje...
    Wyszło, że mam jedynie PAI-1 4G układ heterozygotyczny, co to oznacza nie wiem... Spędziłam kilka godzin próbujac znaleźć info o takich koietach i nic nie wygrzebałam. Rozmowę z genetykiem mam na przyszły piatek. Weekend przed nami, a ja mam w domu fraxiparynę 0,3 i stoję przed dylematem czy rano zrobić zastrzyk :( Do dupy tarczyca, teraz mutacja... Zaczynam się martwić o ta ciażę... Przy drugiej ciaży brałam 20 zastrzyków clexane, a potem drugi gin kazał przejść na acard. Teraz acard biorę od testu i myślę, żeby samowolnie właczyć zastrzyki. Boję się...

Mama :)
    12.2015 - pjp 9 tc
    06.2016 - </3 12 tc
  • roma Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika1357 wrote:
    Na razie to sama nie wiem bo mialam dopiero jedna moesiacke po zabiegu i to 39 dni po.
    A wcześniej jakie były?

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • Haana Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia87 wrote:
    Aniu, bardzo się cieszę, w zasadzie to nawet się popłakałam ze szczęścia :) ah te ciażowe nastroje :)

Zaraz po tym jak nadrabiałam forum, sprawdziłam pocztę, a tam moje wyniki na mutacje...
    Wyszło, że mam jedynie PAI-1 4G układ heterozygotyczny, co to oznacza nie wiem... Spędziłam kilka godzin próbujac znaleźć info o takich koietach i nic nie wygrzebałam. Rozmowę z genetykiem mam na przyszły piatek. Weekend przed nami, a ja mam w domu fraxiparynę 0,3 i stoję przed dylematem czy rano zrobić zastrzyk :( Do dupy tarczyca, teraz mutacja... Zaczynam się martwić o ta ciażę... Przy drugiej ciaży brałam 20 zastrzyków clexane, a potem drugi gin kazał przejść na acard. Teraz acard biorę od testu i myślę, żeby samowolnie właczyć zastrzyki. Boję się...
    Pysia, ja też mam PAI-1. U mnie łącznie z mthfr zalecają profilaktykę przeciwzakrzepową. Wiesz, daj koniecznie znać co genetyk powiedziała o tym PAI-1.
    Odnośnie zastrzyków, skąd dostałaś wcześniej receptę?

2 aniołki <3 <3 never give up
    Lipiec 2017 Szczęśliwa Żona
    Kwiecień 2018 Szczęśliwa Mama
    17u9wn15caesulxa.png
  • Pysia87 Ekspertka

Wysłany: 21 października 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haana, no właśnie, większość przypadków kobiet jakie znalazłam maja razem z PAI-1 mthfr no i wtedy właśnie clexane itd. A nie wiem jak się ma samo PAI-1 i czy to jest wskazanie do brania zastrzyków.

12.2015 - pjp 9 tc
    06.2016 - </3 12 tc
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiu ja mam tez ta mutacje i to właściwie jedyna pewna rzecz, która wyszła mi w badaniach. Jeszcze miałam podwyższone tsh i niby jajniki policystyczne. Niedawno na forum widziałam wypowiedz dziewczyny, która tez ma ta mutacje i genetyk jej powiedział, ze zwiększa ryzyko zakrzepów. Moja prowadząca lekarz (M.Jerzak) stwierdziła, ze ta mutacja nie ma wielkiego znaczenia i niezależnie od niej i tak włączyłaby mi clexane 0,4. Kłuje sie od pozytywnego testu i na razie do grudnia nie przestaje.

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    A wcześniej jakie były?
    Wczesniej mialam ksiazkowo co 28 dni. Wszystko bylo jak w zegarku. Teraz wiem ze po jednym miesiacu nic nie mozna jeszcze powiedziec. Mam tylko nadzieje ze wszystko wroci do normy.

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • Pysia87 Ekspertka

Wysłany: 21 października 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa, a mnie lekarz rodzinny absolutnie nie chciał wypisać recepty i wczorajszy ginekolog również powiedział, że bez podstawy nie wypisze. Ciekawe co zrobiłby dziś.

12.2015 - pjp 9 tc
    06.2016 - </3 12 tc
  • Pysia87 Ekspertka

Wysłany: 21 października 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde!!! To ja kilka godzin szukam w necie takich kobiet jak ja, a Niebieskaa sobie tu na forum siedzi :D o ja głupia! zanim chciałam napisać do Was jęczaco-płaczacy post, chciałam być wyedukowana. :p

Niebieskaa lubi tę wiadomość

12.2015 - pjp 9 tc
    06.2016 - </3 12 tc
‹‹ 1209 1210 1211 1212 1213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ