X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, umówiłam sie tez na kreatynowe prostowanie włosów u mojego wrocławskiego fryzjera (w moim mieście nie tylko lekarze sa do dupy, fryzjerstwo rownież jest farsa, mojemu mężowi grozę rozwodem jak jeszcze raz pójdzie do tutejszego fryzjera).

Napisz proszę pozniej jak wrażenia i efekty! Nigdy nie miałam takiego bajeru na głowie.

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • ruda9215 Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Ruda, umówiłam sie tez na kreatynowe prostowanie włosów u mojego wrocławskiego fryzjera (w moim mieście nie tylko lekarze sa do dupy, fryzjerstwo rownież jest farsa, mojemu mężowi grozę rozwodem jak jeszcze raz pójdzie do tutejszego fryzjera).

Napisz proszę pozniej jak wrażenia i efekty! Nigdy nie miałam takiego bajeru na głowie.

Kochana a czy Tobie wolno robić keratynę ?:) Pytałaś fryzjera?
    robiłam keratyne mojej siostrze w domu. Wyszła petarda.. ALE.. to bardzo długi i ekhm.. śmierdzący zabieg :D

Tzn keratyna drapie i szczypie w oczy, gardło, jak się ją wprasowuje we włosy. Sama chemia. Oczywiście jest to zależne od firmy z której pochodzi keratyna. Ale generalnie chyba w Twoim błogosławionym stanie poczekałabym do porodu i zrobiła sobie po :)

Nie jestem jakąś tam specjalistką ale raczej włosomaniaczką :)

Fasolka [*] 6t (06.05.2016)
    Biochemiczna (09.2016)
    Lileczka - 24.10.2017 nasz cud <3
    'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥

• Elmo13 Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się moje drogie mam takie zapytania bo jak pisałam wczoraj jestem po wizycie i Endo i podobno wyniki ok ale tak dla pewności wolę z waszymi opiniami jeszcze skonsultować. A wiec tag 0.98 nie wiem czy nie za niskie trochę ft3 I ft4 ok ale mam Wit. D ok 23 i nie bardzo umiem rozczytac jaka jest norma jest tylko znak <20 wiec czy ten wynik jest ok? Nie dopytalam o przeciwciala jak się mają do ciąży bo mam za rowno atpo 128 A atg 300 oba podwyższone czy to bardzo źle....? Dalej dawka eutyrox 37.5

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobre pytanie Ruda:)wpadłam na to samo po napisaniu posta, umawiałam sie nie będąc w ciąży:) zapytam gina, cos czuje, ze to zakazane. Na razie wiem ze hybrydy nie sa zakazane,dzięki za odpowiedz!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2016, 10:19

2fwaugpjrxudygqa.png
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:

Odradzam keratyne. Opary mogw byc szkodlwie dla maluszka.
    Ja mialam milion rqzy robione wlosy keratyna efekt nie utrzymuje sie pol roku jak piszq i mowia di tego siedzenie ok 4h moze byc meczace
    Tal jak Ruda odradzam ❤❤❤

Niebieskaa lubi tę wiadomość

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • ruda9215 Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    Odradzam keratyne. Opary mogw byc szkodlwie dla maluszka.
    Ja mialam milion rqzy robione wlosy keratyna efekt nie utrzymuje sie pol roku jak piszq i mowia di tego siedzenie ok 4h moze byc meczace
    Tal jak Ruda odradzam ❤❤❤
    A widzisz Kama moja siostra ma keratyne już 5 miesięcy i narazie włosy dalej wyglądają super. Tyle że przedstawiła się na pielęgnację bez slsow itp ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2016, 10:21

Biochemiczna (09.2016)
    'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥

• KammaMarra Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda9215 wrote:
    A widzisz Kama moja siostra ma keratyne już 5 miesięcy i narazie włosy dalej wyglądają super. Tyle że przedstawiła się na pielęgnację bez slsow itp ;D

To wszystko zalezy od struktury wlosa. U mnie efekt max do 4 miesiecy ❤

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmo, Twoj poziom wit D jest chyba na granicy, ja startowałam z wynikiem 19 i to było stanowczo za mało. To co ja usłyszałam od lekarza brzmiało mniej więcej tak (to było 2 lekarzy: gin i endo): "dawka 4000 wit D aż dojdzie do poziomu 40-50" Gin powiedziała, ze mam mieć raczej wyższy niż niższy normalny poziom. Ostatni raz jak badałam było mniej niż 50, nie pamietam ile, ale miałam nie odstawiac. Zapytam w grudniu co dalej.

Edit: zaznaczam (dotyczy to wszystkich moich wypowiedzi nt leków), ze to sa słowa od lekarzy, z którymi ja sie konsultuje. To moze być równie prawda jak i nieprawda. Leczenie po poronieniach jest sprawa dość kontrowersyjna, lekarze maja rożne zdania i rożne sposoby działania. Każdy jest dorosły i ostatecznie sam podejmuje decyzje, czy sie na cos decyduje czy nie, ja nie będę wchodzić w żadne polemiki i szanuje każdego decyzje czy sie leczy czy nie, czy robi badania czy nie.

Teraz to zabrzmiałam jak ciocia dobra rada... brrr ale wiesz Elmo co mam na myśli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2016, 10:33

2fwaugpjrxudygqa.png
  • Evita Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vertigo myślę, że dla wątpliwej przyjemności nikt się nie kłuje clexanem, po prostu ten lek czasem jest wskazany - np przy stwierdzonej nadkrzepliwości, która często idzie w parze z częścią mutacji MTHFR o czym jako lekarz na pewno wiesz doskonale. Skutki uboczne ma nawet paracetamol, czasami po prostu trzeba zaufać lekom, bo bilans ostateczny jednak jest na plus. Ja generalnie jestem wielką przeciwniczką medykalizacji naszego życia i łykania tysięcy tabletek na każdą okazję, zwłąszcza rozwalają mnie wszechobecne suplementy diety - dla dzieci na jedzenie, na niejedzenie, na ładną kupę, pachnące siku, suplement na stres, suplement na smutek - nic tylko łykać tabletki... Masakra, ja nawet przeciwbólowych leków staram się nie brać tylko raczej odpocząć i odstresować się. Od dłuższego czasu jestem zwolenniczką wsłuchiwania się w swoje ciało i podążania za tym, co ono podpowiada. Ale niestety to czasami nie wystarczy nad czym ubolewam. Jeśli kiedykolwiek zajdę w ciążę, będę niestety brać tony leków, najprawdopodobniej clexane i do tego encorton, który przeraża mnie jeszcze bardziej. Ale... nie mam innego wyjścia a leki te zaleca profesor, który zna mój przypadek, ma 20 lat doświadczenia w leczeniu przypadków takich jak ja i muszę komuś zaufać zamiast leczyć się na własną rękę. Chciałabym aktywną, zdrową, fizjologiczną ciążę bez leków. Ale chcieć sobie mogę, życie nie zawsze daje nam to czego chcemy. Myślę, że po prostu nie należy robić nic na własną rękę, ale jeśli mamy lekarza któremu ufamy to nie należy podważać jego zdania, bo to może się źle skończyć.

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    To wszystko zalezy od struktury wlosa. U mnie efekt max do 4 miesiecy ❤
    No właśnie ☺ u mnie z miesiąc, mimo używania kosmetyków zalecanych przez fryzjera :O

• Evita Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmo witaminę D musisz podciągnąć, wynik 23 to poniżej normy.

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • ruda9215 Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania Ruda wrote:
    No właśnie ☺ u mnie z miesiąc, mimo używania kosmetyków zalecanych przez fryzjera :O
    o matko :O
    ciekawa jestem ile będzie u mnie.. :D

w ogóle to jak zeszło na włosowe tematy :)

to ktoś zna blog Anwen? kobieta która odmieniła moje włosowe życie..:D

zresztą możecie moją historię przeczytać tu:
    http://www.anwen.pl/2015/05/moja-wosowa-historia-patrycja.html

zdjęcia są nieaktualne bo dziś jestem blondynką i mam włosy do ramion ale jak się chcę to można..:D

Niebieskaa lubi tę wiadomość

Biochemiczna (09.2016)

• Elmo13 Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za opinię no właśnie i jeszcze nigdy nie badalam tej Wit. I nie wiem jak powinno być zawsze zakladalam ze jest ok :) we wtorek mam wizytę u gina i napewnoo zapytam co on zaleca jakie dawki itp. Ale martwią mnie jeszcze te przeciwciala jak one się mają do ciąży tzn czy mogą skutecznie zaszkodzić dziecku czy jeżeli przyjmuje eutyrox to powinno być ok czy jedno z drugim nie ma nic wspólnego....

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • Elmo13 Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do Wit.d mam w domu jeszcze vigantol w kroplach ile powinnam przyjmować?tzn ile kropli ktoś może brał? Ja podawałam dziecku i jeszcze mam wiec mogę wykorzystać

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vigantol to najkorzystniejsze rozwiązanie jeśli chodzi o Wit d3 bo kosztuje kilka zł a wystarcza na miesiąc. Minus taki że jest na receptę :-) jedna kropla to 500 jednostek, ja biorę 8 kropli, czyli 4000 jednostek. Witaminę d3 mam na poziomie ok 44 i tak lekarz dalej kazał brać twierdząc że najlepiej jak jest ok 50.

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę Vitrum D3 forte. Tzn. brałam teraz biorę Mama DHA Premium, dwie tabletki zawierają 4 tys. jednostek wit D3.

A tak w ogóle to też jestem przeciwniczką suplementów, wkurzają mnie te wszystkie reklamy wmawiające, że koniecznie musimy kupować te preparaty, jeśli chcemy być zdrowi. Moim zdaniem znakomitą większość niedoborów można (i warto) uzupełnić zdrową dietą.

Dziś czuję się o niebo lepiej niż wczoraj! Mdłości poranne opanowane, a teraz już nawet myślę, co zrobię na obiad, bo od kilku dni nie gotowałam.

promyczek 39 lubi tę wiadomość

• vertigo Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita wrote:
    Vertigo myślę, że dla wątpliwej przyjemności nikt się nie kłuje clexanem, po prostu ten lek czasem jest wskazany - np przy stwierdzonej nadkrzepliwości, która często idzie w parze z częścią mutacji MTHFR o czym jako lekarz na pewno wiesz doskonale. Skutki uboczne ma nawet paracetamol, czasami po prostu trzeba zaufać lekom, bo bilans ostateczny jednak jest na plus. Ja generalnie jestem wielką przeciwniczką medykalizacji naszego życia i łykania tysięcy tabletek na każdą okazję, zwłąszcza rozwalają mnie wszechobecne suplementy diety - dla dzieci na jedzenie, na niejedzenie, na ładną kupę, pachnące siku, suplement na stres, suplement na smutek - nic tylko łykać tabletki... Masakra, ja nawet przeciwbólowych leków staram się nie brać tylko raczej odpocząć i odstresować się. Od dłuższego czasu jestem zwolenniczką wsłuchiwania się w swoje ciało i podążania za tym, co ono podpowiada. Ale niestety to czasami nie wystarczy nad czym ubolewam. Jeśli kiedykolwiek zajdę w ciążę, będę niestety brać tony leków, najprawdopodobniej clexane i do tego encorton, który przeraża mnie jeszcze bardziej. Ale... nie mam innego wyjścia a leki te zaleca profesor, który zna mój przypadek, ma 20 lat doświadczenia w leczeniu przypadków takich jak ja i muszę komuś zaufać zamiast leczyć się na własną rękę. Chciałabym aktywną, zdrową, fizjologiczną ciążę bez leków. Ale chcieć sobie mogę, życie nie zawsze daje nam to czego chcemy. Myślę, że po prostu nie należy robić nic na własną rękę, ale jeśli mamy lekarza któremu ufamy to nie należy podważać jego zdania, bo to może się źle skończyć.

Nie no wiadomo, że trzeba. Pisałam o kwestii refundacji w tym przypadku (że jej mię ma niestety) i o sytuacji w której nie ma żadnego rozpoznania i pomysłu, to może dajmy heparyne.

Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań...
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O włosomaniaczki :P

Swego czasu sporo tym tematem się interesowałam, ale jak ścięłam włosy nieco odpuściłam ;) Jednak musze powrócić nieco do tematu, choćby regularnie olejować włosy, bo się robi tragedia :P

Bloga Anwen i BlondHairCare znam a raczej znałam wzdłuż i w szerz :P

Opadam z sił, nosiłam węgiel wiaderkami, uff, ale całe szczęście koniec ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmo ja mam przeciwciala anty tpo 360 one juz zawsze w organizmie beda ich sie nie leczy..trzeba pilbowac tsh ft4 i ft3...ja mam dawke taka jak ty polowe z 75 lykam...i witamine D tez mialam w kroplach na poczatku i lykalam 6 czyli 2000.

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • roma Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vertigo, a powiedz mi jak to wygląda od strony formalnej - jeśli mam opinię genetyka gdzie jest napisane, że zalecane jest przyjmowanie heparyny drobnocząsteczkowej przed długimi podróżami, sytuacjami długotrwałego unieruchomienia oraz w ciąży że względu na zwiększone ryzyko zakrzepicy (z tytułu mthfr) to lekarz rodzinny na takiej podstawie może wypisać receptę na refundację? Moja mi wypisała przed wyjazdem do Chorwacji ale nie była przekonana.

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
‹‹ 1212 1213 1214 1215 1216 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ