Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Hopeless bardzo dobrze ze się odezwałaś lepiej się prowadzi dyskusje jeśli są różne opinie różne podejście i o to w tym wszystkim chodzi. No ja mam nadzieje ze Ty nie jesteś żadnym urzędnikiem ZUS i zaraz nie zaczniesz nas tu wyszukiwać do kontroli :p tylko tak jak my chciałabyś aby kobieta w ciąży mając do tego prawo nie musiała się tłumaczyć z każdego wyjścia. Tym bardziej nasza grupa dziewczyn po sratach ma do tego prawo, a musimy się martwić jeszcze o kontrole
sy__la lubi tę wiadomość
Synuś, największe szczęście :*
Córcie ur. 28.02.18r.
04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb
-
Dziewczyny
Z okazji pierwszego dnia cyklu ogłaszam że działam.
9 listopada wizyta u ginekologa. Pierwsza wizyta ma trwać 25 minut. No i prywatnie oczywiście.
A teraz pytanie. Chcę mi umówić też na NFZ do ginekologa. Myślicie że potraktuje mnie poważnie? Rok starań poronienie i biochemiczna? Czy są jakieś badania ma które taki lekarz z NFZ może mnie skierować?Fasolka [*] 6t (06.05.2016)
Biochemiczna (09.2016)
Lileczka - 24.10.2017 nasz cud
'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥
-
Dokładnie Hopeless, nie ma co się obrażać i od razu pisać, że niepotrzebnie się odzywasz na dany temat, bo właśnie dobrze jak są różne opinie. Każda z nas ma swoje doświadczenia życiowe, wiedzę na dany temat i fajnie, że może się wypowiedzieć. Na tym polega dyskusja
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2016, 15:56
Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
skrzat1988 wrote:Zapisałam się
! Było ostatnie wolne miejsce, to chyba przeznaczenie;)
Mam stresa. Ale mam nadzieję, że będzie tak jak piszesz Evita, że to będzie mix zwykłych, normalnych ludzi i nie będę tam żadnym dziwolągiem:)
Kamma a jak wyglądał egzamin? Wszystkie dziewczyny w grupie robiły jednocześnie paznokcie modelkom czy byłaś jedna w sali ze swoją modelką i instruktorki gapiły Ci się na ręce:P ?
Ze zdobienia tez byłyśmy razem. Nie spotkałam się z indywidualnego egzaminu z paznokci także SpokojnieWiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2016, 15:58
skrzat1988 lubi tę wiadomość
05.12.2017 Kubuś
Aktualnie 6/7 tyg?
Chwilo trwaj.... -
Ja się nie obrażam. Nie jestem dzieckiem. Zadziwia mnie tylko to ze kobiety biorą literkę b za pewnik ze wszystko im na l4 wolno. A literka b daje tylko to ze się dostaje 100% pensji.
Asiu ja z dziećmi pracujenie w zusie
a chyba bym wolała z papierami niż z ludźmi.
-
Hopeless wrote:Ja się nie obrażam. Nie jestem dzieckiem. Zadziwia mnie tylko to ze kobiety biorą literkę b za pewnik ze wszystko im na l4 wolno. A literka b daje tylko to ze się dostaje 100% pensji.
Skrzacie - kiedy zaczynasz kurs?KammaMarra lubi tę wiadomość
Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
Hopeless wrote:Ale kadry N8c nie mogą sprawdzić. Kadry to by coś wiedziały gdyby taka kontrola źle wypadła i gdyby zus zatrzymał świadczenie. Kod 1 absolutnie musisz być w domu. Kod 2 możesz chodzić do apteki lekarza i po bułki do sklepu. Tak czy inaczej kod B nie oznacza ze kontroli nie będzie. Kod 2 nie oznacza ze można latać po mieście.
ja jak byłam w ciąży i miałam kod B też mnie skontrolowali ale raz mnie własnie nie było to przyszli na drugi dzień.pytali się gdzie byłam wczoraj a ja na to że musiałam syna do szkoły odprowadzić.i to tyle.
przebąknął jedynie że jak by mnie 3 razy pod rząd nie było to bym dostała wezwanie żeby się stawić ale tak jak mówię w ciąży raczej swiadczenia nie zatrzymają.tylko trzeba wyjaśnic co się robiło np.właśnie wyjście do sklepu w tym czasie bo nic do jedzenia w domu nie było
Także Elaria spokojnie,ja też tak na początku się tym stresowałam a pozniej już ok,zazwyczaj w ciąży robią na początku jedną kontrolę żeby mieć odfajczone a pozniej już dają spokójKammaMarra, sy__la lubią tę wiadomość
-
Tak w ogóle to:
Jagienko,
Chciałam Ci powiedzieć, że bardzo śliczne te Twoje dzieciaczki. Z całego serca pragnę, aby te zarodeczki zadomowiły się na dobre 9 miesięcy w Twojej maciczce. Nie będę wywodzić się dlaczego, bo wszystkie to doskonale wiemy - po prostu należy Ci się szczęśliwe macierzyństwo, jak każdej z Nas. Zwłaszcza w ostatnich dniach pokazałaś jak silną jesteś Babką. Trzymam kciuki &&& za pozytywną betęMarysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
Elaria przepraszam za mój telefon znowu pozmienial
dziewczyny a co do l4 to ja w każdej ciąży byłam i nie miałam jeszcze kontroli mam nadzieję ze tym razem też nikt się nie pojawi. Także spokojnie myślę że dużo zależy też od jakiego lekarza się na zwolnienie bo czasem jest większa szansa na lewe i wtedy może właśnie te kontrole. Albo czasem muszą dla zasady żeby bilans się zgadzał.
Skrzacie dobra decyzja ja też kiedyś właśnie hobbistycznie poszłam do szkoły kosmetycznej bo się tym interesowalam nawet mialam plany zawodowe z tym związane ale zmieniłam zdanie i tylko właśnie kiedyś żele robiłam trochę. Jeśli się to interesuje to dobra decyzja o też byłam na kursie stylizacji takim jednodniowym i były bardzo różne osoby za rowno wiekowo jak i zawodowo wszystkie kobiety łączyło to że interesowały się zrobieniem paznokci.Aniołek (8t) marzec 2016
-
no dobra... to mi powiedzcie czy któraś JESZCZE tu coś widzi...
przyszły dziś 10tki ... nie omieszkałam ich nie osikać
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9f691389e5f7.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/21e9ba229cb5.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2016, 17:52
FabianCyprian
Tymuś
-
Gaduaaa wrote:no dobra... to mi powiedzcie czy któraś JESZCZE tu coś widzi...
przyszły dziś 10tki ... nie omieszkałam ich nie osikać
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9f691389e5f7.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/21e9ba229cb5.jpgGaduaaa lubi tę wiadomość
Fasolka [*] 6t (06.05.2016)
Biochemiczna (09.2016)
Lileczka - 24.10.2017 nasz cud
'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥
-
nick nieaktualny
-
Gaduaaa na drugim zdjęciu jest piękny cień! Oj ciesze się i mega zazdroszczę
Gaduaaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
wiecie co... strasznie się bałam.. i boję że to są moje omamy... bo robiłam juz tych testów sporo i własnym oczom nie wierzę czy coś jest czy tego nie ma...
i boje się też mocno rozczarowania bo ten cień co tam jest to może byc nie wiem.. odbarwienie? whatever....
ale nie ukrywam że sie popłakałam że to na prawdę może się stać...FabianCyprian
Tymuś
-
Hopeless wrote:Ja się nie obrażam. Nie jestem dzieckiem. Zadziwia mnie tylko to ze kobiety biorą literkę b za pewnik ze wszystko im na l4 wolno. A literka b daje tylko to ze się dostaje 100% pensji.
M@linka lubi tę wiadomość
Synuś, największe szczęście :*
Córcie ur. 28.02.18r.
04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb
-
O jaa! ale zapowiada się ciekawie
Gaduaaa - zielony kropek jest tuż tuż, z niecierpliwością czekam na jutrzejszy wynik Twojego testu! Tak się cieszę, że powoli dochodzimy do punktu, w którym będziemy tu miały coraz więcej ciąż i forumowych dzieciaczków.
Dziewczyny niedługo testujące - trzymam kciuki za Was wszystkie &&&
Kamma, Twój wykres też jest ładny, coś z tego może byćGaduaaa lubi tę wiadomość
Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]