X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TESTY NA UREAPLASMĘ UEJMNE! JESTEM JUŻ ZDROWA!!!! JUHUUUUU!!!!

promyczek 39, Dorola31, Niebieskaa, Alisa, Evita, Jacqueline, Elaria, Asia87, Arleta, Elmo13, roma, sylvuś lubią tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca suuuuuuuuuuuuuuuuper :)

Ikarzyca lubi tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • vertigo Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria, tak, Atossa może tak zadziałać. Radzi sobie z naprawdę trudnymi nudnościami i wymiotami, dajemy to chorym po chemioterapii.

Elaria lubi tę wiadomość

Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań...
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:

Super ikarku ☺

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • vertigo Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless wrote:
    To łap :) uwagaaaa leeeci :)

Teraz czuję się chujowo ale stabilnie. Nigdy się nie pogodze z tym ze moja córka będzie jedynaczka. Ale ten najchujowszy czas wycia i siedzenia w pizamie za mną.

Współczuję. Najbardziej przerażająca jest gwałtowność tej zmiany, to, że jeszcze 2 dni wcześniej cieszyłaś się z urlopu starego i planowałaś ciążę :( koszmar :( to jest mniej więcej taki kaliber porażki jak poronienie - było i nie ma :(

• KammaMarra Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj po pracy jadę oglądać drzwi wejściowe bo mam chujowe i pralko suszarkę. Muszę sprzedać właśnie pralkę.
    Także mam nadzieję ze trochę lepiej się poczuje i zakupy wpłyną na mnie ze będę happy

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    Dziewuszki te ktore robilay badania w testdna jak Wam przyszly te wyniki na maila czy poczta czy gołebiem heh

Promyczku, wydaje mi sie, ze zaznaczasz opcje jaka droga chcesz otrzymac wynik. Ja na pewno dostalam mailem, ale poczta tez mozesz dostac. Daj znac jak juz przyjda wyniki. Juz pobieralas probke? tak tarlam patyczkiem o policzek, ze Az bolalo haha

Ale mam dzis sajgon w pracy. Z drugiej strony dzien tak szybko leci...Chrupek to sie naslucha:D pewnie siedzi w brzuchu i sie zastanawia: o co kaman.

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaaa juz zapomniałam jak zaznaczałam :P bo to bylo z 2 dni po zabiegu.. tez sie natarłam :P
    Pewnie ze dam znac ,buzia za odzew :*

Niebieskaa lubi tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyczku z test DNA przychodzi mailem jak podałaś adres. Wpisuje się hasło - pesel. Możesz odebrać oryginał osobiście, lub po jakimś czasie przyjdzie pocztą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 14:22

promyczek 39 lubi tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ślę do Was dziewczyny pozytywną energię - zwłaszcza do tych testujących :D Mam jej teraz taki nadmiar że mogę dać każdej i jeszcze mi zostanie cały zapas!
    Normalnie wyniki made my day!

Dorola31 lubi tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    Ślę do Was dziewczyny pozytywną energię - zwłaszcza do tych testujących :D Mam jej teraz taki nadmiar że mogę dać każdej i jeszcze mi zostanie cały zapas!
    Normalnie wyniki made my day!

A kopa w dupe też dasz ? Bo czuje się beznadziejnie i potrzebuje taki na rozped ☺☺

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    Super Ikarku.
    skąd ta bakteria bierze się?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 14:27

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    Niebieskaaa juz zapomniałam jak zaznaczałam :P bo to bylo z 2 dni po zabiegu.. tez sie natarłam :P
    Pewnie ze dam znac ,buzia za odzew :*

Ja bylam bardzo niecierpliwa ze wszystkimi badaniami. Zrobilam je w ekspresowym tempie (biorac pod uwage latanie do Pl) i jeszcze oczekiwalam wyniku w rownie ekspresowym tempie:P Mialam maile do pan z diagnostyki i je meczylam, pisalam tez maila do testdna i oni mi dali znac, kiedy mniej wiecej ma byc wynik. Na pewno odpisza Ci jak zapytasz w jakiej formie dostaniesz wynik:)

promyczek 39 lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Super Ikarku.
    skąd ta bakteria bierze się?

W sumie nawet lekarz rozłożył ręce, że nie wiadomo skąd. Generalnie jest jak każda weneryczna przenoszona drogą płciową.
    Myślałam o wszystkim już - czy może basen, może gdzieś nieopatrznie dotknęłam deski w miejscu publicznym, czy np za długo noszona podpaska, nie wiem. W sumie każda z tych rzeczy mogła być przyczyną. Ale od kiedy ponad dwa lata temu (jeszcze się nie starałam) miałam kilka infekcji pęcherza w niedługim odstępie czasu to dbam o siebie jak wariat - siadam na kibelku tylko u siebie w domu, ręcę myję przed i po toalecie, w czasie miesiączki też wszystko niemal sterylnie. Nawet jak byłam w ciąży to przed każdym użyciem odkażałam aplikator z lutki i nie trzymałam go w łazience. Mój mąż też biedak ze mną - bo szaleję też z jego higieną. A i tak miałam ładnych kilka lat candidię no i teraz ta urea... masakra.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 14:37

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    A kopa w dupe też dasz ? Bo czuje się beznadziejnie i potrzebuje taki na rozped ☺☺

IIIDZIIEEEE!

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Evita Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:

Evita,
    Śledzę Twój suwaczek i oczywiście, że my i wszystkie nasze kciuki będziemy z Tobą. Całą moją moc pozytywnych myśli przekierowuję na zaklinanie Twoich wyników. Ma być dobrze i już! Dowiesz się na wizycie, czy jakoś inaczej to sprawdzasz? O której możemy się spodizewać wiadomości?

Annak będę dzwonić w poniedziałek, najpewniej koło godz 9:30-10. Nie jestem na 100% pewna że wyniki już będą ale raczej powinny być. Jak tylko mi się uda dodzwonić i się czegoś dowiedzieć to dam znać!

Annak i inne ciężarówki macie 2 razy więcej kciuków także licze na Was bardzo ;)

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evitka, masz na pewno moje i chrupkowe kciuki:*

Evita lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
  • vertigo Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita wrote:
    Annak będę dzwonić w poniedziałek, najpewniej koło godz 9:30-10. Nie jestem na 100% pewna że wyniki już będą ale raczej powinny być. Jak tylko mi się uda dodzwonić i się czegoś dowiedzieć to dam znać!

Annak i inne ciężarówki macie 2 razy więcej kciuków także licze na Was bardzo ;)

Ja też kciukam, trzymaj się dziewczyno!!

Evita lubi tę wiadomość

• Madera2000 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    W sumie nawet lekarz rozłożył ręce, że nie wiadomo skąd. Generalnie jest jak każda weneryczna przenoszona drogą płciową.
    Myślałam o wszystkim już - czy może basen, może gdzieś nieopatrznie dotknęłam deski w miejscu publicznym, czy np za długo noszona podpaska, nie wiem. W sumie każda z tych rzeczy mogła być przyczyną. Ale od kiedy ponad dwa lata temu (jeszcze się nie starałam) miałam kilka infekcji pęcherza w niedługim odstępie czasu to dbam o siebie jak wariat - siadam na kibelku tylko u siebie w domu, ręcę myję przed i po toalecie, w czasie miesiączki też wszystko niemal sterylnie. Nawet jak byłam w ciąży to przed każdym użyciem odkażałam aplikator z lutki i nie trzymałam go w łazience. Mój mąż też biedak ze mną - bo szaleję też z jego higieną. A i tak miałam ładnych kilka lat candidię no i teraz ta urea... masakra.

Ja dzis mialam pobierany material na bakterie tlenowe i beztlenowe, wyniki za ok 10 dni. A mialas jakies objawy tej ureoplazmy?

2013 córeczka 💜
    2 aniołki
    Ja: NT i przeciwciała Atg i Atpo; MTHFR 1298
    dqprx1hp00wr3pez.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarku,
    Ale super wiadomość!
    Czyli znowu wchodzisz do gry! :-)
    Cudownie...

Evita,
    Oczywiście, że trzymam kciuki i to podwójnie ;-)
    Gdyby Aurora chciała zwrócić całemu światu skalę trzymania kciuków, jaką otrzymała od Was w tych naszych najtrudniejszych dniach, to... chyba musiałaby się zamienić w jeden wielki kciuk. W życiu nie zdołamy się zrewanżować za to, co dostałyśmy od Was. Ale spróbujemy. Zaczniemy już od teraz. Naszą moc masz na pewno!

Evita lubi tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

‹‹ 1264 1265 1266 1267 1268 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ