Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
annak wrote:Ja brałam tego bromka w 2014 roku, w czasach gdy miałam ab-so-lut-ne zero owulacji. Oczywiście oprócz tego kilka innych leków też.
No i w ciążę zaszłam. Nie pamiętam już, ile to trwało, ale na pewno nie odstawiałam po jednym cyklu.
Dlatego, mimo wielkiej niechęci do piguł, wierzę w te leki.
Rozumiem Cię w 100%, że szlag może trafić, jak cykl (prawdopodobnie) przepada...
Na to nawet żadnego mądrego pocieszenia nie można napisać. Myślę jednak o Inessie i Martynce i ich owulkach, których nie było, a które teraz ryczą im po nocach. Może jednak jest jakaś nadzieja, tak jak pisze Kamma...
Na dodatek ja nie odstawilam bromka bo mi zostalo 1 opakowanie, wiec bralam jeszcze caly czas pol tabl na noc.
Okazalo sie ze jak na mnie to duzo za malo skoro wszystko sie tak zepsulo.
Moja bazowa prolaktyna 1,1 to ponizej normy ;/
i dupa buu.. ;(
aniołek 01.02.2016r -
Arleta wrote:Aliska wygląda na to,że będziemy razem podobnie testować bo ja mam dziś 18dc a Jagusia chyba chwilkę przed nami.
ale ja też wolę się nastawiać..monitoringu nie miałam,niewiem jak teraz wygląda mój cykl po zabiegu.. a testy z rossmana są jednak do dupy bo przez 3 dni wychodziły mi mocno pozytywne a owulka prawdopodobnie była w 16dc (konkretnie mnie jajniki bolały,jak nigdy) a wtedy żeśmy odpoczywali jakoś
i powiem Wam,że jak kiedyś w którymś cyklu bzykanko było codziennie to właśnie wtedy nie zaszłam,czyli to tez nie jest dobre..
Kamma ja jednaK WIERZĘ ŻE JEDNAK COŚ Z TEGO BĘDZIE w tym cyklu..jeszcze chwilę i będziesz wiedziesz,ja bym dupka odstawiła po tescie bo jakbyś była w ciąży to niewskazane są dla niej takie skoki progesteronu..
Annak już niedługo będziesz spokojna i będziesz się cię cieszyć tak naprawdę zdrowiutką Aurorką,inaczej byc nie może
Laila,tak mi przykro ale tak jak dziewczyny piszą,musisz tego bromka brać cały czas i on zadziała.Wiem jak to jest,kurcze,mam nawet taką koleżankę ze szczepień,tak się cieszyła bo mlr wyszedł jej 70% miała starać się na dniach wtedy a tu okresu 2 miesiące nie ma,lekarz wykrył torbiel (miała już 2 razy usuwaną i nie ma jednego jajowodu) tak bardzo mi jej szkoda..niewiem po prostu czemu Bog wybiera Nas do takich zadań specjalnych ale nigdy nie można się poddać i trzeba mieć świadomość że inni mają gorzej..
Czesc Arletko.
Wiesz co w pracy jestem do 15 i kupię test jak będę wracać do domu . Osikam dla zasady. Widziałaś mój wykres ? Fale Dunaju . Ja nie wierze bynajmniej nie czuje się ciazowo. jakiś spokój i cisza.
W razie cudu choć w go nie wierze zdarze wziąć dzisiaj tabletki.
05.12.2017 Kubuś
Aktualnie 6/7 tyg?
Chwilo trwaj.... -
sy__la wrote:Kamma ja bym powiedziała ze Twoja temp stoi w miejscu, taki spadek to nie spadek. To już lepiej nasikaj na patyk jutro z porannego moczu będzie lepiej widać jak coś będzie
To dobrze czy źle ze stoi ?
Boże chciałabym być facetem ☺☺☺Evita lubi tę wiadomość
05.12.2017 Kubuś
Aktualnie 6/7 tyg?
Chwilo trwaj.... -
KammaMarra wrote:To dobrze czy źle ze stoi ?
Boże chciałabym być facetem ☺☺☺
Przeczytałam tę wypowiedź wyrwaną z kontekstu i nieźle się uśmiałamM@linka, sy__la, sylvuś lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry
Madera sciskamCie i niech Cie dobrze przebadają w tym szpitalu.
I nawet lepiej cos znajda bo wtedy mozna powalczyc z wrogiem..
Ja czekam jeszcze na wyniki i wiecie co ,mam wielka nadzieje ze mi cos wylezieAudrey Hepburn lubi tę wiadomość
2017r-IVF-wrzesień-nieudane
2018r-naturalny Cud♥
-
promyczek 39 wrote:Dzien dobry
Madera sciskamCie i niech Cie dobrze przebadają w tym szpitalu.
I nawet lepiej cos znajda bo wtedy mozna powalczyc z wrogiem..
Ja czekam jeszcze na wyniki i wiecie co ,mam wielka nadzieje ze mi cos wylezie
Dzień dobry promyczku ☺promyczek 39 lubi tę wiadomość
05.12.2017 Kubuś
Aktualnie 6/7 tyg?
Chwilo trwaj.... -
Arleta wrote:Kamcia to,że nie czujesz się ciążowo to wcale nie oznacza że w ciąży nie jesteś
ja bym kupiła test i raniutko zrobila
No skoro mówisz Arletko zrobię to dla Ciebie niech mnie porazi biel vizira
Ps . Już mnie zaczyna cmic lekko brzuch...
05.12.2017 Kubuś
Aktualnie 6/7 tyg?
Chwilo trwaj.... -
Evita wrote:Zazwyczaj jak stoi to dobrze
eh dziewczyny Wy tylko o jednym
A propo stania
Mam w pracy jednego handlowca gościu 73 lata, super wyjadacz...
On to ogier dyma ile wlezie wiecznie podrapany itd
Jedzie na viagrze non stop
Śmiejemy się ze niedługo Wacek mu odpadnie ☺☺☺☺☺Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 11:02
05.12.2017 Kubuś
Aktualnie 6/7 tyg?
Chwilo trwaj.... -
Hopeless wrote:
Vertigo ja Cię kocham! To wiesz. Oddam Ci wszystkie moje dobre myśli i siły jak się do mnie uśmiechniesz!!!
Dzień dobry
Hopeless, będę zobowiązana
Jak się czujesz? Albo może inaczej, czujesz się chujowo czy bardzo chujowo i jak możemy Ci pomóc i komu mamy nakopać do dupy? Daj tylko adres
promyczek 39, KammaMarra lubią tę wiadomość
Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań... -
laila_25 wrote:;(
a prolaktyne po obciazeniu ci proponowala?
mi dopiero po obciazeniu wyszlo, bazowa mam zupelnie ok
Na razie tylko podstawową. W zeszłym roku wyszło że miałam problem z ta po obciążeniu ale bez zadnych leków miałam książkowe owulki i miesiąc później byłam w ciązy. powtarzałam w marcu ale tylko podstawową i tsh to były super wyniki. od kwietnia do lipca (3 cykle) miałam ciągle monitoring i było książkowo. od połowy lipca brałam castagnus i .... wtedy wszystko mam wrażenie że się posypało ;( miesiąc temu odstawiłam a owu brak. Mam wrażenie że gdybym miała nawet takie zawahania to przecież castagnus powinien mi pomóc a nie zaszkodzić ;/
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
Hej Kochane moje!
Zaraz będę Was nadrabiać i poczytam co u każdej słychać.
Póki co Kamma rób test jak pisze Arleta, coś mi się wydaje, że jest szansa na ciążę, zawsze warto sprawdzić i wiedzieć na czym się STOI
Laila bez sensu z tym cyklem, choć tak naprawdę, to nikt nie jest w stanie nam powiedzieć nawet na podstawie USG co tam nam w brzuchach gra. Z tą prolaktyną to też mam przeboje, jest jak zęby rekina. Raz biorę leki, raz nie, zajoba można dostać. Nie wiem czy ona serio jest taka mega ważna w tym całym zachodzeniu w ciążę?!
Ja dziś byłam u doktorka. Był pewien, że przyszłam pochwalić się ciążą po tych 3 miesiącach;/ Ale nastroił mnie dość bojowo, jestem nastawiona na walkę. Podejrzał mnie na USG, okazało się, że owu była najprawdopodobniej wczoraj (13dc), a z mężem działaliśmy przedwczoraj no i dziś będziemy też
Endo 13mm, czyli chyba ok? Widział ciałko żółte na ekranie. Dał mi progesteron, ale jakiś w cholerę drogi, Luttagen 50zeta za 30 tabletek, a mam brać 2 dziennie. Brała to któraś z Was? To na te plamienia pookresowe, może mam tę niedomogę i warto spróbować to zniwelować. Co jeszcze...dalej mam brać Naltrexone dla ćpunów(annak byłam już w naszej ulubionej aptece, ale na szczęście trafiłam na inną farmaceutkę, tamtej małpy nie było;) a Ty dalej bierzesz Naltrexone czy już odstawiłaś?), dalej kwas foliowy 15mg (niedługo będę świecić od niego..), z prolaktyną to mam sprawdzić jak z nią jest, jak za duża to dalej Norprolac. No i CLO na przyszły cykl + mam wpadać na monitoring, jeśli teraz się nie uda, ale lekarz kazał mi w ogóle nie brać tej opcji na razie pod uwagę. Bo ma się udać. Ehh tylko co zrobić jak mi tej wiary brakuje;) Już kupiłam to CLO...
Niebieskaa lubi tę wiadomość
-
skrzat1988 wrote:Hej Kochane moje!
Zaraz będę Was nadrabiać i poczytam co u każdej słychać.
Póki co Kamma rób test jak pisze Arleta, coś mi się wydaje, że jest szansa na ciążę, zawsze warto sprawdzić i wiedzieć na czym się STOI
Laila bez sensu z tym cyklem, choć tak naprawdę, to nikt nie jest w stanie nam powiedzieć nawet na podstawie USG co tam nam w brzuchach gra. Z tą prolaktyną to też mam przeboje, jest jak zęby rekina. Raz biorę leki, raz nie, zajoba można dostać. Nie wiem czy ona serio jest taka mega ważna w tym całym zachodzeniu w ciążę?!
Ja dziś byłam u doktorka. Był pewien, że przyszłam pochwalić się ciążą po tych 3 miesiącach;/ Ale nastroił mnie dość bojowo, jestem nastawiona na walkę. Podejrzał mnie na USG, okazało się, że owu była najprawdopodobniej wczoraj (13dc), a z mężem działaliśmy przedwczoraj no i dziś będziemy też
Endo 13mm, czyli chyba ok? Widział ciałko żółte na ekranie. Dał mi progesteron, ale jakiś w cholerę drogi, Luttagen 50zeta za 30 tabletek, a mam brać 2 dziennie. Brała to któraś z Was? To na te plamienia pookresowe, może mam tę niedomogę i warto spróbować to zniwelować. Co jeszcze...dalej mam brać Naltrexone dla ćpunów(annak byłam już w naszej ulubionej aptece, ale na szczęście trafiłam na inną farmaceutkę, tamtej małpy nie było;) a Ty dalej bierzesz Naltrexone czy już odstawiłaś?), dalej kwas foliowy 15mg (niedługo będę świecić od niego..), z prolaktyną to mam sprawdzić jak z nią jest, jak za duża to dalej Norprolac. No i CLO na przyszły cykl + mam wpadać na monitoring, jeśli teraz się nie uda, ale lekarz kazał mi w ogóle nie brać tej opcji na razie pod uwagę. Bo ma się udać. Ehh tylko co zrobić jak mi tej wiary brakuje;) Już kupiłam to CLO...
ale się cieszę.
Mam twój adres wyślę Ci magiczne lustro, które mówi : Jestem piękna, jestem super, uda się, wierze w siebie:)
ja w Ciebie wierzę no i witam Cię słoneczko w 1 dniu twojej ciąży
Co do mnie, zrobię dla zasady.Nie wierzę w ten cykl, więc luzik
Audrey Hepburn, skrzat1988 lubią tę wiadomość
05.12.2017 Kubuś
Aktualnie 6/7 tyg?
Chwilo trwaj.... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny