X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Ja brałam tego bromka w 2014 roku, w czasach gdy miałam ab-so-lut-ne zero owulacji. Oczywiście oprócz tego kilka innych leków też.
    No i w ciążę zaszłam. Nie pamiętam już, ile to trwało, ale na pewno nie odstawiałam po jednym cyklu.
    Dlatego, mimo wielkiej niechęci do piguł, wierzę w te leki.

Rozumiem Cię w 100%, że szlag może trafić, jak cykl (prawdopodobnie) przepada...
    Na to nawet żadnego mądrego pocieszenia nie można napisać. Myślę jednak o Inessie i Martynce i ich owulkach, których nie było, a które teraz ryczą im po nocach. Może jednak jest jakaś nadzieja, tak jak pisze Kamma...
    Annak ja nie odstawialam po 1 cyklu..bralam chyba z 2 cykle 2x1 teraz niby gin powiedziala ze odstawimy bo obraz juz byl ok zupelnie- a ze byla to hiperprolaktynemia czynnosciowa powinno sie uregulowac.
    Na dodatek ja nie odstawilam bromka bo mi zostalo 1 opakowanie, wiec bralam jeszcze caly czas pol tabl na noc.
    Okazalo sie ze jak na mnie to duzo za malo skoro wszystko sie tak zepsulo.
    Moja bazowa prolaktyna 1,1 to ponizej normy ;/

i dupa buu.. ;(

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamma ja bym powiedziała ze Twoja temp stoi w miejscu, taki spadek to nie spadek. To już lepiej nasikaj na patyk jutro z porannego moczu będzie lepiej widać jak coś będzie :-P

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta wrote:
    Aliska wygląda na to,że będziemy razem podobnie testować bo ja mam dziś 18dc a Jagusia chyba chwilkę przed nami.
    ale ja też wolę się nastawiać..monitoringu nie miałam,niewiem jak teraz wygląda mój cykl po zabiegu.. a testy z rossmana są jednak do dupy bo przez 3 dni wychodziły mi mocno pozytywne a owulka prawdopodobnie była w 16dc (konkretnie mnie jajniki bolały,jak nigdy) a wtedy żeśmy odpoczywali jakoś :)
    i powiem Wam,że jak kiedyś w którymś cyklu bzykanko było codziennie to właśnie wtedy nie zaszłam,czyli to tez nie jest dobre..

Kamma ja jednaK WIERZĘ ŻE JEDNAK COŚ Z TEGO BĘDZIE w tym cyklu..jeszcze chwilę i będziesz wiedziesz,ja bym dupka odstawiła po tescie bo jakbyś była w ciąży to niewskazane są dla niej takie skoki progesteronu..

Annak już niedługo będziesz spokojna i będziesz się cię cieszyć tak naprawdę zdrowiutką Aurorką,inaczej byc nie może :)

Laila,tak mi przykro ale tak jak dziewczyny piszą,musisz tego bromka brać cały czas i on zadziała.Wiem jak to jest,kurcze,mam nawet taką koleżankę ze szczepień,tak się cieszyła bo mlr wyszedł jej 70% miała starać się na dniach wtedy a tu okresu 2 miesiące nie ma,lekarz wykrył torbiel (miała już 2 razy usuwaną i nie ma jednego jajowodu) tak bardzo mi jej szkoda..niewiem po prostu czemu Bog wybiera Nas do takich zadań specjalnych ale nigdy nie można się poddać i trzeba mieć świadomość że inni mają gorzej..:(

Czesc Arletko.
    Wiesz co w pracy jestem do 15 i kupię test jak będę wracać do domu . Osikam dla zasady. Widziałaś mój wykres ? Fale Dunaju . Ja nie wierze bynajmniej nie czuje się ciazowo. jakiś spokój i cisza.
    W razie cudu choć w go nie wierze zdarze wziąć dzisiaj tabletki.

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    Kamma ja bym powiedziała ze Twoja temp stoi w miejscu, taki spadek to nie spadek. To już lepiej nasikaj na patyk jutro z porannego moczu będzie lepiej widać jak coś będzie :-P

To dobrze czy źle ze stoi ?
    Boże chciałabym być facetem ☺☺☺

Evita lubi tę wiadomość

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • annak Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:

Przeczytałam tę wypowiedź wyrwaną z kontekstu i nieźle się uśmiałam :-D

M@linka, sy__la, sylvuś lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• KammaMarra Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Przeczytałam tę wypowiedź wyrwaną z kontekstu i nieźle się uśmiałam :-D

Haha ja teraz też się zorientowałam haha...

Nie no oczywiście dobrze ze stoi ☺

Evita lubi tę wiadomość

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry
    Madera sciskamCie i niech Cie dobrze przebadają w tym szpitalu.
    I nawet lepiej cos znajda bo wtedy mozna powalczyc z wrogiem..
    Ja czekam jeszcze na wyniki i wiecie co ,mam wielka nadzieje ze mi cos wylezie

Audrey Hepburn lubi tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    Dzien dobry
    Madera sciskamCie i niech Cie dobrze przebadają w tym szpitalu.
    I nawet lepiej cos znajda bo wtedy mozna powalczyc z wrogiem..
    Ja czekam jeszcze na wyniki i wiecie co ,mam wielka nadzieje ze mi cos wylezie

Dzień dobry promyczku ☺

promyczek 39 lubi tę wiadomość

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia to,że nie czujesz się ciążowo to wcale nie oznacza że w ciąży nie jesteś :):):)
    ja bym kupiła test i raniutko zrobila :)

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• Evita Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:

Zazwyczaj jak stoi to dobrze :) eh dziewczyny Wy tylko o jednym ;)

Audrey Hepburn lubi tę wiadomość

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta wrote:
    Kamcia to,że nie czujesz się ciążowo to wcale nie oznacza że w ciąży nie jesteś :):):)
    ja bym kupiła test i raniutko zrobila :)

No skoro mówisz Arletko zrobię to dla Ciebie niech mnie porazi biel vizira
    Ps . Już mnie zaczyna cmic lekko brzuch...

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita wrote:
    Zazwyczaj jak stoi to dobrze :) eh dziewczyny Wy tylko o jednym ;)

A propo stania

Mam w pracy jednego handlowca gościu 73 lata, super wyjadacz...

On to ogier dyma ile wlezie wiecznie podrapany itd
    Jedzie na viagrze non stop
    Śmiejemy się ze niedługo Wacek mu odpadnie ☺☺☺☺☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 11:02

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • vertigo Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless wrote:

Vertigo ja Cię kocham! To wiesz. Oddam Ci wszystkie moje dobre myśli i siły jak się do mnie uśmiechniesz!!!

Dzień dobry

Hopeless, będę zobowiązana :):):):):):):):):)

Jak się czujesz? Albo może inaczej, czujesz się chujowo czy bardzo chujowo i jak możemy Ci pomóc i komu mamy nakopać do dupy? Daj tylko adres ;)

promyczek 39, KammaMarra lubią tę wiadomość

Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań...
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    ;(
    a prolaktyne po obciazeniu ci proponowala?
    mi dopiero po obciazeniu wyszlo, bazowa mam zupelnie ok

Na razie tylko podstawową. W zeszłym roku wyszło że miałam problem z ta po obciążeniu ale bez zadnych leków miałam książkowe owulki i miesiąc później byłam w ciązy. powtarzałam w marcu ale tylko podstawową i tsh to były super wyniki. od kwietnia do lipca (3 cykle) miałam ciągle monitoring i było książkowo. od połowy lipca brałam castagnus i .... wtedy wszystko mam wrażenie że się posypało ;( miesiąc temu odstawiłam a owu brak. Mam wrażenie że gdybym miała nawet takie zawahania to przecież castagnus powinien mi pomóc a nie zaszkodzić ;/

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • skrzat1988 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane moje!

Zaraz będę Was nadrabiać i poczytam co u każdej słychać.
    Póki co Kamma rób test jak pisze Arleta, coś mi się wydaje, że jest szansa na ciążę, zawsze warto sprawdzić i wiedzieć na czym się STOI :D
    Laila bez sensu z tym cyklem, choć tak naprawdę, to nikt nie jest w stanie nam powiedzieć nawet na podstawie USG co tam nam w brzuchach gra. Z tą prolaktyną to też mam przeboje, jest jak zęby rekina. Raz biorę leki, raz nie, zajoba można dostać. Nie wiem czy ona serio jest taka mega ważna w tym całym zachodzeniu w ciążę?!

Ja dziś byłam u doktorka. Był pewien, że przyszłam pochwalić się ciążą po tych 3 miesiącach;/ Ale nastroił mnie dość bojowo, jestem nastawiona na walkę. Podejrzał mnie na USG, okazało się, że owu była najprawdopodobniej wczoraj (13dc), a z mężem działaliśmy przedwczoraj no i dziś będziemy też <3
    Endo 13mm, czyli chyba ok? Widział ciałko żółte na ekranie. Dał mi progesteron, ale jakiś w cholerę drogi, Luttagen 50zeta za 30 tabletek, a mam brać 2 dziennie. Brała to któraś z Was? To na te plamienia pookresowe, może mam tę niedomogę i warto spróbować to zniwelować. Co jeszcze...dalej mam brać Naltrexone dla ćpunów :D (annak byłam już w naszej ulubionej aptece, ale na szczęście trafiłam na inną farmaceutkę, tamtej małpy nie było;) a Ty dalej bierzesz Naltrexone czy już odstawiłaś?), dalej kwas foliowy 15mg (niedługo będę świecić od niego..), z prolaktyną to mam sprawdzić jak z nią jest, jak za duża to dalej Norprolac. No i CLO na przyszły cykl + mam wpadać na monitoring, jeśli teraz się nie uda, ale lekarz kazał mi w ogóle nie brać tej opcji na razie pod uwagę. Bo ma się udać. Ehh tylko co zrobić jak mi tej wiary brakuje;) Już kupiłam to CLO...;)

Niebieskaa lubi tę wiadomość

1 rok starań -> 04.2015 - 11 tc [*]
    2 lata starań od poronienia... i CUD :)

m3sxrjjgan8b5awa.png
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrzacie no to u Ciebie jest gitara :P moze juz jestes w ciazy hihi

skrzat1988 lubi tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • vertigo Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa, ale kupa :( tak się napracować na marne :( Tulam... Zaczynamy wspólny cykl, u mnie @ zapewne jutro.

Gaduaaa lubi tę wiadomość

Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań...
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skrzat1988 wrote:
    Hej Kochane moje!

Zaraz będę Was nadrabiać i poczytam co u każdej słychać.
    Póki co Kamma rób test jak pisze Arleta, coś mi się wydaje, że jest szansa na ciążę, zawsze warto sprawdzić i wiedzieć na czym się STOI :D
    Laila bez sensu z tym cyklem, choć tak naprawdę, to nikt nie jest w stanie nam powiedzieć nawet na podstawie USG co tam nam w brzuchach gra. Z tą prolaktyną to też mam przeboje, jest jak zęby rekina. Raz biorę leki, raz nie, zajoba można dostać. Nie wiem czy ona serio jest taka mega ważna w tym całym zachodzeniu w ciążę?!

Ja dziś byłam u doktorka. Był pewien, że przyszłam pochwalić się ciążą po tych 3 miesiącach;/ Ale nastroił mnie dość bojowo, jestem nastawiona na walkę. Podejrzał mnie na USG, okazało się, że owu była najprawdopodobniej wczoraj (13dc), a z mężem działaliśmy przedwczoraj no i dziś będziemy też <3
    Endo 13mm, czyli chyba ok? Widział ciałko żółte na ekranie. Dał mi progesteron, ale jakiś w cholerę drogi, Luttagen 50zeta za 30 tabletek, a mam brać 2 dziennie. Brała to któraś z Was? To na te plamienia pookresowe, może mam tę niedomogę i warto spróbować to zniwelować. Co jeszcze...dalej mam brać Naltrexone dla ćpunów :D (annak byłam już w naszej ulubionej aptece, ale na szczęście trafiłam na inną farmaceutkę, tamtej małpy nie było;) a Ty dalej bierzesz Naltrexone czy już odstawiłaś?), dalej kwas foliowy 15mg (niedługo będę świecić od niego..), z prolaktyną to mam sprawdzić jak z nią jest, jak za duża to dalej Norprolac. No i CLO na przyszły cykl + mam wpadać na monitoring, jeśli teraz się nie uda, ale lekarz kazał mi w ogóle nie brać tej opcji na razie pod uwagę. Bo ma się udać. Ehh tylko co zrobić jak mi tej wiary brakuje;) Już kupiłam to CLO...;)

ale się cieszę.
    Mam twój adres wyślę Ci magiczne lustro, które mówi : Jestem piękna, jestem super, uda się, wierze w siebie:)

ja w Ciebie wierzę no i witam Cię słoneczko w 1 dniu twojej ciąży <3

Co do mnie, zrobię dla zasady. :) Nie wierzę w ten cykl, więc luzik :)

Audrey Hepburn, skrzat1988 lubią tę wiadomość

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda9215 wrote:
    no to jak kazała to odstawiaj :D :D

kuźwa te testy tydzień po.. to jest katorga.. :D
    swoją drogą dlaczego dopiero tydzień po spodziewanej robić?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    laski ile sie czeka na wyniki badania nasienia?
    ja czekałam jeden dzień
    oby wszystko było oki, kciuki <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 12:11

‹‹ 1262 1263 1264 1265 1266 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ