Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
KammaMarra wrote:Bo lekarze tacy sa... Ginekologia to tez takie chybił trafil moim zdaniem
...
Dupka bierz 10 dni po owul (ja od 16dc) pozniej odstaw. Robisz test ciazowy w terminie @ albo po.Jesli dodatni konsultujesz z gin i wlaczasz dupka jesli jest taka potrzeba. Jak ujemny na dniach bd @.
aniołek 01.02.2016r -
Padam na pysk ale dałam rade,chyba z 40 stron miałam do poczytania,niestety teraz trudno odniesc mi sie do wpisów bo juz nie pamietam wszystkiego.Elaria,M@linka ciesze sie ze wizyty sie udały,az miło słyszec nowinki jak wasze słodkosci rosną.Vertigo mam nadzieje ze odczucia co do kupy ci przejdą,olej to ciepłym moczem
Kochane,fajnie byłoby sie spotkac ale ja cały listopad mam bez wolnego i prawie popołudniówki bo kolezanka urlop ma,sama nie wiem jak mam zrobic bo na listopad mamy bardzo duzo Mszy za tate i własnie w wieczornych porach,nie mam pojecia jak to bedzie wzystko.Dzis dopiero pierwszy dzien w pracy byłam,sporo zaległosci a jeszcze trzeba pracowac za dwie jak kolezanka na urlopie.Bedzie ciezko ale jakos dam rade,dobra organizacja to podstawa.Moze nastepnym razem uda mi sie z wami spotkac.Ostatnio przed punkcją spotkałam sie pod gabinetem lekarza z dwoma dziewczynami z innych wątków,wspaniałe uczucie,teraz jeszcze bardziej czuje do nich wyjątkową sympatie nie mylic z miłoscią he he,ale to cos łączącego jakby tajemnica.Od pierwszych słów rozmawiałysmy jakbysmy dobrze sie znały,bez skrępowania,a mój mąz był miło zaskoczony ze udało nam sie we trójke spotkac,w dodatku wszystkie trzy jestesmy mutaciątkamiWe trójke miałysmy podobne dni zapłodnienia,tylko cykle rózne bo jedna na stymulacji,druga IUI a ja IVF.Taka z nas trójca
Tak wie zycze podobnych emocji,nawet nie wiecie jakie to wyjątkowe,jeszcze kiedy taka banda ojojowanych kupowatych sie spotka jak wy,pozazdroscic.A te którym jest przykro ze na południe Polski mają daleko zróbcie drugie spotkanie gdzies w pólnocnej czesci Polski,tam gdzie my mamy daleko,potem to jakos sie połączy za pomocą internetu.
Wybaczcie jesli mało sie odzywam,poprostu tyle mam spraw swoich i trzeba sprawy taty pozałatwiac i jeszcze na cmentarz jezdzimy(na razie prowizoryczny nagrobek robią),wszystkiego trzeba dopilnowac a to w innym miescie i tak jezdze codziennie,obiad jakis szybki i w biegu do pracy,dopiero wieczorem mam czas by zmywarke załadowac,pranie nastawic,internet obskoczyc no i juz druga w nocy.Spadam wiec zycząc kilku dziewczynom ciąz,oby te cienie stały sie widoczne i wredziochy nie przylazły.Ciesze sie ze potwierdzone ovulki były,czekamy na efekty.
Ja spokojnie czekam,jakos nie mysle o becie o daleko jeszcze,nie wsłuchuje sie w ciało bo nawet pierdniecie mogłabym wnet zaliczyc do objawów,nauczyłam sie cierpliwie czekac,zyje normalnym w tym nienormalnym czasie.PozdrawiamM@linka, Alisa, Jacqueline, Dorola31, Elaria, laila_25, sy__la, promyczek 39, vertigo, sylvuś lubią tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
Kama tak jak pisała sy_la ja właśnie brałam luteinie i odstawiłam po 6 dniach jeden dzień przeciaglam żeby nie odstawić nagle w razie co ale i tak to nie zaszkodziło potem nie brałam dopiero po kilku dniach zrobiłam test i wyszedł pozytyw i zbadalam progesteron tego samego dnia był w normie i wogole nie brałam bo lekarz nie kazał tak więc zrób jak chcesz najwyżej weź jeden dzień tylko jedna tabletkę aby właśnie spokojniej odstawić ja tak zrobiłam
powodzenia
Aniołek (8t) marzec 2016
-
Elmo13 wrote:Kama tak jak pisała sy_la ja właśnie brałam luteinie i odstawiłam po 6 dniach jeden dzień przeciaglam żeby nie odstawić nagle w razie co ale i tak to nie zaszkodziło potem nie brałam dopiero po kilku dniach zrobiłam test i wyszedł pozytyw i zbadalam progesteron tego samego dnia był w normie i wogole nie brałam bo lekarz nie kazał tak więc zrób jak chcesz najwyżej weź jeden dzień tylko jedna tabletkę aby właśnie spokojniej odstawić ja tak zrobiłam
powodzenia
Dziękuję kochana za info.
U mnie temperatura znów spadła więc pewnie dupa blada. Dzisiaj wezmę tylko jedną tabletkę i od jutra nic.05.12.2017 Kubuś
Aktualnie 6/7 tyg?
Chwilo trwaj.... -
KammaMarra wrote:Dziękuję kochana za info.
U mnie temperatura znów spadła więc pewnie dupa blada. Dzisiaj wezmę tylko jedną tabletkę i od jutra nic.
aniołek 01.02.2016r -
nick nieaktualnyDzień dobry Dziewczyny,
ja zaraz na Kraków...
Kamma: ja dupka mam zawsze włączanego po potwierdzonej owulce. Ale mam niedomogę lutealną LH/FSH = 0,6. No i problem z ciałkiem żółtym.
Włączam go dzisiaj w 17dc (1x2tabletki na noc) - zalecenie gina. Niektóre mają od 16dc.
Po nim zawsze dobrze czuję się. Ale nie w każdej ciąży go brałam.
-
Nie odzywalam sie od paru dni bo mialam ciezki tydzien, pochowek naszego aniolka.
Dzisiaj za to witam ze szpitala, zostaje tu do niedzieli. Mam nowego lekarza i zlecil mi przerozne badania. Trzymajcie kciuki zeby wyniki byly pozytywne.
-
laila_25 wrote:Kamaczemu masz dupka wlaczonego?Oznaczalas progesteron? Bierzesz 2x1? Od kiedy zalecila ci gin brac?05.12.2017 Kubuś
Aktualnie 6/7 tyg?
Chwilo trwaj.... -
Madera2000 wrote:Nie odzywalam sie od paru dni bo mialam ciezki tydzien, pochowek naszego aniolka.
Dzisiaj za to witam ze szpitala, zostaje tu do niedzieli. Mam nowego lekarza i zlecil mi przerozne badania. Trzymajcie kciuki zeby wyniki byly pozytywne.
FabianCyprian
Tymuś
-
Alisa wrote:Dzień dobry Dziewczyny,
ja zaraz na Kraków...
Kamma: ja dupka mam zawsze włączanego po potwierdzonej owulce. Ale mam niedomogę lutealną LH/FSH = 0,6. No i problem z ciałkiem żółtym.
Włączam go dzisiaj w 17dc (1x2tabletki na noc) - zalecenie gina. Niektóre mają od 16dc.
No ja się źle czuje przez parę dni bóle miesiaczkowe takie skurcze i bóle jajników na przemian i uczucie cmienia i pulsowania. Od wczoraj się uspokoilo pojawią się tylko czasami skurcz tajki jakby macicy. Do tdgo śluz mleczny i ogólnie jestem po tym lęku rozbita jakąś zamulona i zmęczona. Muszę jej to zgłosić.
Nie zakładam że w tym cyklu się udało bo kazała M mierzyć temperatury i nie wyglądają na ciążowe więc domnieniam ze ten lęk tak na mnie podział al05.12.2017 Kubuś
Aktualnie 6/7 tyg?
Chwilo trwaj.... -
Alisa wrote:Dzień dobry Dziewczyny,
ja zaraz na Kraków...
W ogóle to część słońce brakowalo mi tu Twoich tekstów dobrze ze jesteś ☺Alisa lubi tę wiadomość
05.12.2017 Kubuś
Aktualnie 6/7 tyg?
Chwilo trwaj.... -
KammaMarra wrote:No ja się źle czuje przez parę dni bóle miesiaczkowe takie skurcze i bóle jajników na przemian i uczucie cmienia i pulsowania. Od wczoraj się uspokoilo pojawią się tylko czasami skurcz tajki jakby macicy. Do tdgo śluz mleczny i ogólnie jestem po tym lęku rozbita jakąś zamulona i zmęczona. Muszę jej to zgłosić.
Nie zakładam że w tym cyklu się udało bo kazała M mierzyć temperatury i nie wyglądają na ciążowe więc domnieniam ze ten lęk tak na mnie podział al
Może jestes chora po prostu?
aniołek 01.02.2016r -
Madera2000 wrote:Nie odzywalam sie od paru dni bo mialam ciezki tydzien, pochowek naszego aniolka.
aniołek 01.02.2016r -
laila_25 wrote:Dupek nie powinien ci powodowac skurczow macicy wrecz przeciwnie. Progesteron i pochodne dziala relaksujaco na macice.
Może jestes chora po prostu?
Ale na co chora?
No dwa dni temu miałam takie uczucie ciele jakby się normalnie coś wgryzalo nawet przez chwilę pomyślałam że może się udało. No nic spróbuje dzisiaj osikac dla sportu patyk ☺
Ucuzcie cmienia rozciagania troszkę inny niż ból miesiaczkkwy ale na dole brzucha na przemian z bólem jajnikow
Nastraszylas mnie teraz. ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 08:48
05.12.2017 Kubuś
Aktualnie 6/7 tyg?
Chwilo trwaj.... -
KammaMarra wrote:Ale na co chora?
No dwa dni temu miałam takie uczucie ciele jakby się normalnie coś wgryzalo nawet przez chwilę pomyślałam że może się udało. No nic spróbuje dzisiaj osikac dla sportu patyk ☺
nie wszystkie objawy maja scisly zwiazek czysto z cyklem miesiaczkowym czy lekami
Dupek jest syntetyczny powinien powodować mniej działań niepożądanych niz lutka.
Z zalozenia nie powinnas sie zle czuc po nim, poza normalnymi objawami dzialania progesteronu- czyli takie jak przed miesiaczka.
Masz jeszcze 4 dni do @ wiec spokojnie poki co...
aniołek 01.02.2016r -
nick nieaktualny
-
Moze lepiej zeby cos wyszło z tych badan,znając wroga zwyciestwo w kieszeniAntoś IVF,Julisia natural