WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    marze o tym zeby rzygać na święta ;(

Ja w Ciebie wierze kochana jeszcze bedziesz zygac wierze mocno ❤❤❤❤
    Laila a ty bralas zawsze dupka po owulacji i jak u Ciebie ?tez mialas duzo bialego kremowego sluzu ? Ja mam bole miesiaczkowe normalnie od kipki dni jakbym okres miala dostac...
    Przepraszam ze pytam ale widzialam ze bralas. Jak twoje odczucia na ten lek ?

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • Coconue Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vertigo a Ty w Katowicach bedziesz?

ruda9215 lubi tę wiadomość

Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć :)))

Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t].
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless wrote:
    Audrey witaj!

Gaduaaa ja tam dalej wierze!

Asia cuuuudne wieści!!!

Laila strasznie mi przykro 

Vertigo ja Cię kocham! To wiesz. Oddam Ci wszystkie moje dobre myśli i siły jak się do mnie uśmiechniesz!!!

Dobry wieczor kochana

Jak nastroj dzisiaj ?

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    Laila a ty bralas zawsze dupka po owulacji i jak u Ciebie ?tez mialas duzo bialego kremowego sluzu ? Ja mam bole miesiaczkowe normalnie od kipki dni jakbym okres miala dostac...
    u mnie normalnie... objawy jak w fazie lutealnej nic pozatym
    z tym ze ja mam niski progesteron i nieregularne dlugie cykle nie wiem jak u ciebie

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    Śluz z dupkiem nie ma nic wspólnego. Na tym etapie śluz też nie oznacza ze jesteś w ciąży albo w niej nie jesteś. Zrób test 12-14 dpo zależy ile wytrzymasz :)

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless wrote:
    Śluz z dupkiem nie ma nic wspólnego. Na tym etapie śluz też nie oznacza ze jesteś w ciąży albo w niej nie jesteś. Zrób test 12-14 dpo zależy ile wytrzymasz :)

Wytrzymam spokojnie .
    Tylko ten dupek nie wiem czy ma jakis wplyw jak odstawie go jutro?

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    Dobry wieczor kochana

Jak nastroj dzisiaj ?
    Nastrój może być. Ale to czy tu jestem czy nie nie ma żadnego związku z nastrojem. Tak się porobiło, że nie staram się już o dziecko. Że nie odzyskam mojego marcowego szczęścia. Zupełnie nie chcę o tym pisać.
    Za to mocno trzymam za Was kciuki :) za niektóre podwójnie albo potrójnie ;)

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    Wytrzymam spokojnie .
    A przypomnij dlaczego go bierzesz? i ile jesteś dpo?

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless wrote:
    Nastrój może być. Ale to czy tu jestem czy nie nie ma żadnego związku z nastrojem. Tak się porobiło, że nie staram się już o dziecko. Że nie odzyskam mojego marcowego szczęścia. Zupełnie nie chcę o tym pisać.
    Za to mocno trzymam za Was kciuki :) za niektóre podwójnie albo potrójnie ;)
    Wszystko Czytalam dlatego nie pytam.
    Najważniejsze ze jesteś z Nami.
    Mnie przed chwila moj durny maz zjebal. Kurwa chlopy to sa jednak durne. Zrobil mi wielka awanturę ze zalatwial mi dupka 2 opakowanie a nie mam zamiaru go brac. A tak wielce zalatwial ze az kolega ma apteke. Chlopy sa durne...

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless wrote:
    A przypomnij dlaczego go bierzesz? i ile jesteś dpo?

Dala mi go po owulacji zapobiegawczo ? Kurde wykonujr wszystkie polecenia lekarzy slepo im ufam.
    Owulacja byla i po owulacji kazala brac 10 dni duphhaston . Powiedziała ze pozwala on lepsze zafniezdzanie dlatego warto go wziac no i na wyregulowanie cykli bo ostatni 47 dno wywolywany luteina

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    laski ile sie czeka na wyniki badania nasienia?
    te podstawowe to szybko, kilka dni i są, a te dokladniejsze np. chromatyne plemnikową to około 4-6 tygodni. Bynajmniej u nas tyle to trwało.

laila_25 lubi tę wiadomość

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jestem wg mnie 10 11 dni po a wg ovu 9

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    Dala mi go po owulacji zapobiegawczo ? Kurde wykonujr wszystkie polecenia lekarzy slepo im ufam.
    Owulacja byla i po owulacji kazala brac 10 dni duphhaston . Powiedziała ze pozwala on lepsze zafniezdzanie dlatego warto go wziac no i na wyregulowanie cykli bo ostatni 47 dno wywolywany luteina
    Nienawidze jak ktoś coś daje zapobiegawczo. Zwłaszcza że dupek to nie tictaki. Ale skoro go bierzesz do bierz chociaż do 14 dpo. Test. Jak będzie negatyw odstaw. Ja zawsze testuje od 10 dpo. Ja lubię robić testy i lubię wiedzieć na czym stoję.

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    Wytrzymam spokojnie .
    Kamma, jeśli nawet odstawiłabyś dupka a okazało by się, że jesteś w ciąży to nic nie powinno się stać, tylko włączysz go z powrotem, ciąża jak ma się utrzymać to się utrzyma i kropka. Badałaś kiedyś progesteron w II fazie cyklu?
    Tak w ogóle to zrób jutro teścior i zobaczysz, a jak nic nie wyjdzie i @ nie przyjdzie do poniedziałku to zrobisz teścior w poniedziałek i wtedy już wyjdzie więc znów zaczniesz brać dupka. Albo tak jak pisze Hopeless, bierz go cały czas aż do poniedziałku i z głowy, a i mąż będzie zadowolony, że Ci załatwił :D

Wydaje mi się, że Elmo miała jakoś podobnie tylko, że z luteiną. Brała na wywołanie okresu bo miała niski progesteron, ale już nie pamiętam czy odstawiała na przyjście okresu czy brała cały czas - to już musiałaby się wypowiedzieć Elmo ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2016, 22:59

Aniołek 7t5d [*]
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless wrote:
    Nienawidze jak ktoś coś daje zapobiegawczo. Zwłaszcza że dupek to nie tictaki. Ale skoro go bierzesz do bierz chociaż do 14 dpo. Test. Jak będzie negatyw odstaw. Ja zawsze testuje od 10 dpo. Ja lubię robić testy i lubię wiedzieć na czym stoję.

Bo lekarze tacy sa... Ginekologia to tez takie chybił trafil moim zdaniem
    ...

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    Kamma, jeśli nawet odstawiłabyś dupka a okazało by się, że jesteś w ciąży to nic nie powinno się stać, tylko włączysz go z powrotem, ciąża jak ma się utrzymać to się utrzyma i kropka. Badałaś kiedyś progesteron w II fazie cyklu?
    Tak w ogóle to zrób jutro teścior i zobaczysz, a jak nic nie wyjdzie i @ nie przyjdzie do poniedziałku to zrobisz teścior w poniedziałek i wtedy już wyjdzie więc znów zaczniesz brać dupka.

Wydaje mi się, że Elmo miała jakoś podobnie tylko, że z luteiną. Brała na wywołanie okresu bo miała niski progesteron, ale już nie pamiętam czy odstawiała na przyjście okresu czy brała cały czas - to już musiałaby się wypowiedzieć Elmo ;)

No tal zrobie nie lubie tego stanu zawieszenia. ..
    Tyllo ze tamte cykle to bylam nakręcona myslalam ze juz wyjdzie a ten na spokojnie szkoda nerwow...

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • ruda9215 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    marze o tym zeby rzygać na święta ;(
    Też mam takie Marzenie ;( moga mi śmierdziec pierogi i karpik.. I wszystko ;( mogę całe święta przespac. Byle była dzidzia ;(

W lutym w galerii na walentynki wróżka była i karty kładla i poszłam z głupoty i z ciekawości. I pytałam o dziecko. Po rozkładzie kart wyszło że dopiero w styczniu lutym coś się ruszy.

Nie wierzę w takie cuda ale chciałabym żeby tak było.

No ale może się uda na święta co?

Fasolka [*] 6t (06.05.2016)
    Biochemiczna (09.2016)
    Lileczka - 24.10.2017 nasz cud <3
    'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coco, dadzą radę chłopaki z tym wykańczaniem, ciężarnej nie warto denerwować ani odmawiać, bo myszy się im zalęgną w domach. ;-) Taki przesąd słyszałam.

sy__la, Coconue lubią tę wiadomość

• laila_25 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    te podstawowe to szybko, kilka dni i są, a te dokladniejsze np. chromatyne plemnikową to około 4-6 tygodni. Bynajmniej u nas tyle to trwało.
    a jaki koszt obu badan pamietasz? dzieki

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    a jaki koszt obu badan pamietasz? dzieki
    Komputerowe badanie nasienia wraz z oceną morfologii plemników - 130 zł
    Badanie chromatyny plemnikowej - 230 zł

Edit: Mój M. te badania robił w klinice Gameta.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2016, 23:19

laila_25 lubi tę wiadomość

Aniołek 7t5d [*]
‹‹ 1259 1260 1261 1262 1263 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ