X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam brac do 16 tc, ale rozmawialam z "Jerzakowymi pacjentkami" i one braly do 18/19 tygodnia. Ja od 16 tyg zmniejszam dawke, teraz pol tabletki biore i niedlugo odstawiam. Nie chcialam nagle odstawiac, wiec sobie tak to rozlozylam..bralam najpierw 3 tabletki wg jej zalecen, potem 2, a potem jedna kilka dni i teraz pol i niedlugo koncze. Mam jeszcze 3 opakowania. Ale wazne do 2021 (!!!), wiec kto wie, czy nie posluza do kolejnego dzieciaka:)).

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey Hepburn wrote:
    u mnie w 3 c było wzorcowo: wszystkie objawy
    1 c zero objawów tylko to spanie
    stąd moje podejrzenia ;)

Dlatego mysle ze to skutki uboczne tego leku... U mnie

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • annak Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    Na pewno do 14.11 będę brała jeszcze 2x1, potem chyba już będziemy zmniejszać dawkę i odstawiać. Coś do 20tc chyba jakoś tak mówił mój gin ;) a Ty?

Ja jestem właśnie w trakcie odstawiania. Stopniowo zmniejszałam dawkę. Mam brać jeszcze przez 5 dni po 1 tabletce i koniec.

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo wrote:
    Witaj Audrey

Gaduaaa - ja tak zamorduję Twoją @, że poleje się kreeeeew!!!! I będzie po niej ;)

U mnie kupa gówna, jeszcze gorzej niż wczoraj :(

Kamma, mi nic nie jest po tym leku
    Morduj ;)

Witam w klubie KUP buuuuu

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • annak Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    Wróciłąm wlasnie z monitoringu.......znow owulacji nie bedzie....

Moje jajniki ponownie zamienily sie w ser szwajcarski ;(
    Plakac mi sie chce..

Pewnie próba odstawienia bromergonu ma takie efekty.

Czemu ciagle cos jest nie tak kur** ;(

Laila,
    :-(
    Ale co lekarz na to powiedział?
    Ma jakiś pomysł?

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda9215 wrote:
    Weszłam sobie do wątku gdzie babeczki rodziły martwe dzieci.
    i znowu płacze.
    to jest straszne. :O

serce by mi pękło.
    nie wiem czy mam siły na kolejną ciążę.
    Matko! Nie wlaz tam jeśli takie emocje to u ciebie wywołuje.. Ja jestem też zbyt wrażliwa na takie tragedię i nie czytam takich rzeczy..

• KammaMarra Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Morduj ;)

Witam w klubie KUP buuuuu

Ja też się dołączam
    Eh....

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda9215 wrote:
    nie wiem czy mam siły na kolejną ciążę.
    masz! nawet nie wiesz jaką ;)

• promyczek 39 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda w sumie mamy podobna historię biochemiczna i obumarcie .
    Jak ja starsza od węgla ,mam siłę to Ty tez musisz ją mieć.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • laila_25 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Laila,
    :-(
    Ale co lekarz na to powiedział?
    Ma jakiś pomysł?

Powiedziała, że to pewnie przez probe odstawienia bromergonu- mialam go konczyc w tym miesiacu a i tak bralam jeszcze po pol tab na wieczor.
    Wracam znow do dawki 2x1- na tej dawce byla owulacja w poprzednim cyklu.
    Zalecila badanie prl po obciazeniu i badanie nasienia meza.

Powiedziala ze bedziemy myslec o stymulacji o ile wyniki nasienia dobrze wyjda.

Mowie wam wyc mi sie chce... ;(
    Juz mialo byc ok..uz mialo byc ladnie..
    Mowila tez ze jest bardzo zdziwiona ze nie udalo sie w poprzednim cyklu bo obraz owulacji byl idealny... ;/

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • ruda9215 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Matko! Nie wlaz tam jeśli takie emocje to u ciebie wywołuje.. Ja jestem też zbyt wrażliwa na takie tragedię i nie czytam takich rzeczy..

no właśnie zawsze mnie coś pokusi.. ;/ jak jestem tu z Wami i Was czytam to chce mi się walczyć. a wejde na takie różne inne.. i czytam i jak słysze 34 tc i poród martwego dziecka to mam ochotę se macicę wyciąć co by mi się nigdy już nie zachciało dziecka i tego stresu. :(

Gaduaaa testujesz jeszcze czy odpuściłaś? Faktycznie te Twoje tempki piękne. ♥
    Audrey Hepburn Witaj :) :*
    promyczek 39 Stara jak węgiel.. proszę Cię :* ja wyobrażam sobie Ciebie jako seksi 25 blond laskę. i tego się trzymajmy. i Historię faktycznie mamy podobną:( jakie badania planujesz zrobić jak już wszystko wróci do normy?
    laila_25pieprzone hormony :(

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Fasolka [*] 6t (06.05.2016)
    Biochemiczna (09.2016)
    Lileczka - 24.10.2017 nasz cud <3
    'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda9215 wrote:
    no właśnie zawsze mnie coś pokusi.. ;/ jak jestem tu z Wami i Was czytam to chce mi się walczyć. a wejde na takie różne inne.. i czytam i jak słysze 34 tc i poród martwego dziecka to mam ochotę se macicę wyciąć co by mi się nigdy już nie zachciało dziecka i tego stresu. :(

Gaduaaa testujesz jeszcze czy odpuściłaś? Faktycznie te Twoje tempki piękne. ♥
    Audrey Hepburn Witaj :) :*
    promyczek 39 Stara jak węgiel.. proszę Cię :* ja wyobrażam sobie Ciebie jako seksi 25 blond laskę. i tego się trzymajmy. i Historię faktycznie mamy podobną:( jakie badania planujesz zrobić jak już wszystko wróci do normy?
    laila_25pieprzone hormony :(
    Czekam na @ jutro.. Jak nie przyjdzie to zatestuje w sobotę.. :( ale czuję że nic z tego

Dlatego właśnie się nie czyta takich historii bo człowiek czasem sovie bierze do głowy że i jemu się przydarzy.. a tak nie wolno myśleć

• promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda ,faktycznie w wieku 30 lat byłam seksi blond laska hehe,no ale teraz został tylko blond :P
    Ja juz porobiłam badania ,własciwie to mase badań,teraz czekam na wyniki,genetyczne ,zespol antyfosfolipidowy i przeciwciała

2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak, Niebieska,
    To ciekawe czemu mi lekarz każe tak długo to brać ;(

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • ruda9215 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    Ruda ,faktycznie w wieku 30 lat byłam seksi blond laska hehe,no ale teraz został tylko blond :P
    Ja juz porobiłam badania ,własciwie to mase badań,teraz czekam na wyniki,genetyczne ,zespol antyfosfolipidowy i przeciwciała
    i wszystko prywatnie ? tzn na własną rękę czy ze zlecenia lekarza?:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2016, 21:07

Fasolka [*] 6t (06.05.2016)
    Biochemiczna (09.2016)
    Lileczka - 24.10.2017 nasz cud <3
    'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥

• KammaMarra Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syla
    A czy w tym cyklu co z askoczylas bralas dupka ?

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda prywatnie :( niestety ,ja juz na zadnych lekarzy nie licze i watpie zeby ktos by mi dal na to wszystko

2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda9215 wrote:
    Elaria hop hop.
    jak się dziś czujecie :)? śpicie dalej?
    jesteś po rozmowie z pracodawcami? :D
    Troszkę zacichłam, bo po pierwsze strasznie senny dziś dzień, a po drugie dominował dziś temat forumowego spotkania, a dla mnie to drugi koniec Polski. No i nie czuję ogólnie potrzeby mówić o sobie, nie waham się, kiedy mam zmartwienie i tak dalej, ale obecnie nie jest źle. Czekam na usg + PAPPA (16.11) na NFZ, a w sobotę wybieram się na krzywą glukozową. Szefowe poinformowane, w pracy nr 1 i 2 pogratulowały, w nr 3, gdzie mam najmniej kontaktu, po prostu przyjęła do wiadomości. Dzwonią do mnie koleżanki i pytają, co mi jest, nie mówię wprost, nie chcę na razie informować, obawiam się, czy ktoś nie wypali z taką informacją do mojej córki, a jej nie chcemy mówić jeszcze długo, może do Świąt, ja nadal jestem ostrożną optymistką. Mówię, że mam miesiąc zwolnienia, że mogę chodzić, czuję się lepiej. I tyle.

Chcę wam powiedzieć, że śledzę po cichu nasze staraczki, testy owulkowe, monitoringi i trzymam kciuki za każdą z was!
    Myślę sporo o Promyczku (jak mnie boli każda nowa strata :( ) i o Anik, żeby już te wyniki miała. I tak jakoś przyzwyczaiłam się do imienia Aurora, że trudno mi będzie myśleć o jej córci inaczej. :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, teraz doczytałam wiadomość Laili i Jacqu, przykro mi dziewczynki! :( Smutam razem z wami.
    Normalnie najchętniej upchnęłabym po dzieciaczku w każdą macicę, żebyśmy sobie tylko mogły beztrosko paplać o wyprawkach, zgagach i rzygach. (A propos, sama nie wchodzę na żadne wątki ciążowe, a już broń Boże na "majówki", dla mnie to zły omen, w ostatniej ciąży byłam i jak się skończyło...)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2016, 21:33

Ikarzyca lubi tę wiadomość

• sy__la Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    Syla
    A czy w tym cyklu co z askoczylas bralas dupka ?
    Nie brałam, dopiero zaczęłam brać jak już się dowiedziałam o ciąży - chyba coś około 5 tygodnia zaczęłam.

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
‹‹ 1257 1258 1259 1260 1261 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ