X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Asia87 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarku ekstra!

Niebieska woow Ty zaraz będziesz miała polowe ciąży za sobą :p Nie czujesz jeszcze ruchów?

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, ale chyba właśnie te infekcje układu moczowego były z tego powodu. Tylko, że one u mnie nie były takie typowe - bardziej silny ból brzucha i częstomocz niż pieczenie. To wychodzi w specjalnym wymazie analizowanym metoda PCR, takie zwykłe wymazy na bakterie miałam wiele razy i było zawsze ok. Musiałam poronić i dopiero wtedy lekarz mi podpowiedział, że może można jeszcze to sprawdzić. Jakoś nikt na to nie wpadł przy infekcjach.

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam dziś wyniki kw foliowego i mam ok 9 czyli norma, wit b12 za dużo i homocysteine tez ok ...i bądź tu mądrym;/

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Ikarku,
    Ale super wiadomość!
    Czyli znowu wchodzisz do gry! :-)
    Cudownie...

Oj już czuję, że dzisiejszy start będzie bardzo przyjemny :D :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 15:21

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co oznaczaja sine wargi i ogolnie sina pipa? W sensie w okol wejscia do pochwy?

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • Elmo13 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama pomoc ze jesteś w ciąży :) ale ja tego jaka umiałam zauważyć masz dziewczyno wszystkie objawy typowo ciążowe idealnie wiec albo jesteś w ciąży albo organizm robi Ci strasznego psikusa. Życzę tego pierwszego acha i tempreratury też masz calkiem ok ona nie będą piać się ciągle w górę ważne aby były powyżej lini tej czerwonej poziomej wiec jak spojrzałam to jest ok. Zrób rano test bo czuję że będą II krachu jak nic a jak nie jutro bo jest jesCze wcześnie to za 2 dni napewno ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 15:53

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • Elmo13 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    A co oznaczaja sine wargi i ogolnie sina pipa? W sensie w okol wejscia do pochwy?

Albo za dużo się bzykalas i się poobcieralo i opuchlo ;););); hahaj

Dorola31 lubi tę wiadomość

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmo13 wrote:
    Kama pomoc ze jesteś w ciąży :) ale ja tego jaka umiałam zauważyć masz dziewczyno wszystkie objawy typowo ciążowe idealnie wiec albo jesteś w ciąży albo organizm robi Ci strasznego psikusa. Życzę tego pierwszego acha i ten też masz calkiem ok ona nie będą pisać się ciągle w górę ważne aby były powyżej lini tej czerwonej poziomej wiec jak spojrzałam to jest ok. Zrób rano test bo czuję że będą II krachu jak nic a jak nie jutro bo jest jesCze wcześnie to za 2 dni napewno ;)

Znajac moj organzim to robi mi niezlego walka .maz ma przyjechac z testsmi moze dziisaj sikne

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmo13 wrote:
    Albo za dużo się bzykalas i się poobcieralo i opuchlo ;););); hahaj

Elmus ja juz tydzien posuchy haha...

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • Elmo13 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zrob tak dopoki maz nie wroci nie sikaj i nie pij za dużo żeby mocz był dość zageszczony i wtedy zrób ;) ale popraw rano jakby co ;)

I jak się nie bzykasz to ino ciaza uzasadnia twoje sinienie;) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 16:04

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmo13 wrote:
    To zrob tak dopoki maz nie wroci nie sikaj i nie pij za dużo żeby mocz był dość zageszczony i wtedy zrób ;) ale popraw rano jakby co ;)

I jak się nie bzykasz to ino ciaza uzasadnia twoje sinienie;) :)
    Albo zbliżającą sie miesiączka moze? No te wargi mam cale sine jak u murzynki haha...

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    więc tak dziewczyny... plamię .. więc @ idzie pełną para, jeszcze dziś zaznaczę 1dc .. tak więc duuuupaaa... no ale trudno.. nic .nie poradzę.. w zamian za to odebrałam wyniki i jestem zadowolona bo TSH wróciło na miejscie może wrzucę :

TSH mlU/L - 0,774 (0,27-4,2)
    FT4 - 13,5pmol/L (12-22)
    dodatkowo zrobiłam prolaktyne : 242 mlU/L (102-496)
    progesteron 6dpo : 76,1 nmol/L (5.3-86.0)

wygląda dobrze.. no nie?

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Evita Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:

Ciążę na przykład :) czego Ci życzę :)

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Niebieskaa mam ważne pytanie do Ciebie bo Ty jesteś w No prawda ? a czy ty jesteś teraz na clexane ?

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia87 wrote:
    Ikarku ekstra!

Niebieska woow Ty zaraz będziesz miała polowe ciąży za sobą :p Nie czujesz jeszcze ruchów?

Prawda? kiedy to minelo? oby wytrwac do usg polowkowego. Stres jest, ale bez schizy, mam detektor. Czuje cos co moze przypominac ruchy, ale nie wsluchuje sie tak mocno, mam detektor i to mi wystarcza.
    Prawdziwe, porzadne ruchy chyba czuc pozniej.
    Na razie to martwilam sie tym, ze mam najmniejszy brzuch na kwietniowkach. Chrupek chyba troche wzial to sobie do serca, bo w przeciagu dwoch dni zaczelo cos byc u mnie widac:)

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    hej Niebieskaa mam ważne pytanie do Ciebie bo Ty jesteś w No prawda ? a czy ty jesteś teraz na clexane ?

tak czarnulko, a co tak Cie interesuje w tym zestawieniu: Norwegia i clexane?:D

2fwaugpjrxudygqa.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    więc tak dziewczyny... plamię .. więc @ idzie pełną para, jeszcze dziś zaznaczę 1dc .. tak więc duuuupaaa... no ale trudno.. nic .nie poradzę..

No nieeeeeee,ale lipaaaaaa, Gaduaaa to ten fajowy tescik poczeka na kolejny cykl?? ale szkodaaaaa!

KammaMarra wrote:

Kochana, czy Ty niedlugo nie oszalejesz od ciaglej obserwacji swojego ciala, temperatury i innych objawow? Zasinienie rownie dobrze jest objawem zblizajacej sie miesiaczki. Oczywiscie zycze ciazy najbardziej na swiecie:* ale Ty kobieto zameczysz sie ta ciagla analiza.

Gaduaaa lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
  • vertigo Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamma, jak na to, że się w ogóle nie przejmujesz podobno w tym cyklu niczym (piszesz to w co drugim poście ;)) to wyjątkowo wnikliwie sprawdzasz swój organizm. Oglądanie krocza niemal organoleptycznie nie wygląda na nieprzejmowanie się. Zrób test i przestań się nakręcać.

Gaduaaa, _Hope_, ruda9215 lubią tę wiadomość

Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań...
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo wrote:
    Kamma, jak na to, że się w ogóle nie przejmujesz podobno w tym cyklu niczym (piszesz to w co drugim poście ;)) to wyjątkowo wnikliwie sprawdzasz swój organizm. Oglądanie krocza niemal organoleptycznie nie wygląda na nieprzejmowanie się. Zrób test i przestań się nakręcać.

Tak pytam bo raczej od nastepneho cyklu pozegnam sie z duphastonem rozmawialam z gin on nie powinien powodowac tksich objawow.p
    W pon na nowo badania na hormony zaczynam cos jest nie tak.no i chyba zawitam do endo moze tarczyca chociaż robilam dwa miesiące temu i wynik byl okej ale szlag wie.

Juz nigdzie nie zagladam hah.starczy

Jade po pralko suszarke czy ktos ma z obecnych i poleci jakas firme?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 16:45

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:

Ktos sie chyba naczytal o objawie Chadwicka i swiruje...

odpowiadam: 1.sama tego nie stwierdzisz ocenia to lekarz przy badaniu, 2.nie wystepuje 10 dpo tylko po 6 tyg ciazy 3. nie dotyczy warg sromowych tylko blony sluzowej pochwy i czesci pochwowej szyjki macicy

Nie nakrecaj sie poczekaj do terminu @ i zrob test..mowilas ze ten cykl na spokojnie bierzesz

ps. z tego wczuwania sie zaraz ci prolaktyna skoczy i bedzie po staraniach, wyluzuj troche ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 17:03

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
‹‹ 1265 1266 1267 1268 1269 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ