X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    O nieee, jam do Cię pisała!
    Wiem. Pamiętam. Bo zawsze mam problem z tym, jak odmienić Twój nick ;-)

Co do @ to kijowo, żeby nie powiedzieć gorzej.
    Pozostaje tylko ojojanie, co niniejszym czynię.
    Ojoj... <3

Co do wyników badań, to ja zawsze boję się komentować, bo nie chcę powiedzieć czegoś niewłaściwego jako nie-lekarz. Twoje mi się podobają ;-) bo w normach. Może tylko jakiś mędrzec wypowiedziałby się, czy fT4 nie powinno być wyższe (ale ja nie wiem! nie chcę siać zamętu!!)

PS.1. I ten post tutaj nie był wymuszony.
    PS.2. Myślę, że każda z nas tutaj miała taką sytuację, że napisała coś ważnego dla siebie i nie spotkało się to z komentarzem. Takie uroki forum niestety...
    bardzo mi się podobało to co napisałaś szczerzę Cię za to szanuje... także szacun annak ! :) dzięki !

własnie tak myślę nad tym ft 4 też... napisałam do mojego endo.. zobaczymy co mi odpisze.. 4 tyg temu dałam to miałam ponad 16 ft 4.. ale badałam je po tabletce.. a te dzisiejsze wyniki są bez tabletki.. więc może nie jest najgorzej.. jak wezmę tabse to na pewno jest wyższe...
    cieszę się z progesteronu.. bo badałam go pierwszy raz w życiu.. i mam w zapasie kupioną luteinę ale widzę że nie będę musiała jej zażywać... także są i plusy tego dnia... może uda się teraz? owulacja jesli przyjdzie wypada na weekend! stary nie będzie spał i nie bedę musiała się denerwować ! hehe

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • vertigo Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa ja jestem jak nasze laboratorium - jak wyniki dobre, to milczę. Jak niedobre, to robię alarm ;)

U mnie @ pewnie jutro. dziś mocno już plamię :)

Gaduaaa lubi tę wiadomość

Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań...
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaa - tez bym mogła tak powiedzieć, jednak uważam, że skoro mi nie odpisują akurat to po prostu jest inny temat na tapecie lub nie mają do powiedzenia nic na ten temat.

Prawdą też jest, że akurat ostatnio mniej się udzielam ;)

O i dziś mam w sumie lepszy humor z tegoż powodu, że dziś wreszcie nie łykam tabletki :P Czyli pojutrze dołączam do krwawego klubu ;) A już za 9 dni wreszcie poznamy wyniki z poradni genetycznej :)

Robię postępy :P :

156135b9dd642a1fgen.jpg

Gaduaaa, Dorola31, ruda9215, Evita, Elmo13, Elaria, M@linka, sy__la lubią tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • vertigo Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaqu eee nieeeee, wiesz co, takie sobie ;)

Ale mi się udał żart ;)

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vertigo - no może i takie sobie :P

Generalnie chodziło o coraz większą przestrzeń pomalowaną na obrazku :P

• Dorola31 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Czasami.. A właściwie często mam wrażenie że jestem zajebiscie nudna dla Was..

Nie jesteś NUDNA!! Nawet tak nie myśl.
    Ja co prawda mało się jeszcze udzielam ale tulę mocno za paskudną @ :(

A wyniki super :)

Kochać Cię było łatwo, zapomnieć niemożliwe...
    Mateuszek 26tc [*]
    Maleństwo 6/9tc [*]
    Michaś moja miłość <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaqu piekne są te Twoje rysunki .. co jeden to ma w sobie coś innego.. w ogóle jaka kreatywność w doborze kolorów i tym cieniowaniu

Jacqueline, M@linka lubią tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo wrote:
    Gaduaaa ja jestem jak nasze laboratorium - jak wyniki dobre, to milczę. Jak niedobre, to robię alarm ;)

U mnie @ pewnie jutro. dziś mocno już plamię :)
    ja mam owu na weekend... jeśli się nie spóźni ! Ty wiesz co to znaczy? bzykanie bez proszenia ! i spania ! hahaha

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa - :) Uczę się, raz wyjdzie lepiej raz gorzej ;) Ale dziękuję ;)

Aha no i mam nadzieję, że kolejna krwawa Mary zawita do Was za 9 miesięcy, owocnego weekendowe bzykanka w bliskiej przyszłości :P

• Dorola31 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Gaduaa - tez bym mogła tak powiedzieć, jednak uważam, że skoro mi nie odpisują akurat to po prostu jest inny temat na tapecie lub nie mają do powiedzenia nic na ten temat.

O i dziś mam w sumie lepszy humor z tegoż powodu, że dziś wreszcie nie łykam tabletki :P Czyli pojutrze dołączam do krwawego klubu ;) A już za 9 dni wreszcie poznamy wyniki z poradni genetycznej :)

156135b9dd642a1fgen.jpg

Świetne te Twoje kolorowanki!

A ja się pochwalę, że też maluję :D
    Tylko obecnie jestem na etapie malowania bombek choinkowych:) Jak skończę pierwszą partię i nauczę się dodawać zdjęcia to wrzucę jakieś fotki by też się troszkę pochwalić :D

Jacqueline lubi tę wiadomość

Mateuszek 26tc [*]
    Maleństwo 6/9tc [*]
    Michaś moja miłość <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze... jak się chwalimy to i ja się pochwalę... ja co prawda raczkuję w internecie z tym.. ale kulinarnie.. w poprzedni piątek piekłam tort na urodziny :)

FoodieBuddie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 19:51

• vertigo Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    ja mam owu na weekend... jeśli się nie spóźni ! Ty wiesz co to znaczy? bzykanie bez proszenia ! i spania ! hahaha

Ty kurczę ja tez! Na 11-13 listopada. Mój chciał jechać do rodziców. Oklamalam go, że mam kurs ;) teraz będę musiała się ulotnic z chaty do południa ;) jestem swinia.

• Dorola31 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Dobrze... jak się chwalimy to i ja się pochwalę... ja co prawda raczkuję w internecie z tym.. ale kulinarnie.. w poprzedni piątek piekłam tort na urodziny :)

https://www.facebook.com/FoodieBuddiebySandra/?fref=ts

http://www.foodiebuddie.ugu.pl/

Same zdolniachy! :)

Mateuszek 26tc [*]
    Maleństwo 6/9tc [*]
    Michaś moja miłość <3
  • ruda9215 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:

https://www.facebook.com/FoodieBuddiebySandra/?fref=ts

http://www.foodiebuddie.ugu.pl/
    Przepis na ten jablecznik pliiiissss ;* ;D

Fasolka [*] 6t (06.05.2016)
    Biochemiczna (09.2016)
    Lileczka - 24.10.2017 nasz cud <3
    'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥

• ruda9215 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo wrote:
    Ty kurczę ja tez! Na 11-13 listopada. Mój chciał jechać do rodziców. Oklamalam go, że mam kurs ;) teraz będę musiała się ulotnic z chaty do południa ;) jestem swinia.
    Hahaha dziewczyny i ja... ;D hahhaha ;D

Biochemiczna (09.2016)
    'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda9215 wrote:
    Przepis na ten jablecznik pliiiissss ;* ;D
    mówisz?
    bloga dopiero powoli zaczynam pisać.. niebawem będę na bierząco wrzucać tam przepisy.. jutro powinien tam trafić mój łosoś pieczony w folii z bazylią i limonką...
    i pewnie z czasem wpadnie tam przepis na jabłecznik...
    no ale dzis dla Ciebie..
    jest to jabłecznik na sypko.. najlepiej smakuje na ciepło z kulką lodów! tak!

robimy go tak :
    1szkl mąki, 1 szkl cukru, 1 szkl kaszy mannej, 1 łyżczeka proszku do pieczenia, kostka masła,, brązowy cukier z 2 łyzki stołowe.. z 5 dużych jabłek tartych na grubych oczkach.. i cynamon

do misy wsypujemy 1 szkl mąki, 1 szkl cukru, 1 szkl kaszy mannej i 1 łyżeczkę proszku do pieczenia ... wszytskie składniki mieszkamy razem i dzielimy na 3 równe części :)
    na blachę wysypujemy na przemian 1 cześć mix sypkich produktów.. i układamy tarte jabłka.. posypujemy cynamonem.. kolejno znowu mix sypkich produktów... jabłka, cynamon.. i na koniec ostatnią sypką część... na to trzemy na grubych oczkach całą kostkę masła.. posypujemy brązowym cukrem .. i pieczemy.. 180 stopni.. około 40min musisz sprawdzić bo to zależy od piekarnika :) jak się góra zazłoci to powinien być gotowy :) smacznego

M@linka, Niebieskaa lubią tę wiadomość

• ruda9215 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    mówisz?
    bloga dopiero powoli zaczynam pisać.. niebawem będę na bierząco wrzucać tam przepisy.. jutro powinien tam trafić mój łosoś pieczony w folii z bazylią i limonką...
    i pewnie z czasem wpadnie tam przepis na jabłecznik...
    no ale dzis dla Ciebie..
    jest to jabłecznik na sypko.. najlepiej smakuje na ciepło z kulką lodów! tak!

robimy go tak :
    1szkl mąki, 1 szkl cukru, 1 szkl kaszy mannej, 1 łyżczeka proszku do pieczenia, kostka masła,, brązowy cukier z 2 łyzki stołowe.. z 5 dużych jabłek tartych na grubych oczkach.. i cynamon

do misy wsypujemy 1 szkl mąki, 1 szkl cukru, 1 szkl kaszy mannej i 1 łyżeczkę proszku do pieczenia ... wszytskie składniki mieszkamy razem i dzielimy na 3 równe części :)
    na blachę wysypujemy na przemian 1 cześć mix sypkich produktów.. i układamy tarte jabłka.. posypujemy cynamonem.. kolejno znowu mix sypkich produktów... jabłka, cynamon.. i na koniec ostatnią sypką część... na to trzemy na grubych oczkach całą kostkę masła.. posypujemy brązowym cukrem .. i pieczemy.. 180 stopni.. około 40min musisz sprawdzić bo to zależy od piekarnika :) jak się góra zazłoci to powinien być gotowy :) smacznego
    Omnomnom! Jutro zrobię! Uwielbiam jablecznik! A to na taką standardowa blachę czy mniejsza? Będę obserwowała ;) uwielbiam robić jedzonko z przepisów.. Niestety sama nie potrafię wymyślać nic nowego ale całkiem nieźle idzie mi odtwarzanie :*

Biochemiczna (09.2016)

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda9215 wrote:
    Omnomnom! Jutro zrobię! Uwielbiam jablecznik! A to na taką standardowa blachę czy mniejsza? Będę obserwowała ;) uwielbiam robić jedzonko z przepisów.. Niestety sama nie potrafię wymyślać nic nowego ale całkiem nieźle idzie mi odtwarzanie :*
    na mniejszą blachę to jest

ruda9215 lubi tę wiadomość

• jessi001 Koleżanka

Wysłany: 28 października 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo wrote:
    Witaj :)

Cieszymy się, że do nas dołączysz.

Co do pytania - żadna z nas nie jest na Twoim miejscu. Tylko Ty możesz podjąć decyzję co zrobić z tym cyklem, w porozumieniu ze swoim lekarzem. Nie pytasz nas czy na Twoim miejscu upiekłybyśmy na święta szarlotkę czy piernika. To jest pytanie na które nikt nie odpowie.

Dziękuje za odpowiedź :-) Zdecydowanie nie można tego porównywać do pieczenia ciasta. Myslalam ze może znajdzie się ktoś kto miał podobny dylemat i mimo to zaryzykował i cieszy się teraz z upragnionego maleństwa. Co ma być to będzie, dziś biorę męża w obroty. Trzymajcie kciuki!

13.07.2018 Mój Cud Wiktorek!!!
    Celiakia, mutacja MTHFR
    Lipiec 2015 - 6tc [*] Grudzień 2015 - 6 tc [*]
    Laparotomia- CP Marzec 2016 6 tc [*]
    Wrzesień 2017- invicta start - naturalny Cud!
    f2wli09kqjvqi12a.png
    zrp0xzdv7lsza82k.png
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:

156135b9dd642a1fgen.jpg
    Od dawna chciałam Ci pokazać na ile mi wystarczyło sił i cierpliwości przez ostatnie pół roku :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dcbe0f886043.jpg

M@linka lubi tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
‹‹ 1268 1269 1270 1271 1272 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ