Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
annak wrote:O nieee, jam do Cię pisała!
Wiem. Pamiętam. Bo zawsze mam problem z tym, jak odmienić Twój nick
Co do @ to kijowo, żeby nie powiedzieć gorzej.
Pozostaje tylko ojojanie, co niniejszym czynię.
Ojoj...
Co do wyników badań, to ja zawsze boję się komentować, bo nie chcę powiedzieć czegoś niewłaściwego jako nie-lekarz. Twoje mi się podobająbo w normach. Może tylko jakiś mędrzec wypowiedziałby się, czy fT4 nie powinno być wyższe (ale ja nie wiem! nie chcę siać zamętu!!)
PS.1. I ten post tutaj nie był wymuszony.
PS.2. Myślę, że każda z nas tutaj miała taką sytuację, że napisała coś ważnego dla siebie i nie spotkało się to z komentarzem. Takie uroki forum niestety...dzięki !
własnie tak myślę nad tym ft 4 też... napisałam do mojego endo.. zobaczymy co mi odpisze.. 4 tyg temu dałam to miałam ponad 16 ft 4.. ale badałam je po tabletce.. a te dzisiejsze wyniki są bez tabletki.. więc może nie jest najgorzej.. jak wezmę tabse to na pewno jest wyższe...
cieszę się z progesteronu.. bo badałam go pierwszy raz w życiu.. i mam w zapasie kupioną luteinę ale widzę że nie będę musiała jej zażywać... także są i plusy tego dnia... może uda się teraz? owulacja jesli przyjdzie wypada na weekend! stary nie będzie spał i nie bedę musiała się denerwować ! heheFabianCyprian
Tymuś
-
Gaduaa - tez bym mogła tak powiedzieć, jednak uważam, że skoro mi nie odpisują akurat to po prostu jest inny temat na tapecie lub nie mają do powiedzenia nic na ten temat.
Prawdą też jest, że akurat ostatnio mniej się udzielam
O i dziś mam w sumie lepszy humor z tegoż powodu, że dziś wreszcie nie łykam tabletkiCzyli pojutrze dołączam do krwawego klubu
A już za 9 dni wreszcie poznamy wyniki z poradni genetycznej
Robię postępy:
Gaduaaa, Dorola31, ruda9215, Evita, Elmo13, Elaria, M@linka, sy__la lubią tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Vertigo - no może i takie sobie
Generalnie chodziło o coraz większą przestrzeń pomalowaną na obrazku12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
-
Gaduaaa wrote:Czasami.. A właściwie często mam wrażenie że jestem zajebiscie nudna dla Was..
Nie jesteś NUDNA!! Nawet tak nie myśl.
Ja co prawda mało się jeszcze udzielam ale tulę mocno za paskudną @
A wyniki super
Gaduaaa lubi tę wiadomość
Kochać Cię było łatwo, zapomnieć niemożliwe...
Mateuszek 26tc [*]
Maleństwo 6/9tc [*]
Michaś moja miłość -
vertigo wrote:Gaduaaa ja jestem jak nasze laboratorium - jak wyniki dobre, to milczę. Jak niedobre, to robię alarm
U mnie @ pewnie jutro. dziś mocno już plamięFabianCyprian
Tymuś
-
Gaduaaa -
Uczę się, raz wyjdzie lepiej raz gorzej
Ale dziękuję
Aha no i mam nadzieję, że kolejna krwawa Mary zawita do Was za 9 miesięcy, owocnego weekendowe bzykanka w bliskiej przyszłości12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
-
Jacqueline wrote:Gaduaa - tez bym mogła tak powiedzieć, jednak uważam, że skoro mi nie odpisują akurat to po prostu jest inny temat na tapecie lub nie mają do powiedzenia nic na ten temat.
O i dziś mam w sumie lepszy humor z tegoż powodu, że dziś wreszcie nie łykam tabletkiCzyli pojutrze dołączam do krwawego klubu
Robię postępy:
Świetne te Twoje kolorowanki!
A ja się pochwalę, że też maluję
Tylko obecnie jestem na etapie malowania bombek choinkowych:) Jak skończę pierwszą partię i nauczę się dodawać zdjęcia to wrzucę jakieś fotki by też się troszkę pochwalićJacqueline lubi tę wiadomość
Mateuszek 26tc [*]
Maleństwo 6/9tc [*]
Michaś moja miłość -
Dobrze... jak się chwalimy to i ja się pochwalę... ja co prawda raczkuję w internecie z tym.. ale kulinarnie.. w poprzedni piątek piekłam tort na urodziny
FoodieBuddieWiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 19:51
FabianCyprian
Tymuś
-
Gaduaaa wrote:ja mam owu na weekend... jeśli się nie spóźni ! Ty wiesz co to znaczy? bzykanie bez proszenia ! i spania ! hahaha
Ty kurczę ja tez! Na 11-13 listopada. Mój chciał jechać do rodziców. Oklamalam go, że mam kursteraz będę musiała się ulotnic z chaty do południa
jestem swinia.
Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań... -
Gaduaaa wrote:Dobrze... jak się chwalimy to i ja się pochwalę... ja co prawda raczkuję w internecie z tym.. ale kulinarnie.. w poprzedni piątek piekłam tort na urodziny
https://www.facebook.com/FoodieBuddiebySandra/?fref=ts
http://www.foodiebuddie.ugu.pl/
Same zdolniachy!Gaduaaa lubi tę wiadomość
Mateuszek 26tc [*]
Maleństwo 6/9tc [*]
Michaś moja miłość -
Gaduaaa wrote:Dobrze... jak się chwalimy to i ja się pochwalę... ja co prawda raczkuję w internecie z tym.. ale kulinarnie.. w poprzedni piątek piekłam tort na urodziny
https://www.facebook.com/FoodieBuddiebySandra/?fref=ts
http://www.foodiebuddie.ugu.pl/Fasolka [*] 6t (06.05.2016)
Biochemiczna (09.2016)
Lileczka - 24.10.2017 nasz cud
'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥
-
vertigo wrote:Ty kurczę ja tez! Na 11-13 listopada. Mój chciał jechać do rodziców. Oklamalam go, że mam kurs
teraz będę musiała się ulotnic z chaty do południa
jestem swinia.
hahhaha
Fasolka [*] 6t (06.05.2016)
Biochemiczna (09.2016)
'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥
-
ruda9215 wrote:Przepis na ten jablecznik pliiiissss ;*
bloga dopiero powoli zaczynam pisać.. niebawem będę na bierząco wrzucać tam przepisy.. jutro powinien tam trafić mój łosoś pieczony w folii z bazylią i limonką...
i pewnie z czasem wpadnie tam przepis na jabłecznik...
no ale dzis dla Ciebie..
jest to jabłecznik na sypko.. najlepiej smakuje na ciepło z kulką lodów! tak!
robimy go tak :
1szkl mąki, 1 szkl cukru, 1 szkl kaszy mannej, 1 łyżczeka proszku do pieczenia, kostka masła,, brązowy cukier z 2 łyzki stołowe.. z 5 dużych jabłek tartych na grubych oczkach.. i cynamon
do misy wsypujemy 1 szkl mąki, 1 szkl cukru, 1 szkl kaszy mannej i 1 łyżeczkę proszku do pieczenia ... wszytskie składniki mieszkamy razem i dzielimy na 3 równe części
na blachę wysypujemy na przemian 1 cześć mix sypkich produktów.. i układamy tarte jabłka.. posypujemy cynamonem.. kolejno znowu mix sypkich produktów... jabłka, cynamon.. i na koniec ostatnią sypką część... na to trzemy na grubych oczkach całą kostkę masła.. posypujemy brązowym cukrem .. i pieczemy.. 180 stopni.. około 40min musisz sprawdzić bo to zależy od piekarnikajak się góra zazłoci to powinien być gotowy
smacznego
M@linka, Niebieskaa lubią tę wiadomość
FabianCyprian
Tymuś
-
Gaduaaa wrote:mówisz?
bloga dopiero powoli zaczynam pisać.. niebawem będę na bierząco wrzucać tam przepisy.. jutro powinien tam trafić mój łosoś pieczony w folii z bazylią i limonką...
i pewnie z czasem wpadnie tam przepis na jabłecznik...
no ale dzis dla Ciebie..
jest to jabłecznik na sypko.. najlepiej smakuje na ciepło z kulką lodów! tak!
robimy go tak :
1szkl mąki, 1 szkl cukru, 1 szkl kaszy mannej, 1 łyżczeka proszku do pieczenia, kostka masła,, brązowy cukier z 2 łyzki stołowe.. z 5 dużych jabłek tartych na grubych oczkach.. i cynamon
do misy wsypujemy 1 szkl mąki, 1 szkl cukru, 1 szkl kaszy mannej i 1 łyżeczkę proszku do pieczenia ... wszytskie składniki mieszkamy razem i dzielimy na 3 równe części
na blachę wysypujemy na przemian 1 cześć mix sypkich produktów.. i układamy tarte jabłka.. posypujemy cynamonem.. kolejno znowu mix sypkich produktów... jabłka, cynamon.. i na koniec ostatnią sypką część... na to trzemy na grubych oczkach całą kostkę masła.. posypujemy brązowym cukrem .. i pieczemy.. 180 stopni.. około 40min musisz sprawdzić bo to zależy od piekarnikajak się góra zazłoci to powinien być gotowy
smacznego
uwielbiam robić jedzonko z przepisów.. Niestety sama nie potrafię wymyślać nic nowego ale całkiem nieźle idzie mi odtwarzanie :*
Fasolka [*] 6t (06.05.2016)
Biochemiczna (09.2016)
-
ruda9215 wrote:Omnomnom! Jutro zrobię! Uwielbiam jablecznik! A to na taką standardowa blachę czy mniejsza? Będę obserwowała
uwielbiam robić jedzonko z przepisów.. Niestety sama nie potrafię wymyślać nic nowego ale całkiem nieźle idzie mi odtwarzanie :*
ruda9215 lubi tę wiadomość
FabianCyprian
Tymuś
-
vertigo wrote:Witaj
Cieszymy się, że do nas dołączysz.
Co do pytania - żadna z nas nie jest na Twoim miejscu. Tylko Ty możesz podjąć decyzję co zrobić z tym cyklem, w porozumieniu ze swoim lekarzem. Nie pytasz nas czy na Twoim miejscu upiekłybyśmy na święta szarlotkę czy piernika. To jest pytanie na które nikt nie odpowie.
Dziękuje za odpowiedźZdecydowanie nie można tego porównywać do pieczenia ciasta. Myslalam ze może znajdzie się ktoś kto miał podobny dylemat i mimo to zaryzykował i cieszy się teraz z upragnionego maleństwa. Co ma być to będzie, dziś biorę męża w obroty. Trzymajcie kciuki!
13.07.2018 Mój Cud Wiktorek!!!
Celiakia, mutacja MTHFR
Lipiec 2015 - 6tc [*] Grudzień 2015 - 6 tc [*]
Laparotomia- CP Marzec 2016 6 tc [*]
Wrzesień 2017- invicta start - naturalny Cud!
-
Jacqueline wrote:Gaduaa - tez bym mogła tak powiedzieć, jednak uważam, że skoro mi nie odpisują akurat to po prostu jest inny temat na tapecie lub nie mają do powiedzenia nic na ten temat.
Robię postępy:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dcbe0f886043.jpgM@linka lubi tę wiadomość