Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Sy_la - wszystkiego najlepszego
Elaria - no to teraz z górki jak pierwszy za TobąTeż będę miała cykora jak będę pierwszy robić
Ale może nie będzie tak źle, lubię patrzeć jak mi krew pobierają, no nie mogę głowy odwrócić ni cholery, musze patrzeć
M@linko - ja robiłam krzywą w 2010 roku to miałam na czczo badanie i po wypiciu 50g po 1h. Wyszło wszystko dobrze wtedy, normy nie pamiętam jaka dla ciężarnych na czczo, ja miałam 78 wtedy, cały czas zresztą jak badam to mam w granicach 76-84, po 1h wtedy po wypiciu 50g miałam 137 czy 138 a norma była do 140, lekarz nie kazał ni powtarzać. Jestem ciekawa czy jednak nie miałam coś z cukrzycą, bo jednak bardzo dużo przytyłam i dziecko duże, no jednak cukry niby w normie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 09:33
M@linka lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Jeee! Elaria udało się!
M@linko faktycznie nieprzytomny ten Twój lekarz, kurcze wkurzyłabym się jakby mi ktoś zgubił moje wyniki/wymazy, cokolwiek... Rozumiem, że lekarz to tylko człowiek i zazwyczaj mega zmęczony ale to jest nieodpowiedzialne...
Annak dzwoń tam i ich postaw do pionu! Już dość się naczekałaś, choć ja jestem pewna że wynik dziś to tylko formalność żeby zakończyć ten nieprzyjemny etap.
M@linka, Elaria lubią tę wiadomość
Evita
4 straty
immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
-
Malinka pocieszę Cię z tym jedzeniem. Im będziesz większa
)) tym mniej będziesz w stanie jednorazowo zjeść, bo wszystkie wnętrzności będą Cię bolały.
Ja tak mam. W II trym mogłam jeść na potęgę ogromne ilości jedzenia. A teraz nie jestem w stanie zjeść takich samych porcji bo cierpię.M@linka lubi tę wiadomość
Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć))
Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t]. -
annak wrote:
Gaduaa,
No pewnie! Wyobrażam sobie Ciebie jako super laskę!
A nie jest tak?!
* * *
Nie dam rady wymienić każdej z Was z osobna, żeby podziękować za wszystkie słowa wsparcia na dziś i nie tylko dziś.
Bardzo liczę, że dostanę dzisiaj wyniki, chociaż nauczona doświadczeniem, powinnam mieć małe oczekiwania. Jeśli do 12:00 nikt się do mnie nie odezwie, dzwonię do kliniki.hehe i blondynka
z odrostami na ten moment hahahaha
czekam na info od Ciebie ! i trzymam kciuki żeby dziś się udałoFabianCyprian
Tymuś
-
Gaduaaa wrote:wiesz po 2 dzieci już nie taka laska
hehe i blondynka
z odrostami na ten moment hahahaha
czekam na info od Ciebie ! i trzymam kciuki żeby dziś się udało
No nie wiem... Nieee wieeerzę...
Chyba musisz przylecieć na spotkanie 19.11, żeby nas przekonać
Dziękuję za kciukiGaduaaa lubi tę wiadomość
-
Coconue wrote:Malinka pocieszę Cię z tym jedzeniem. Im będziesz większa
)) tym mniej będziesz w stanie jednorazowo zjeść, bo wszystkie wnętrzności będą Cię bolały.
Ja tak mam. W II trym mogłam jeść na potęgę ogromne ilości jedzenia. A teraz nie jestem w stanie zjeść takich samych porcji bo cierpię.
Hehe jest to jakieś pocieszeniejuz mnie nie raz boli z przeżarcia
Jaq no właśnie co "chwile" zmieniają normy i co kiedyś nia bylo to dziś nią juz nie jest. Tak samo z cholesterolem - podobno w różnych krajach sa różne normy. I co u nas w Polsce uznają za bardzo wysoki choresterol i juz leczą to gdzie indziej jest to brane jako norma.
Evitka pisałam do niego - powiedzial ze przejdzie sie tam do labu i niby wyjaśni sprawę. Poczekamy..zobaczymy co odpowie. Pisała do niego też w sprawie mojej glukozy na czczo - tez czekam na ustosunkowanie się do tego...
Luuudzie ale jestem wyglodniala - jeszcze 20 min i zjem jabluszkoWiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 09:52
-
Nie no serio z tym jedzeniem to mam problem - do obiadu zdrowo sie odżywiam a potem nie wiem co się dzieje i wlacza mi sie ogromny apetyt i to często na niezdrowe i duuzo.
Na śniadanko jem np. razowe pieczywo dwie kromki po ok 75kcal kazda z białym serem i pomidor, drugie śniadanie jakies owoce z dwa i obiad jednodaniowy a po obiedzie w godzinach 14-17 obżarstwo... Nie wiem co zle robię ze mnie ten apetyt lapie. Na obiad puree z ziemniaków, filet z kurczaka smażony i dużo salatki z salaty lodowej z domowym winegretem i zjadlwszy go juz czułam sie nienajedzina a o 16 zjadłam makowca zpol kilo pomarancza malwgo i zapialam szklanka mleka i dopiero poczułam sie syta i juz nic nie jadłam.
Coco co o tym myślisz fachowym okiem? Filet w przyprawach smażony praktycznie bez tłuszczu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 10:08
-
https://zapodaj.net/f830b555adc4d.jpg.html
Hmmm nie wiem jak wstawić zdjęcie
Jeśli zrobiłam to jakoś w miarę dobrze to powinno być zdjęcie pierwszych prawie gotowych bombekWiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 10:10
Kochać Cię było łatwo, zapomnieć niemożliwe...
Mateuszek 26tc [*]
Maleństwo 6/9tc [*]
Michaś moja miłość -
M@linka wrote:Dorola co to? Nie mogę z fona otworzyc? Czyżby tescik???
No niestety nie testJeszcze za wcześnie - @ wypada mi 9.11.
To moje aktualne zajęcie w pracy hihiM@linka lubi tę wiadomość
Kochać Cię było łatwo, zapomnieć niemożliwe...
Mateuszek 26tc [*]
Maleństwo 6/9tc [*]
Michaś moja miłość -
nick nieaktualnyM@linko, a może do obiadu jesz za zdrowo i stąd po południu masz wilczy apetyt. 2 razowe kromki z bialym serem to jak podczas diety odchudzającej. Może coś dotłuścić, np. żółty ser. I jakieś morele czy figę suszoną. Żeby było słodziej, treściwiej.
M@linka lubi tę wiadomość
-
Roma,
Dziękuję śliczniei za pamięć i za życzenia! Wzruszyłam się
M@linka,
Dziękuję, tak urodzinki (30-ste) i imieninki... balanga na całegotylko szkoda, że weszłam na wyniki z labu, bo wczoraj robiłam krew, mocz, glukozę i CRP i w moczu wyszły mi dość liczne bakterie i świeże pojedyncze erytrocyty
CRP w normie... akurat dziś, akurat w ciąży muszą być bakterie... ale od wczoraj czuję taki dziwny dyskomfort przy oddawaniu moczu
ehhh.. jakby nie mogło być dobrze ...
M@linko jak to możliwe, żeby gin wymaz zgubił?! ehh... co za matołek.
Ja mam w swoich normach glukozy na czczo - 99. A wiadome było, że jestem w ciąży bo na skierowaniu było napisane.
Niebieskaa,
Tak mam na imię SylwiaDziękuję Kochana! Oczywiście, że marzyłam a jak widać marzenia się spełniają
zawsze chciałam urodzić 1 dziecko przed 30-stką... no i urodzę w wieku 30 lat
Annak,
Dziękuję za śliczne życzonkatak, zgadza się 30
właśnie, 3 z przodu i my też można powiedzieć już jesteśmy w trójkę
ale żeś to wymyśliła
co do pewności i siły argumentów swojego zdania to jeśli wiem o czym mówię, bo się czymś interesuję, staram się wypowiadać swoje zdanie (może przyda się innym), jeśli czegoś nie wiem wycofuję się i słucham innych, ale najważniejsze to umieć zmaleźć ważne i przydatne informacje z każdej wypowiedzi niezależnie czy ja się z nią zgadzam czy nie, bo cień prawdy jest po dwóch stronach barykady
Dziewczyny Dziękuję Wam wszystkim razem i każdej z osobna - bardzo bardzo bardzo
Elmo, Coconue, Ikarzyca, Elaria, Gaduaa, Haana, Asia87, Annak, Evita, Promyczku, Jacqueline, Dorola
Jeśli kogoś nie wymieniłam to przepraszam, ale również dziękuję :*Elaria, promyczek 39, M@linka, Gaduaaa lubią tę wiadomość
Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
nick nieaktualny
-
Elaria wrote:Aniuk, faktycznie 4 tygodnie koszmaru. Biedna
Vertigo, brakuje mi ciebie!
Siedze w kuchni, przede mna strzykawka clexanu, a ja sie boje. To irracjonalne. Obejrzalam filmiki na yt, na ktorych ludzie pokazuja, jak sie to robi, ale choc teorie znam, to dupa mi sie marszczy ze strachu. Glupie. Ide sprobowac.
BRAWO Ty
spoko, ja się z youtuba wszystkiego uczyłam - cewnikowania, nakłucia lędźwiowego, szycia rany... jakby nie YouTube, to śmieć twierdzić, że nie dostałabym dyplomuElaria, Evita, M@linka lubią tę wiadomość
Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań... -
Ania Ruda wrote:Dziewczyny, głupie pytanie ale co się daje w prezencie na chrzciny? W niedziele mamy, synka siostry męża. I nie wiem. Ale żadne z nas nie jest chrzestnym.
ubranko jakieś albo jakąś ładną zabawkę
my daliśmy książeczki i kolczyki srebrne, na potem
ja w ogóle nie uznaję dawania nie wiem jakich prezentów na takie okazje, wszystko ma jakieś granice chybaCóreczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań...