X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sy_la - wszystkiego najlepszego :) :) :)

Elaria - no to teraz z górki jak pierwszy za Tobą :D Też będę miała cykora jak będę pierwszy robić :P Ale może nie będzie tak źle, lubię patrzeć jak mi krew pobierają, no nie mogę głowy odwrócić ni cholery, musze patrzeć :D

M@linko - ja robiłam krzywą w 2010 roku to miałam na czczo badanie i po wypiciu 50g po 1h. Wyszło wszystko dobrze wtedy, normy nie pamiętam jaka dla ciężarnych na czczo, ja miałam 78 wtedy, cały czas zresztą jak badam to mam w granicach 76-84, po 1h wtedy po wypiciu 50g miałam 137 czy 138 a norma była do 140, lekarz nie kazał ni powtarzać. Jestem ciekawa czy jednak nie miałam coś z cukrzycą, bo jednak bardzo dużo przytyłam i dziecko duże, no jednak cukry niby w normie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 09:33

M@linka lubi tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak - czekam z niecierpliwością na wyniki :)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa! Dobrze gadasz, spadł śnieg ❄ taki troszkę ale jednak :)

M@linka, Alisa lubią tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Evita Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeee! Elaria udało się! :)

M@linko faktycznie nieprzytomny ten Twój lekarz, kurcze wkurzyłabym się jakby mi ktoś zgubił moje wyniki/wymazy, cokolwiek... Rozumiem, że lekarz to tylko człowiek i zazwyczaj mega zmęczony ale to jest nieodpowiedzialne...

Annak dzwoń tam i ich postaw do pionu! Już dość się naczekałaś, choć ja jestem pewna że wynik dziś to tylko formalność żeby zakończyć ten nieprzyjemny etap.

M@linka, Elaria lubią tę wiadomość

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • Coconue Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka pocieszę Cię z tym jedzeniem. Im będziesz większa :))) tym mniej będziesz w stanie jednorazowo zjeść, bo wszystkie wnętrzności będą Cię bolały.

Ja tak mam. W II trym mogłam jeść na potęgę ogromne ilości jedzenia. A teraz nie jestem w stanie zjeść takich samych porcji bo cierpię.

Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć :)))

Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t].
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:

Gaduaa,
    No pewnie! Wyobrażam sobie Ciebie jako super laskę! :-D
    A nie jest tak?!

* * *
    Nie dam rady wymienić każdej z Was z osobna, żeby podziękować za wszystkie słowa wsparcia na dziś i nie tylko dziś.
    Bardzo liczę, że dostanę dzisiaj wyniki, chociaż nauczona doświadczeniem, powinnam mieć małe oczekiwania. Jeśli do 12:00 nikt się do mnie nie odezwie, dzwonię do kliniki.
    wiesz po 2 dzieci już nie taka laska :) hehe i blondynka ;) z odrostami na ten moment hahahaha

czekam na info od Ciebie ! i trzymam kciuki żeby dziś się udało :)

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • annak Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    wiesz po 2 dzieci już nie taka laska :) hehe i blondynka ;) z odrostami na ten moment hahahaha

czekam na info od Ciebie ! i trzymam kciuki żeby dziś się udało :)

No nie wiem... Nieee wieeerzę...
    Chyba musisz przylecieć na spotkanie 19.11, żeby nas przekonać :-D

Dziękuję za kciuki <3

Gaduaaa lubi tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• M@linka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconue wrote:
    Malinka pocieszę Cię z tym jedzeniem. Im będziesz większa :))) tym mniej będziesz w stanie jednorazowo zjeść, bo wszystkie wnętrzności będą Cię bolały.

Ja tak mam. W II trym mogłam jeść na potęgę ogromne ilości jedzenia. A teraz nie jestem w stanie zjeść takich samych porcji bo cierpię.

Hehe jest to jakieś pocieszenie ;) juz mnie nie raz boli z przeżarcia ;)

Jaq no właśnie co "chwile" zmieniają normy i co kiedyś nia bylo to dziś nią juz nie jest. Tak samo z cholesterolem - podobno w różnych krajach sa różne normy. I co u nas w Polsce uznają za bardzo wysoki choresterol i juz leczą to gdzie indziej jest to brane jako norma.

Evitka pisałam do niego - powiedzial ze przejdzie sie tam do labu i niby wyjaśni sprawę. Poczekamy..zobaczymy co odpowie. Pisała do niego też w sprawie mojej glukozy na czczo - tez czekam na ustosunkowanie się do tego...

Luuudzie ale jestem wyglodniala - jeszcze 20 min i zjem jabluszko ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 09:52

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• M@linka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no serio z tym jedzeniem to mam problem - do obiadu zdrowo sie odżywiam a potem nie wiem co się dzieje i wlacza mi sie ogromny apetyt i to często na niezdrowe i duuzo.

Na śniadanko jem np. razowe pieczywo dwie kromki po ok 75kcal kazda z białym serem i pomidor, drugie śniadanie jakies owoce z dwa i obiad jednodaniowy a po obiedzie w godzinach 14-17 obżarstwo... Nie wiem co zle robię ze mnie ten apetyt lapie. Na obiad puree z ziemniaków, filet z kurczaka smażony i dużo salatki z salaty lodowej z domowym winegretem i zjadlwszy go juz czułam sie nienajedzina a o 16 zjadłam makowca zpol kilo pomarancza malwgo i zapialam szklanka mleka i dopiero poczułam sie syta i juz nic nie jadłam.

Coco co o tym myślisz fachowym okiem? Filet w przyprawach smażony praktycznie bez tłuszczu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 10:08

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Dorola31 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syla spełnienia marzeń!!

Elaria to najgorszy pierwszy zastrzyk masz za sobą:)

Aniuk kciuki zaciśnięte i czekamy!

Elaria lubi tę wiadomość

Kochać Cię było łatwo, zapomnieć niemożliwe...
    Mateuszek 26tc [*]
    Maleństwo 6/9tc [*]
    Michaś moja miłość <3
  • Dorola31 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

https://zapodaj.net/f830b555adc4d.jpg.html

Hmmm nie wiem jak wstawić zdjęcie :/

Jeśli zrobiłam to jakoś w miarę dobrze to powinno być zdjęcie pierwszych prawie gotowych bombek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 10:10

Mateuszek 26tc [*]
    Maleństwo 6/9tc [*]
    Michaś moja miłość <3
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorola co to? Nie mogę z fona otworzyc? Czyżby tescik???

PS. Ginekolog mi odpisał: "no to jest cukrzyca" :'(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 10:10

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Dorola31 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Dorola co to? Nie mogę z fona otworzyc? Czyżby tescik???

No niestety nie test :) Jeszcze za wcześnie - @ wypada mi 9.11.

To moje aktualne zajęcie w pracy hihi

Mateuszek 26tc [*]
    Maleństwo 6/9tc [*]
    Michaś moja miłość <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linko, a może do obiadu jesz za zdrowo i stąd po południu masz wilczy apetyt. 2 razowe kromki z bialym serem to jak podczas diety odchudzającej. Może coś dotłuścić, np. żółty ser. I jakieś morele czy figę suszoną. Żeby było słodziej, treściwiej.

• sy__la Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

Roma,
    Dziękuję ślicznie <3 :) i za pamięć i za życzenia! Wzruszyłam się :)

M@linka,
    Dziękuję, tak urodzinki (30-ste) i imieninki... balanga na całego :-P tylko szkoda, że weszłam na wyniki z labu, bo wczoraj robiłam krew, mocz, glukozę i CRP i w moczu wyszły mi dość liczne bakterie i świeże pojedyncze erytrocyty :( CRP w normie... akurat dziś, akurat w ciąży muszą być bakterie... ale od wczoraj czuję taki dziwny dyskomfort przy oddawaniu moczu :( ehhh.. jakby nie mogło być dobrze ...
    M@linko jak to możliwe, żeby gin wymaz zgubił?! ehh... co za matołek.
    Ja mam w swoich normach glukozy na czczo - 99. A wiadome było, że jestem w ciąży bo na skierowaniu było napisane.

Niebieskaa,
    Tak mam na imię Sylwia ;) Dziękuję Kochana! Oczywiście, że marzyłam a jak widać marzenia się spełniają ;) zawsze chciałam urodzić 1 dziecko przed 30-stką... no i urodzę w wieku 30 lat ;)

Annak,
    Dziękuję za śliczne życzonka <3 tak, zgadza się 30 :P właśnie, 3 z przodu i my też można powiedzieć już jesteśmy w trójkę :) ale żeś to wymyśliła ;) co do pewności i siły argumentów swojego zdania to jeśli wiem o czym mówię, bo się czymś interesuję, staram się wypowiadać swoje zdanie (może przyda się innym), jeśli czegoś nie wiem wycofuję się i słucham innych, ale najważniejsze to umieć zmaleźć ważne i przydatne informacje z każdej wypowiedzi niezależnie czy ja się z nią zgadzam czy nie, bo cień prawdy jest po dwóch stronach barykady ;)

Dziewczyny Dziękuję Wam wszystkim razem i każdej z osobna - bardzo bardzo bardzo <3
    Elmo, Coconue, Ikarzyca, Elaria, Gaduaa, Haana, Asia87, Annak, Evita, Promyczku, Jacqueline, Dorola
    Jeśli kogoś nie wymieniłam to przepraszam, ale również dziękuję :*

Elaria, promyczek 39, M@linka, Gaduaaa lubią tę wiadomość

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • Dorola31 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

PS. Ginekolog mi odpisał: "no to jest cukrzyca" :'([/QUOTE]

:(

Mateuszek 26tc [*]
    Maleństwo 6/9tc [*]
    Michaś moja miłość <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, głupie pytanie ale co się daje w prezencie na chrzciny? W niedziele mamy, synka siostry męża. I nie wiem. Ale żadne z nas nie jest chrzestnym.

• vertigo Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Aniuk, faktycznie 4 tygodnie koszmaru. Biedna :(

Vertigo, brakuje mi ciebie!

Siedze w kuchni, przede mna strzykawka clexanu, a ja sie boje. To irracjonalne. Obejrzalam filmiki na yt, na ktorych ludzie pokazuja, jak sie to robi, ale choc teorie znam, to dupa mi sie marszczy ze strachu. Glupie. Ide sprobowac.

BRAWO Ty :)
    spoko, ja się z youtuba wszystkiego uczyłam - cewnikowania, nakłucia lędźwiowego, szycia rany... jakby nie YouTube, to śmieć twierdzić, że nie dostałabym dyplomu ;)

Elaria, Evita, M@linka lubią tę wiadomość

Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań...
  • vertigo Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania Ruda wrote:
    Dziewczyny, głupie pytanie ale co się daje w prezencie na chrzciny? W niedziele mamy, synka siostry męża. I nie wiem. Ale żadne z nas nie jest chrzestnym.

ubranko jakieś albo jakąś ładną zabawkę
    my daliśmy książeczki i kolczyki srebrne, na potem
    ja w ogóle nie uznaję dawania nie wiem jakich prezentów na takie okazje, wszystko ma jakieś granice chyba

• vertigo Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buuuu Malinko, to kłódka na lodówkę i kluczyk do połknięcia ;)

‹‹ 1302 1303 1304 1305 1306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ