Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
M@linka wrote:Nie no serio z tym jedzeniem to mam problem - do obiadu zdrowo sie odżywiam a potem nie wiem co się dzieje i wlacza mi sie ogromny apetyt i to często na niezdrowe i duuzo.
Na śniadanko jem np. razowe pieczywo dwie kromki po ok 75kcal kazda z białym serem i pomidor, drugie śniadanie jakies owoce z dwa i obiad jednodaniowy a po obiedzie w godzinach 14-17 obżarstwo... Nie wiem co zle robię ze mnie ten apetyt lapie. Na obiad puree z ziemniaków, filet z kurczaka smażony i dużo salatki z salaty lodowej z domowym winegretem i zjadlwszy go juz czułam sie nienajedzina a o 16 zjadłam makowca zpol kilo pomarancza malwgo i zapialam szklanka mleka i dopiero poczułam sie syta i juz nic nie jadłam.
Coco co o tym myślisz fachowym okiem? Filet w przyprawach smażony praktycznie bez tłuszczu.
Zdecydowanie w ciązy należy jeść częściej i mniej.
Jeśli masz problem z utrzymanie odpowiedniego poziomu glukozy to musisz wyeliminować wszystkie cukry proste czyli zamiast owoców zjedz sobie np. kanapkę pełnoziarnistą z wędliną i warzywami. Półkilo makowca - to ja Ci pisać nie będę bo sama wiesz... ale zamiast makowca zjedz sobie orzechy, one też są sycące, a zawierają mnóstwo składników potrzebnych kobiecie w ciąży. Wieczorem miałaś bardzo dużo węglowodanów. Zamiast owoców i mleka zjedz np. omleta z wiórkami kokosowymi i orzechami. Będzie lepszy wybór.Evita, M@linka lubią tę wiadomość
Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć))
Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t]. -
Elaria, czytam grę o tron, jestem już na 400stronie - aktualnie Lady Stark jest na gigancie u siostry
bardzo mi się podoba, tylko nazwiska mi się pieprzą i co już coś zapamiętam, to zaraz wprowadzane są następne. Zamówiłam już II część
Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań... -
vertigo wrote:Buuuu Malinko, to kłódka na lodówkę i kluczyk do połknięcia
O ile nie jest słodzony
M@linko,
No przykro z tą cukrzycą... ale kto ma dać radę, jak nie Ty. Po tych wszystkich Twoich przejściach, embargo na lodówkę to już będzie mały pikuś.
Poza tym, u Ciebie ciąża już z górki. Kikanaście tygodni do powitania Dominika. Dasz radę! Poza tym, ja się nie zdziwię, jeśli niektóre z nas wkrótce tu do Ciebie dołączą. I będziemy się wspierać w cierpieniach
I jeszcze jedna rzecz mi przyszła do głowy: pisałaś o tej mecie, że szkoda, że jej nie bierzesz. Ale wiesz, w sumie lepsza dobra dieta niż najlepsze lekarstwo. Po cholerę się szprycować. Ja mam ciągle wielki zgryz z tą moją osobistą apteką, którą muszę codziennie przyjmować.
Będzie dobrze!
Ty nam będziesz pisać co jesz / czego nie jesz. My Cię ojojamy. I wspólnie damy radę. Na szczęście nie jesteśmy tym rodzajem wątku, gdzie codziennie opowiadamy sobie kto co jadł na obiad, więc nie będzie Cię tu nic wkurzało.
Głowa do góry!M@linka lubi tę wiadomość
-
MAlinka i zapomij o tekscie kłódka na lodówkę, Ty musisz jeść ale jakościowo poprawnie!!!!!
Vertigo ja Cię proszę - nie daj Malince takich rad, że kłódka na lodówkę, to jest najgorsze co można pacjentowi powiedzieć!!!
Malinka jak masz pytania to privEvita, Elaria, M@linka lubią tę wiadomość
Dorola31 wrote:https://zapodaj.net/f830b555adc4d.jpg.html
Hmmm nie wiem jak wstawić zdjęcie
Jeśli zrobiłam to jakoś w miarę dobrze to powinno być zdjęcie pierwszych prawie gotowych bombek
Dorola,
Ty to sa-ma zro-bi-łaś?!?!
Jezu, jak oni rozdzielali te talenty! W której kolejce ja wtedy stałam?!
Ale czaaad!
Są śliczne!!
Ja to bym chyba nawet bańki równo na jeden kolor nie pomalowała.
(jestem z tego regionu, gdzie mówi się "bańki", a nie "bombki")
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 10:48
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyannak wrote:Dorola,
Ty to sa-ma zro-bi-łaś?!?!
Jezu, jak oni rozdzielali te talenty! W której kolejce ja wtedy stałam?!
Ale czaaad!
Są śliczne!!
Ja to bym chyba nawet bańki równo na jeden kolor nie pomalowała.
(jestem z tego regionu, gdzie mówi się "bańki", a nie "bombki")
Może w kolejce po empatię
ps. Dorola Bombki zajebiste! Od ręki tak malujesz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 11:12
-
nick nieaktualny
-
Malinka to gadam.
Co powinnas jesc:
Ryz dziki, brazowy, pelnoziarnisty
Makaron razowy, pelnoziarnisty
Kasze gryczana, wiejska
Chleb razowy, pelnoziarnisty
Otreby!!!!!!
Platki owsiane gorskie - nie bkyskawiczne
Chude mieso, kurczak, indyk, krolik,
Ryby ryby ryby ale nie smazone tylko grillowane lub pueczone w piekarniku
Owoce morza - np. grillowane krewetki
Chude wedliny - glownie z drobiu
jajka w formie omletow, jajecznicy, gotowane, ale nie smazone... jak robisz jajecznice czy omlet to bez tluszczu
Orzechy, wiorki kokosowe, pestki dyni, slonecznika, siemieni lniane
Olej lniany, oliwa z oliwek dodawana na zimno do salatek
I Warzywa zwlaszcza zielone. Warzywa ok 1 kg na dzien w formie salatek, zup.
Uwaga na nabial i owoce. Nabial moze bardzo podnosic poziom glukozy.M@linka, Evita lubią tę wiadomość
Coconue te jedzonko co napisalas to pewnie tez jest dobre dla odchudzających sie ?
a powiedz mi napisalas o nabile ze podnosi glukoze..czy np mleko dodawane do kawy ,a ja pije 2 dziennie,czyli wyszloby ponad pol szklanki mleka dziennie ,ma sie jakos do mojej wysokiej glukozy na czczo?2017r-IVF-wrzesień-nieudane
2018r-naturalny Cud♥
-
Coconue wrote:Malinka to gadam.
Co powinnas jesc:
Ryz dziki, brazowy, pelnoziarnisty
Makaron razowy, pelnoziarnisty
Kasze gryczana, wiejska
Chleb razowy, pelnoziarnisty
Otreby!!!!!!
Platki owsiane gorskie - nie bkyskawiczne
Chude mieso, kurczak, indyk, krolik,
Ryby ryby ryby ale nie smazone tylko grillowane lub pueczone w piekarniku
Owoce morza - np. grillowane krewetki
Chude wedliny - glownie z drobiu
jajka w formie omletow, jajecznicy, gotowane, ale nie smazone... jak robisz jajecznice czy omlet to bez tluszczu
Orzechy, wiorki kokosowe, pestki dyni, slonecznika, siemieni lniane
Olej lniany, oliwa z oliwek dodawana na zimno do salatek
I Warzywa zwlaszcza zielone. Warzywa ok 1 kg na dzien w formie salatek, zup.
Uwaga na nabial i owoce. Nabial moze bardzo podnosic poziom glukozy.
Matko, jak żyć...
Elaria lubi tę wiadomość
Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań... -
Coconue, a jakie produkty polecasz na zwalczenie bakterii obecnych w moczu?? Już się zajadam czosnkiem i cebulą na kanapce oraz jem żurawinę i piję herbatkę z owoców żurawiny. Dodam jeszcze, że w moczu wyszły mi dość liczne bakterie, erytrocyty - świeże, pojedyncze, pH=6. CRP wynosi 5 przy normie 0-6, więc żadnej infekcji raczej nie mam?!
Ehhh...jak nie urok to sraczka... trochę się zaczynam martwić, a gin jeszcze nie odpisał
Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
Cześć Dziewczynki,
Dziś czuję się trochę samotna...mąż wyjechał służbowo na tydzień, a ja w domu zostałam sama. Nawet bez psa, bo go na chwilę odstąpiłam rodzicom;)
Jutro na szczęście jadę na zjazd studiów, a od poniedziałku mam kurs paznokci, na który mnie namówiłyście (jeszcze raz dziękuję!), więc nie będę miała czasu na myślenie. Czekam też na telefon w sprawie pracy, szefowa miała odezwać się po 3 listopada, więc wiecie...siedzę teraz jak na szpilkach. Z jednej strony chcę, żeby zadzwoniła, a z drugiej wolę swoją strefę komfortu i nie chcę nowości. Czy to ma sens? Chyba nie.
Malinka teraz coraz więcej dziewczyn ma cukrzycę ciążową, plus w tym pechu jest taki, że po porodzie w 99% przypadków ona przechodzi. Musisz zacisnąć zęby i wytrzymać, choć domyślam się, że utrzymanie diety to tortura. Ja tam uwielbiam sobie dogadzać pysznościami i jestem strasznie nieszczęśliwa i złośliwa jak tylko ktoś mi zabrania czegoś jeść
annak czekam z Tobą na wynik. Jestem spokojniejsza niż zeszłym razem, ale napięcie mnie nie opuszcza. Pewnie u Ciebie to tak jest x1000 więcej. Wynik po 12tej ma być, tak ?
Dorola następna utalentowana kobitka!piękne dzieło
Mam też wynik prolaktyny. 19 jednostek, a po obciążeniu wzrosła 8x. Nie wiem czy to norma, bo norm w zasadzie w internecie nigdzie nie ma. Ale na moje oko jest ok. Pewnie na oko mojego lekarza będziemy znowu zbijać. Czy jest coś w ogóle takiego jak dobra wartość prolaktyny dla starań?!M@linka lubi tę wiadomość
-
Elaria wrote:Może w kolejce po empatię
ps. Dorola Bombki zajebiste! Od ręki tak malujesz?
Robię sobie ogólny zarys mikołaja ołówkiem - zaznaczam czapkę, wąsy, rękę i buty. A resztę to już odręcznie. Mikołaje już prawie skończone, teraz maluję bałwanki i aniołki
Jak skończę to też pokaże, a coKochać Cię było łatwo, zapomnieć niemożliwe...
Mateuszek 26tc [*]
Maleństwo 6/9tc [*]
Michaś moja miłość -
Skrzaciku,
Jeśli nasz listopadowy wiatr pozytywnych zmian i dobrych wieścu będzie wiał, to masz już na bank tę pracę!
Trzymam cały czas kciuki i naprawdę nie zdziwię się, jeśli zaraz zacznie Ci dokuczać klęska urodzaju i nie będziesz wiedzieć, którą ofertę wybrać.
skrzat1988 wrote:annak czekam z Tobą na wynik. Jestem spokojniejsza niż zeszłym razem, ale napięcie mnie nie opuszcza. Pewnie u Ciebie to tak jest x1000 więcej. Wynik po 12tej ma być, tak ?
Prawdę mówiąc, tę godzinę 12:00 to sama sobie wymyśliłam, bo poprzednio zadzwonili po 11:00. Równie dobrze wyniki mogą być dzisiaj później, albo jutro, albo nie wiem kiedy... Ta niewiedza (co do terminu) dobija równie mocno, jak samo czekanie.
Zaraz będę dzwonić, ale wstrzymuję się jeszcze chwilę, bo akurat mam ograniczone warunki do rozmowy i muszę poczekać aż będę mogła swobodnie gadać.
Dziękuję Wam, że jesteście. -
Dziękuję Coco za poradę
Syla no właśnie u mnie w labie też powiedzieli ze norma to 99 - NIE OGARNIAM TEGO!!!!
Zapisałam sie na poniedziałek do diabetologa to zapytam i powiem Wam co mi powiedzial na temat norm.
Mój gin był w labie i przeslal mi foto wyniku. Flora fizjologiczna nie wymaga leczenia - taki komentarz. Ale e coli są.
Musze spiac dupe z ta cukrzyca i tyle. Kobiety mają gorsze problemy w ciąży lub bez niej... Wiec dzieki bogu to tylko to...NARAZIEWiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 12:22