X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie nie planuję ustawiać. Co tydzień aktualizuję opis w stopce, żeby było widać, który tc.

• Pysia87 Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękiję dziewczynki :) U mnie cykl 28 dniowy, ale tak jak Wam pisałam, w 25 dc test nie wyszedł, w 29 beta była 275, nie mierzyłam temperatury ani nic z tych rzeczy, tylko w ostatniej ciaży zarodeczek był mniejszy i sie źle skończyło, dlatego spokojniejsza bym była jakby się zgadzało, chociaż wiem, że to nie ma znaczenia ;)

Niebieskaaa, ustawię za tydzień jak już przejdę przez ten najgorszy okres :)

Teraz czekamy do soboty na usg Jagienki, już powinno być widać pęcherzyk, albo pęcherzyki przy takiej becie :)

Mama :)
    12.2015 - pjp 9 tc
    06.2016 - </3 12 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia87 wrote:
    Jestem po wizycie - 0,86 mm żywego dziecia mam :) z usg 6tydz 6dz, a jestem 7tydz i 1 dzień więc już schizuję. Za tydzień kontrola. Dostałam clexane 0,4 pomimo braku wskazań.
    Pysiu, wspaniale informacje :)! Ja własnie czekam na konsultacje u gin w sprawie wyników... Wiem ze bezsens ale sie jakos denerwuje. Tak sobie mysle o moim malzu, ze jednak mimo wszystko faceci maja troche łatwiej. Mniej stresów :) ale za to musza z nami żyć :P

Pysia87 lubi tę wiadomość

• roma Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dżizas, Wy tak tu o tym przyroście wagi... Ja z Młodym w ciąży 30 kilo przytyłam! Nie chodziłam tylko się kulałam ;-)

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia cudna wiadomosc :*

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pyska! Cudownie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2016, 10:49

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Ha! w Norwegii nie ma wolnego dnia jutro rzecz jasna, ale ja mam wolne, jade do Oslo na drugie badanie polowkowe. Na pewno Wam napisze, co lekarz mysli nt plci:)
    A po badaniu...spotkanie z kolezanka, obiad, shopping dla mnie i dla Chrupka i zostaje w Oslo na noc:) szkoda ze nie pije, bo chetnie posiedzialabym wieczorem w jakiejs knajpie, ale pewnie po tym calym lataniu bede zmeczona.

Takze udanego dlugiego weekendu dla wszystkich!
    oczywiscie dasz znac jak po wizycie,bedziemy czekac niecierpliwie &&

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Pysia87 Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed nami jeszcze długa droga, a już na pewno długi tydzień...

Aniu, myślę że u nas każda wizyta będzie budziła już zawsze odrobinę stresu :) Mój maż miał tak przerażona minę jak wyszłam od gina, myślał, że nic z tego, bo długo nie wychodziłam i widać było ta panikę. A niech też się postresuje, a co! :) A potem przez cała powrotna drogę podśpiewywał zadowolony ;)

Mama :)
    12.2015 - pjp 9 tc
    06.2016 - </3 12 tc
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    Dziewuszki jak sie spotkacie ,to ja tez poprosze fotke na maila:)
    To Ania chyba zbierała te maile ?:)
    ja tez! ja tez!

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    Ja juz ze 4 lata temu :P U mnie rodzice kupili Yamaha Drag Star 2 sztuki mama swoja tata swoja wiec zdalam zeby tez miec mozliwosc posmigac :P
    A ty jak tam? Smigasz czyms?
    Fajna sprawa 2 motocykle :) ja od razu jak zdalam prawko kupiłam sobie suzuki sv 650, potem z mężem kupiliśmy honde cbr 600 rr, jeździliśmy razem kilka lat, ale 1,5 roku temu sprzedaliśmy obydwa bo kasa była potrzebna na działkę, a poza tym staraliśmy się już o dzidzie więc ja raczej jeździć bym nie mogła. Mam jeszcze cały ubiór, skórzany kombinezon dwuczesciowy spinany w jedno jak nowy, buty, rękawice i kask, jakbyś miała kogoś kto by szukał chętnie też sprzedam, bo raczej długo nie pojezdze jeszcze :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 18:18

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia - mój Dzieć na ostatnim usg prenatalnym był 3 dni młodszy niż wynikało z OM. Na tym etapie co jesteś takie różnice są normalne ;) jakoś w 8t4d też był chyba 2 dni młodszy. najważniejsze ze wszystko w porządku <3 później nadrobi ;)

Aniołek 7t5d [*]
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda9215 wrote:
    Dziewczyny czy od wczoraj po tej cytologii odczuwam ból w okolicach szyjki. Kłucie.. I ciągle mam "brudny" śluz taki brązowy. Czy to raczej normalne czy dzwoni do lekarza? Wczoraj powiedzial że szyjka wygląda dobrze i nic się z nią na Q rzut oka nie dzieje.
    ja przed punkcją miałam robioną cytologie dwa razy w ciągu 10dni,te drugą z powodu pobrania małej ilosci materiału i własnie w jednym i drugim przypadku plamiłam przez 3-4 dni

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja jak miło ze jestes,lanie ci sie nalezy,trzeba było choc jedno zdanie napisac bysmy sie nie martwiły łobuziaro!Poza tym ciesze sie ze wywalczyłas swoje,a ten lekarz... brak mi słów,o pieniądzach umie gadac a jesli są wskazania to nic dla ciebie nie potrafi zrobic,ja bym juz nie poszła do takiego,jeszcze pewnie bym mu nagadała.Trzymaj sie kochana,mam nadzieje ze jak juz dojdzie do porodu to trafisz w naprawde super ręce

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia87 wrote:
    Jestem po wizycie - 0,86 mm żywego dziecia mam :) z usg 6tydz 6dz, a jestem 7tydz i 1 dzień więc już schizuję. Za tydzień kontrola. Dostałam clexane 0,4 pomimo braku wskazań.
    Wow!toz to juz kawał dziecia :-) nie przejmuj sie róznicami,na takim etapie 1mm to ogromna róznica wiec pomyłki przy mierzeniu zdarzają sie czesto.Zdróweczka kochana

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, fajnie ze wrocilas ;) o rany! TY już 31 tydzien, kiedy to zlecialo?!
    Podpisuje się pod wpisami dziewczyn, nie znikaj proszę już tak nagle, martwilysmy się. W ogóle fajnie by było jakbyśmy napisały choć trzy słowa "nie będzie mnie".

Aniołek 7t5d [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po konsultacjach - dostałam bromergon na prolaktyne. Co do podwyższonych przeciwciał antykardiolipinowych powiedziała, ze musi byc clexane. Przy samym mthfr nie. I acard. Tym razem musi sie udać :)
    Edit: obydwa dala mi na refundację, mimo tego że chodzę prywatnie. To tak a propos wczorajszej dyskusji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 21:05

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sy_la kuruj sie,zdrówka zycze

sy__la lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Sy_la kuruj sie,zdrówka zycze
    Dziękuję ;) kuruje się intensywnie, a najwięcej to śpię, bo aż pół dnia przesypiam i całą noc. Teraz czuję się już znacznie lepiej, tylko głos straciłam a i kaszel mnie dopada taki mokry co zaczynam konkretnie wydalac flegme (przepraszam ze tak dosłownie). Wczoraj mnie tak zatoki bolały od kataru, na noc przylożylam sobie lekko rozbitą kapustę na czoło i szyję/gardło no i super poprawa, zatoki rano już nie bolały... Dużo by pisać co jeszcze robię, ale nie chcę zasmiecać wątku...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 20:40

Aniołek 7t5d [*]
  • Evita Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny,

Miałam napisać wczoraj ale wróciliśmy z Łodzi bardzo późno, mega wykończeni a potem jeszcze musiałam męża wykorzystać i padliśmy ;)

Malina potwierdził że staranka czas zacząć :) Wypisał recepty jak się uda i mam brać:

Acard - od 16dc
    Od pozytywnego testu - fraxiparine i Encorton buuu.... Ale mówił, że encorton tylko przez część ciąży
    Luteinę - 2 razy dziennie

I jak się uda zajść to szybko mam przyjechać na doszczepianie - 1 szczepionka jak najszybciej po teście a druga gdzieś w połowie ciąży.

Także będę męża męczyć dalej ;) Trzymajcie kciuki za szybkiego gola!

Jacqueline, Niebieskaa, Ania Ruda, skrzat1988, promyczek 39, sy__la, Gaduaaa lubią tę wiadomość

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    ja tez! ja tez!
    Ja też bym chciała dostać :)

‹‹ 1352 1353 1354 1355 1356 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ