X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • roma Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarku, ja też dojadę ok 12 :-) ależ się cieszę!

Ruda - lekarz skarb. Pół Polski mogłabym do takiego jeździć.

Magdzia, uwielbiam takie wieści. Zaraz przypomina mi się jak z Synkiem takie badania miałam. Jak robiliśmy echo serduszka to lekarka powiedziała że zachowa fotę i będzie studentom pokazywać jak wygląda serce idealne :-) kurcze, tak Bardzo bym chciała znów to przeżyć...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 21:27

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    Spotkanie w Katowicach - a raczej miejsce na nie - właśnie zarezerwowane!

Sobota, 19.11 ok 13.00
    będę na Was czekać od 12 na dworcu PKP (w galerii Katowickiej) przy sklepie Ani Kruk i przy lodziarni (galeria - parter, wejście przy wejściu na dworzec)

Ikarku, dziękuję za zaangażowanie :-)
    Ja na 100 jestem.
    Do zobaczenia <3

Evita lubi tę wiadomość

• nadziejaaaaa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna piękna beta ;)
    Magdzia super wieści- gratuluję ;)

Bardzo mnie cieszą takie dobre wieści od Was ;) Oby takich jak najwięcej ;)
    Żałuję że nie bede mogła Was poznać osobiście- czekam jednak na jakieś fotki z spotkania ;*

Aniołek <3 7.10.2016. <3
    "Nienarodzone dzieci nie odchodzą.. one tylko zmieniają datę przyjścia na świat"

Niedoczynność tarczycy, Hashimoto,,Mutacje,Trombofilia... Niekończąca się opowieść...

In vitro start kwiecień 2019
    Punkcja 15.04 pobrano 12 komórek
    Transfer 16.05
    7dpt beta 49 😍
    9dpt 151 😍
    11dpt 350 😍
    15dpt 2148 😍
    18dpt 6823 😍
    22 dpt mamy ❤️ 😍😍
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki! Wasze zdrówko.
    Piję właśnie winko na endometrium za każdą z Was :)

Magdzia88, M@linka, Niebieskaa, Evita, promyczek 39, sy__la, Elmo13 lubią tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga22 wrote:
    Jagna wspaniale! :)

Powiem wam moj sposób by nie myśleć o dziecku to znajduje sobie zajęcie co myślicie o tym czy to dobre rozwiązanie ?
    Fakt pracuje w markecie i widzę rozne dzieci ale skupiam sie na pracy..
    Mam teraz taką motywacje isc na prawko ale niektórzy twierdzą ze sie nie nadaje bo jestem za nerwowa :(
    Kibicuje wam wszystkim!
    Olej wszystkich,jesli masz chec zrobic prawko nikt nie powinien cie zniechęcac,moze byc z ciebie bardzo dobry kierowca.Chyba kazdy z nas jest czasem nerwowy,mysle jednsk ze jazda samochodem wymaga samodyscypliny i koncentracji wiec nie ma miejsca na nerwy.No chyba ze jakis dupek wymusi ci pierwszenstwo to wtedy kazdy pluje litanià.Prawo jazdy to dobry pomysł,nie sluchaj innych,rób to na co masz ochote,nie pozwól sie ograniczac

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda takich lekarzy lubie którzy nie patrzà na ograniczenia czasowe i skupiajà sie w 100% na pacjentce i jej problemach
    Magdzia super wiesci <3 uwielbiam kiedy piszecie juz o swoich maluszkach,te raczki,oczka,nosek...przeminèlo z wiatrem widok fasolki teraz to juz ludź i to powazny :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 22:18

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszcze wizyty...ale nastepnej nie odpuszcze,bede z wami :-)

Ikarzyca lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 00:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Jak ja tak pracuję, pracuję i pracuję, że nawet nie mam chwili, żeby wpaść do Was i coś napisać, to... cholernie tęsknię za Wami.

Ale jutro pozbywam się jednego pożeracza czasu i wreszcie będę się mogła poudzielać.

Śpijcie dobrze <3

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Pysia87 Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2016, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, jak ja Ci zazdroszczę takiego lekarza!! Ja trafiam na samych takich, że szkoda gadać :/ najlepszy był ten, który mnie zlał, bo puste jajo to nie poronienie i do niego to przychodza pacjentki z 5-6 poronieniami, a ja to nie wiem. Poczułam się trochę jakby mi z liścia dał :) Złotego masz lekarza, może mój następny typ będzie lepszy, też stawiam na młodego. :)

Dziś tymczasem jadę do takiego tylko po to, żeby zobaczyć dzieciatko, chociaż teraz troszkę żałuję, że się nie wstrzymałam do poniedziałku, byłoby po tym najgorszym dla mnie czasie. Ale przynajmniej zobaczę kogo mam w brzuszku :)

Zazdroszczę Wam tego spotkania i również czekam na fotki :)

Mama :)
    12.2015 - pjp 9 tc
    06.2016 - </3 12 tc
  • ruda9215 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w ten u mnie mroźny poranek. Zacznijmy od czegoś pozytywnego. Dziś czwartek co za tym idzie jutro piątek! A do tego dla wielu Wolny piątek! ;)

Ja rana tempka.. Jak po stole.. 36.80. Trzecia taka sama. . SZOK! i dzis trochę wyleciało krwi przy siusianiu. Takie niteczki. Obstawiam że po cytologii. ;(

Fasolka [*] 6t (06.05.2016)
    Biochemiczna (09.2016)
    Lileczka - 24.10.2017 nasz cud <3
    'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry czwartkowo. Dla większości jutro zaczyna sie długi weekend :) Dobrze Wam !
    Ja wczoraj miałam różowy śluz, dziś z rana też zaliczyłam jakieś delikatne paseczki krewki w śluzie, u mnie to oznaka około owulacyjna. Tylko pytanie co z moją temperaturą? Jest zdechła... Wczorajszy test owu jeszcze negatywny , ale ciemniejszy niż we wtorek. Wygląda na in progress hehe. Mam nadzieję, że owu przyjdzie i to w terminie. Przeziębienie nadal mnie trzyma. Boli mnie gardło, troszkę kataru mam.. słaba taka i z dupppy wyjęta... Ale mam ochotę też na czerwone winko i poprawę endometrium :) hehe

Aga ja robiłam prawko będąc w ciąży z moim drugim synem :) heh i uwierz, że też jestem nerwowa. To jest głupi argument.. Nie przejmuj się tylko rób jeśli masz ochotę ;)

Dorola przykro że @ znowu zawitała. Na pewno jeszcze dla dużej części tutejszych dziewczyn listopad nie okaże się łaskawy. Głowa do góry , moze grudzień będzie łaskawy ? To taki magiczny miesiąc :)

Madzia ale super wieści :) bardzo się cieszę, że wszystko jest w porządku ! Oby tak dalej :)

Ruda no pięknie ! Bez kitu same dobre wiadomości !!! WOW ! Korzystajcie za ten z tych dobrodziejstw które udało się uzyskać :) I nie zapominajcie mimo wszystko dalej działać, wierzę że się uda :)
    Ruda, moja temp też pozostawia wiele do życzenia. Nie wiem czy to może księżyc w tym miesiącu jest jakiś negatywnie na Nas wpływający ? Fuck...

Pysia trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę :) musi być dobrze. też zagościsz później u Nas z samymi dobrymi wieściami.

annak rzuć tą robotę w diabły i wracaj popisać :)

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha! w Norwegii nie ma wolnego dnia jutro rzecz jasna, ale ja mam wolne, jade do Oslo na drugie badanie polowkowe. Na pewno Wam napisze, co lekarz mysli nt plci:)
    A po badaniu...spotkanie z kolezanka, obiad, shopping dla mnie i dla Chrupka i zostaje w Oslo na noc:) szkoda ze nie pije, bo chetnie posiedzialabym wieczorem w jakiejs knajpie, ale pewnie po tym calym lataniu bede zmeczona.

Takze udanego dlugiego weekendu dla wszystkich!

Evita, Arleta, M@linka lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Ha! w Norwegii nie ma wolnego dnia jutro rzecz jasna, ale ja mam wolne, jade do Oslo na drugie badanie polowkowe. Na pewno Wam napisze, co lekarz mysli nt plci:)
    A po badaniu...spotkanie z kolezanka, obiad, shopping dla mnie i dla Chrupka i zostaje w Oslo na noc:) szkoda ze nie pije, bo chetnie posiedzialabym wieczorem w jakiejs knajpie, ale pewnie po tym calym lataniu bede zmeczona.

Takze udanego dlugiego weekendu dla wszystkich!

wow :) fajnie,że jutro połówkowe :) na pewno będzie wsioo oki : ))))

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro tydzien temu bylo ok, to jutro raczej tez. Ale oczywiscie...stresik jest. Najbardziej ciesze sie na sama podroz, zmiane otoczenia, spotkanie psiapsioly itd.:)
    Najpierw maz mnie wiezie godzine do pociagu, a potem pociagiem jade 4-5h, podroz na calego:D

Gaduaaa lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia, trzymam kciuki!

Niebieska, mi już zbrzydło siedzenie w jednym miejscu. Cieszę sie nawet, jak muszę jechać do lekarza.
    U mnie rano dzis -7.

Mierzę cukry. Na razie mam piękne. Na czczo 84, godzinę po sniadaniu 103.
    Czy to może awaria glukometru? Poniżej 90 na czczo to nie pamiętam abym miała. Kusi mnie sprawdzenie glukometru. Wiem, że on nie jest superdokładny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 08:52

Niebieskaa, Pysia87 lubią tę wiadomość

• laila_25 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga22 wrote:
    Jagna wspaniale! :)

Powiem wam moj sposób by nie myśleć o dziecku to znajduje sobie zajęcie co myślicie o tym czy to dobre rozwiązanie ?
    Fakt pracuje w markecie i widzę rozne dzieci ale skupiam sie na pracy..
    Mam teraz taką motywacje isc na prawko ale niektórzy twierdzą ze sie nie nadaje bo jestem za nerwowa :(
    Kibicuje wam wszystkim!

Ja tez jestem nerwus a zrobilam prawko nawet na motor :P Dasz rade :))

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria brrrrr (u nas - pracuję w Bielsku, więc niemal w górach) zaledwie -2 :D

Niebieska oglądałam sobie wczoraj inspirujące obrazki i znalazłam foty pięknego osiedla własnie z Oslo. Jak tam jest pięknie! Pewnie, że zdjęcia są podrasowane itd, ale bije z nich taka czystość, ład i spokój, że aż chciałabym tam mieszkać...

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8c61a496f96b.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e45317bbd3e7.jpg

No generalnie rozmarzyłam się :) i w poczuciu rozczarowania, że jeszcze kilka lat będę mieszkać tam gdzie mieszkam, zaczynam dzisiaj podrasowywać mieszkanie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 09:14

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Dorola31 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    U mnie dzisiaj też mroźno -5, ale za to słonecznie :)
    No i przez długi weekend wyjątkowo pracowicie.

Miłego dnia :D

Kochać Cię było łatwo, zapomnieć niemożliwe...
    Mateuszek 26tc [*]
    Maleństwo 6/9tc [*]
    Michaś moja miłość <3
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki,
    Cieszę się przeogromnie z pozytywnych wieści:
    Jagna - beta śliczna, może rzeczywiście będzie 2 lokatorów ;)
    Pysia - trzymam kciuki za wizytę, daj znać co i jak.
    Niebieska - zazdroszczę wycieczki do Oslo i drugich prenatalnych... Eh.. Ja jeszcze czekaaaaam, pewnie do grudnia. Dawno Dzidzi nie widziałam.
    Ikarku - zapisałam miejsce spotkania, będę!
    Aga - rób prawko i nie patrz na innych. Wg mnie bez prawka to jak bez ręki. Ja w wieku 16 lat już byłam kierowca, czasem jeździłam nielegalnie po mieście nocą haha, a jak były mnie uczył to poza miastem na wsiach.
    Laila - ja też zrobiłam prawko na motocykl kat. A jjakieś dobre 7 lat temu ;) posiadasz jakąś maszynę? :-)

Sorrki jeśli czyjś wpis ominęłam i się nie odnioslam, musicie mi wybaczyć... Czuję się jak kupa, zdycham od wtorku... Katar, gardło, a teraz mówić przestaje i kaszel zaczyna mnie męczyć :-(
    Póki co leczę się domowymi sposobami, tylko to mi pozostaje, chyba że będzie się pogarszać zamiast poprawiać to pójdę do lekarza. Bardzo dużo snu potrzebuje i niestety jakoś nie chce mi die udzielać na forum.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 10:13

Ikarzyca, Niebieskaa lubią tę wiadomość

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Skoro tydzien temu bylo ok, to jutro raczej tez. Ale oczywiscie...stresik jest. Najbardziej ciesze sie na sama podroz, zmiane otoczenia, spotkanie psiapsioly itd.:)
    Najpierw maz mnie wiezie godzine do pociagu, a potem pociagiem jade 4-5h, podroz na calego:D

hej niebieska cieszę się że wszystko ok ;) ja byłam u swojego rodzinnego kazał mi powtórzyć badania na te przeciwciała co mi w polsce wyszły wysłał zawiadomienie do specjalisty ginekologa i stwierdzili ze dadzą mi klexane i albyl-e także teraz jestem spokojniejsza już jestem po 7 zastrzykach .. a ty orientujesz się może jak to jest z lataniem samolotem do polski biorąc clexane i acard ? wpływają te leki jakoś ? w ogóle można latać samolotem około 8 tyg ?

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
‹‹ 1350 1351 1352 1353 1354 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ