X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska, świetna paka ciuchów. Mam nadzieję, że jak wyprasujesz parę perełek, to nam tu wkleisz :-) Albo i ten śpiworek...

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha Elaria...juz nie bede Was tak zanudzac tymi ciuchami, juz mi sie troche kreci w glowie od tego wszystkiego, bo ja sie trzymam minimalizmu i rozsadku w szafie, a dzis tonelam w tych ciuchach na lawce...brrrr okropne uczucie, przypomnialy mi sie lumpeksy w pl, jak odwiedzalam je w czasie dostawy w Pl kiedy bylam na studiach.. i te hieny, ktore wyrywaly sobie wieszaki z rak.. czasami stawalam na srodku lumpeksu i obserwowalam z zaciekawieniem i przerazeniem co sie dzieje jak babskie oczy zobacza sterte ciuchow.

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska, dlatego nigdy nie chodzę na otwarcia marketów i na promocje typu karpie w Biedronce czy torebki Wittchen w Lidlu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2016, 16:32

Niebieskaa, sy__la, M@linka lubią tę wiadomość

• sy__la Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co widzę i słyszę od mamy klientów, to ten miód Manuka działa cuda.. i przy zastosowaniu dla dorosłych jak również dla dzieci :) oczywiście im wyższa zawartość methylglyoxalu tym lepszy. Oczywiście nie neguję naszych miodów, absolutnie, bo również mają zacne zastosowanie. Ale jak dla mnie musi to być pasieka rodzinna, że wiesz co jesz ;)

A jeszcze chciałam napisać apropos mojego poprzedniego wywodu na temat tego wyniku badania moczu... otóż dodzwoniłam się do laboratorium i spytałam, dlaczego nie zrobili opisu mikroskopowego osadu... otóż Pani w punkcie pobrań, źle zarejestrowała ze skierowania od mojego lekarza i napisała tylko "badanie ogólne moczu", nie było nic odnośnie badania osadu. Wrrrr... w poniedziałek jadę z reklamacją no i oczywiście z nową próbką moczu (mam nadzieję, że w ramach tamtego skierowania mi to zrobią), bo w poniedziałek na 15:20 mam ginekologa więc chciałabym mieć na tą wizytę prawidłowe wyniki.
    Ale jestem zła, znów muszę się męczyć w nocy, żeby pilnować siuśków, aby nie oddać za wcześnie albo za późno, tym bardziej że w nocy wstaję minimum raz albo dwa na siku :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2016, 16:37

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Dzieki Jagna za wyjasnienie, to dlatego te dzieciaki sa takie podobne,ale zeby az tak?:)) Ciekawe co piszesz, ze plemnik z meska komorka ma wieksza szanse na zdrowa ciaze. Im wiecej wiem nt tych wszystkich tematow nam tutaj bliskich to mysle, ze to fascynujaca dziedzina i tyle jest jeszcze do odkrycia!
    Z tym mèskim plemnikiem to akurat u Romy wieksze szanse na zdrową ciàze,tak genetyk jej wytlumaczył a te podobienstwa to nie zawsze są,zalezy ile tych genów bedzie miec po któryms rodzicu,dopasowywujà tylko kolorem włosów,skóry,kolorem oczu,wzrostem i takie tam,poprostu by dziecko nie róznilo sie zbytnio od rodziców,ludzie potem pytali by dziewczynka biala a todzice czarni...chcà takich podstawowych róznic cech wyeliminowac

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Obstawiam, że u Jagny będą dwa maluszki. :)

Zachowanie księdza, okropność. My na naukach przedmałżeńskich często słyszeliśmy, że dzieci pozamałżeńskie są mniej inteligentne i tym podobne bzdety.
    Ha,nie dosc ze ja bez slubu to jeszcze dziecko z probówki hi hi...i wierze w Boga ale nie w tych pajacy w czarnych kieckach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2016, 17:01

sylvuś lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • ruda9215 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a Ja dziś Wam wklejam WQRWIONĄ wróżkę. :D

3b6b43f9f9ae713cm.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2016, 17:18

Jacqueline, M@linka, Dorola31, Elmo13, Pysia87 lubią tę wiadomość

Fasolka [*] 6t (06.05.2016)
    Biochemiczna (09.2016)
    Lileczka - 24.10.2017 nasz cud <3
    'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sy_la, Roma dziękuję :)

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:

Dziewczynki moje kochane jeszcze raz bardzo Wam dziękuję za wsparcie. Dobrze wiedzieć, że tak wiele kobiet akceptuje fakt, że ktoś decyduje się na ciążę z adopcją komórki lub nasienia, że nie jest to odbierane jajko dziwactwo i potępiane.

Wiesz,ostatnio kiedy bylam w domu taty,pskowslismy jego rzeczy poszlam do sąsiadki która zna nas od pieluchy,czasem sie nami opiekowala,przyjaznila sie z moją mamą,poprostu przyjaciel rodziny..Powspominalismy stare czasy a ze ona juz po 70tce to juz taki typowy moher..Kosciól,rózaniec,codziennie modlitwy po pare razy dziennie,obrazki swięte..no i jakos pyta sie co u nas,czy mamy dzieci,mowie ze staramy sie od paru lat..na to ona mi-a próbowaliscie to in vitro?
    Wiecie bylam zaskoczona jej slowami,pytaniem.Powiedzialam ze wlasnie podeszlismy do procedury ze czekamy na transfer.Ucieszyla sie ze walczymy,ze dzieci to błogoslawienstwo calego naszego zycia,ze bedzie sie za nas modlic..Bylo mi miło z nià pogawędzic,wiem ze nie jest plotkarą i takie wazne rzeczy zachowa dla siebie a przede wszystkim nie jest zepsuta przez obecny kosciól

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    Kochane ja tak na szybko, byłam z rana na 9.00 na wizycie i będziemy mieć kolejną córeczkę , będzie mieć na imię Ania a jak okaże się synkiem to będzie Piotruś lub Kubuś , Sebastian , nie mam niestety USG za dwa tygodnie będę mieć połówkowe z córeczką wszystko dobrze zdrowa jak rydz widziałam wargi sromowe wszystko jak na obrazku ;) .
    Wow!Dziura!ha ha super,cuesze sie ze dziewucha rosnie :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulli88 wrote:
    Zrobiłam tego sikanca, i efekt taki ze dalej jestem w tym samym punkcie co w poniedziałek. Albo test ferelny albo grom go wie co. Nic to na betę czekam poniedziałkowa.
    Ot co mi wyszło: https://zapodaj.net/fad9ae29e5e04.jpg.html
    To ladna kreseczka,u mnie zawsze bladziochy wychodzily przy sporej becie ale wiem ze i bladzioszki lubià byc fałszywe,jeszcze nid gratuluje ale jestem dobrej mysli,czekam z niecierpliwoscią na pozytywną bete,tylko ona potwierdzi ciąze &&

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika1357 wrote:
    Jagna gratulacje.

Dziewczyny po tym Orgametrilu to mi ktos kran odkrecil w srodku. Powinnam caly czas siedziec na sedesie bo nie moge nadarzyc zmieniac podpaski, bielizne i spodnie. Nie ma szans wyjsc z domu tak cieknie. Zeby to byl dobry znak.
    Tez mialam po orgametrilu taką miesiàczke a brzuch bolał jak nigdy,tez spodnie przebierałam..ale w koncu minie

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless wrote:
    Jagna gratki! Czekam na fotę <3

A co ten orgametril?

Ja dziś stawiam imieninowego drynia :) bezalko tyż ;) jak kto może niech pije moje zdrowie bo znowu jestem chora a reszta domu rzyga :/
    To progesteron syntetyczny ale nie podaje sie go w ciàzy oraz tym które starajà sie w danym cyklu zajsc w ciàze.
    No zdrówka wam zycze <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2016, 18:01

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda9215 wrote:
    a Ja dziś Wam wklejam WQRWIONĄ wróżkę. :D

3b6b43f9f9ae713cm.jpg
    Jaka słodycz <3 cos ci odzwierciedla?

skrzat1988 lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda - haha, czyżby tak wkoooorwiona jak Ty z jakiegoś powodu? ;) Widać, że ma "focha" :P

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • annak Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagusiu,
    Wielka radość we mnie z powodu wiadomości od Ciebie!
    Cieszę się przeogromnie i bardzo Ci gratuluję.
    Myślę, że nadszedł czas, kiedy wreszcie po tym trudnym, wyboistym okresie otrzymujesz zasłużoną nagrodę. Nagroda już jest widoczna, a za tydzień coś będzie w niej miarowo pulsowało.
    Niech to serce ujawni się na następnej wizycie, a potem niech bije do końca świata i o jeden dzień dłużej!

Jagna 75 lubi tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• vertigo Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna gratki :)
    masz jakiś turbonapęd w dupie teraz po tej informacji, zawaliłaś całą stronę ;) normalnie rzekłabym - idź się napij - ale tak to nie bardzo ;)

promyczek 39 lubi tę wiadomość

Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań...
  • vertigo Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypiłam lampkę wina
    upiłam się :)
    kocham Was :)

promyczek 39, Evita, Gaduaaa lubią tę wiadomość

Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań...
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Turbonapęd hehe :P to było dobre Vertigo :)
    Jagna super wiadomosc :) teraz czekamy na serduszkowa wizyte :)
    Hopeless stukam sie z Toba imieninowo:)
    Roma masz nową droge przed sobą,ale tylko od Ciebie zalezy czy z niej skorzystasz ..ja w kazdym razie bede Cie w niej wspierać :*

Vertigo zes po lampce sie upiła :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2016, 19:15

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po pijaku też zachodzi się w ciążę :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2016, 19:18

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
‹‹ 1364 1365 1366 1367 1368 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ