X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Mnie nie rozregulowała.
    Co więcej, chyba mi je nawet skróciła. Bo jakiś czas po tym, jak zaczęłam brać metę, cykle skróciły się z 34-35 dni na 29 jak w zegarku.

Aniu, a czy przy włączeniu mety lekarze biorą też pod uwagę BMI?
    bo ja mam sporą nadwagę niestety... choć chyba tak źle nie wyglądam:-)

• M@linka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wizytach. Ogólnie wszystko okej - nie będę zanudzać ;) Mały waży 950g - moje leniwe szczęście <3

Vertigo odpuść sobie. Na układy i systemy nie ma rady - szkoda Twoich nerwów a nasz system edukacji jeszcze nie raz zapewne spowoduje niejeden bol glowy i dupy. Tak wiec take it easy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2016, 13:59

Alisa, Niebieskaa, Dorola31, Jacqueline, Evita, Elaria, Magdzia88, promyczek 39, Pysia87, Asia87, sylvuś lubią tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Evita Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żołnierska buta i owoc brzucha miażdzą system :)
    Malinko bardzo się cieszę że wszystko dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2016, 14:11

M@linka lubi tę wiadomość

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • vertigo Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Już po wizytach. Ogólnie wszystko okej - nie będę zanudzać ;) Mały waży 950g - moje leniwe szczęście <3

Vertigo odpuść sobie. Na układy i systemy nie ma rady - szkoda Twoich nerwów a nasz system edukacji jeszcze nie raz zapewne spowoduje niejeden bol glowy i dupy. Tak wiec take it easy.

Gratulacje M@linko malucha:)

myślisz, że odpuszczanie załatwi nasze sprawy? Ja myślę, że odpuszczanie doprowadziło właśnie do tego jak jest teraz. Łatwiej jest odpuścić niż walczyć. Tu nawet nie chodzi o to, że ja mogę mieć wątpliwości czy się z czymś nie zgadzać. Tu chodzi o to, że to jest małe dziecko, które ma polubić szkołę i ma się czuć w niej dobrze. I któremu z miejsca spadnie samoocena, bo to jest ambitna dziewczynka. A kobieta nie ma racji, bo ona umiała te modlitwy tylko potrzebowała napędu, bo nie umiała dopasować tytułu do treści, te akty są podobne do siebie, a ja nawet nie wiem czy ona rozumie znaczenie słowa wiara czy nadzieja. Jak powiedziałam jej pierwsze słowo, to już trajkotała dalej, chociaż robiła to z automatu, bo nie sądzę żeby cokolwiek z tego wiedziała. Szkoda mi jej, mamy spalony wieczór.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2016, 14:33

Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań...
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja walczyłam ze szkołą 3 lata. Oprócz straty czasu, nerwów i poczucia bezsilności i absurdu nic mam to nie dało :-\ potem odpuściłam i tłumaczyłam dziecku, ze czasem różne dziwne rzeczy sie dzieja wokół nas i czasem jest to niesprawiedliwe bo świat sprawieliwy nie jest, nie byl i nie będzie i juz zlewamy tego typu skwary szkolne.

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinko, kilogram obywatela! To nie w kij dmuchał. A jak się czujesz? Mój gin też umawia co 4 tygodnie. Trudno to przetrwać.

• vertigo Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytałam córki, podobno prosiła o zaliczenie jutro, chciała jeszcze raz przećwiczyć te modlitwy w domu. Gdyby była cwana, powiedziałaby że w takim razie zaliczy dzisiaj i wydukałaby jak umiała, ale pani poprosiła o dzienniczek i wpisała jej dwie pizdy. A dziecko siedzi i płacze całe popołudnie. Ręce opadają.

Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań...
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Malinko, kilogram obywatela! To nie w kij dmuchał. A jak się czujesz? Mój gin też umawia co 4 tygodnie. Trudno to przetrwać.

Dziękuję w miarę okej. Czasem zgagusia mnie dopada. A Ty pojutrze prenatalne??? Wow leci...:)

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• M@linka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo wrote:
    Pytałam córki, podobno prosiła o zaliczenie jutro, chciała jeszcze raz przećwiczyć te modlitwy w domu. Gdyby była cwana, powiedziałaby że w takim razie zaliczy dzisiaj i wydukałaby jak umiała, ale pani poprosiła o dzienniczek i wpisała jej dwie pizdy. A dziecko siedzi i płacze całe popołudnie. Ręce opadają.

Bida mała napracowala sie zapewne a tu coś takiego. Pociesz ja jakoś - mi powtarzali, ze uczeń bez bani to jak żołnierz bez karabinu. Pociesz wytłumacz, pochwal za wysiłek. Bania to nie koniec świata.

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Ulli88 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zglupialam! @ nie ma, a beta przez te 7 dni wzrosła i owszem...ale z 2,6 do 3,4... Także ten... Po pracy idę na wino :(

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • annak Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, ale mnie przygnębiła/wkurzyła ta historia córki Vertigo :-/

Ja w swojej naiwności chciałam wierzyć, że lekcje religii to nauka o religii(-ach), a nie nauka wiary. Nie żebym miała coś przeciwko nauce wiary, ale uważam, że jej miejsce nie jest w szkole, tylko w kościele. Myślałam, że może na lekcjach religii dzieci uczą się o różnych wyznaniach, świętych księgach, o różnicach w podejściu do wiary w różnych kulturach, etc.

Ale skoro to jest tak jak piszecie i dzieci uczą się na religii modlitw, to dla mnie jest niedopuszczalne stawianie za to jedynek, piątek, ani żadnych innych ocen. Modlenie się nie powinno być podstawą do oceniania, bo jaką to reakcję i odczucia wywołuje w dziecku? Jak można budować w dziecku skojarzenia modlitwy, błogosławionej i intymnej rozmowy z bogiem (czy świętymi) z karaniem i nagradzaniem?
    Mnie się to w głowie nie mieści...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2016, 15:46

Evita lubi tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• annak Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Aniu, a czy przy włączeniu mety lekarze biorą też pod uwagę BMI?
    bo ja mam sporą nadwagę niestety... choć chyba tak źle nie wyglądam:-)

Alisko,
    Nie mam zielonego pojęcia niestety... Nigdy nikt mi nic nie mówił na ten temat. O znaczeniu wagi słyszałam tylko w odniesieniu do Clexane (spośród moich leków).
    Ale jeśli będziesz miała wskazania do mety i lekarz Ci ją przepisze, to na pewno będzie wiedział, co robić w tej kwestii ;-)

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• annak Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:

M@linko,
    Jakie "zanudzać"?!
    Toż to prawie kilogram Dominika! :-D
    Chcemy wiedzieć wszystko!
    Ale się cieszę, że dobrze u Was. Każda pozytywna wiadomość od Ciebie to miód na moje serce. Nadzieja. Wiara. Siła.

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Evita Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak mylisz religię z religioznawstwem którego w szkole nie ma... A szkoda..

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Kurczę, ale mnie przygnębiła/wkurzyła ta historia córki Vertigo :-/

Ja w swojej naiwności chciałam wierzyć, że lekcje religii to nauka o religii(-ach), a nie nauka wiary. Nie żebym miała coś przeciwko nauce wiary, ale uważam, że jej miejsce nie jest w szkole, tylko w kościele. Myślałam, że może na lekcjach religii dzieci uczą się o różnych wyznaniach, świętych księgach, o różnicach w podejściu do wiary w różnych kulturach, etc.

Ale skoro to jest tak jak piszecie i dzieci uczą się na religii modlitw, to dla mnie jest niedopuszczalne stawianie za to jedynek, piątek, ani żadnych innych ocen. Modlenie się nie powinno być podstawą do oceniania, bo jaką to reakcję i odczucia wywołuje w dziecku? Jak można budować w dziecku skojarzenia modlitwy, błogosławionej i intymnej rozmowy z bogiem (czy świętymi) z karaniem i nagradzaniem?
    Mnie się to w głowie nie mieści...
    To nie jest ocena czyjejś wiary czy gorliwosci modlow tylko znajomości słów. Jak wiersza.

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulli88 wrote:
    Zglupialam! @ nie ma, a beta przez te 7 dni wzrosła i owszem...ale z 2,6 do 3,4... Także ten... Po pracy idę na wino :(
    A nie powinnaś tego wyniku skonsultować? Biorąc pod uwagę historię z zasniadem?

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • annak Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless wrote:
    To nie jest ocena czyjejś wiary czy gorliwosci modlow tylko znajomości słów. Jak wiersza.

Wiem, wiem...
    Ale właśnie to mi nie pasuje. To znaczy - między innymi to.
    Wiem, że chodzi o odpytywanie jak wiersza, ale mimo wszystko nadal uważam, że modlitwa nie powinna być podstawą takich przepytywanek.
    Nie podoba mi się kucie na pamięć modlitwy i ocenianie umiejętności jej powiedzenia. Gdybym należała do kościoła, wolałabym, żeby dziecko odmawiało modlitwę nawet z 10-cioma pomyłkami w środku, ale z przekonaniem i zrozumieniem, a nie zakuwało bezwiednie tekst z katechezy.

Ale to chyba jakiś pogląd idealistyczny. Mam nadzieję, że nikogo nie uraziłam.

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• annak Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless wrote:
    A nie powinnaś tego wyniku skonsultować? Biorąc pod uwagę historię z zasniadem?

Ullii,
    Moim zdaniem, Hopeless bardzo mądrze pisze.
    To dziwna sprawa z tym wynikiem. Może warto to jednak skonsultować.

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Ulli88 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero w następną środę mam możliwość konsultacji. Jutro spróbuję zadzwonić do centrum onkologii, ale sądzę że beta wyrażona w tysiącach zrobiłaby na nich wrażenie. Jakby nie patrzeć moja wciąż jest w normie (więc gdzie ta @?)

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • ruda9215 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie brzuch dziś boli ;( jak na @.

Fasolka [*] 6t (06.05.2016)
    Biochemiczna (09.2016)
    Lileczka - 24.10.2017 nasz cud <3
    'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥

‹‹ 1373 1374 1375 1376 1377 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ