X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gama super,gratki :)

Ja Cię kręcę jak szybko to wszystko leci..a ja się czuję że ten rok to mi tak wirtualnie minął..,normalnie jak we snie..

M@linka lubi tę wiadomość

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gama
    Moje gratulację <3

Oj kiedy ja tu byłam. Nie będę nawet próbowała Was nadrobić, ale widzę że pięknie moje forum działa. Chociaż szczerze wolałabym Was widzieć po drugiej stronie, czyli różowej, czego Wam z całego serca życzę <3

U nas wszystko dobrze, malutka rośnie jak na drożdżach, teraz w sobotę miała chrzest ;) całą godzinę trzeba było siedzieć, prawie całą mszę wytrzymała bez płaczu, dopiero pod koniec był mega ryk że musiałam wyjść, ale to już był prawie koniec więc spoko. A płakała bo było już jej za długo no i była głodna ;) Jak to każdy nam mówi mamy książkowe dziecko, idealne. Tak jak zaśnie koło 22 tak budzi się dopiero rano 6-8. Przesypia 8 do 10 godzin ;) wiadomo za to śpi mało w dzień, ale coś za coś ;)

Oto nowe fotki ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5a089766b0ab.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c59d90677e88.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f8d2c9b9885e.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/99ddc106c1f0.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1f1ab6651c93.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2016, 23:09

Elaria, Jacqueline, M@linka, Niebieskaa, Evita, Magdzia88, kiti, promyczek 39, Elmo13, sy__la, sylvuś lubią tę wiadomość

sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Jagienki wiesz cos nowego o wczesniaczku swojej znajomej? Jak się maja?
    Dzièki ze pytasz,mala jest odpiwta od respiratora choc przez rurke podajà tlen no i pomagają jej w ten sposób oddychac,niewiele lekarze na razie mogą powiedziec,długa droga przed nimi w szpitalu.Kolezanka musi zostac w szpitalu,bardzo zle wyniki,zainfekowany caly organizm,podajà antybiotyk i ciàgle masa badan.Na razie zero konkretów i nikt nie chce nic obiecac,poprostu czas pokaze

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulli88 wrote:
    Zglupialam! @ nie ma, a beta przez te 7 dni wzrosła i owszem...ale z 2,6 do 3,4... Także ten... Po pracy idę na wino :(
    Łeeeee :-( duze to wino kupiłas?
    Przykro mi mialam nadzieje..

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gama wrote:
    Witam sie ja i Faustynka przyszła na świat 12.11.2016 SN
    3430g 57cm
    :) jak dobrze pójdzie to jutro wychodzimy do domu:)
    Pozdrawiamy
    Wspaniale,gratuluje niech zdrowo rosnie córunia <3

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka a łozysko masz bardziej moze do przodu wysuniete i dlatego tak malo go czujesz..albo twój synek poprostu duzo przesypia.Ciesze sie twoim prawie kilogramowym szczesciem,to juz taki dobry kurczak na rosół :-) Niech sobie zdrowo jeszcze rosnie w brzuszku i nie martw sie ze taki zaspokojny,nadrobi wszystko :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna,Nadia jest przeurocza,smieszek z niej widze :-) Pięknie wyglądacie i Ty super wyglądasz

blondyna5555 lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2016, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, laska z tej Blondyny. A Nadia po mamusi :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2016, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, witam sie w 1 dc. @ przyszła, ale jak zobaczyłam wyniki prolaktyny to domyślałam sie, ze tak bedzie. Teraz juz jestem na bromku i wierze, ze ten cykl bedzie szczęśliwy i w połowie grudnia zobaczymy dwie kreski :) miłego dnia!

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gama - gratulacje <3 :) :D

Blondyna - Nadia jest cudowna, taka księżniczka, do schrupania :D A i z Ciebie laseczka ;)

M@linko - kawał chłopa już :D Spoko, teraz leniuchuje, później nadrobi (po porodzie) :P Ale może nie, może będzie spokojny, moja córka była hmm nadpobudliwa w brzuchu i w sumie dalej jest rozbrykana ;)

Jagna - trzymam kciuki za maluszka, no i za tą znajomą. Rany co to się porobiło, bezobjawowa infekcja i u niej aż tak się rozwinęło :/

To od kogo mam przyjąć zamówienie na @ teraz? :P OD kogo zabrać jeszcze? :P

Miłego dnia :)

M@linka, blondyna5555 lubią tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chętnie się pozbędę @, chociaż w tym cyklu jednak pewnie przyjdzie wredota..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2016, 08:27

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak wczoraj do was napisałam to zaraz jakiegoś delikatnego plamienia jasnobrazowego dostałam, a że akurat w pracy byłam to zadzwoniłam do mojego żeby natychmiast wszystko rzucał i jechał mi zakupić jakieś podpaski czy coś bo zapomniałam z domu z tego wszystkiego. Ale po tych kilku płatkach cisza. W nocy go zmusiła niemalże do figli, bo pomyślałam że To+ wino powinno coś rozkręcić ale znowu z rana tyle co poszło to jego tylko delikatnie zabarwione na brązowo. I tak siedzę i czekam... Pierwszy raz tak na @ czekam a ona gdzieś zabladzila. Niech mi któraś swoją odda, już teraz to chętnie przyjmę ;)

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna - pięknie wyglądacie :) cieszę się ze nas odwiedziłaś jako matka zalozycielka :) ;) to prawda - watek super hula - chyba najprężniej z całej grupy o poronieniach. Dużo zdrówka dla Was!

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry..
    przyznaje się bez bicia.. nie czytałam nic.. wczoraj nie dość że zdołowana to jeszcze cały dzień coś.. a dziś wstałam i kręci mi się w głowie i czuje się jakaś słaba... czy to ta mega pełnia??

Ruda obczajałam Twój wykres.. kozacki :) mocno trzymam kciuki

Ikarku znowu witaj w czarnej dupie... u mnie niby coś zdeczka spadło.. ale jedna jaskółka wiosny nie czyni...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2016, 08:01

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa - pełnię to ja mam na twarzy, a raczej pół-pelnie węzły chłonne znów mi padły przez klimatyzację w robocie. Teraz trzy dni wolnego a później l4 jak nic! Ot to prawie jak urlop ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2016, 08:04

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • Asia87 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Vertigo, Twoje zdrowe i konkretne podejście pomaga. Zdaje sobie sprawę,że w zasadzie to dobrze,że dochodzi do zapłodnienia i chciałabym nie tracić wiary,że to „tylko” przez te statystyki i że nic więcej,że po prostu uda mi się zajść w zdrową ciąże.

Oczywiście przeczytałam Wasze opinie i zebrałam się w sobie i zadzwoniłam do Gina, oczywiście ten cykl ma być bez clo, dopiero następny i wtedy na monitoring, w zasadzie powiedział,że mogę przyjść i teraz i zobaczy czy wszystko dobrze i przy okazji podejrzymy jajka, ale wiecie co, chyba odpuszcze, wole kase zamiast na wizyte to wydać na jakieś badania, a z nim zobacze się za miesiąc i wtedy też pogadam poważnie czy może mi coś zaproponować. Ale licze oczywiście że w cyklu z przerwą zajde :) z moim synem też tak było, więc za tydzień zaczynamy maratonik prokreacyjny ;)

Jacq a koenzym biore :) już wszystko co możliwe biore :p to co nie wymaga konsultacji oczywiście. Choć korci mnie,żeby włączyć acard, mądra głowa Vertigo zaraz na mnie tu nakrzyczy :p

Odebrałam wyniki i wyszła mi tylko mutacja A1298C, Alisko widze,że i Ty ją masz czy lekarz powiedział na to coś konkretnie?

Malinko super,że u Synka wszystko ok

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Dzień dobry..
    przyznaje się bez bicia.. nie czytałam nic.. wczoraj nie dość że zdołowana to jeszcze cały dzień coś.. a dziś wstałam i kręci mi się w głowie i czuje się jakaś słaba... czy to ta mega pełnia??

Ruda obczajałam Twój wykres.. kozacki :) mocno trzymam kciuki

Ikarku znowu witaj w czarnej dupie... u mnie niby coś zdeczka spadło.. ale jedna jaskółka wiosny nie czyni...

U mnie na wykresie góry i doliny - miałam nadzieję, że dzisiaj się jeszcze podniesie - ale jednak nie - nici z cyklu, ciekawe co mi dzisiaj doktorek powie.
    Ale ten Twój wykres to naprawdę dziwny - tak praktycznie równo w dół. Jak długie masz cykle? Bierzesz coś na @ czy sama przychodzi? Gdybym nie brała dupka to nie wiem ile bym czekała.

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Gama - gratulacje <3 :) :D

Blondyna - Nadia jest cudowna, taka księżniczka, do schrupania :D A i z Ciebie laseczka ;)

M@linko - kawał chłopa już :D Spoko, teraz leniuchuje, później nadrobi (po porodzie) :P Ale może nie, może będzie spokojny, moja córka była hmm nadpobudliwa w brzuchu i w sumie dalej jest rozbrykana ;)

Jagna - trzymam kciuki za maluszka, no i za tą znajomą. Rany co to się porobiło, bezobjawowa infekcja i u niej aż tak się rozwinęło :/

To od kogo mam przyjąć zamówienie na @ teraz? :P OD kogo zabrać jeszcze? :P

Miłego dnia :)
    Wczoraj w pracy rozmawialam z takim facetem który czasem przychodzi cos naprawic no i gratulowal mi ciàzy(bo w pracy wszyscy juz wiedzą,szef wypaplał)mówil mi ze jego synowa tydzien temu poroniła w 8tygodniu,robili badania i tez infekcja..jeszcze lekarz powiedzial ze jesienią sie nie zachodzi w ciąze bo same infekcje.To ostatnie to glupote strzelił bo caly rok mozna infekcje złapac

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny , witam się wtorkowo.
    Mam do was pytanie ostatnio moja znajoma poroniła okazało się że lekarz mówił jej że mam za duży pęcherzyk jak na swój wiek ciąży była coś w 8 tyg po czym okazało się że za niecałe 2 tyg ciążą obumarła lekarz niby twierdzi że to wada jakaś i że nawet gdyby jakoś dziecko przeżyło to mogło by mieć jakąś wadę , próbowałam coś znaleźć w internecie bo ona boi się zajść w kolejną ciąże bo mówi że skoro to waga gen. to może znów się powtórzyć ..
    a jak to było u was ? któraś miała taki przypadek z za dużym pęcherzykiem a w kolejnej ciąży już był prawidłowy.. czy wystąpienie takiego pęcherzyka wiążę się z kolejną taka samą ciążą ??

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • verka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2017, 15:48

‹‹ 1375 1376 1377 1378 1379 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ