X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gama, gratuluję córuni <3 Napisz proszę w wolnej chwili jak przebiegł poród. Oczywiście forumowe ciocie czekają też na jakąś foteczkę małej Księżniczki :)

Blondyna, ale Nadia już duża dziewczynka, a jaka słodziutka i uśmiechnięta <3 Taka do schrupania hihi :) Prześlicznie Wasza trójeczka wygląda, a Ty jaka laska :)

Skrzaciku, Tobie również gratuluję nowej pracy, a z tą babą to się nie przejmuj. Zawsze znajdzie się taka co chce zaznaczyć kto tutaj rządzi. Najważniejsze, że pozostała część zespołu jest fajna i się dogadujecie. Myślę, że to kwestia czasu... w końcu zespół to zespół, trzeba ze sobą współpracować :)

M@linka, dobre wieści z wizyt :) prawie kilogramowy Dominik to już kawał chłopa... Niech sobie rośnie dalej, podejrzewam, że już niedługo zaczniesz go coraz mocniej czuć, bo będzie miał coraz mniej miejsa.

Ojojojowuję wszystkie Dziewczyny, które cierpią z powodu:
    - nadchodzącej @,
    - dziwnych wartości na wykresie
    - plamień niewiadomego pochodzenia
    - różnych bóli, dolegliwości i złego samopoczucia
    - oraz te, których dolegliwości nie wymieniłam bo mi może umknęły :P

Sama siebie wczoraj musiałam ojojać (nie miałam siły wczoraj wejść na neta), bo po wizytach u lekarzy jak tylko wróciłam do domu to zaczął się koszmar. Ja to mam pecha z jednego bagna w drugie. Już zdążyłam się prawie wykurować z przeziębienia to mnie jakaś jelitówka dopadła. Sraczka na całego, a w pewnym momencie już nie mogłam wytrzymać, bo tak mi coś na żołądku wisiało, takie jakieś skurcze jelita, żołądka i nie wiem czego jeszcze, że jak tylko wsadziłąm 2 paluchy... rzygałam dalej niż widziałam. Mój 1 i jedyny paw w tej ciąży. Nie wiedziałam, że tak duże pokłady płynów mogą z człowieka wylecieć. Trochę mi się polepszyło, ale potem woda z dupy leciała aż do północy. Temperatura doszła do 38 - trochę się bałam, ale kontrolowałam ją. Około północy już spadła do 37,5. Starałam się popijać małymi łyczkami ciepłą wodę i nawet mi to wychodziło, sporo wypiłam i jeszcze herbatki gorzkie, trochę rumianek i w końcu wzięłam nospę i węgiel wypiłam. Jakby trochę przeszło - w nocy tylko 2 razy wstawałam a dziś już jest dobrze. Nawet mogę puścić bąka bez obawy, że coś zafajdam hahahaha. Przepraszam za takie opisy szczegółowe, ale musiałam to z siebie wyrzucić :)

Nie wiem z czym to jest związane, ale moja mama też przechodziła przez to (tylko ona bardziej wymiotowała), mój mąż na wyjeździe służbowym też, wczoraj ciotka wymiotowała... a na dodatek jeszcze ten księżyć wczoraj... może to była jakaś przyczyna??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2016, 11:44

M@linka, Gaduaaa, blondyna5555 lubią tę wiadomość

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • Karola555 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny. Czy mogę się do Was przyłączyć. W listopadzie miałam poronienie samoistne, mój aniołek nie został ze mną. w 26 dc beta 26 a w 28 już tylko 9 i 11.11 przyszła @.

Dzieciaczki z serduszka: Córcia Amelka 05.2008, Synek Gabryś 10.2010
    23/02 będzie synek :)
    f2w3rjjgya3j0iis.png
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola555 wrote:
    Witajcie dziewczyny. Czy mogę się do Was przyłączyć. W listopadzie miałam poronienie samoistne, mój aniołek nie został ze mną. w 26 dc beta 26 a w 28 już tylko 9 i 11.11 przyszła @.
    Pewnie :)

Karola555 lubi tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Karola555 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam 35 lat, dwójkę dzieciaków kochanych z adopcji :) i obecnie drugiego małża ;) Pierwszy nie mógł mieć dzieci, u mnie nie każda komórka jest ok jak to wyszło jakiś czas temu u genetyka kiedy to jeszcze się leczyłam i miałam iui. Teraz naturalnie zaszłam.

f2w3rjjgya3j0iis.png
  • Karola555 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Hopeless :)
    Mam pytanie takie może podpowiecie jak to jest z owu po stracie... Jestem zalatana i nawet nie mam kiedy do gina lecieć.

f2w3rjjgya3j0iis.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo wrote:
    Powiedzcie mi do jasnej cholery czy ludzi w Polsce to nie wiedzą co się bierze na ból gardła? Rzygam dzisiaj tą robotą...
    Nooo domestos wyżre kazde bakterie nawet te z gardla :-)

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KArola - witaj <3 Z owulacją to różnie może być, może wystąpić, a może nie, to od hormonów zależy. Są dziewczyny co zachodzą w ciążę od razu po krwawieniu z ciąży biochemicznej (jaka u Ciebie wystąpiła) bądź nawet przed pierwszą @ jeśli było łyżeczkowanie. Także owulacja może być, ja miałam normalnie około 14-15dc, sytuacja podobna jak u Ciebie, z tym, że beta była wyższa bo 78 w 29dc i 6 dni później negatywna i @ tego dnia.

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • ruda9215 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemka laski. Ja dziś od rana w szkole.. Chyba jak przyjdzie kasa za nadgodziy to z taczka przyjadę.. Hahaha ;D

Mój wykres prawda.. Idealny. ALE CO Z TEGO jak częściej z tych mało idealnych wychodzą kropki zielone. Tak przejrzałam wykresy. Poza tym dla mnie pozytywny test nie będzie oznaczał ciazy. Nawet bijące serce.. Bo już to przerabialam.
    Może to moje wymysly ale wydaje mi się że to zasługa acardu. Ten równy cykl.

Swoją drogą czy te wszystkie lekki które rozrzedzaja krew nasza robią to samo w krwią płodu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2016, 12:20

Fasolka [*] 6t (06.05.2016)
    Biochemiczna (09.2016)
    Lileczka - 24.10.2017 nasz cud <3
    'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥

• roma Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Karola. Rozgość się :-)
    Z owu faktycznie może być różnie ale po ciąży biochemicznej chyba nie spodziewałabym się dużych zawirowań w kolejnym cyklu. Większe rewolucje są przy późniejszych stratach.
    Jeśli mogę zapytać - czy wiesz jaka jest przyczyna nieprawidłowości Twoich komórek?

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Karola,po biochemicznej raczej nie ma jakichs dziwnych cykli,z @ wszystko schodzi i kolejny cykl raczej jest normalny.Jesli masz owulacje to normalnie powinna byc.Powodzenia i przykro mi z powodu tej straty.Jestes "Wielka"-z powodu adopcji :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mam pytanie odnosnie badan...mam kolezanke której juz kolejny cykl beta powyzej 5 wychodzi a potem spada,wyglada na to ze ma problem z zagniezdzeniem.Na usg nie widac nieprawidlowosci,endo zawsze ładne..lekarz chce spróbowac z IUI ale wczesniej proponuje hsg.Czy to badanie jest wskazane?Czy ono cos pokaze wiecej niz droznosc?Moze lepiej histeroskopie albo laparo zrobic?Nigdy tskich badan nie robilam i niewiele tez o nich wiem ale hsg to takie ubogie badanie i chyba w jej przypadku bez sensu,mam racje?Poradzcie co moze zrobic..z tego co wiem to porobila troche badan i ma mutacje jak ja.

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Karola555 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Witaj Karola,po biochemicznej raczej nie ma jakichs dziwnych cykli,z @ wszystko schodzi i kolejny cykl raczej jest normalny.Jesli masz owulacje to normalnie powinna byc.Powodzenia i przykro mi z powodu tej straty.Jestes "Wielka"-z powodu adopcji :-)
    Dziękuję :) Dzieciaczki mam kochane, wzloty i upadki jak wszędzie, synuś dał mi popalić trochę hihi, ale serduszko ma złote ;) Wczoraj właśnie za swoje kieszonkowe kupił mi czekoladę :) Słodziak :)

Evita lubi tę wiadomość

f2w3rjjgya3j0iis.png
  • Karola555 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna gratuluję ciąży :)

f2w3rjjgya3j0iis.png
  • Karola555 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    KArola - witaj <3 Z owulacją to różnie może być, może wystąpić, a może nie, to od hormonów zależy. Są dziewczyny co zachodzą w ciążę od razu po krwawieniu z ciąży biochemicznej (jaka u Ciebie wystąpiła) bądź nawet przed pierwszą @ jeśli było łyżeczkowanie. Także owulacja może być, ja miałam normalnie około 14-15dc, sytuacja podobna jak u Ciebie, z tym, że beta była wyższa bo 78 w 29dc i 6 dni później negatywna i @ tego dnia.
    Przykro mi kochana z powodu Twoich strat :(

Dzięki Wam za pomoc, jeśli będzie dane doczekać się malucha to super :)

f2w3rjjgya3j0iis.png
  • Karola555 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Witaj Karola. Rozgość się :-)
    Z owu faktycznie może być różnie ale po ciąży biochemicznej chyba nie spodziewałabym się dużych zawirowań w kolejnym cyklu. Większe rewolucje są przy późniejszych stratach.
    Jeśli mogę zapytać - czy wiesz jaka jest przyczyna nieprawidłowości Twoich komórek?
    Wiem, że coś z kariotypem ale wtedy to tak zrozumiałam, że szansa na dziecko to jedna na milion. I że jeśli dojdzie do zapłodnienia uszkodzonej komórki to ciąża się nie utrzyma (możliwe że tak było). Gdzieś mam te badania ale szczerze powiedziawszy to zakopane głęboko ;) Ale co ma być to będzie.

f2w3rjjgya3j0iis.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak właśnie pomyślałam, że to ta przyczyna. Przykro mi, bo to jeden z najpoważniejszych problemów, tego się nie leczy, nie możesz pokonać wroga. Ja też mam nieprawidłowy kariotyp (translokacja zrównoważona + kariotyp mozaikowy) - stąd moje poronienia. Jednak szczęście mi dopisało i mam mimo to Syna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2016, 12:52

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola555 wrote:
    Witaj Hopeless :)
    Mam pytanie takie może podpowiecie jak to jest z owu po stracie... Jestem zalatana i nawet nie mam kiedy do gina lecieć.
    Ja miałam kontrolę po pierwszej @ :)

Edit. Boże nie umiem czytać :D mój mózg widział pytanie o kontrolę po poronieniu; ) ja ovu miałam tylko pozniej niż zwykle ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2016, 12:58

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola555 wrote:
    Jagna gratuluję ciąży :)
    Oj jeszcze troche przede mnà,jeszcze nie czujemy radosci,to poprostu jeszcze czekanie dlatego (nie)dziekuje,czekamy jeszcze 5tyg zeby jakos odetchnàc troche.Moze sie nie martwie choc sà momenty paniki i strachu to jednak czekam..czekam teraz na serduszko a potem poczekam na czas kiedy ono bedzie wciąz biło bo to ze zabije nie oznacza ze bedzie dobrze.
    Ta czekolada..az sie wzruszylam,dzieci są kochane

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Karola555 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna to trzymam kciuki żeby serduszko pięknie biło i kolejnych spokojnych miesięcy :)

f2w3rjjgya3j0iis.png
  • Karola555 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Tak właśnie pomyślałam, że to ta przyczyna. Przykro mi, bo to jeden z najpoważniejszych problemów, tego się nie leczy, nie możesz pokonać wroga. Ja też mam nieprawidłowy kariotyp (translokacja zrównoważona + kariotyp mozaikowy) - stąd moje poronienia. Jednak szczęście mi dopisało i mam mimo to Syna.
    No właśnie, ja ze względu na bezpłodność byłego M nie chciałam in vitro bo wtedy to wchodziło w grę. A jakoś wtedy nie byłam tego pewna. Zdecydowaliśmy się na adopcję, ale teraz kto wie, może też mi szczęście dopisze ;) Zresztą moja córcia mówi że jak ślub to i dziecko :) To może się uda :)

f2w3rjjgya3j0iis.png
‹‹ 1377 1378 1379 1380 1381 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ