Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
czarnulka24 wrote:hej dziewczyny proszę o pomoc ..
ale wał wyszedł normalnie nie spodziewałam się takiego obrotu rzeczy ! Niby dobrze a niby nie bo już wyjaśniam o co chodzi , a mianowicie po II poronieniu było zrobiłam masę badań było to w czerwcu - z tych wszystkich wyszły tylko przeciwciała przeciwjądrowe ANA1 dodatnie , no i niedobór wit D , doktorka w Polsce stwierdziła że da mi clexane i acard ale że trochę są problemy bo ja za granica jestem to mówiła że lepiej by było gdyby tam mi przepisali acard i clexane bo wiadomo jak bym brała z polski to różnie bywa poczta się opóźnia itd czasami celni lubią zabrać a najgorsze to że doktorka nie może na raz przepisać np 3 op , tylko jedno. więc ktoś musiałby wysyłać non stop, no i w takiej sytuacji poszłam do lekarza za granica pokazałam mu badania z przeciwciałami wysłał zawiadomienie do specjalisty gin i zgodzili się że mi dadzą , no ale dla potwierdzenia lekarz chciał żebym powtórzyła badania na te przeciwciał i uwierzcie że byłam dziś i były wyniki okazało się negatyw - NIE MA PRZECIWCIAŁ !!!! lekarz zgłupiał i mówił że nie wie jak to dalej będzie bo nie ma podstaw do clexane i może będą musieli odstawić ... normalnie załamka ostatnia deska ratunku !!!
I teraz tak , czy te przeciwciała faktycznie były ale jakoś zaniknęły i będzie wszystko dobrze czy poprostu nigdy ich nie było test był wadliwy i wyszły wtedy dodatnie ????
ale jeżeli ich nie było to co mogło spowodować 2 poronienia skoro reszta wyszła dobrze ?? boję się że może to być genetyka ;( nie wiem co myśleć .. leki zabiorą i będzie d..
komuś się zdarzyło żeby wynik był dodatni a później negatywny ?
ANA1 dodatnie bedzie miała prawie kazda kobieta której np.szwankuje tarczyca,albo przechodzi np.angine,albo tez po poronieniu.Jesli ANA1 wychodzi dodatnie to robi sie ANA2 i ewentualnie Ana3 do potwierdzenia jakie to przeciwciała.ANA1 nic nie znaczy jesli ANA2 jest słabo dodatnie a Ana3 jest ujemne.Moze sie zdarzyc ze chwilowo miałas Ana1 dodatnie a po jakims czasie było juz ujemne,wystarczy ze wyleczysz jakąs infekcje i wynik bedzie innyczarnulka24 lubi tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
Jagna 75 wrote:ale ze jak?W Polsce clexane przepisali tylko dlatego ze miałas ANA1 dodatnie?
ANA1 dodatnie bedzie miała prawie kazda kobieta której np.szwankuje tarczyca,albo przechodzi np.angine,albo tez po poronieniu.Jesli ANA1 wychodzi dodatnie to robi sie ANA2 i ewentualnie Ana3 do potwierdzenia jakie to przeciwciała.ANA1 nic nie znaczy jesli ANA2 jest słabo dodatnie a Ana3 jest ujemne.Moze sie zdarzyc ze chwilowo miałas Ana1 dodatnie a po jakims czasie było juz ujemne,wystarczy ze wyleczysz jakąs infekcje i wynik bedzie inny
aha rozumiem , tak dostałam clexane na podstawie przeciwciał bo poroniłam 2 razy , obecnie jestem za granicą i lekarz powiedział że chyba mi odstawią skoro teraz wyszedł wynik negatywny . a w sumie to moja deska ratunku bo wiem że jak nie będę brała nic to napewno poronię a tak to zawsze jest jakaś iskierka nadziei , bo ponoć clexane i acard pomaga w dużo przypadkach , poza tym podejrzewam u siebie problem z krzepliwością mimo że badania wyszły ujemnie typu przeciwciała kardiolipinowe, koagulant tocznia , przeciw 2-glikoproteinie , antygeny łożyska tylko właśnie ana1 dodatnie.
A tarczyca to wystarczy zwykła czy musi być anty TPO i anty TG
a możliwe że jak brałam długi czas acard to te przeciwciała znikły ? albo nie wyszły bo np ujawniają się w późnijszym etapie ciąży ? bo ja pierwsze badanie robiłam 2 tyg po poronieniu a teraz w 3 tyg ciąży ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2016, 20:35
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Jagna 75 wrote:no az taka wylewna nie jestem ale co nieco po znajomosci...
-
Ikarzyca wrote:Czarnulka kochana nie obraź się, ale na forum nie znajdziesz pomocy medycznej jakiej oczekujesz. Tylko i wyłącznie konsultacja z lekarzem może Ci dać odpowiedź.
Wybierz kogoś do kogo masz zaufanie i trzymaj się jego zaleceń, a jak trzeba konsultuj w PL - dziewczyny na forum tak robią - ale ich decyzje medyczne są podyktowane WYŁĄCZNIE zaleceniami ich lekarzy.
Jeżeli lekarz zna dokładnie Twoją historię to będzie wiedział co robić i jak Cię prowadzić.
dziękuję za odpowiedz , wiem że nie dostanę tu pomocy medycznej ale tak chciałam się dowiedzieć czy któreś z was się zdarzyło że wynik był pozytywny a teraz negatywny , to w sumie była moja nadzieja (szansa) na donoszenie ciąży clexane + acard na razie jeszcze mam kontynuację okażę się za około 2 tyg czy mi odstawi bo lekarz musi się skontaktować z specjalistą27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
M@linko, a czemu pytasz o program szczepien w innych krajach? Powiem Ci, ze temat szczepien to dla mnie czarna magia, wiem tylko ze przeciwko czemus mam szczepic, ale o to dopytam kolezanki, ktorej ufam:) jeszcze nie interesowalam sie tematem.
Zalaczam zdjecie z jakiejs oficjalnej strony dot. programu szczepien. Szczepienia sa dobrowolne.
Pierwsza kolumna po lewej to wiek dziecka, potem przeciwko czemu jest szczepionka, dalej kolumna z nazwa preparatu, i liczba wkluc. Nie wiem dokladnie co to za szczepionki, ale slyszalam o takich w Polsce.
p.s. na zdjeciu widac jakie miedzy innymi stronki mam otwarte hehe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2016, 20:47
M@linka lubi tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
M@linka wrote:W Niemczech wiem od siory ze sa dobrowolne, a UK? Irlandia i Norwegia? Laski pomóżcie. Szukalam w necie ale wole info z pierwszej ręki
do publikacji w necie tez mam ograniczone zaufanie
M@linka z tego co wiem, w Szkocji też są dobrowolne. Nie ma obowiązku ani przymusu. Moja bratowa tam urodziła 3 dzieci i ani jedno nie było szczepione. A najstarszy syn ma 8 lat, młodsza ma niecałe 6, a najmłodszy nieco ponad roczek
Edit: dodam jeszcze, że nie mają z tego tytułu żadnych problemów, a przedzkole i szkoła też nie robią żadnych problemówWiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2016, 21:03
Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
Niebieska, widzę, że w NO zaczynają szczepić dopiero w 3 miesiącu życia?? Dobrze wyczytałam? Czyli wychodzi na to, że nie podają w pierwszej dobie po urodzeniu tej wzw B tylko w 3?!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2016, 21:04
Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
Zaczynaja od szczepienia w 6. tygodniu, kolejne w 3 miesiacu. To zle? za pozno? dzizas...nie mam zielonego pojecia nt szczepien... chyba musze sie doksztalcic w tym temacie. Hmmm...wynika z tabelki ze nie podaja nic po urodzeniu..a moze ta tabelka tego nie uwzglednia..ale na innych stronach jest taki sam plan szczepien.
-
Wiesz, zależy jak dla kogo... jedni rodzice nie chcą szczepić swoich dzieci wcale, inni szczepią od samego urodzenia i na wszystko co się da, jeszcze inni tylko na same podstawowe, a jeszcze inni odwlekają w czasie aby zacząć szczepienia jak najpóźniej się da...
Jak dla mnie to znacznie lepiej, że od 6 tyg a nie od samego urodzenia, ale ja to w ogóle jestem innego zdania na temat szczepień niż większość, więc może nie będę rozpoczynać tego tematu
A poza tym już była tu burzliwa dyskusja na ten tematWiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2016, 21:11
Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
nick nieaktualny
-
Sy_la... zdazylam zarejestrowac, ze ten temat to jeszcze gorsze ziolko niz clexane. Generalnie troche mnie to bawi, pewnie dlatego trzymalam sie z daleka. Nie wglebiajac sie w temat bede szczepic przeciwko rotawirusom i pneumokokom (chyba to to cholerstwo, ktore kolezanka zalecila...), ona jest biologiem, genetykiem, naukowcem...i przynajmniej powiedziala, ze w No te preparaty sa lepsze niz w Pl.. ok...dobra..malo wiem, a sie wypowiadam:) ogarne to w odpowiednim czasie.
-
Każdy ma prawo szczepić na co chce, bądź nie szczepić - to każdego indywidualna sprawa. Najlepiej to zdać się na siebie i swoją wiedzę zgłębioną na ten temat, bo nikt nikogo nie przekona do swoich racji choćby nie wiadomo jak się starał. To trudny temat wywołujący wiele kontrowersji i myślę, że każdy jest dorosły i odpowiedzialny za swoje dziecko więc postąpi zgodnie ze swoim sumieniem. KoniecMarysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
Niebieskaa wrote:Sy_la... zdazylam zarejestrowac, ze ten temat to jeszcze gorsze ziolko niz clexane. Generalnie troche mnie to bawi, pewnie dlatego trzymalam sie z daleka. Nie wglebiajac sie w temat bede szczepic przeciwko rotawirusom i pneumokokom (chyba to to cholerstwo, ktore kolezanka zalecila...), ona jest biologiem, genetykiem, naukowcem...i przynajmniej powiedziala, ze w No te preparaty sa lepsze niz w Pl.. ok...dobra..malo wiem, a sie wypowiadam:) ogarne to w odpowiednim czasie.Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
Niebieska bo czytałam na forach antyszczepionkowcow, ze Polska jako jeden z nielicznych krajów w Europie naklada obowiązek szczepienia. I poprostu chce wiedzieć czy to prawda
a takze chciałabym porównać kalendarze szczepień z innych krajów
PS. Dzieki Niebieska za zamieszczenie tego kalendarza. U nas na bcg szczepia obowiazkowo w którejś tam dobie po urodzeniu 2czy 3. A w No?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2016, 21:49
-
Niebieskaa wrote:M@linko, a czemu pytasz o program szczepien w innych krajach? Powiem Ci, ze temat szczepien to dla mnie czarna magia, wiem tylko ze przeciwko czemus mam szczepic, ale o to dopytam kolezanki, ktorej ufam:) jeszcze nie interesowalam sie tematem.
Zalaczam zdjecie z jakiejs oficjalnej strony dot. programu szczepien. Szczepienia sa dobrowolne.
Pierwsza kolumna po lewej to wiek dziecka, potem przeciwko czemu jest szczepionka, dalej kolumna z nazwa preparatu, i liczba wkluc. Nie wiem dokladnie co to za szczepionki, ale slyszalam o takich w Polsce.
p.s. na zdjeciu widac jakie miedzy innymi stronki mam otwarte hehe
te same preparaty są w Polsce w większości, my nie produkujemy swoich szczepionek praktycznie, kupujemy od zagranicznych firm (niektóre mają w Polsce linię produkcyjną)
w większości krajów unii nie ma obowiązku szczepieńCóreczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań... -
M@linka wrote:Niebieska bo czytałam na forach antyszczepionkowcow, ze Polska jako jeden z nielicznych krajów w Europie naklada obowiązek szczepienia. I poprostu chce wiedzieć czy to prawda
a takze chciałabym porównać kalendarze szczepień z innych krajów
PS. Dzieki Niebieska za zamieszczenie tego kalendarza. U nas na bcg szczepia obowiazkowo w którejś tam dobie po urodzeniu 2czy 3. A w No?
w pierwszej dobie
w No jak widzę w 15-16rż.
a jakie to ma znaczenie jak jest w NO?M@linka lubi tę wiadomość
Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań...