X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blondyna5555 wrote:
    Dziękuje, ale Nadia to czysty tatuś ;)
    Wszyscy mi dookoła mówią, wybacz Aga ale córka to wykapany ojciec, no cóż ;)

To prawda - podobieństwo uderzające :)

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• sy__la Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze pewnie zmieni się podobieństwo z biegiem czasu :) albo chociaż będzie można zauważyć jakieś podobieństwo do Mamusi :P

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • ruda9215 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. ;*

Tak bardzo nie chce mi się wstać...

Fasolka [*] 6t (06.05.2016)
    Biochemiczna (09.2016)
    Lileczka - 24.10.2017 nasz cud <3
    'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okres płodny chyba mi minął, bo zrobiło się "suszej" i nie mam już wrażenia, że jakbym @ dostała (tak mokro) no i chcica mi przeszła :P

Blondyna - u mnie córka do pierwszych urodzin to kropka w kropkę tatuś :) Teściowa jak zdjęcia pokazywała mojego M z podobnego okresu niemowlęcego, to byś powiedziała, że postarzone zdjęcie ;)

Ikarku - ojojowuje Cię już : ojojojojojojojojojojojojojojoj <3 Ale może będzie jeszcze świąteczna albo noworoczna niespodzianka ? :)

Annak - gdzie Ty zaginęła? Miałaś zdaje się odpoczywać? Czy może finalizujesz to ostatnie zlecenie co pisałaś, że będzie potem spokój? ;)

I chciałam wywołać jeszcze Martynkę, Osę, no i Bombelka (już całe wieki nie pisałaś). Co tam u Was i maluszków? :)

M@linka, Ikarzyca, sy__la lubią tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • vertigo Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    No właśnie i tego nie mogę zrozumieć, ja miałam to szczepienie na wzw B tylko engerixem w wieku 14-15 lat w szkole, pamiętam to. Widocznie w NO też tak jest a u nas się zmieniło.

Bo tak jest skuteczniej złapać wszystkie dzieci, potem zaczynają się rozpełzać, matki zaczynają świrować i nie chcą szczepic. Nas nie stać na leczenie Wzw za pół miliona złotych jak można zaszczepić za sto złotych. Może Norwegię stać.

Co do gruźlicy, tak w zasadzie ma to znaczenie. Zaludnienie Polski jest 20x większe i jest krajem o niższym statusie socjoekonomicznym. Ma więcej sąsiadów, jest tu większy brud i cieplejszy klimat. A także, co najważniejsze, inna epidemiologia zachorowań na gruźlicę. Tak, ma znaczenia dla prątka, że może sobie zwiększyć siłę rażenia.

Wasze dzieci, Wasza sprawa.
    Ja się cieszę ze moje są względnie bezpieczne, inne mnie szczerze mówiąc nie obchodzą pod tym względem ;) dlatego nie zamierzam nikogo przekonywać ani dyskutować na temat słuszności decyzji :) niech każdy robi jak chce :)

Elaria, Evita, Elmo13 lubią tę wiadomość

Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań...
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo wrote:
    Bo tak jest skuteczniej złapać wszystkie dzieci, potem zaczynają się rozpełzać, matki zaczynają świrować i nie chcą szczepic. Nas nie stać na leczenie Wzw za pół miliona złotych jak można zaszczepić za sto złotych. Może Norwegię stać.

Co do gruźlicy, tak w zasadzie ma to znaczenie. Zaludnienie Polski jest 20x większe i jest krajem o niższym statusie socjoekonomicznym. Ma więcej sąsiadów, jest tu większy brud i cieplejszy klimat. A także, co najważniejsze, inna epidemiologia zachorowań na gruźlicę. Tak, ma znaczenia dla prątka, że może sobie zwiększyć siłę rażenia.

Wasze dzieci, Wasza sprawa.
    Ja się cieszę ze moje są względnie bezpieczne, inne mnie szczerze mówiąc nie obchodzą pod tym względem ;) dlatego nie zamierzam nikogo przekonywać ani dyskutować na temat słuszności decyzji :) niech każdy robi jak chce :)
    Tak! Tez szczepie i to o zgrozo tymi darmowymi szczepionkami co się z samej rtęci składają ;)

Evita lubi tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do roku dziecko szczepiłam tymi 5w1, no odmówiłam jedynie tych na rotawirusy co do 3 miesiąca chyba jest i w późniejszym okresie na te pneumokoki, meningokoki - ku wielkiemu niezadowoleniu pielęgniarki z ośrodka, bo to byłoby dla nich dodatkowe kilka stówek.

Moje dziecko ma się całkiem dobrze, praktycznie brak reakcji poszczepiennych poza 2 razami kiedy lekko podwyższona temperatura była.

Pierwszy rok w przedszkolu mocno przechorowała, w drugim prawie wcale, a teraz od początku raptem 1 katar ją chciał łapać ;)

Pa dziewuszki i miłego dnia, będę mieć mocno zajęty dzień ;)

Wpadnę po południu :)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • roma Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia87 wrote:
    Odebrałam wyniki i wyszła mi tylko mutacja A1298C, Alisko widze,że i Ty ją masz czy lekarz powiedział na to coś konkretnie?
    Asiu, Aliska pewnie nie zaglądała na forum a teraz ciężko będzie Jej nadrobić więc pozwól że ja Ci odpowiem - też mam tą mutację. Ma ją ok 40% społeczeństwa i chyba na tej podstawie część lekarzy genetyków bagatelizuje sprawę. Jednak na podstawie tej mutacji genetyk u której byłam i ja i Alisa wystawiła nam opis zagrożeń z tego wynikających i zaleceń. Mamy zalecany clexane w ciąży oraz przed długimi podróżami i ogólnie w sytuacjach długotrwałego unieruchomienia oraz formy metalowe kwasu foliowego i b12. No i b6 też jest ważna. Mam też zaleconą systematyczną kontrolę homocysteiny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2016, 07:59

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry..
    witam się w 20dc wciąż bez owulacji... ze zdechłą temperaturą.. MASAKRA !! :(

Widzę temat szczepionek na tapecie, tak kontrowersyjny. Ja tam szczepię wg kalendarza szczepień i nie zastanawiam się za bardzo nad tym co jest lepsze... Każą szczepić, to szczepię .. Jak moje dziecko ma być chore i coś ma się stać to i tak się stanie bez względu na to czy podam mu szczepionkę czy nie. Ot takie moje podejście.. Ale nie powiem.. zawsze jestem nerwowa, po szczepieniu dziecko obserwuję i spędza mi to jedną noc z powiek za każdym razem..

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • roma Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaira, dziś Wasz wielki dzień. Wiesz - wchodzimy tam z Tobą na to USG :-)

Elaria, Evita lubią tę wiadomość

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczynki <3 <3

Asiu87: przepraszam... tak jak Romcia napisała nie wchodzę ostatnio regularnie na forum stąd przeoczenie :-)
    Co do mutacji Roma napisała wszystko. Na ten czas biorę: Folian, B-Balance.

Ja dzisiaj mam wizytę u dwóch lekarzy:
    - gin: jestem w 9 dc, niech podejrzy czy w ogóle co bydzie. No i chcę by włączył mi Glukophage XR. Bez recepty nie wyjdę :-)
    - rodzinny: skierowanie na krzywą cukrową-insulinową.

Chociaż chyba gin też może wypisać takie skierowanie prawda?

Elaria myślami z Tobą <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2016, 08:21

Ikarzyca, sy__la lubią tę wiadomość

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    badanie tsh to co innego a anty TPO,TG to znów o hashimoto bardziej,jedne i drugie sie robi,ja tsh co 3 miesiące adam bo mam niedoczynnosc,a anty badam raz w roku ale nie mam hashi.
    Mysle ze clexane lekarz w PL nie przepisał ze wzgledu na ANA1 dodatnie(bo to badanie niewiele mówi i znaczy)tylko ze wzgledu na dwa poronienia,tak profilaktycznie...jesli bierzesz clexane to mysle ze juz powinnas brac przynajmniej do 13tygodnia,niech ci z Pl przysyłają,bo tak nagle przerwac w 6 tygodniu to moze sie jakos odbic negatywnie...no sama nie wiem,nie jestem lekarzem,nie wiem jakie mogą byc skutki odstawienia,czy bedą jakies

yhy , oki , za tydzień lecę do Polski dowiem się wszystkiego , zrobię dodatkowo Tsh, anty TPO i anty TG powtórzę też przeciwciała Ana , dziś jeszcze mnie wredna opryszczka dorwała ale już kilka razy w życiu miałam więc chyba nie powinno to wpłynąć jakoś na płód.. spróbuję poczytać jaką maść można stosować ;)

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow!jeszcze sniadania nie zjadlam a tu tak nadrukowaly..witam was dziewczyny :-)

http://static.pokazywarka.pl/i/7084518/510296/fb-img-1479278720688.jpg

Alisa, Gaduaaa, Evita, M@linka lubią tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Dorola31 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie Panie:)

Elaria trzymam kciuki!! Czekamy na dobre wiadomości :)

Kochać Cię było łatwo, zapomnieć niemożliwe...
    Mateuszek 26tc [*]
    Maleństwo 6/9tc [*]
    Michaś moja miłość <3
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria powodzenia !!! ;*

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa 3mam kciuki za wizyty.. mam nadzieję że na usg coś ciekawego się pokaże, jakieś fajny pęcherzyk :)
    Elaria za Ciebie również kciukasy :) czekamy na relację :)

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, dziewczyny! Wizyta na 11:30.
    Dziś źle spałam. Wstawałam 4 razy, ciężko mi było zasnąć. A przed budzikiem miałam sen, że z pracy dostałam pismo, że jeśli chcę utrzymać etat, to muszę zgodzić się na niższą pensję, bo nie mam w pracy żadnych efektów, nie staram się, a każdą lekcję mam przegadaną. Tak się w tym śnie zbulwersowałam, tak zdenerwowałam, że z ulgą przyjęłam dźwięk budzika.

• Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria Mocno trzymam kciuki za dobre wyniki USG.

Jacqu i Sylcia dzięki za ojojojanie..

Asia87 ja mam dokładnie te same zalecenia co Roma i Alisa :)

M@linka u Ciebie były chyba tez problemy u Małża - czy po suplementach była znaczna poprawa (generalnie zakładam że tak skoro już Brzuszek jest)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2016, 08:44

Elaria, sy__la lubią tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Alisa 3mam kciuki za wizyty.. mam nadzieję że na usg coś ciekawego się pokaże, jakieś fajny pęcherzyk :)

wiesz co Gaduśka, wali mnie to czy co będzie. A dlaczego: bo M nie ma od jutra do niedzieli (czyli 10-13dc).
    Zależy mi jedynie by włączył metę. Może ona ruszy owulację.

W każdym razie ze stymulacji chyba zrezygnuję (przynajmniej na razie).
    Raz, że fatalnie na letrozolu czuję się, funkcjonować normalnie się nie da.
    A dwa: ja cały czas uważam, że gdzieś coś hamuje owulkę. I będę drążyła tak długo temat aż znajdę. A do tego czasu chcę połykać sobie metę :-) i może...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2016, 08:45

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria kochana, kopas w pupe na szczescie, czekam z niecierpliwoscia na same dobre wiesci:*

Alisa, Elaria, Evita lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
‹‹ 1381 1382 1383 1384 1385 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ