X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Chciałabym dołączyć do Waszego wątku.
    Niedawno, bo w lipcu br. poroniłam w 10tc, moja historia jest troszkę zagmatwana i jeśli, któraś z Was ma ochotę się dowiedzieć czegoś więcej to odsyłam do pamiętnika.
    Ale wracając do tematu - u mnie dziś 26dc (4 cykl od poronienia).
    Sama nie wiem czy już coś się unormowało, może któraś z Was powie mi, kiedy jej cykl wrócił już do normy?
    Cykl od łyżeczkownia trwał 41 dni, kolejny 14 dni, następny 34 dni.
    Normalnie cykle u mnie trwają ok. 31 dni. Nie wiem czy jest na co liczyć w tym cyklu..

• Dorola31 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna mam nadzieję, pewnie jak wszystkie my tu na wątku, że to nic groźnego. Ja też w pierwszej ciąży plamiłam i to sporo właśnie w 6 tc a z ciążą i dzidziusiem było wszystko dobrze.

Witaj Aiwlys:)

Mój pierwszy cykl po poronieniu trwał 34dni, kolejny chyba 25 czy 26 a następne już 27 dni jak zawsze. Wiem, że owu miałam już w tym pierwszym cyklu po zabiegu, bo potwierdził to gin monitoringiem. Więc szanse zawsze są:)

aiwlys lubi tę wiadomość

Kochać Cię było łatwo, zapomnieć niemożliwe...
    Mateuszek 26tc [*]
    Maleństwo 6/9tc [*]
    Michaś moja miłość <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aiwlys wrote:
    Niedawno, bo w lipcu br. poroniłam w 10tc, moja historia jest troszkę zagmatwana i jeśli, któraś z Was ma ochotę się dowiedzieć czegoś więcej to odsyłam do pamiętnika.
    Sama nie wiem czy już coś się unormowało, może któraś z Was powie mi, kiedy jej cykl wrócił już do normy?
    Normalnie cykle u mnie trwają ok. 31 dni. Nie wiem czy jest na co liczyć w tym cyklu..
    Hej ja 3 miesiąc po poronieniu i niestety cykle też rozregulowane.. Ostatni 39dni a ten już 20dc o owulacji ani słychu ani widu także nie pomogę bo u mnie to samo :/

aiwlys lubi tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj aiwlys. Rozgość się

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2016, 10:15

aiwlys lubi tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. :) Jakieś światełko w tunelu jest.
    Ja nigdy nie miałam problemów z zajściem w ciąże.
    Moja pierwsza ciąża (poroniona) to był pierwszy cykl starań, w kolejną zaszła już pierwszy cykl po łyżeczkowaniu, i teraz trzecia ciąża poroniona to był również "złoty strzał". W poprzednim cyklu przypuszczałam, że owulacja wystąpiła ok. 16dc, ale nie serduszkowaliśmy akurat wtedy i pewności nie miałam czy w ogóle była. Teraz mam dużo większe przypuszczenia co do owulacji, bo i śluz płodny i odczucia jak na owu. Tylko nie wiem nawet kiedy zatestować skoro mam tak rozregulowane cykle..

• Evita Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Na wkladce wydzielina sluzowata jasno bezowa

Jagusiu ja Cię nie chce straszyć ale też nie lubię na siłę pocieszać.. u mnie beżowy śluz to był koniec... Weź n/z i jedź do szpitala prosze Cię za długo walczylas o swoje szczescie

M@linka lubi tę wiadomość

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aiwlys wrote:
    Hej :) witamy ponownie :)

aiwlys lubi tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W koncu przyszla pierwsza @,34 dni po zabiegu

Jagna jedz do szpitala

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2016, 10:24

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Asia87 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Asiu, Aliska pewnie nie zaglądała na forum a teraz ciężko będzie Jej nadrobić więc pozwól że ja Ci odpowiem - też mam tą mutację. Ma ją ok 40% społeczeństwa i chyba na tej podstawie część lekarzy genetyków bagatelizuje sprawę. Jednak na podstawie tej mutacji genetyk u której byłam i ja i Alisa wystawiła nam opis zagrożeń z tego wynikających i zaleceń. Mamy zalecany clexane w ciąży oraz przed długimi podróżami i ogólnie w sytuacjach długotrwałego unieruchomienia oraz formy metalowe kwasu foliowego i b12. No i b6 też jest ważna. Mam też zaleconą systematyczną kontrolę homocysteiny.

Dziękuje dziewczyny za odpowiedź, ja mam napisane, genotyp homozygotyczny C/C, wy macie to samo? nie znam sie na tym ale wiem,że może też być hetero? No w każdym razie ja mam homo. I właśnie mam napisane w zleceniach aby zrobić badanie poziomu kwasu foliowego i homocysteiny. Formy metylowe biore już od dłuższego czasu, oczywiście dzięki forum :)
    Roma, Alisa, Ikarku, czyli Wy będziecie brały clexane właśnie ze względu na tą mutację? A czy wszystkie byłyście u genetyków na NFZ czy któraś prywatnie? Gin na podstawie tych wyników dał Wam skierowanie do genetyka? Czy Wy miałyście robione badania już z polecenia genetyka? Bo ja zrobiłam na własną rękę i teraz nie wiem co dalej :(
    Więc ide zrobić te badania kwsau foliowego i homocysteiny, czy na tym etapie powinnam coś jeszcze? białko c i s?

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• Asia87 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria trzymam mocno kciuki za wizytę i czekam z niecierpliwością na dobre wieści :)

Aliska za Ciebie również, co byś wyszla usatysfakcjonowana :)

Córcie ur. 28.02.18r.

• roma Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj aiwlys, czuj się jak w domu.
    Robiłaś jakaś diagnostykę poronień?

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • Asia87 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagienko, pamiętaj że masz teraz myśleć o Was, a nie o tym co dzieje się w pracy i czy sobie bez Ciebie poradzą!

Aiwlys witaj.

Córcie ur. 28.02.18r.

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    W koncu przyszla pierwsza @,34 dni po zabiegu

Jagna jedz do szpitala
    Juhhuuuu :) Gratki :)

Jagienko trzymam kciuki!

promyczek 39 lubi tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Witaj aiwlys, czuj się jak w domu.
    Robiłaś jakaś diagnostykę poronień?
    Powiem tak. U mnie wszystkie jakiekolwiek badania wychodzą OK, hist-pat również OK.
    Wiem, że to wyda się może mało realne, ale czterech różnych lekarzy powiedziało, że najprawdopodobniej przyczyną są.. nerwy. Ja cierpie na nerwicę, u mnie skutkuje to ściskami w brzuchu, lękami itp. W obu poronionych ciążach miałam bardzo dużo stresu.

Jagna Ja Ci mogę tylko napisać, że ja w ciąży donoszonej prawie cały czas taki śluz miałam. A kiedy zdarzało się, że coś było lekko podbarwione na różowo, a nie miałam wyraźnych bóli brzucha, to okazywało się na IP, że po prostu pękają mi jakieś krwinki w środku, bo przecież cała macica, szyjka itd. jest bardziej ukrwiona i wrażliwa. :)

• roma Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu, ja prawie wszystkie badania robiłam na NFZ. Mam szczęście, że zarówno do immunologa jak i genetyka są u mnie krótkie terminy. Na podstawie tego wyniku lekarz rodzinny może dać Ci skierowanie do poradni genetycznej lub immunologicznej a tam przeprowadzą Ci dalszą diagnostykę: antykoagulant tocznia, bialka, leiden itd. Podzwoń po okolicznych poradniach i popytaj o terminy bo potrafią być na prawdę różne. Co do badań - homocysteinę jak najbardziej należy badać ale co do kwasu foliowego to zbytnio sensu nie widzę. Wyjdzie po prostu za wysoki, jak to jest z reguły przy tej mutacji. Mi gin zapowiedział że clexane będę brała w ciąży mimo że wszystkie pozostałe badania wyszły mi dobrze. Takie same zalecenia dał genetyk i immunolog.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2016, 10:41

Asia87 lubi tę wiadomość

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna moim zdaniem trzeba skontaktować się z lekarzem. Ja miałam takie brudzenia a potem krawienie i okazało się ze mam krwiaka, który zagrażał mojemu pecherzykowi oderwaniem a poza tym okazalo sie ze mam niski progesteron. Pomoglo leżenie plackiem, zwiększenie dawki dupka i modlitwa. Lekarze dawali małe szanse i mówili, ze mam szykować sie na najgorsze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2016, 10:52

Evita lubi tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita wrote:
    Jagusiu ja Cię nie chce straszyć ale też nie lubię na siłę pocieszać.. u mnie beżowy śluz to był koniec... Weź n/z i jedź do szpitala prosze Cię za długo walczylas o swoje szczescie
    Nic w razie czego nie podadzą,jestem nafaszerowana maksymalnie progesteronem wiec cóz wiecej...poprostu kazą czekac.Serduszka pewnie jeszcze nie ma to co,popatrzà na pècherzyk.Póki krwi nie ma to uwazam ze nie ma co za bardzo panikowac,Vertigo mam racje?
    Przy poprzednim poronieniu nic a nic nie plamilam,chlupło raz i bylo po,czekam co mi mój lekarz odpisze

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Jagna moim zdaniem trzeba skontaktować się z lekarzem.
    Napisalam,powinien odpisac.

M@linka lubi tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna cóż więcej? Chociażby leżenie i odpoczynek. Mi tez kazali czekać ale w pozycji leżącej przez 1,5 w szpitalu i 3 tyg leżenia w domu. A potem oszczędzający tryb życia. Ja wolałam obchodzić sie ze sobą jak z jajkiem niż kolejny raz pluć sobie w brodę.

PS. Lepiej na wyrost panikowac niz zalowac. My nie mamy normalnych ciąż tylko ciaze specjalnej troski.

Popatrza na pęcherzyk i chociażby zobaczą czy nie ma krwiaka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2016, 11:07

Evita lubi tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia87 wrote:
    Roma, Alisa, Ikarku, czyli Wy będziecie brały clexane właśnie ze względu na tą mutację? A czy wszystkie byłyście u genetyków na NFZ czy któraś prywatnie? Gin na podstawie tych wyników dał Wam skierowanie do genetyka? Czy Wy miałyście robione badania już z polecenia genetyka? Bo ja zrobiłam na własną rękę i teraz nie wiem co dalej :(
    Więc ide zrobić te badania kwsau foliowego i homocysteiny, czy na tym etapie powinnam coś jeszcze? białko c i s?

Asiu: ja byłam u genetyka na nfz (skierowanie dostałam od rodzinnego).
    Badania miałam wraz z mężem zlecone po wywiadzie u genetyka.
    I ja i mój M jesteśmy heterozygotami.

Czy będę brała Clexane... nie wiem Asiu, na ten czas nie wiem.
    Białko C, antytrombinę miałam zlecone przez hematologa.

‹‹ 1383 1384 1385 1386 1387 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ