X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Evita Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    To nie tak M@linka,poprostu sikalam drugi i trzeci raz i papier byl czysty,tylko troszke z lutką sluzu zeszlo bezowego teraz,moze za wczesnie tak panikowac.Jesli cos bedzie to predzej pojade z rana do mojego gina do kliniki a nie do mojego szpitala bo nie slynie z dobrego slowa,ewentuslnie Kraków jakis szpital.Dzieki ze jestescie <3

Jaguś w razie czego polecam MSW na Galla w Krakowie. Ordynator jest dziwakiem i ja go nie polubilam ale bardzo się angażuje w pracę i cały zespół jest w nim zakochany, reszta lekarzy miła i wspolczujaca, cudowne pielęgniarki. Tam jest tylko ginekologia, nie ma położnictwa więc to plus.

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia87 wrote:
    Obydwie mutacje masz hetero? A1298C też?

Ja tez mam obie hetero. Poczytaj sobie forumowa tabelke, tam dokładnie jest co i jak ktora ma i co i jak która bierze :)
    Ja mam brać Clexane od pozytywnego testu, ale to chyba bardziej na podstawie V-Leiden :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2016, 11:44

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita wrote:
    Jaguś w razie czego polecam MSW na Galla w Krakowie. Ordynator jest dziwakiem i ja go nie polubilam ale bardzo się angażuje w pracę i cały zespół jest w nim zakochany, reszta lekarzy miła i wspolczujaca, cudowne pielęgniarki. Tam jest tylko ginekologia, nie ma położnictwa więc to plus.
    Dzieki kochana,klinika do której jezdze to tez Kraków a mój lekarz równiez w jednym ze szpitali pracuje.Z pewnoscia najpierw pojade do gabinetu jak cos

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • vertigo Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ja bym pojechała zeby sie dowiedzieć ze nie ma patologii w obrazie usg. Nie po to,żeby się leczyć ale żeby dostać wiece informacji (zniekształcenie pęcherzyka, odwarstwianie, brak tętna). Ja bym tak zrobiła choć to nie ma większego sensu. Zrobilabym to dla siebie. Ja nie mówię Jagnie co ma zrobić. Pytacie jak zrobiłby Vertigo jako Vertigo a nie jako lekarz Jagny.

M@linka lubi tę wiadomość

Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań...
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrzacie, ja, ja, ja! ja polubie i chce poczytac i chetnie cos zamowie i odbiore w grudniu, jak nie w grudniu to po porodzie:)

Martynko, wspanialy Tymcio, jaki juz duzy, a jak Twoja relacja z mezem? jesli to zbyt prywatne pytanie to wybacz, po prostu zadam i wymagam dla Ciebie opieki i troski!

Ha! siedze w pracy i sie wzruszam... mam taka radoche i wzruszenie z odczuwania naszej kochanej Chrupinki, ze nawet nie macie pojecia. Maz byl kilka dni w Pl, wraca dzisiaj... matka oczywiscie znowu dorwala jakis gadzet do pokoju dla Marianki...ale co chcialam napisac, przez te kilka dni nie czulam sie tak samotna jak kiedys...bo jestem razem z Marianka, idziemy sobie razem do pracy, przygotowujemy razem obiad, ogladamy razem filmy i czytamy. Wczoraj byla tez ze mna na babskim spotkaniu. A jak jeszcze od czasu do czasu puknie do mnie przez brzuch to juz w ogole nachodzi mnie dreszcz radosci <3

Dorola31, Evita, AsiaPoli, Elmo13, skrzat1988, kiti, sy__la, M@linka, Elaria lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagus super plan! Trzymam mocno kciuki!

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Aiwlys,
    Witaj.
    O ile pamiętam, już kiedyś tu u nas byłaś :-)

Trzy poronienia to sporo... Czy poszukiwałaś przyczyn? Udało Ci się coś znaleźć, czegoś dowiedzieć? Bo trudno tu mówić o przypadku...
    Trzymam kciuki, żeby tym razem się wreszcie udało.
    Annak druga ciąża zaowocowała moim małym szczęściem :)

• Evita Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde poryczalam się wszystko mi się przypomniało :(

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • Asia87 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    tak Asiu
    aha, ja mam homo, a czy wiesz jaka jest różnica?

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tule Cie Evitka... mi tez przykre wspomnienia wrocily...potworny strach w tej ciazy, jak zbaczylam krwawienia i latalam jak swir co 2 dni na bete, czekajac na wizyte serduszkowa.

Niestety te wspomnienia sa tak zywe, ale dzieki nim tak dobrze sie tutaj rozumiemy.

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia87 wrote:
    aha, ja mam homo, a czy wiesz jaka jest różnica?
    Homozygota podobno gorsza od heterozygoty.
    Ale najpełniejszej odpowiedzi udzieli Ci Annak bo ja niestety do końca nie znam się :-)

• Asia87 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Homozygota podobno gorsza od heterozygoty.
    Ale najpełniejszej odpowiedzi udzieli Ci Annak bo ja niestety do końca nie znam się :-)
    no żesz qwa.. eh im głębiej w las tym gorzej :P no cóż nakręciłam się dlatego męcze Was pytaniami, i tak musze iść do genetyka i gina. Dziękuje za każdą odpowiedź.
    A do Annak wysłalam priv :) więc jak znajdziesz chwilkę Aniu to pomęcze Cie na privie ;)

Jagienko, pewnie,że zobaczysz serduszko i tak jak mówisz od razu na l4, daj znać jak rozmowa z ginem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2016, 12:51

Alisa lubi tę wiadomość

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• annak Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrzaciku,

Tak, ja robiłam sono HSG w Invimedzie.
    To było 2,5 roku temu, więc nie pamiętam dokładnej ceny, ale było to chyba ok. 600 zł.

Przed zabiegiem była obowiązkowa wizyta u lekarza. Ta wizyta to był jeden wielki żart, według mnie.
    Pan doktor w pierwszym zdaniu pyta mnie, ile się staramy. Ja na to, że właściwie to nie jest tak, że my się staramy. Bo ja nie mam owu, ani miesiączki, endometrium mi nie rośnie, no i muszę się zdiagnozować, żeby móc przejść na leczenie u lekarza od niepłodności. A ten doktor do mnie: "No to chyba w państwa przypadku najlepszą opcją byłoby in vitro". Powiedział to w drugim zdaniu. Ja zdębiałam. Bo akurat kompletnie nie byliśmy przpadkiem do in vitro. Mąż z rewelacyjnymi wynikami, a ja z niedziałającym organizmem. Mieliśmy za sobą jakieś 7 miesięcy bez cykli, a on o in vitro. Akurat nie tego potrzebowaliśmy, tylko dobrej stymulacji (co się potem potwierdziło).
    Ale kompletnie zignorowałam jego poradę.

W kolejnym zdaniu podpisał mi jakiś papier i poszłam się umówić na termin sono.
    Sam zabieg robił ten sam lekarz. Ale tu już był bardzo ok. Nic nie bolało, nie czułam się źle, przeszło to nadzwyczaj łagodnie. Także sumarycznie było ok. Tylko ta pierwsza wizyta kiepska.

* * *
    Co do reklamy, to tak się składa, że reklama i media to moja branża od nastu lat ;-) Więc gdybyś potrzebowała jakiejś konsultacji, to służę pomocą :-)
    A zdradzisz, do jakiej grupy docelowej kierujcie swoje produkty? Do młodych? Czy macie też coś dla osób dojrzałych?

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia87 wrote:
    no żesz qwa.. eh im głębiej w las tym gorzej :P
    Asiu, ja miałam czas, że w ogóle nie badałam nic i nie chciałam.
    Dziewczyny mówiły by iść zbadać to czy tamto a ja nie!!! I to chyba wynikało ze strachu by czego nowego nie dowiedzieć się.

Z drugiej zaś strony jak wiemy z czym walczymy to lepiej:-)
    Bo i można odpowiednie leki, suplementy włączyć.
    A tak żyjemy w niewiedzy...

• annak Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aiwlys wrote:
    Annak druga ciąża zaowocowała moim małym szczęściem :)

Tak, tak, wiem, wnioskuję po Twoim podpisie :-)
    Ale, jak rozumiem, trwają starania o towarzystwo dla Mikołajka.

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• sy__la Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo wrote:
    Bo tak jest skuteczniej złapać wszystkie dzieci, potem zaczynają się rozpełzać, matki zaczynają świrować i nie chcą szczepic. Nas nie stać na leczenie Wzw za pół miliona złotych jak można zaszczepić za sto złotych. Może Norwegię stać.

No OK, może i tak jest prościej, wygodniej może i taniej choć tego nie rozumiem bo sczepionka to szczepionka czy podana w 1 dobie czy w 12 roku życia chyba kosztuje tyle samo?!?! A nawet jeśli dziecko czy nastolatek ma mieć robioną jakąś operację to i tak musi się na wzw B zaszczepić... ale chciałam inne pytanie zadać, czy aby na pewno te przeciwciała, które niby się wytworzą u noworodka zostają na całe życie jeśli podaje się na tak wczesnym etapie?? Bo doczytałam w naukowych wpisach, że właśnie później trzeba to i tak powtarzać bo ona jest mało skuteczna i w późniejszych latach takie dzieci mają brak przeciwciał.

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • annak Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evitka, Niebieskaa,

To będzie z nami już na zawsze i do końca.
    Ja jestem w 20 tc i powiem Wam, że za każdym (za-każ-dym!) razem w toalecie sprawdzam czy nie ma nic czerwonego albo brązowego. Taką traumę mam...
    Choć, jak wiecie, w tej ciąży, nie było to złym zwiastunem, a i w poprzednich nie miałam krwawień przed poronieniami.
    Powiem Wam, że jak mi kiedyś @ wróci, to chyba nawet jej będę się bać... :-/

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• AsiaPoli Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,dlugo mnie nie bylo,ale od dwoch tygodni jestem chora,poprostu juz mnie to wykancza,tu w Uk nic nie daja,bylam dwa razy u lekarza,wczoraj przepisal mi antybiotyk z wielka laska,zebym go wziela jak mi sie w razie pogorszy..juz chyba gorzej byc niemoze,wzielam od razu.Mam taki kaszel ze pluca wypluwam,a od paru dni doszly zatoki i bol ucha,leb mi rozwala,jeszcze w miedzyczasie bylo zapalenie pecherza,ktore dwa tyg.temu chyba wzielam omylnie za owulacje,dzis jest 31 dzien po poronieniu,ale miesiaczki jakos niewidac.wogole niemam sily na nic i wciaz mi smutno,niewiem kiedy to przejdzie,nic mnie nie cieszy,nawet moja mala kruszyna poprawia mi humor tylko na chwile,ogolnie to wciaz rycze,nawet niewiem czasem czemu,po prostu czuje ze mi zle i smutno,az sie sama na siebie wkurzam,bo juz ludzie zaczynaja zauwazac,jest w tej chwili dobra kolezanka tutaj z polski,przyjechala na dwa tygodnie w odwiedziny ,spotykamy sie czesto,chcialam z nia pogadac,ale nieumiem nawet z nia,zaraz zaczynam ryczec i niemoge mowic nic,zreszta ona w ciazy niechce jej denerwowac,a po drugie jak mam z kims pogadac,tak mi radzil lekarz,jak wydaje mi sie ze nikt tego nie zrozumie,chlop sie wciaz pyta czemu jestem smutna,no kur...b tak sie czuje nawet z nim nie umiem gadac,boje sie wrocic do pracy,niemam sily na to ,co ja mam zrobic

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
    Aniołek-17/10/2016 11tc-serduszko przestalo bic 8tc
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Bylam przed chwilą w ubikacji,na papierze przy podcieraniu jasno rózowy mocz..Mam nadzieje ze nie bedzie powtórki..

Jagna, ja miałam jasnoróżowy mocz przy zapaleniu pęcherza 2 tyg temu.. nic nie szczypie, nie piecze??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2016, 12:21

Aniołek 7t5d [*]
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita wrote:
    Jagusiu ja Cię nie chce straszyć ale też nie lubię na siłę pocieszać.. u mnie beżowy śluz to był koniec... Weź n/z i jedź do szpitala prosze Cię za długo walczylas o swoje szczescie
    a jak to nie z moczu, to może skoro były dwa zarodki podane a mówisz Jagna, że widać na usg, że zadomowił się jeden to ten drugi musi znaleźć jakieś ujście?
    Kurde, Jagna, ja bym pojechała do szpitala/kliniki to sprawdzic - dla Twojego i naszego spokoju.

Aniołek 7t5d [*]
‹‹ 1385 1386 1387 1388 1389 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ