WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Evita Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak, Niebieska dziękuję za dokonanie :) Niebieska cieszę się że cieszysz się swoim stanem aż się wzruszyła że Chrupka daje Ci tyle szczescia.

Skrzacie ja lubię eko wszystko :) jeśli Cię nie mam w przyjaciolkach to proszę wyślij mi zaproszenie dziękuję

Niebieskaa, skrzat1988 lubią tę wiadomość

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • annak Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia87 wrote:
    no żesz qwa.. eh im głębiej w las tym gorzej :P no cóż nakręciłam się dlatego męcze Was pytaniami, i tak musze iść do genetyka i gina. Dziękuje za każdą odpowiedź.
    A do Annak[/] wysłalam priv :) więc jak znajdziesz chwilkę Aniu to pomęcze Cie na privie ;)

Nie ma sprawy. Już odpowiedziałam!

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• annak Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    W koncu przyszla pierwsza @,34 dni po zabiegu

Tyle się tutaj dzisiaj dzieje, że nie nadążam z odpisywaniem.
    Promyczku,
    To wspaniała wiadomość. Nowy początek! To już zupełnie inny stan dla psychiki.
    Szybciutko przylazła. Chyba organizm chce, żeby coś dobrego się w nim zadziało.

promyczek 39 lubi tę wiadomość

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• vertigo Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    No OK, może i tak jest prościej, wygodniej może i taniej choć tego nie rozumiem bo sczepionka to szczepionka czy podana w 1 dobie czy w 12 roku życia chyba kosztuje tyle samo?!?! A nawet jeśli dziecko czy nastolatek ma mieć robioną jakąś operację to i tak musi się na wzw B zaszczepić... ale chciałam inne pytanie zadać, czy aby na pewno te przeciwciała, które niby się wytworzą u noworodka zostają na całe życie jeśli podaje się na tak wczesnym etapie?? Bo doczytałam w naukowych wpisach, że właśnie później trzeba to i tak powtarzać bo ona jest mało skuteczna i w późniejszych latach takie dzieci mają brak przeciwciał.

Szczepionka jest skuteczna. Przeciwciala nawet jeśli są w niskim mianie to po kontakcie z wirusem produkują się na nowo, dlatego przestaliśmy doszczepiac. Wystarczą 3 dawki. A nawet jeśli się doszczepi to nikomu dupy nie urwie. To nie zabieg operacyjne jest problemem ale fryzjer i stomatolog.

Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań...
  • Evita Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita wrote:
    Annak, Niebieska dziękuję za dokonanie :) Niebieska cieszę się że cieszysz się swoim stanem aż się wzruszyła że Chrupka daje Ci tyle szczescia.

Skrzacie ja lubię eko wszystko :) jeśli Cię nie mam w przyjaciolkach to proszę wyślij mi zaproszenie dziękuję

Cieszę się że się cieszysz hehe właśnie zauważyłam moja piękna polszczyznę :) Polska język trudna język ;)

Evita

4 straty
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita wrote:
    Cieszę się że się cieszysz hehe właśnie zauważyłam moja piękna polszczyznę :) Polska język trudna język ;)

no jak to, piekna polszczyzna! mi to zdarza sie byki walic, bo szybko pisze, czasami z telefonu i o bledy latwo. Ja mam troche malego bzika na punkcie bledow ortograficznych i strasznie mnie to razi jak ktos pisze niepoprawnie (no chyba ze sa jakies wieksze przyczyny)..ale ostatnio na kwietniowkach opisujac jakis wozek, napisalam: czytalam ze ten wozek jest sztywny i nie mozna KOLYSOWYWAC dziecka. Ufff..na szczescie w pore poprawilam ten blad, nie mam pojecia skad mi sie wzielo to slowo;P

sy__la lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo wrote:
    Szczepionka jest skuteczna. Przeciwciala nawet jeśli są w niskim mianie to po kontakcie z wirusem produkują się na nowo, dlatego przestaliśmy doszczepiac. Wystarczą 3 dawki. A nawet jeśli się doszczepi to nikomu dupy nie urwie. To nie zabieg operacyjne jest problemem ale fryzjer i stomatolog.
    No fryzjer, stomatolog, kosmetyczka, i inne a zwłaszcza zabiegi operacyjne. A nawet podczas takich zabiegów jak napisałaś można się zarazić HCV no a na to już niestety nie ma szczepionki. Ja przed usunięciem torbieli z jajnika laparoskopowo metodą SILS musiałam zrobić badania na przeciwciała wzw B. A jeśli bym ich nie miała to miałam się zaszczepić.
    No nikomu dupy nie urwie, wiadomo ale po co się dwa razy szczepić na to samo, jak można tylko raz :D tzn. 3 wkłucia + kolejne 3, to już 6, a wiadomo, że wkłucia nie są przyjemne :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2016, 12:58

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • skrzat1988 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska pięknie napisałaś o Chrupce:) mam nadzieję, że też kiedyś doświadczę takiego szczęścia:) rośnijcie zdrowo dziewczyny;) :*

annak to chyba sobie daruję ten Invimed. Też tam byłam kiedyś na jednej wizycie i od razu wpychali mi in vitro. Myślałam, że może można to obejść, ale w takim razie chyba zostanę przy Zośce.
    A ze wskazówek reklamowych bardzo chętnie skorzystam;) Zaraz naskrobię do Ciebie na priv:)

promyczku to kolejny etap za Tobą, najgorszy chyba, bo czekanie jest przynajmniej dla mnie, zawsze strasznie destrukcyjne. Planujesz jakieś badania teraz czy od razu przechodzicie do rzeczy;) ?

Niebieskaa, promyczek 39 lubią tę wiadomość

1 rok starań -> 04.2015 - 11 tc [*]
    2 lata starań od poronienia... i CUD :)

m3sxrjjgan8b5awa.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, Nieieska mi też nieraz zdarza się jakieś błędy zrobić, dlatego prawie zawsze jak coś napiszę to czytam potem mój wpis i ewentualnie szybciutko poprawiam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2016, 13:02

Niebieskaa lubi tę wiadomość

Aniołek 7t5d [*]
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrzaciku, napisałam Ci wiadomość na priv :) Jakbyś mogła podesłać ten link byłabym wdzięczna. Lubię takie nowości i naturalne preparaty, chętnie zgłębię temat, w którym będziesz się teraz poruszać ;)

skrzat1988, Niebieskaa lubią tę wiadomość

Aniołek 7t5d [*]
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna, jak tylko będziesz miała jakieś wieści od lekarza dawaj znać. Czekamy z niecierpliwością i kibicujemy. Na pewno wszystko jest w porządku :)

Aniołek 7t5d [*]
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrzaciku <3 jasne, ze tak! ja mam na gmailu w poczcie zapisana fotke (screen) jak obiecalam Ci, ze przypomne, ze kiedys bylo jak w dupie, a potem jak w niebie:D I kiedys wkleje ta fotke tutaj.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2016, 13:19

skrzat1988 lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Evita Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaguś co lekarz powiedział?

Evita

4 straty
  • annak Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita wrote:
    Jaguś co lekarz powiedział?

Podpisuję się pod pytaniem.

Elaria,
    Już po wizycie?
    Przebieramy tu nóżkami.

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• skrzat1988 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Skrzaciku <3 jasne, ze tak! ja mam na gmailu w poczcie zapisana fotke (screen) jak obiecalam Ci, ze przypomne, ze kiedys bylo jak w dupie, a potem jak w niebie:D I kiedys wkleje ta fotke tutaj.

przeuwielbiam Cię :D :*

Jagna właśnie, co lekarz powiedział?
    A o której Elaria ma wizytę?

Dzięki dziewczyny za zainteresowanie stroną, jesteście kochane:) :*

1 rok starań -> 04.2015 - 11 tc [*]
    2 lata starań od poronienia... i CUD :)

m3sxrjjgan8b5awa.png
  • Dorola31 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria miała jakoś na 11:30

Kochać Cię było łatwo, zapomnieć niemożliwe...
    Mateuszek 26tc [*]
    Maleństwo 6/9tc [*]
    Michaś moja miłość <3
  • Dorola31 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrzacie ja też chętnie zajrzę na stronkę ale nie wiem jak wysłać wiadomość prywatną... Wysłałam zaproszenie do przyjaciółek ale to chyba nie to... :/

skrzat1988 lubi tę wiadomość

Kochać Cię było łatwo, zapomnieć niemożliwe...
    Mateuszek 26tc [*]
    Maleństwo 6/9tc [*]
    Michaś moja miłość <3
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkrzacie ka tez chce! Kocham kosmetyki :) [email protected] :)

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam tski piękny usmiech kiedy przeczytalam post niebieskiej o swojej kruszynce,masz racje teraz nie jestes sama,do pracy z Chrupcià,przy garach z Chrupcià..super :-) :-)

Promyczku ciesze sie ze @ jest,kolejny etap wiec sie zaczyna..

A u mnie brzuch odpuscił,zaaplikowalam dodatkowo luteine i na palcu juz brudnego nie bylo,bielutka maź po lutinusie,mam nadzieje ze juz bedzie spokój.Lekarz kazal dodatkowo luteine wziąsc,choc widze ze przestalo,ale nie zaszkodzi.Gdyby cos sie dzialo mam przyjechac jutro,czeka na mnie.Moze to byl falszywy alarm ale chyba kazda z nas spokojna póki w majtkach czysto,potem róznie mozna gdybac.

Martynko,twój synek to nasza miłosc,jest cudownym chlopcem,bedzie mial branie u dziewczyn bo juz urokliwy,niech zdrowo rosnie.Mam nadzieje ze relacje z męzem juz poukladane,ma byc dla ciebie podporą a nie dodatkowym problemem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2016, 13:31

Niebieskaa, Evita, promyczek 39, skrzat1988, Asia87, M@linka, Jacqueline lubią tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria dajesz!

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
‹‹ 1386 1387 1388 1389 1390 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ