X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna a kiedy masz tą wizytę serduszkową?

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    Jagna a kiedy masz tą wizytę serduszkową?
    W poniedzialek dopiero,wiec licze ze jeszcze tutaj w miedzyczasie ktos z dobrà nowinà wyskoczy i pozytywem uraczy moje oczy :-)

Ikarzyca, skrzat1988, M@linka lubią tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • vertigo Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia - wcale nie będę krzyczeć :) przecież ja jestem spokojna jak owieczka ;)
    2 poronienia - to jest wskazanie do Acardu niezależnie od przyczyny

promyczek 39, Asia87 lubią tę wiadomość

Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań...
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna - no wiadomo, że jesienią czy wczesną wiosną teoretycznie "prędzej" można złapać jakieś choróbsko, bo ludzie częściej wtedy zasmarkani i w ogóle, ale nie demonizujmy ;)

Ja bym nie patrzyła na porę roku, gdybym tylko mogła... ;) No tylko wiadomo, że samemu powinno być się zdrowym zachodząc w ciążę, ale przecież nie mamy na wszystko wpływu i skąd wiemy, że np. w tym szczęśliwym cyklu akurat nie złapiemy jakiegoś przeziębienia już po owulacji ;)

Też czekam na kolejne II u dziewczynek :) Im ich więcej w ciąży tym lepiej, w końcu i ja się doczekam, mam nadzieję ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • skrzat1988 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blondyna Nadia jest prześliczną dziewczynką, niech rośnie zdrowo :)
    gama gratulacje córeczki!! ciekawe imię, co było inspiracją? kojarzy mi się tylko ze św.Faustyną :) ściskam:*

M@linka, blondyna5555 lubią tę wiadomość

1 rok starań -> 04.2015 - 11 tc [*]
    2 lata starań od poronienia... i CUD :)

m3sxrjjgan8b5awa.png
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna i Nadia piekne fotki se strzelilyscie :)
    Gama gratulacje :)
    Od której mam zabrać @? :P Chetnie przyjme w trybie natychmiastowym

roma, blondyna5555 lubią tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Wczoraj w pracy rozmawialam z takim facetem który czasem przychodzi cos naprawic no i gratulowal mi ciàzy(bo w pracy wszyscy juz wiedzą,szef wypaplał)mówil mi ze jego synowa tydzien temu poroniła w 8tygodniu,robili badania i tez infekcja..jeszcze lekarz powiedzial ze jesienią sie nie zachodzi w ciąze bo same infekcje.To ostatnie to glupote strzelił bo caly rok mozna infekcje złapac

Trochę szkoda, że szef ma tak długi jęzor. Ja w swoich pracach zastrzegłam szefowej, kadrowej i księgowej, by nie rozpowiadały. Zwłaszcza w pracy nr 1. Bo nie zależy mi, by ktoś obcy moją córkę poinformował o tym, że ma być siostrą. Pewnie i tak już to jest tajemnicą poliszynela, dlaczego mnie nie ma w pracy, ale niech choć nie mówią o tym głośno.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Cześć dziewczyny , witam się wtorkowo.
    Mam do was pytanie ostatnio moja znajoma poroniła okazało się że lekarz mówił jej że mam za duży pęcherzyk jak na swój wiek ciąży była coś w 8 tyg po czym okazało się że za niecałe 2 tyg ciążą obumarła lekarz niby twierdzi że to wada jakaś i że nawet gdyby jakoś dziecko przeżyło to mogło by mieć jakąś wadę , próbowałam coś znaleźć w internecie bo ona boi się zajść w kolejną ciąże bo mówi że skoro to waga gen. to może znów się powtórzyć ..
    a jak to było u was ? któraś miała taki przypadek z za dużym pęcherzykiem a w kolejnej ciąży już był prawidłowy.. czy wystąpienie takiego pęcherzyka wiążę się z kolejną taka samą ciążą ??

Wiele razy już o tym pisałyśmy, że jedno poronienie to zazwyczaj jest przypadek, zwłaszcza, jeśli od początku coś podejrzanie wygląda na usg. Najpewniej lekarz miał rację, natura pozbyła się wadliwego zarodka.
    Koleżanka potrzebuje czasu, by przetrawić temat.

czarnulka24 lubi tę wiadomość

• Asia87 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vertigo, ale nie wszyscy uważają biochemiczną za poronienie. niby ułatwia zagnieżdżenie więc może powinna spróbować?

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria - a chcesz powiedzieć Młodej na święta czy jutro po badaniu?
    Jak w ogóle się czujesz - masz jeszcze mdłości - ten lek który dostałaś chyba nieźle działa?

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • vertigo Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia87 wrote:
    Vertigo, ale nie wszyscy uważają biochemiczną za poronienie. niby ułatwia zagnieżdżenie więc może powinna spróbować?

Asiu, to musi być Twoja decyzja :) wiesz przecież, że żadną siłą mnie nie zmusisz, żebym Ci napisała. Uznaję to za pytanie retoryczne ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca, mam mdłości rano, zwłaszcza przed śniadaniem, ale staram się szybko coś zjeść i przechodzi. Te tabletki (Atossa) brałam może 3-4 razy, bo w sumie to jest silny lek, podaje się go pacjentom przy chemioterapii i takim po operacjach. Kilka razy mnie poratował, ale nie nadużywam.
    Nie wiem, kiedy powiemy córce o ciąży. Jutro na pewno nie. Może jak zacznę czuć ruchy, może po połówkowym, albo na święta. Ja wciąż się boję, że coś może pójść nie tak. Po jutrzejszym usg i pobraniu krwi będę czekała ok 10 dni na wynik. A jeśli będzie kiepski, to pewnie, jak Annak, amniopunkcja. I to nie jest tak, że wykraczę sobie zły wynik, bo cokolwiek teraz powiem, to wyniku nie zmieni, on już jest, muszę go tylko poznać. Domyślam się, że z racji wieku, stanu zdrowia i historii mogę mieć większe ryzyko.

• vertigo Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi do jasnej cholery czy ludzi w Polsce to nie wiedzą co się bierze na ból gardła? Rzygam dzisiaj tą robotą...

• Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewvzynki ..Bardziej doswiadczone jestescie....bo mam pyt.dotyczace serduszka...bo nurtuje mnie to ze np tydzien temu na polowkowym usg serduszko bije miarowo 130/min a np miesiac wczesniej 150/min wiem ze na poczatku bylo nawet 170 ... Czy to tak wlasnie wyglada ze to nie jest wartosc w miare stala???? Jak to u was bylo...jest?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2016, 10:51

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • vertigo Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    Dziewvzynki ..Bardziej doswiadczone jestescie....bo mam pyt.dotyczace serduszka...bo nurtuje mnie to ze np tydzien temu na polowkowym usg serduszko bije miarowo 130/min a np miesiac wczesniej 150/min wiem ze na poczatku bylo nawet 170 ... Czy to tak wlasnie wyglada ze to nie jest wartosc w miare stala???? Jak to u was bylo...jest?

układ rozrusznikowy dziecka, podobnie jak dorosłego, podlega regulacji współczulnej i przywspółczulnej - to jest całkiem normalne a nawet zdrowe
    w ktg przyspieszenia czynności serca, tze. akceleracje, uznaje się za dobrostan płodu.
    Czynność serca normalizuje się na podstawowej wartości około 130-140/minutę w okolicach połowy ciąży

• Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję! !! Wlasbie nie wiedzialam jak to sie ma...jasne ze bylam swiadoma ze nie bedzie ciagle w jednej wartosci....ale ze takie roznice... I jakos to mnie ciekawilo. ..

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Asia87 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo wrote:
    Asiu, to musi być Twoja decyzja :) wiesz przecież, że żadną siłą mnie nie zmusisz, żebym Ci napisała. Uznaję to za pytanie retoryczne ;)
    Jasne jasne :) nawet nie próbuje :P no to chyba sobie już odpowiedziałam :) dzięki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2016, 11:17

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• vertigo Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    Dziękuję! !! Wlasbie nie wiedzialam jak to sie ma...jasne ze bylam swiadoma ze nie bedzie ciagle w jednej wartosci....ale ze takie roznice... I jakos to mnie ciekawilo. ..

duże różnice to jest między 60 a 220 ;)

• Evita Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vertigo oczywiście że wszyscy wiedzą co się bierze na ból gardła - w Polsce: antybiotyki albo sterydy. Normalnie - ciepłą herbatę :)

promyczek 39, M@linka lubią tę wiadomość

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Trochę szkoda, że szef ma tak długi jęzor. Ja w swoich pracach zastrzegłam szefowej, kadrowej i księgowej, by nie rozpowiadały. Zwłaszcza w pracy nr 1. Bo nie zależy mi, by ktoś obcy moją córkę poinformował o tym, że ma być siostrą. Pewnie i tak już to jest tajemnicą poliszynela, dlaczego mnie nie ma w pracy, ale niech choć nie mówią o tym głośno.
    W sumie to i tak kwestia 3-4 tygodni jsk pójde na L4 wiec wtedy bedà wiedziec wszyscy no ale mógł to zachowac dla siebie bo tylko po to poinformowalam go dla wlasnego bezpieczenstwa i ze juz nie bede tak wydajna bo musze na niektóre rzeczy uwazac wrecz unikac.Trudno,taki mój szef wylewny..poza tym szuka kogos na moje miejsce i pytają dlaczego wiec nie da sie tego tak ukryc,poza tym kiedy szefa nie ma prosi innych by mieli oko na mnie i pomogli w razie czego,bym nie stawala na drabince,nic nie przesuwala..dobrze ze oddychac moge.Cóz,mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze a reszta nie ma znaczenia

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
‹‹ 1376 1377 1378 1379 1380 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ