WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vertigo, nie mówiłam, że był niemiły. Daleko mu było do opryskliwości. Po prostu moje wyobrażenia były inne. Ale rozumiem, że pewnie taką ma taktykę. A co, jeśli piałby z zachwytu nad wynikami usg, a PAPPA wyjdzie kiepsko? No i każda mama pewnie chciałaby mieć piękne zdjęcie z usg na pamiątkę, a tu niestety spotkało mnie rozczarowanie.
    No nic. Nie użalam się już. Czekam na wynik.

Jagna, czy dziś nie ma już śladu plamienia?

• vertigo Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    No i każda mama pewnie chciałaby mieć piękne zdjęcie z usg na pamiątkę, a tu niestety spotkało mnie rozczarowanie

Ja, póki co, bardzo chciałabym mieć dziecko w brzuchu, przyjmę nawet bez zdjęcia. I tu spotyka mnie rozczarowanie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 09:36

Gaduaaa lubi tę wiadomość

Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań...
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo wrote:
    Ja, póki co, bardzo chciałabym mieć dziecko w brzuchu, przyjmę nawet bez zdjęcia. I tu spotyka mnie rozczarowanie :(
    Ja tez! Nawet jeśli to by był syn ;)
    Bo ja mam corkowa schize. Os zawsze myślałam że będę miała dwie córki ;)

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • vertigo Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless wrote:
    Ja tez! Nawet jeśli to by był syn ;)
    Bo ja mam corkowa schize. Os zawsze myślałam że będę miała dwie córki ;)

jak będzie syn, a u mnie córka, to prześlę Ci nasze ciuchy - zgoda?

• skrzat1988 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca, Justa wysłałam Wam zaproszenia:) Ikarzyca Tobie raz jeszcze, chyba coś się pokopało w systemie;)

A ja dziś pierwszy dzień z CLO. Przeczytałam w ulotce, że zwiększa ryzyko raka jajnika. Super:P

1 rok starań -> 04.2015 - 11 tc [*]
    2 lata starań od poronienia... i CUD :)

m3sxrjjgan8b5awa.png
  • Evita Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrzaciku kochany - zasada numer jeden- nie czytamy działań niepożądanych w ulotkach leków bo to prosta droga do tego żeby przestać się leczyć ;)
    Lepiej mi wyślij linka do kosmetyków :)

skrzat1988, Niebieskaa lubią tę wiadomość

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • Evita Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconue wrote:
    Elaria.

Ja nie mam ani jednego fajnego zdjecia z usg. Moj lekarz za kazdym razem daje mi zdjecie obwodu glowki, brzuszka i kosci udowej.
    Babcie Amelki jak widza te zdjecia to nie bardzo kumaja co gzdie jest. Nawet na moja prosbe lekarz jak zrobil fotke calej Amelki to trudno stwierdzic ze to dziecko. Moj lekarz jest techniczny.... on sprawdza parametry... czy wszystko jest ok. No trudno... fotki bedziemy robic jak amelka bedzie juz na swiecie.
    Elaria najwazneijsze ze wyniki sa ok.

Coco patrzę na Twój suwaczek i nie wierzę :) jak to leci szybko. Wysłałam Ci zaproszenie bo chciałam podpytać o cos.

Evita

4 straty
  • skrzat1988 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo wrote:

Mam to samo...

1 rok starań -> 04.2015 - 11 tc [*]
    2 lata starań od poronienia... i CUD :)

m3sxrjjgan8b5awa.png
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo wrote:
    jak będzie syn, a u mnie córka, to prześlę Ci nasze ciuchy - zgoda?
    To zrobimy wymianę :)

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Asia87 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacq dziękuje, mam się dobrze, mam dużo rzeczy teraz na głowie, i staram się nie załamywać tylko szukać, działać, drążyć no i patrzeć optymistycznie w przyszłość, co innego mi pozostaje? Umówiłam się do gina (ale nie mojego chce wykorzystać pakiet i ide do innego przedstawie mu sytuację, może zleci jakieś badania, zawsze pare złotych w kieszeni, a jak nie to trudno nic nie trace, no może troche czasu :p ) i umówiłam się do genetyka, prywatnie, ide 5 grudnia, zobaczymy co on mi powie, jak zinterpretuje wyniki i w ogóle.

I mam jeszcze jedno pytanie do Was, jak miałyście zlecone brać Acard, lub po prostu jak bierzecie, brałyście? cały cykl, z przerwą na @, od owu, od pozytywnego testu?

Evitka jeszcze wyczytałam,że Ty masz tą mutację co ja A1298C homo ja mam CC, wiem,że Ty miałaś jeszcze inne problemy, ale czy odnośnie tej mutacji mialaś jakieś zalecenia? zinterpretował Ci ją Malina?

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• Asia87 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak, ja też chciałabym już bobo w brzuszku. Wiadomo chciałabym parkę, więc córcie, ale tak naprawde to mi wszystko jedno, żeby było zdrowe i grzeczne jak mój synek :p

Córcie ur. 28.02.18r.

• annak Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem o co chodzi, jakaś się czuję ostatnio zapóźniona w sprawach forum, mimo, że czytam cały czas... :-/
    Mam tu jednak parę rzeczy do nadrobienia.

Jagusia,
    Jak sytuacja u Ciebie dzisiaj?
    Zdawaj nam tutaj relację, bo to nasze wspólne dzieci są, więc się przejmujemy.
    Poszłaś do pracy, czy do lekarza?

ruda9215 wrote:
    Anna gdzie Wy? ;) co tak cicho? Gdzie te wywody na całe strony? Tęsknię ;(

Ruda,
    Kochana, nie umknęło mi to co powyżej! :-) <3
    Dziękuję. Zaraz, specjalnie dla Ciebie, postaram się wysmażyć pościsko :-D
    Jak nastroje?
    Zaciekawiło mnie to, co pisałaś o akcji "noc w szkole"! Już chyba ktoś tu kiedyś wspominał coś takiego na forum. Ja myślałam, że to jest tylko w amerykańskich filmach... ;-)

Skrzaciku,
    Odpisałam Ci już na priv.

Vertigo,
    Jak tam się miewa Twoja córka po akcji jedynkowej?
    Poprawiała, czy nie? Humor się polepszył?

Blondynko,
    No, nie chciałam Ci tego mówić (zakładając, że pewnie ciągle to słyszysz), ale dla mnie również Nadia to cały tatuś :-D Przy czym najpiękniejsze jest to, że choć jest podobna do tatusia (czyli faceta), to nie przeszkadza jej to być przepiękną dziewczynką! Uwielbiam ją!!

Martynko,
    Podobne odczucia mam wobec Twojego Tymka <3 (nie a propos podobieństwa do tatusia, ale mojego zakochania w Twoim synku).
    Strasznie mi przykro, że ciągle masz tak pod górkę...
    Musisz porozmawiać z mężem i skłonić go do wsparcia i pomocy! Nie możesz z tym wszystkim zostawać sama. Dziewczyny idealnie Ci tu napisały.

AsiaPoli,
    Myślę, że Twoje samopoczucie jest absolutnie normalne w obecnej sytuacji...
    Twoja strata jest bardzo świeża. Dzisiaj mija dopiero miesiąc. Musisz przejść swój smutek i swoją żałobę. Niestety trzeba się pogodzić z faktem, że świat zewnętrzny nie do końca to rozumie. Ze swoim facetem możesz porozmawiać i powiedzieć mu może więcej o tym co czujesz. Każda z nas ma swój czas przechodzenia przez smutek i ten czas może być różny. Różne są też objawy tego smutku.
    Pamiętaj, że masz nas i tutaj zawsze możesz się wypłakać.

Pysia,
    Rozumiem całkowicie wszystkie Twoje lęki.
    One są, będą i nie przestaną nam towarzyszyć przez następne... 19 lat :-)
    A teraz, na początku ciąży, to jest absolutnie naturalne, że tak jest. Złe wspomnienia wracają. Człowiek się boi. Pierwszy trymestr dłuży się Rozumiemy to wszystkie tutaj.
    Pamiętam do dziś (i na całe życie będę) początki ciąży M@linki i duże słowa, jakimi opisywała swój strach. Zawsze rozumiałam jej lęki, ale tamte słowa wydawały mi się wówczas za duże. Kilka miesięcy później przepraszałam tutaj M@linkę, bo przed każdą kolejną wizytą w swojej ciąży bałam się o moje dziecko tymi samymi wielkimi słowami. Dzisiaj już wiem, że to jest wdrukowane w naszą walkę o dzieci.
    Ja po dobrych wynikach amniopunkci obiecywałam sobie, że teraz to już inaczej podejdę do ciąży, zacznę się cieszyć. A dzisiaj jestem 5 dni przed połówkowymi i już profilaktycznie zaczynam się bać. Na to więc nie ma chyba innej rady, niż tylko... zagryźć zęby i przetrwać.
    O której dzisiaj wizyta? Jesteśmy z Tobą. Wiesz o tym?

Lucy25, Mamaokruszka
    Witajcie na wątku, który wiele z nas utrzymał na powierzchni, kiedy już miałyśmy zatonąć.
    Znajdziecie tutaj pomoc i wsparcie. Piszcie zawsze, jak tylko będziecie potrzebować. Tu jest silna drużyna, która sprawia, że żadna z nas nigdy nie jest sama.

Alisa,
    Bez względu na to, czy facet Twój będzie w odpowiednim czasie na posterunku, czy nie, to jednak wiadomość o dorodnym pęcherzyku w teoretycznie "nieczynnym" jajniku, to świetna wiadomość!!
    Ja tam wiem, że z jednego seksu może być dziecko. Działać, nie narzekać, a towar jak ma poczekać, to poczeka!
    Super, że sprawy posuwają się do przodu!!

Justa,
    Kochana, musisz znaleźć dystans wobec tych informacji z netu, bo one są często naprawdę destrukcyjne. O każdej chorobie i o każdym leku będą Ci pisać, że czymś grozi i z czymś złym się wiąże. Tak już jest niestety. Ale trzeba sobie zawsze mówić: "każdy przypadek jest inny, mój też". Wiele rzeczy brzmi groźnie na piśmie, a w realu ma zupełnie inny wymiar. Zazdrość wobec dziewczyn, którym udaje się zajść w ciążę, to naturalne uczucie i większość kobiet je ma. O to nie możesz się obwiniać. Masz trudną sytuację, to normalne, że łapią Cię dołki. Być może nawet potrzebujesz teraz pobyć trochę w dołku. Jedyne przed czym musisz się bronić, to przed tym, aby do dołka ciągnęły Cię te wszystkie straszne historie internetowe! Masz prawo do dołka płynącego z Ciebie, ale nie dawaj się historiom o powikłaniach, konsekwencjach, chorobach i lekach. Myśl tylko o sobie - Ty możesz być przypadkiem innym niż wszystko, co czytasz w sieci.
    W piątek wielki dzień przed Wami. Będziemy trzymać kciuki. Być może jest to dzień, który na zawsze odmieni życie Wasze i jakiegoś dziecka czekającego na miłość. To jest coś... niewyobrażalnie pięknego.

Coco,
    Jak dobrze, że jesteś!
    Dawno Cię nie było. Trochę się martwiłam.
    Nie mogę... Ty już masz trójkę z przodu?! Aaaa!!!
    Jak tam Wasza chatka?

Nadziejaaaaa,
    Gratuluję @!!
    Teraz do dzieła! :-)
    Bardzo się cieszę.

Ad. jaśniejsze kreski na testach owu
    Zawsze miałam testową sporo jaśniejszą niż kontrolną i wychodziły z tego ciąże, także ten... :-)

Ad. dyskusja o szczepionkach
    Spojrzenie osobiste: konsekwentnie milczę w tym temacie.
    Spojrzenie naukowo-poznawcze: dlaczego ten temat zawsze budzi tyle emocji?!
    [nie musicie odpowiadać, bo boję się konsekwencji ;-)]

Se popisałam.
    Ale to wszystko przez Rudą ;-)

AsiaPoli, Pysia87 lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• vertigo Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, dziękuję, póki co sprawa ucichła, wylałam swoje pomyje i zakończyłam temat ;)

• M@linka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny biorące encorton w ciąży - do kiedy macie go brać? I w jakiej dawce bierzecie?

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Evita Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia A1298C to łagodna mutacja, homo jest trochę gorsza od hetero. Ja mam homo tak jak Ty - Malina kazał jeść dużo zielonych warzyw bo to najlepsze źródło folianow i mutanci lepiej przyswoja to niż jakakolwiek tabletkę. Coco kiedyś o tym też pisała. Także warzywa - ja sobie robię green smoothies :) Do tego Malina zapisał kwas foliowy 5mg, biorę też metylowany kwas foliowy choć Malina powiedział że jeśli tak bardzo chcę to mogę ale warzywa lepiej ;) I to tyle medycznych zaleceń, zapytałam dlaczego ta mutacja jest niebezpieczna w ciąży - wytłumaczył to tym, że ona może prowadzić do okresowego występowania trombofilii na dowolnym etapie ciąży. Dlatego w ciąży mam brać Fraxiparyne 0,4 czyli to samo co Clexane.

Asia87 lubi tę wiadomość

Evita

4 straty
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ,witam sie z kawa
    Nadziejaa to obie w koncu doczekałąysmy sie pierwszej @,ciekawe tylko czy cos sie pomerda w tym pierwszym cyklu i czy bedzie owu...
    Milego dzionka

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Asia87 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Evitko :)

Córcie ur. 28.02.18r.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu87 ja Acard biorę raz dziennie, nigdy nie robiłam przerw w braniu go.

• AsiaPoli Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje annak :)

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
    Aniołek-17/10/2016 11tc-serduszko przestalo bic 8tc
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A już po jutrze sobota!

Evita, annak, M@linka lubią tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
‹‹ 1392 1393 1394 1395 1396 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ